Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.238.10
Odměňuji levou rukou, tedy pamlskovník mám na levé straně
Taky sem pravák... ale v pravý držíš vodítko a z levé odměňuješ...
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.238.10
ketlin
napsal(a):
Já třeba při cvičení vodítko v ruce nemám :) Ale dotaz, co se cvičí tu už asi padl :).
Tak jasně, záleží co zrovna cvičíš
Uživatel s deaktivovaným účtem

U nás to s tím výcvikem není nijak žhavé, maximálně tak vysvětlování, že při běhu na předváděčce není dobrý nápad skákat jako koza, příp. mě laškovně rafnout do zadku, takže v tomhle případě pamlsky vpravo. Jinak sem tam si dovolím něco požadovat i v běžném životě, ale protože nemůžu vědět, v jaké ruce budu mít v tu chvíli vodítko, tak pamlskovník mívám uprostřed.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228
marcelaamax
napsal(a):
Já jsem pamlskovník taky přestala používat při cvičení, koukal na něj a ne na mě. A navíc při chůzi u nohy mu na levé straně vadil a na pravé to zase bylo blbé pro mě, když odměňuju levou rukou
Když si ho dáte na záda na levou stranu, tak po něm čumět nebude, a můžete odměňovat levou rukou
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228
RomčaJelča
napsal(a):
Do této chvíle jsme byla přesvědčená, že pes má chodit u levé nohy.
A on někdo psal, že nechodí...?
kobylatko
napsal(a):
Většinou na levé .Pamlsky si do kapsy nedávám, nemám ráda v kapse drobky, pak si tam strčím třeba píšťalku nebo mobil a vše je odrobkovaný , sice mám mobil v pouzdře ale i tak.
Z toho důvodu jsem si koupila výcvikovou bundu a levou predni kapsu mám pouze na pamlsky:-D.
Iliena
napsal(a):
Mě bylo řečeno, že je to kvůli chůzi po krajnici silnice...
Tak jsem si vygůglila informace - Je to opravdu z historie. Protože se pes používal od počátku věků nejen jako společník, ale hlavně v práci - k tomu byl cvičen. Chození u levé nohy mělo důvod ten, že opravdu na pravé straně se nosila zbraň - pravá strana (ruka) byla útočná- ovládala zbraň) levá (strana)ruka byla obranná - nosil se v ní štít a používala se na obranu, do níž pes byl zařazován. Druhý důvod z historie byl také logický - pravou rukou a na pravé straně se vodil kůň (to také zůstalo doposud).
Krajnice s tím nemá nic společného.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228
Iliena
napsal(a):
Mě bylo řečeno, že je to kvůli chůzi po krajnici silnice...
Ne, je to kvůli zbrani - v době, kdy se tohle pravidlo začalo používat projelo po cestě jedno auto/spřežení v pondělí, a druhé v červenci

marcelaamax
napsal(a):
Asi jo, ale v té kapse mi to vyhovuje víc a teď už spíš cvičíme na balonek
Nejvíc mi vyhovuje ledvinka ( i když nad ní na cvičáku ohrnovali ). Můžu ji mít na zadku, na břiše, vpravo, vlevo - podle potřeby. Má 2 kapsy a pamlsky můžou být rozdělené podle "hodnoty".
( Ale nikomu ji nevnucuji a neříkám, že je nejlepší, jen mě vyhovuje nejvíc )
Pak je asi dobrá spec. vesta na cvičení s milionem kapes a úchytů - nemám.
Ale kdo umí, ten umí a je jedno odkud pamlsky tahá
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.15.2
Přesně, na pravé straně zbraň, kůň a na levé pes...
Zkoušela sem i chůzi psa u pravé nohy (v levé jsem měla francouzskou berli) a tedy fakt mi to nevyhovovalo. Takže hned, jak jsem berli zahodila, tak pes šel zas k levé noze
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.15.2
napsal(a):
Nejvíc mi vyhovuje ledvinka ( i když nad ní na cvičáku ohrnovali ). Můžu ji mít na zadku, na břiše, vpravo, vlevo - podle potřeby. Má 2 kapsy a pamlsky můžou být rozdělené podle "hodnoty".
Dyť jo, je fuk, co zvolíš, znám zas dost lidí, co maj pamlsky po kapsách a každou chvíli tahaj z jiné kapsy
napsal(a):
Jo, já tu vestu a bundu právě mám Kapsa je velká, takže do jednoho rohu si vždycky dávám ty "lepší" pamlsky a tak mi to vyhovuje, ale samozřejmě každému vyhovuje něco jiného

