Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.94.208
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Přesně, nevadí mi hadi, pavouci, psi, kačeny, slepice, kočky, nevadí mi nic, vadí mi pes který řve dvě hodiny v kuse, udělá si pauzu max na napití a nažrání a jede znova...dalších x hodin, štěká jakoby mu někdo přišlápl ocas.
Zkuste si pořídit dvacet mastomyší do t3 beden a dát si je na 1+1 bez dveří (havěť máte cca tři metry od hlavy)... a zaručuju že do týdne se vám bude stýskat po uřvaném psovi od sousedů protože v 11 večer začne mlácení napaječkama hlodání granulí (které nááádherně rachtají na těch mřížích), mlácení a hryzání a vemblování mřížema a to jede až do cca 6 ráno
napaječky jim sebrat nemůžu neb když maj hodně malé mimina maj tendenci je pak žrát - to samý když jim na noc seberu granule - plus vemblování mřížema zůstane stejně.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Zkuste si pořídit dvacet mastomyší do t3 beden a dát si je na 1+1 bez dveří (havěť máte cca tři metry od hlavy)... a zaručuju že do týdne se vám bude stýskat po uřvaném psovi od sousedů protože v 11 večer začne mlácení napaječkama hlodání granulí (které nááádherně rachtají na těch mřížích), mlácení a hryzání a vemblování mřížema a to jede až do cca 6 ráno
napaječky jim sebrat nemůžu neb když maj hodně malé mimina maj tendenci je pak žrát - to samý když jim na noc seberu granule - plus vemblování mřížema zůstane stejně.
Rozdíl je v tom, že ty myši jsou vaše rozhodnutí, ten uřvaný pes je cizí !
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.94.208
Nemuseli si dělat ložnici na té straně baráku když věděli že tam mají psa a že nejspíš asi fakt hodně štěká nebo odizolovat mno. Ano pár korun navíc ale ne až tak ve srovnání s celkovou stavbou a byl by svatej klid ale když aháááá ono je pohodlnější nadávat na ty sousedy že
Paní je bohužel jediná komu to vadí, evidentně majitelé až na výjimky spí naprosto v pohodě stejně tak jiní sousedé. Tudíž to hrotí jenom ona. A kvůli jednomu člověku se bohužel nikdo jaksi nepotento... Ozkoušeno na vlastní kůži byť ne se psem.
kvido46

XXX.XXX.152.48
Také bych raději svou energii směřovala k zabezpečení proti hluku a ne si neustále stěžovala. K ničemu to nevede.
Příjde mi to zbytečné, se sousedy nic neuděláte, obec nemá kompetence, PČR taky ne a zbytečně se nervovat? proč?
Vím, jaké je nepříjemné mít uřvaného psa pod okny ložnice, ale pokud mají sousedé jen jednoho psa, který nikomu v okolí nevadí a zadavatelka psy, kteří sice tak neštěkají, už z principu, jak to vidí sousedé, starosta, apod: jeden je méně - tudíž tolik neškodí, pokud je psů více, nějak si nemáš proč a nač stěžovat...
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Nemuseli si dělat ložnici na té straně baráku když věděli že tam mají psa a že nejspíš asi fakt hodně štěká nebo odizolovat mno. Ano pár korun navíc ale ne až tak ve srovnání s celkovou stavbou a byl by svatej klid ale když aháááá ono je pohodlnější nadávat na ty sousedy že
Paní je bohužel jediná komu to vadí, evidentně majitelé až na výjimky spí naprosto v pohodě stejně tak jiní sousedé. Tudíž to hrotí jenom ona. A kvůli jednomu člověku se bohužel nikdo jaksi nepotento... Ozkoušeno na vlastní kůži byť ne se psem.
Asi jste diskuzi nečetla pořádně - paní Attila není jediná komu ten uřvaný pes vadí, píše, že budou spojovat síly se sousedy.
Kde si dělat ložnici, je snad právo každého člověka a utemovat ji tak, aby do ní nepronikl žádný zvuk, samozřejmě lze, ale taky se tam nedá v létě ani otevřít okno, a to je peklo. A rozhodně se mně nezdá jednodušší bojovat s "větrnými mlýny" než utemovat ložnici.
Prostě v tomto stojím na straně Attily, proč ona se má uzpůsobovat bezohledným sousedům? Zvláště, když stačí tak málo - psa prostě na noc někam zavřít.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Když si tuto havět pořídíte do bytu, tak otravuje jenom vás a je to tedy jen váš boj.
Ale Attila si na sousední pozemek toho uřvanýho psa nedala.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.60.6
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Haha, nedávno jsem prodala svůj chov potkanů, cca 300 ks, které jsem měla v místnosti hned vedle ložnice, zkrárka i kdyby jste se rozkrájel, vadí mi psí štěkot, nevadí mi kohout, ale prostě mi vadí pes co štěká vysokým tónem, rve mi to uši.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.94.208
Tak si ale stěžujte na všechny stejně. ne jen na jednoho psa. Když teda jdete za starostou že sousedovo pes dělá bordel, jděte pak za ním že tamto pako zaplo cirkulárku v pět. Nebo že tamtomu vřeští kohout už od čtyř... a až budete mít na všechno a všechny stejný metr pak budiž. Kdyby mu tam celou noc vřeštěli pávi nebo perličky a vám to nevadilo tak budete držet pusu a ať se potento zbytek vesnice protože vám vadí jen pes ale tohleto ne? A řekněte mi jediný důvod z pohledu souseda proč on by měl brát psa do baráku jenom aby vy ste měla klid? Myslíte že ze stodoly jeho štěkot nebude slyšet? nebo že ho tam bude mít celý den aby vás neobtěžovalo to že na vás štěká? To asi těžko že?
jolyha

