RKP

XXX.XXX.153.144
Docela škoda...
http://www.psikrmivoradce.cz/.
RKP

XXX.XXX.153.144
Já myslím, že pro někoho, kdo se v krmivech moc nevyzná, tak jako hrubý přehled to nebylo špatné.
Uživatel s deaktivovaným účtem

RKP
napsal(a):
Docela škoda...
http://www.psikrmivoradce.cz/.
Až na to, že Miloš sem už delší dobu nechodí.

Iliena
napsal(a):
Je tam odkazováno na pana Miloše tady na iFauně...
Dík

joanne.s
napsal(a):
Nechápu, jak to souvisí s dalším fungováním Rádce a relevancí jejich hodnocení..?
Tak si to přečtěte

joanne.s
napsal(a):
Ráda. Kde přesně?
Najděte si význam toho přísloví. Samozřejmě, že přesný důvod tam psát nebudou.
Už dříve jsem si všimla, že některé recenze byly po uveřejnění následně stáhnuty. Zřejmě na nátlak toho kterého distributora - prodejce granulí..
Netvrdím, že byly každé granule zařazeny dle hvězd oprávněně. Ale po rozkliknutí konkrétní recenze musím uznat, že u každé bylo zdůvodněno, za co konkrétně bylo hvězdičkové hodnocení sníženo. Moc jsem ocenila informace o ne/přírodní konzervaci, to je pro mě docela klíčová informace a kolikrát těžko k sehnání..
Je fakt, že na Granulářích na FB se do nich už dříve nejednou nehezky obuli. Zejména si vybavuji distributora granulí Optima nova..

Jako základní rozklíčování ok, hvězdičky pro začátečníky super.
že je dalších x webů s tím samým skoro copy and paste kolik let...
nemyslím si, že konec přišel kvůli obutí neobutí značek.
to by asi skončili i ostatní.
když je složení udáno zákonem, jakože tam jedině má být pravda a někdo řekne, že tam maso není páč ve složení není, tak to není pomluva a výrobci si můžou jít stěžovat na nádro.

joanne.s
napsal(a):
Že je dalších x webů s tím samým skoro copy and paste kolik let...
Fakt? dejte tipy které, sem s nimi.
Http://www.allaboutdogfood.co.uk
http://www.dogfoodanalysis.com/dog_food_reviews/
http://www.dogfoodadvisor.com/
http://www.petfoodratings.org/
http://dogfood.guru/reviews/
kouknu obsah skutečného masa, konzervace přírodou např. vit. E, rozmarýn, jak moc výrobce lže v úvodu na svém orig. webu a čím dosype pytel po mase. přednost dám sladkým i obyč. bramborám, hnědé rýži, ovsu, prosu, špaldě apod., ovoce, zelenina. vyhnout se K3.
raději low grain než grain free. páč grain free je zas plný jiných nesmyslů. ale dobře se prodává.
v neposlední řadě mě zajímá recalls firmy.
joanne.s
napsal(a):
Už dříve jsem si všimla, že některé recenze byly po uveřejnění následně stáhnuty. Zřejmě na nátlak toho kterého distributora - prodejce granulí..
Netvrdím, že byly každé granule zařazeny dle hvězd oprávněně. Ale po rozkliknutí konkrétní recenze musím uznat, že u každé bylo zdůvodněno, za co konkrétně bylo hvězdičkové hodnocení sníženo. Moc jsem ocenila informace o ne/přírodní konzervaci, to je pro mě docela klíčová informace a kolikrát těžko k sehnání..
Je fakt, že na Granulářích na FB se do nich už dříve nejednou nehezky obuli. Zejména si vybavuji distributora granulí Optima nova..
To je i tady. Zkritizujte nějaké granule, které dal někdo na vlákno a spousty "zkušených pejskařů" co to dělají 20 let vám skočí po krku. Z normálního vlákna se pak stává náboženská válka. Recenzování granulí, či jen hlubší názor je velmi nevděčná práce, za kterou sklidíte častěji urážky (většinou spíše osobní povahy, než odborné stanovisko), či pomalu vyhrožování (někdy nejen pomalu).
Čím nezávislejší postoj, tím více facek. To je přímo přírodní zákon.
Odměny jsou vzácné, pokud nejste masochista.
Ne každý to nakonec s nervy vydrží.
Mar-Afra
napsal(a):
To je i tady. Zkritizujte nějaké granule, které dal někdo na vlákno a spousty "zkušených pejskařů" co to dělají 20 let vám skočí po krku. Z normálního vlákna se pak stává náboženská válka. Recenzování granulí, či jen hlubší názor je velmi nevděčná práce, za kterou sklidíte častěji urážky (většinou spíše osobní povahy, než odborné stanovisko), či pomalu vyhrožování (někdy nejen pomalu).
Čím nezávislejší postoj, tím více facek. To je přímo přírodní zákon.
Odměny jsou vzácné, pokud nejste masochista.
Ne každý to nakonec s nervy vydrží.
Naprostá pravda. A nemusí se jednat jen o granule.
Někdy, když tu čtu diskuze, tak si představuji, co za člověka to asi píše. Jak to, že stačí jiný názor a okamžitě startují, napadají a zapomínají na základy slušného chování a alespoň minimálního respektu. Nevím, možná se baví tak doma a proto nevidí vlastní neomalenost a hrubost.
Svůj povzdech zakončím citátem:
, Když člověk ponižuje, pak jen proto, že je sám nízký.“.
RKP

