Hárání brzy po porodu?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
10.3.2016 18:53
tchorik

XXX.XXX.166.104

Chtela bych se zeptat, máme fenku, na vánoce měla štěnda. Přibližně kolem 20.2. to je v 8.týdnech štěnda odcházela k novým majitelům. Fenka se dlouho čistila, na kontrole u veta sono po porodu a v cca 7.týdnu, děloha byla v pořádku. Teď mám pocit, že zase krvácí, ale už ne hlenovitě a hlavně náš pes má o ní dost velký zájem. Vulvu zvětšenou podle mě nemá, je veselá, čiperná, hraje si, je při chuti. Teplotu teď měla 38,1. Je možné, že opět hará?

Uživatel s deaktivovaným účtem

10.3.2016 22:11

Možné to je. Koncem prosince štěňata, takže mínus dva měsice na předchozí hárání. Vychází jí hárání na konci října loňského roku, teď máme skoro půlku března. U některých fen běžná doba,4-6 měsíců se hárat. A pozor, nepočítat od porodu, ale právě od předchozího hárání. Hlídat, hodně hlídat fenku, ať nejsou další štěňata.
A jestli se vám cokoliv nelíbí, radši hurá znovu na sono ohledně zánětu dělohy feny.

10.3.2016 22:34
tchorik

XXX.XXX.166.104

Díky za reakci. Naštěstí s domácím psem nebezpečí nehrozi, je neplodný Slouží jen jako jako hlídač hárání. Vždycky poznám, že jde do tuhého, když s ní běhá na prochajdě těsně bok po boku. Je možné, že by se ten zánět dělohy projevoval jako hárání i s tím, ze by voněla psům a byl bez teplot? Když jsem byla malá, měli jsme fenku se zánětem, tam to nepoznal ani prvni vet, až druhý a to už byla chudák dost špatná. No tak asi raději opět zajdu, ať mám klid. Jinak ona moc pravidelně neharala, loni to bylo v lednu a pak až v tom říjnu, tak nevím.

10.3.2016 22:48

Pyometra je mrcha, kor chronická či uzavřená. Fena nemusí mít vůbec zvýšenou teplotu, spíš pak už při sepsi organismu teplota klesne. Jediné řešení je kontrolní sono vyšetření u veterináře a buď nasazení příslušných léků nebo kastrace. Tak ať to dobře dopadne - a jde jen o hárání.

11.3.2016 16:47
lavacca

XXX.XXX.164.49

tchorik napsal(a):
Díky za reakci. Naštěstí s domácím psem nebezpečí nehrozi, je neplodný Slouží jen jako jako hlídač hárání. Vždycky poznám, že jde do tuhého, když s ní běhá na prochajdě těsně bok po boku. Je možné, že by se ten zánět dělohy projevoval jako hárání i s tím, ze by voněla psům a byl bez teplot? Když jsem byla malá, měli jsme fenku se zánětem, tam to nepoznal ani prvni vet, až druhý a to už byla chudák dost špatná. No tak asi raději opět zajdu, ať mám klid. Jinak ona moc pravidelně neharala, loni to bylo v lednu a pak až v tom říjnu, tak nevím.

Ano, i při zánětu dělohy může fena psům vonět. Já bych pro jistotu zašla na sono, ať můžete být v klidu.

Přidejte reakci

Přidat smajlík