XXX.XXX.229.101
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Haha, nedávno jsem prodala svůj chov potkanů, cca 300 ks, které jsem měla v místnosti hned vedle ložnice, zkrárka i kdyby jste se rozkrájel, vadí mi psí štěkot, nevadí mi kohout, ale prostě mi vadí pes co štěká vysokým tónem, rve mi to uši.
Vadí mi sousedova řvoucí děcka. Věk 11 měsíců až 6 let, celkem již 4 kousky. Do školky nechodí na celý den ani jedno, max. ten předškolák na dopoledne. Od jara do pozdního podzimu řvou na zahradě pod okny nonstop od rozednění do soumraku a často i po něm, třískají co čeho je napadne, prostě randál non stop. Ano, je to ve dne. Ale já jaksi pracuju na noční - převážně. Bydlela jsem tu dřív než oni. Matka si jich nevšímá, má to na háku, sedí, pije jedno kafe za druhým, hulí jednu cigaretu za druhou, nonstop s mobilem nebo tabletem. Děti mají "samovýchovu" a se "socializací" jsou na tom asi tak jako ten pes u vašich sousedů. Závidím vám jednoho řvoucího psa, fakt. Byli jsme tu dřív než sousedi, že se vedle přistěhuje něco takového jsem si fakt nepředstavovala. No, nějak by mi asi stížnosti na obci nepomohly, takže jsme investovali do nových oken a odhlučnění. Je to poprvé co se neděsím nadcházejícího jara, na podzim jsem si již ověřila, že se konečně vyspím. Takže bych opravdu poradila tu investici do nového okna a odhlučnění, aspoň v té ložnici. Nevěřím, že byste stížnostmi něčeho dosáhli. Ano, pes třeba nebude ječet pár dní, týdnů...ale pokud je to takový labil a sousedům je to šumák, toho aby byl v noci trvale zticha nedocílíte ani kdybyste se rozkrájela. Mohou si je pozvat na obec k vysvětlení, upozorní je, že to někomu vadí... a to je asi tak vše. Bez toho aby dorazili z hygieny s měřením hluku se pravděpodoně nic nehne. Pokud dorazí, někdo to musí zaplatit - tzn. objednatel. Jeden pes přes zeď většinou těch decibelů fakt tolik nenadělá, aby to bylo na nějaký postih. Jestli řve tónem vysokým nebo hlubokým jim bude šumák, pokud nebude dostatečná hlasitost - což u jednoho psa pravděpodobně nebude - nebude s tím nikdo moci dělat nic.

Hoďte mu buřta.

asurwic
napsal(a):
To moc rychlý způsob není... známých pes po krmení buřty a uzeninami odešel na otravu solí až ve 12ti letech.
A to jsem to jednou myslela dobře.

asurwic
napsal(a):
Myslela jsem si to... a tak jsem to rychle zneužila.
Vám to prominu, máte nižšího pitbulla
Ten pes je chudák. Mu řeknu, co se o něm píše na fauně. Nemá kam utéct a nastěhovali se mu tam dva bojoví psi. Vemte ho na zahradu s sebou a dejte mu buřta.
napsal(a):
Vám to prominu, máte nižšího pitbulla
Ten pes je chudák. Mu řeknu, co se o něm píše na fauně. Nemá kam utéct a nastěhovali se mu tam dva bojoví psi. Vemte ho na zahradu s sebou a dejte mu buřta.
Pes prý nevidí ze dvorku krom letadel nic, tak ani nemůže tušit, že se mu tam bojoví psi nastěhovali... mimochodem ne dva, ale už tři, ne? Nechcete ho raději chudáka nechat ve sladké nevědomosti?
Co pořád buřt? Jindy tady člověka div sežerete za chemicky konzervované granule a teď byste krmila tímto:
hovězí maso 30 %, vepřové maso 29 %, vepřové sádlo, voda, kůžová emulze, koření, jedlá sůl, konzervant (E250), stabilizátory (E450, E451, E500), antioxidant (E300), zahušťovadlo (E412), emulgátor (E471), vláknina, aroma, barvivo (E120), regulátory kyselosti (E330, E270), látka zvýrazňující chuť a vůni (E621).