XXX.XXX.153.144
joanne.s
napsal(a):
Megííí: No já myslela ČESKé stránky s recenzemi konkrétních receptur krmiv prodávaných v ČR.
Přesně tak, k čemu jsou mi recenze na zboží, které u nás neseženu?
aj
napsal(a):
Někdy, když tu čtu diskuze, tak si představuji, co za člověka to asi píše. Jak to, že stačí jiný názor a okamžitě startují, napadají a zapomínají na základy slušného chování a alespoň minimálního respektu. Nevím, možná se baví tak doma a proto nevidí vlastní neomalenost a hrubost.
Podle mě ti nejvíce útoční a nerespektující jsou právě ti, kteří si doma a celkově ve svém životě nechávají všechno líbit a sedí jak myšky v koutě. Tady si pod rouškou anonymity dopřávají toho, čeho v realu nejsou schopní.
aj
napsal(a):
No, když sem před časem odkazoval na psikrmivoradce při hodnocení granulí, tak jeden ze zde diskutujících se na mně obořil jestli vím komu ty stránky patří. Nelíbilo se mu tam nějaké hodnocení. Dnes píše že byly docela ok. Jen že je dobré si pamatovat co kde píši. Ale jsou to diskuze.
Arni
napsal(a):
No, když sem před časem odkazoval na psikrmivoradce při hodnocení granulí, tak jeden ze zde diskutujících se na mně obořil jestli vím komu ty stránky patří. Nelíbilo se mu tam nějaké hodnocení. Dnes píše že byly docela ok. Jen že je dobré si pamatovat co kde píši. Ale jsou to diskuze.
Na své produkty nebyly tak zlí (i když časem se posunovali blíže reálu, což je na potlesk), někdy byli opatrnější, ale objektivita tam byla velmi slušná. Něco, čeho většina ostatních dovozců či výrobců není schopna. Jediné co ti dokáží na jakýchkoliv stránkách vyprodukovat je postoj "to naše je božská krmně, bez které by pes nemohl žít".
Většina lidí co je schopna recenzí v tom také pracuje, to se nedá svítit.
Prostě sem tam něco je třeba vzít s rezervou. Na pár poznámek je právo, nedělal bych z toho vyloženou vědu.
Tohle byl velmi dobrý výkon. Počkejte na další vlákno až někdo předloží granule, které mu někdo nepochválí až do nebes a uvidíme hned skutečnou realitu.
Těm několika statečným se občasný poklesek může vytknout, ale i tak je třeba poděkovat. V rámci možností, co jiného chtít?

