Zdravím,
zrovna jsme se přestěhovali a v bytě máme plovoucí podlahu. Můžu vysávat i 3x denně ale největší problém je vytírání, kdy se chlupy neustále i povysávání drží mopu. Používáme třásňový mop, ale ten bavlněný. Jiné nevydrželi déle než jedno vytření. Nějaký fígl, nebo rada, co s tím? Děkuji!
Uživatel s deaktivovaným účtem
Vysát a pak na kolena. Jen nevím kolik vody plov. podl. snese.
Vysát a hned vytřít. Nejsem pedant na úklid, ale chlupy na plovoučce se tak krásně valí do klubíček Já mám ozkoušený plochý mop od Viledy a je super. Vydrží fakt dlouho. Nevydržel, když ho minulý týden malá potvora okousala, takže jsem hned kupovala nový.
Tím třásňovým si to neumím představit. Ten letěl hned.
Arni
napsal(a):
Vyssssávat a vysávat a vytírat. Koupil jsem parní mop že to pořeší, máme vinyl, ale nepomůže. Nesebere to. Vyčesáváme pejska furminátorem.
Já navážno uvažuji o robotickém vysavači, chlupů je doma bohužel fakt hodně. Minulého psa jsem normálně vysávala tyčkou od vysavače po srsti, moc se mu to líbilo. Akorát když jsem nasála kůži, to s sebou trhl
. Ovšem provádět to u koček je nemyslitelné
.
Hawu
napsal(a):
Zdravím,
zrovna jsme se přestěhovali a v bytě máme plovoucí podlahu. Můžu vysávat i 3x denně ale největší problém je vytírání, kdy se chlupy neustále i povysávání drží mopu. Používáme třásňový mop, ale ten bavlněný. Jiné nevydrželi déle než jedno vytření. Nějaký fígl, nebo rada, co s tím? Děkuji!
Nechci, aby to vyznělo nějak hanlivě, ale mám vyzkoušeno, že to, kolik padá chlupů ze psa úměrně souvisí s tím, čím je krmen...Jinak já nepoužívám žádný mop, každý den zametám a obden vytírám normálně hadrem na koštěti, světe div se, hadr mám nový od Vánoc a pořád je o.k.
napsal(a):
Nechci, aby to vyznělo nějak hanlivě, ale mám vyzkoušeno, že to, kolik padá chlupů ze psa úměrně souvisí s tím, čím je krmen...Jinak já nepoužívám žádný mop, každý den zametám a obden vytírám normálně hadrem na koštěti, světe div se, hadr mám nový od Vánoc a pořád je o.k.
S tím krmením budete mít pravdu, už to taky poznávám. Udělal jsem změnu a k lepšímu.
Arni
napsal(a):
S tím krmením budete mít pravdu, už to taky poznávám. Udělal jsem změnu a k lepšímu.
Jakou?
Arni
napsal(a):
Jestli se ptáte na změnu, tak tolik nelíná.
Ááá, Vy jste jak hrad v Karpatech
Arni
napsal(a):
A ta změna? Ja jsem krmil granulemi ale na naléhání ženy že to línání není normální tak objednala proti mé ješitnosti konzervy Gran Carno a k tomu dává přílohy, zeleninu. A musím uznat že je to lepší. Možná to tím bude.
Náléhavší ženu Vaší chválím
Podle mě je to vitamíny.
Zdravím. Vyzkoušela jsem na vytírání asi 6 různých mopů, včetně dost drahých. Myslím, že na chlupy jsou ty třásňové úplně nevhodné...nedovedu si představit, jak bych to z toho dostala :) Nakonec jsem s nadšením skončila u levného mopu z OBI (cena pod 200 Kc). Funguje tak, že stírací obdélníková část (jakési froté) se velmi snadno odpojí od tyče a zase připevní. Látkovou část buď osprchuji ve vaně (pak se musí vana umýt a já ji pak ještě i tak trochu desinfikuji :) nebo vymáchám v kyblíku. Je to snadné a rychlé. Máme labradora, takže chuchvalce chlupů denně...takto mám vytřeno za 10 minut i s umytím té látkové části i tyče. Froté část lze koupit i samostatně - do zásoby, stojí kolem 100 Kč, takže se to při vytírání dá vystřídat a pak to vše vyprat najednou. Po lopotém uklízení a pracném vytírání chlupů je toto obrovská úleva.
Když jsem měla chvíli čubu na jiném krmivu, žačala mimo jiné tak nehorázně línat, že jsem všechnu úklidovou procedůru dělala 2x-3x denně, byl to horor a čuba pomalu holá Teď už je to cajk
joanne.s
napsal(a):
Zkusila jsem obojí. Na hadru máte ty samé chlupy, co na placatém sklápěcím mopu.
Akorát s mopem je to jednodušší a rychlejší, nemusím ani klečet, ani se ohýbat.
Já totiž špatně snáším i moje vlasy v umyvadle, jsem na to prostě háklivá, takže pro mě spojení "mokro" a chlupy je něco nepředstavitelného.
Luxuji na rozdíl od žehlení ráda a lezu po kolenou i při luxování, nástavec nepoužívám už 20 let, mám potíže se zádama a toto mi MUDr. doporučila místo naklánění se k mopu nebo nástavci vysavače. A navíc mě to i baví
.