asurwic
napsal(a):
Pes prý nevidí ze dvorku krom letadel nic, tak ani nemůže tušit, že se mu tam bojoví psi nastěhovali... mimochodem ne dva, ale už tři, ne? Nechcete ho raději chudáka nechat ve sladké nevědomosti?
Co pořád buřt? Jindy tady člověka div sežerete za chemicky konzervované granule a teď byste krmila tímto:
hovězí maso 30 %, vepřové maso 29 %, vepřové sádlo, voda, kůžová emulze, koření, jedlá sůl, konzervant (E250), stabilizátory (E450, E451, E500), antioxidant (E300), zahušťovadlo (E412), emulgátor (E471), vláknina, aroma, barvivo (E120), regulátory kyselosti (E330, E270), látka zvýrazňující chuť a vůni (E621).
Přece má nos, je to pes.
Však jsem neřekla, ať to jí denně ;-) Šla bych na to jinak prostě.
napsal(a):
Přece má nos, je to pes.
Však jsem neřekla, ať to jí denně ;-) Šla bych na to jinak prostě.
Oni jsou pitbulové cítit jinak než ostatní psi? I když karolíni třeba jo - ti moc krásně voní, ale když se třou o oblečení, tak ho bradičkou označkují a pak kvůli tomu smrdím já.
Jak byste na to přes tu zeď šla? Po žebříku?