Nejsou české no a ? tím líp, píší tam lidé z celého světa, vidím víc než jen za roh, pro mne cennější.
přeložím jedním kliknutím. jsou napsané úplně stejně jako to české. stejný slovník surovin atd. nevím kde co nemůžete sehnat, to snad v době shopů už ani nejde ne. nebo hodnocení, ok, všechny hrůzy tam nejsou. pak stačí hledat značka + review, recall.
nicméně nevěřím těm slovům že ani české ani zahraniční hodnotitelé nepřijímají dárky atd.
jedni prodávají orijen, jedni oliver´s.
lepší bude si uvědomit co je dobré v krmení a čemu se vyhnout než poslouchat rádce nebo pomluvy. navíc i AAFCO čas od času mění názor.
řiďme se selským rozumem.
a je to rok od roku lepší, lidi se zajímají.
i tady když si přečtete co se razilo před 5,10 lety, tak teď už je to o dost jinde.
ps pro arniho: kdyby byla debata o dogadvisor, nemám problém to samé říct do očí.), byla ale o psikrmivoradce.) pro začátečníky ok, do detailů to občas ujelo. jako všude.
Taky mě mrzí, že ty stránky nejsou funkční :( Musím říct, že již dřív mě napadlo, proč vlastně ty stránky někdo provozuje a proč si s tím dá tolik práce, když v podstatě za to nic nemá. Že to někdo dělá jen tak pro zábavu a platí hosting se mi moc nezdálo... Je to každopádně škoda, stránky byly přehledné... Víte někdo, proč se rozhodli stránky zrušit?
napsal(a):
Nejsou české no a ? tím líp, píší tam lidé z celého světa, vidím víc než jen za roh, pro mne cennější.
přeložím jedním kliknutím. jsou napsané úplně stejně jako to české. stejný slovník surovin atd. nevím kde co nemůžete sehnat, to snad v době shopů už ani nejde ne. nebo hodnocení, ok, všechny hrůzy tam nejsou. pak stačí hledat značka + review, recall.
nicméně nevěřím těm slovům že ani české ani zahraniční hodnotitelé nepřijímají dárky atd.
jedni prodávají orijen, jedni oliver´s.
lepší bude si uvědomit co je dobré v krmení a čemu se vyhnout než poslouchat rádce nebo pomluvy. navíc i AAFCO čas od času mění názor.
řiďme se selským rozumem.
a je to rok od roku lepší, lidi se zajímají.
i tady když si přečtete co se razilo před 5,10 lety, tak teď už je to o dost jinde.
ps pro arniho: kdyby byla debata o dogadvisor, nemám problém to samé říct do očí.), byla ale o psikrmivoradce.) pro začátečníky ok, do detailů to občas ujelo. jako všude.
Megii, to že to jak píšete občas ujelo s tím problém nemám. Ale když napíšete, víte komu to patří? Tak to ve mně v této souvislosti vyvolá otázku zda jsou tyto informace opravdu věrohodné, můžu začít pochybovat. Jen tolik. Toť vše.
tterezkaaa
napsal(a):
Taky mě mrzí, že ty stránky nejsou funkční :( Musím říct, že již dřív mě napadlo, proč vlastně ty stránky někdo provozuje a proč si s tím dá tolik práce, když v podstatě za to nic nemá. Že to někdo dělá jen tak pro zábavu a platí hosting se mi moc nezdálo... Je to každopádně škoda, stránky byly přehledné... Víte někdo, proč se rozhodli stránky zrušit?
Můj tip. Ukřivdění výrobci, které nevychválili do nebes začali vyhrožovat trestními oznámeními. Dávám tomu hodně procent.

joanne.s
napsal(a):
Megííí: Vy jste dosud neslyšela o tom, že u nás se prodává jiná Eukanuba, Hills apod. než v USA? Myslím tím z jiné suroviny, jinde vyrobeno, jiné složení?
Slyšela, neřeším. řídím se orig. stránkami a tím co je na pytli. esi mi shop pošle jiné složení než má na stránkách, vracím a za klobouk si to nedá. ještě se mi to ale nestalo. hlavně tyto značky mě neberou vůbec, takže takový problém nemám. víte třeba jak kvalitní moučku použil výrobce na nejdražší krmivo /příklad/ nebo máte jakousi víru, kterou mám i já každé ráno když to sypu do misky ?
taky se tu prodává hrozná nutella. koukám na písmenka no.
zatím se vyplatilo.
ověřit, neposlouchat pomluvy.

Můj tip je mountfield a spol.
Slyšela, neřeším. řídím se orig. stránkami a tím co je na pytli. esi mi shop pošle jiné složení než má na stránkách, vracím a za klobouk si to nedá.
Vy o koze, já o voze. To co píšete nic nemění na tom, že granule pro český trh mívají složení jiné než granule obdobného názvu prodávané na americkém trhu. Tudíž řídit se jen jejich hodnocením by stačit nemělo - chce to posoudit české složení konkrétní receptury granulí.

joanne.s
napsal(a):
Slyšela, neřeším. řídím se orig. stránkami a tím co je na pytli. esi mi shop pošle jiné složení než má na stránkách, vracím a za klobouk si to nedá.
Vy o koze, já o voze. To co píšete nic nemění na tom, že granule pro český trh mívají složení jiné než granule obdobného názvu prodávané na americkém trhu. Tudíž řídit se jen jejich hodnocením by stačit nemělo - chce to posoudit české složení konkrétní receptury granulí.
Já vás chápu. které značky si tohle dovolí ?

Taková značka ať se jde vycpat do muzea. nebo je to jako vedle s totw ?

joanne.s
napsal(a):
tak to pak jo.
Teda nevím čemu se chlámete, myslím ta trestní oznámení

Kdo tam píše ? pan Mar-Afra si správné složení najde, takže ten ne.