Pro mě osobně je největší deprese, když pozametám, povysávám, kartáčem projedu koberce, třikrát vysypu cyklon plný chlupů... schovám vysavač, přede mě, doprostřed pokoje, si sedne Gufák, zvedne zadní packu a šíleným tempem, s výrazem debila, se začne drbat na krku... a kolem něho vířící oblak chlupů, ve světle se lesknoucí jak nějaká nadpřirozená aura... A jede pět minut v kuse...
Doktor Plzák kdysi řekl, že luxovat rád může jedině... Nic ve zlém. Ovšem když to vezmu prakticky, taky luxuju radši než žehlím. A další fakt je, že už deset let nežehlím. Ani nevím kde máme žehličku. Ale ten plochý mop je fakt super. Byla jsem kdysi odpůrce mopů, ale když jsem si to u kamarádky vyzkoušela, nedám na něj už dopustit.
Doktor Plzák kdysi řekl, že luxovat rád může jedině... Nic ve zlém. Ovšem když to vezmu prakticky, taky luxuju radši než žehlím. A další fakt je, že už deset let nežehlím. Ani nevím kde máme žehličku
Ale v pohodě!
To jste na tom stejně jak já! Prkno mám, nevím kde, a žehličku někde na dně skříně. Já si při tom luxování totiž tak trošku odpočinu, vypnu - jde to o to líp, že vysavač tak řve - na 20 minut se ponořím do svého světa
a zároveň vidím, jak kousek po kousku je ta podlaha a cokoliv prostě čistší...
Jestli jsem blázen, to nevím a v mým věku už to ani neřeším
- zase neluxuju 2x denně, ale až když je fakt potřeba a na ty chomáče se nedá dívat.
A berte to tak, že Plzák byl jenom chlap.
;-).
Hodonak
napsal(a):
Pro mě osobně je největší deprese, když pozametám, povysávám, kartáčem projedu koberce, třikrát vysypu cyklon plný chlupů... schovám vysavač, přede mě, doprostřed pokoje, si sedne Gufák, zvedne zadní packu a šíleným tempem, s výrazem debila, se začne drbat na krku... a kolem něho vířící oblak chlupů, ve světle se lesknoucí jak nějaká nadpřirozená aura... A jede pět minut v kuse...
Hezky formulováno! Zdravím do Hodonína!
sufle
napsal(a):
No, já tedy vždy před vytíráním vysávám. Máme centrální vysavač a tak je to celkem v pohodě. Psi jsou jen na dlažbě, do pokojů nechodí. Vysávám cca 2 x denně a vytírám tak 1 x týdně.
Jinak, loni nám zemřela kočka a na chlupech je to tedy sakra vidět.
Byla jsem u kámošky, která měla bišonka a ragdolku. Ukázala mi rozdíl: přejela dlaní po psovi, celkem nic, přejela dlaní po kočce a chlupů hromada
.
Jak krmila, to už si fakt nepamatuji.
joanne.s
napsal(a):
Z krátkosrsté extra moc chlupů být nemusí. Pokud se krmí kvalitně a kočka je zdravá/pravidelné vyčesávání je samozřejmostí.
Mám dlouhé vlasy, a ty nad kočičíma chlupama vedou, jednoznačně
Tak to je pravda, já vedu nad vším zvířectvem. Mám dlouhé vlasy
Mně osobně těch chlupů jako moc nepřijde , asi jsem slepá-nebo zvyklá , ale fakt je ten, že kočka je furt větší pouštěč chlupů než pes.
Několikrát jsem byla na návštěvě u kamarádky, která chová většího psa krátkosrstého plemene. Pravda, ometal se kolem mě přátelsky, poctivě. Ty jeho chloupky se mi jakoby zabodaly do kalhot, a perfektně na nich držely. nechápala jsem.
Tohle jsem s mou vlastní krátkosrstou kočkou nezažila.
joanne.s
napsal(a):
Několikrát jsem byla na návštěvě u kamarádky, která chová většího psa krátkosrstého plemene. Pravda, ometal se kolem mě přátelsky, poctivě. Ty jeho chloupky se mi jakoby zabodaly do kalhot, a perfektně na nich držely. nechápala jsem.
Tohle jsem s mou vlastní krátkosrstou kočkou nezažila.
To ne, kočičí jsou jemňoučké, heboučké lehce poletující téměř neviditelně...a naleznou se i v právě nově otevřeném másle
Jako já si nestěžuji. Pořizovala jsem zviřata s chlupama, tak holt je mají.
Krátká srst má opravdu nevýhodu, že se "zabodne". Ze sedaček to prý jde dost špatně. Říkali to majitelé krátkosrstých. Ti dlouzí aspoň pustí dost materiálu pro utvoření chuchvalců
a vyluxuje se to, já to po kočkách i normálně sbírám. Nejsem až tak pinktlich, neluxuji každý den -resp. byla bych pinktlich, ale nemám na to po příjezdu z práce sílu
.
Pes má dlouhé bílé a hnědé chlupy a není to žádná hrůza. Ale ten taky ani neběhá po celém bytě jako kočky.
Ohledně kočičích chlupů, mám podezření, že už jsem jich nepozorovaně snědla... Jsou fakt jemňoučké - a vůbec si naivně nemyslím, že bych je nějak extra vychytala, aby nebyl ani jeden na talíři.
Návštěvám to samozřejmě neříkám.