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Dyť jo, je fuk, co zvolíš, znám zas dost lidí, co maj pamlsky po kapsách a každou chvíli tahaj z jiné kapsy
Jo, jo taky mívám pamlsky po kapsách a promaštěné kapsy...
RomčaJelča
napsal(a):
Někdo psal, že má vodítko v pravé ruce, což mi přijde takové nešikovné, pokud má jít pes u levé nohy.
Ano, pes jde u levé nohy a vodítko máte v pravé ruce. Levou rukou můžete psa odměňovat. Pokud se tedy bavíme o chůzi u nohy. Na normální procházce neřeším, ve které ruce držím vodítko, tam podle toho jak se mi to více hodí.
Felow
napsal(a):
Tak jsem si vygůglila informace - Je to opravdu z historie. Protože se pes používal od počátku věků nejen jako společník, ale hlavně v práci - k tomu byl cvičen. Chození u levé nohy mělo důvod ten, že opravdu na pravé straně se nosila zbraň - pravá strana (ruka) byla útočná- ovládala zbraň) levá (strana)ruka byla obranná - nosil se v ní štít a používala se na obranu, do níž pes byl zařazován. Druhý důvod z historie byl také logický - pravou rukou a na pravé straně se vodil kůň (to také zůstalo doposud).
Krajnice s tím nemá nic společného.
Jej děkuji. Pěkné. Má to smysl. Taky jsem si to mohla vygooglit, já lenoch V dnešní době mi přijde spíš praktické, aby pes chodil na pravo nebo aby uměl oboje. Zvlášť ve městě.
napsal(a):
Taky mi vyhovuje nejvíc, ale... nevydrží dlouho. Vždycky se protrhnou ty mezistěny.
Potřebovala bych nějakou odolnou.
Je super i na procházkách v létě, kdy má člověk kraťasy a tílko. V ledvince pak krom pamlsků i mobil, klíče a obvaz (ten se snažím nosit poté, co si mi pes v poli rozřízl nohu a museli jsme to domů doběhnout s krvácející ránou).
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Přesně, na pravé straně zbraň, kůň a na levé pes...
Zkoušela sem i chůzi psa u pravé nohy (v levé jsem měla francouzskou berli) a tedy fakt mi to nevyhovovalo. Takže hned, jak jsem berli zahodila, tak pes šel zas k levé noze
Já třeba učím chůzi u obou nohou - je to docela praktický - když máme mimout psa, kterému nevěřím, že nevyjede, jsem pak mezi tím svým a cizím psem.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.15.2
Zrzavci
napsal(a):
Já třeba učím chůzi u obou nohou - je to docela praktický - když máme mimout psa, kterému nevěřím, že nevyjede, jsem pak mezi tím svým a cizím psem.
My když se míjíme se psem, tak většinou ho má majitel rovněž na levé straně, takže je pes Ty, majitel a pes...
Zvláštní je, že když nás někdo míjí se psem, psa si raději vždy přehodí k levé straně, ikdyž původně vedl psa na pravé straně
(asi já se svýma 3 psama budíme respekt).
Zrzavci
napsal(a):
Taky mám psa naučenýho na obě strany , jinak na léto taky používám ledviku ale já ji mám přesrameno a pamlskovník si na ni přicvaknu.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
My když se míjíme se psem, tak většinou ho má majitel rovněž na levé straně, takže je pes Ty, majitel a pes...
Zvláštní je, že když nás někdo míjí se psem, psa si raději vždy přehodí k levé straně, ikdyž původně vedl psa na pravé straně
(asi já se svýma 3 psama budíme respekt).
Ne-e? když jdeme proti sobě a oba máme psa u levý nohy, tak v momentě míjení jsou ti psi vedle sebe, přece. Nebo su už blbé? (jsem si to i nakreslila ).
kobylatko
napsal(a):
Taky mám psa naučenýho na obě strany , jinak na léto taky používám ledviku ale já ji mám přesrameno a pamlskovník si na ni přicvaknu.
Jakože jako kabelku?
se teď snažím přeučit tu naši útulkovou starou feňuli právě taky na pravou stranu, ale tam to jde teda ztuha. Ona jak blbě vidí a je to šprt, tak když je vedu oba u nohy, tak abych jí asi nepřehlídla, nebo co, tak se předchází a mlaďase vytlačuje přes mou levou nohu a je to o přeražení /když jde sama, tak ťape pěkně hezky a předpisově vedle levé nohy/ a hlavně mi tak u něj kazí chůzi u nohy. takže jí chci vodit u pravý nohy. Ale tooooo je šichta teda tohleto /ono učte skoro čtrnáctiletýho pesa, který blbě vidí a hůř slyší, novinky , jde to, ale velmi ztuha -pro nedostatek komunikačních kanálů/. Řeknu Fuss /abych to fakt odlišila/ napovím ji rukou (target) a ona ťape. Pochválím jí, odměním a už se zařadí pěkně zase vlevo, protože tak to zná líp, tam si je jistá v kramflecíh. No moje chyba, měla jsem s tím začít dřív, ale nevím proč u ní mě to nenapadlo.

Zrzavci
napsal(a):
Ne-e? když jdeme proti sobě a oba máme psa u levý nohy, tak v momentě míjení jsou ti psi vedle sebe, přece. Nebo su už blbé? (jsem si to i nakreslila ).
Nejste blbé - je to tak. To vím i já, které dávali v autoškole mašle a říkali žlutá x černá.
( To když mě intruktor poslal vpravo, já odbočila vlevo a vynadala mu, že mě posílá do jednosměrky ).
napsal(a):
Nejste blbé - je to tak. To vím i já, které dávali v autoškole mašle a říkali žlutá x černá.
( To když mě intruktor poslal vpravo, já odbočila vlevo a vynadala mu, že mě posílá do jednosměrky ).
Eh, ulevilo se mi.
No já radši, když ukazuju cestu v autě, tak neřikám vpravo či vlevo, ale tudy a ukážu. je to bezpečnější :D
ad ty mašle - mám na botách každou tkaničku jinak barevnou. Tvrdím, že to je proto, abych věděla, která je levá a pravá. Další z mnoha "mnemotechnických" pomůcek "radila" kamarádka. Levá ruka je ta, kde dlaň a palec vytvoří písmeno L :D:D to už pak by člověk měl trefit, ne? :D.