Dobrý den, mám dotaz. Máme dvouletou fenu. Vždycky jsme trochu měly problém se samotou. Ale tak nějak se to dalo. Ale posledních 14 dní, když odejdu do práce, tak třeba tří hodiny vyje, nechápu důvod. Měla jsem pocit, že se to zlepšilo. Máme denně zapnutou kameru, kdy vidíme, že normálně chrápe. Někdy se stalo, že si zavyla, když slyšela někoho, že jde okolo vstupních dveří. Ale poslední dobou je to fakt v kuse. Včera celý den kňučela - bez vytí. Dnes vyla tiše a pak spustila naplno. Ráno aportujeme, snažím se jí unavit. Pak jí naplním pamlsky hračku na zábavu, ale nějak bez výsledku. Nechápu, kde je ten spouštěč. Prosím o rady, díky.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Lucy87
napsal(a):
Dobrý den, mám dotaz. Máme dvouletou fenu. Vždycky jsme trochu měly problém se samotou. Ale tak nějak se to dalo. Ale posledních 14 dní, když odejdu do práce, tak třeba tří hodiny vyje, nechápu důvod. Měla jsem pocit, že se to zlepšilo. Máme denně zapnutou kameru, kdy vidíme, že normálně chrápe. Někdy se stalo, že si zavyla, když slyšela někoho, že jde okolo vstupních dveří. Ale poslední dobou je to fakt v kuse. Včera celý den kňučela - bez vytí. Dnes vyla tiše a pak spustila naplno. Ráno aportujeme, snažím se jí unavit. Pak jí naplním pamlsky hračku na zábavu, ale nějak bez výsledku. Nechápu, kde je ten spouštěč. Prosím o rady, díky.
Spouštěč je stres, podle mě s tím nic neuděláte, pokud bude stále zůstávat sama.

Lucy87
napsal(a):
Ale já nerozumím tomu, že doteď to bylo docela v pohodě. Odešla jsem a ona se vyvalovala na gauči a skoro ani nezvedla hlavu a chrápala a posledhích 14dní takhle začala
Máme v rodině taky takhle labilní fenu, týden vyje pak měsíc v poho, spí a pak třeba 14dní vyje...takhle se to střídá.

Lucy87
napsal(a):
Aha...já jsem se právě snažila hledat nějaký důvod, ale jak to vypadá, asi je to podle nálady Ale bydlíme v paneláku, tak je to dost velký problém
Ta fena, z našì širší rodiny taky bydlí v panrláku, sousedka jí chodí chlácholit, prý to pomàhá.

Lucy87
napsal(a):
To nás místo chlácholení dřív vyhodí :-/ Takže jedině doufat, že se jí zlepší nálada...
Tak to jedině.
intensegt

XXX.XXX.39.243
Zkusil bych psovi pustit telku třeba primu zoom, našeho psa to většinou zajímá a pak nechodí štěkat za dveře (popřípadě radio kde lidi hodně kecaj a malo hrajou pisničky)
Tak to jste mě krásně pobavil :D:D Naší milou telka moc nebere a myslím, že ani Prima Zoom by nezabrala :D Ale tak aspoň ten váš bude mít přehled :DD Jinak jsme zjistili, že ta naše má lehčí falešku, tak asi z toho důvodu to teď bylo trochu horší s tím vytím. Takže chodime hodně ven, řekla bych, že už je to krapet lepší...