asurwic
napsal(a):
Oni jsou pitbulové cítit jinak než ostatní psi? I když karolíni třeba jo - ti moc krásně voní, ale když se třou o oblečení, tak ho bradičkou označkují a pak kvůli tomu smrdím já.
Jak byste na to přes tu zeď šla? Po žebříku?
Bože
řval na megi dobrmánek rok. Rok. Pak se potkali a už nic neříká, chce si hrát.
Neříkejte mi, že ten pes na dvoře neví, že tam jsou psi a lidé.
Psovi buřta, pánovi flašku. To přehodí. Buřta. Anebo ať se nerví dál, mně je to fuk
napsal(a):
Bože
řval na megi dobrmánek rok. Rok. Pak se potkali a už nic neříká, chce si hrát.
Neříkejte mi, že ten pes na dvoře neví, že tam jsou psi a lidé.
Psovi buřta, pánovi flašku. To přehodí. Buřta. Anebo ať se nerví dál, mně je to fuk
Psovi flašku, ať hezky po napití spinká a pánovi buřta - třeba potom pozve sousedy na opékání a hafani si pohrají.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.242.18
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Tak si ale stěžujte na všechny stejně. ne jen na jednoho psa. Když teda jdete za starostou že sousedovo pes dělá bordel, jděte pak za ním že tamto pako zaplo cirkulárku v pět. Nebo že tamtomu vřeští kohout už od čtyř... a až budete mít na všechno a všechny stejný metr pak budiž. Kdyby mu tam celou noc vřeštěli pávi nebo perličky a vám to nevadilo tak budete držet pusu a ať se potento zbytek vesnice protože vám vadí jen pes ale tohleto ne? A řekněte mi jediný důvod z pohledu souseda proč on by měl brát psa do baráku jenom aby vy ste měla klid? Myslíte že ze stodoly jeho štěkot nebude slyšet? nebo že ho tam bude mít celý den aby vás neobtěžovalo to že na vás štěká? To asi těžko že?
vy mě vážně bavíte, víte ono taky soužití se sousedy s sebou nese nějaké slušné vychování a pokud se jako sousedi můžeme občas sejít u vína, a probrat takové ty maličkosti, jako je právě řezání dřeva, sekání trávy atd...že sousedi od naproti mají malá děcka a jde se domluvit tak, aby byli všichni spokojeni, věříte, že jsme zde všichni domluveni na tom, že sekání, řezání a jiné řvací stroje o víkendu zapínáme od 8:00 v 11:00 se končí a opět se začíná v 14:00 až jsou sousedovi mrňata vyspná, nebo jsme si pořídili slepice a sousedka co bydlí za námi je chová taky, vlastně všichni kolem nás, tak za námi přišla, jestli bysme byli tak hodní a nepořizovali kohouta, aby to tady ve tři ráno neřvalo po ulici, zkrátka máme slepice na vajca, tak na co kohouta, pokud bych chtěla nějaký chov a zabývat se tím, hold bych musela udělat takový kurník, aby kohoutí kokrhání neotravovalo lidi kolem, a pak mezi takovými sousedy máte jednoho, co si toho kohouta koupí, co nechá psa řvát celé hodiny a jak k tomu příjdeme my, co se snažíme žít v klidu a nedělat druhým naschvál? to že jsme těm neurvalcům nejblíž je hold smůla, vždycky všechno bude na domluvě a neříkejte že ne, slušný normální člověk přemýšlí a stále je tu zákon mezi sousedy, které nesmíte obtěžovat smradem, hlukem, kouřem atd atd...vždycky to tak bylo, když moji rodiče stavěli panelák, protože měli takové ty firemně fabrické byty, tak jak je možný že se sedmipatrový panelák s čtyřmi byty na patře byl schopný domluvit, na nějakém fungování bez toho aniž by se lidi navzájem nějak obtěžovali? Kolik Vám je? počítám že tak cca 20 let, protože Vaše chování na to tak nasvědčuje, "já jsem tady, po*erte se, já si budu dělat co chci a zkuste pípnout! já jsme ve svým bytě, platím nájem, můžu si dělat co chci..." pletete se, tak to není. Dokonce kdyby ta paní co jí ti hadi vadí na Vás poslala kontrolu s PČR a veterinu a zjistilo se že máte jedovatého hady tak těm svým mazlíkům můžete zamávat...ale to asi taky netušíte, chovala jsem v mládí sklípkany a musela jsem na to mít v bytě papír že je mám, co je to za druhy atd atd...takže se proberte.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.242.18
asurwic
napsal(a):
Psovi flašku, ať hezky po napití spinká a pánovi buřta - třeba potom pozve sousedy na opékání a hafani si pohrají.
Hafani si nepohrají je agresivní, vyjíždí po všem i venku, dokonce po ptácích co hopkají po chodníku upřímně, viděla jsme dost nezvládnutých psů, ale tento mi příjde šílený, představte si psa, co se na vodítku točí dokola, poskakuje, do toho startuje po všem s vyceněnými zuby a řevem, po autech, lidech, psech, kočkách, ptácích, prostě po všem co nemá šanci na tom dvoře vidět...občas s ním zkusí jít ven, tak an něj řvou za chvíli jim pes skáče na ramena a cvaká u hlavy zubama, je jak smyslů zbavený, když vylezou za ním na dvůr, slyšíme jak po něm neustále řvou, tak si říkám, jak vůbec člověk mlže vydržet mít takového psa a on pak ještě chlapům u piva řekne, jak má super ostrého psa ale jo, je fakt, že kdybych tento problém neměla já, ale někdo tady jiný a neměla bych pochopení jako většina tady, tak mám taky blbý kecy, ne že ne...jediný kdo mě chápe je KOŇADRA a zo to jí děkuji, drží mě nad vodou to že aspoň někdo ví, jak nám je.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.94.208
Mila zlata. Vim moc dobre co musi nebo nemusi byt na hady za povoleni. Jedaky nemam nelibi se mi ale.bohate staci mit je registrovane a v zamcenych tera a cela.kvs a policie se muze jit bodnout pro vase info chovam stredne velke skrtice - hroznysi do tri metru a par tmavek ktere neprelezou 5. Driv musel byt had nad 3m registrovan ale to uz zrusili. Takze co? Kvs mi muze zkontrolovat podminky a policajti max jestli tu nemam jedaka bez papiru. Takze jo. I kdyby se ta dotycna na hlavu stavela tak ma proste smulu.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.94.208
Jak to tady ctu skoro si preju aby mi sem nekdo.ty cajty na kontrolu poslal
Az jim otevru s trimetrovou tmavkou v naruci budou brat takovou zpatecku ze spadnou ze schodu
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Musí jsou na mém bytě ne jejím a jí je celkem prd do toho co na bytě mám pokud to nezpůsobuje nadměrný hluk či smrad - což ani jedno, zabezpečené je mám v přiměřeně vekých ubikací také, klidně mi sem může poslat kvsku. Pokud by je chtěla zakázat musela by svolat sdružení vlastníků bytů a prosadit zákaz chovu těchto konkrétních zvířat od ostatních majitelů - což neudělají takže jsem v naprostém klidu
Takže za těchto podmínek co tu máme je buď zkousnout musí nebo se odstěhovat, dva roky tu stále je takže to evidentně jde se přizpůsobit v rámci možností že?
Jasně že já ani soused nejsme taková hovada abysme se schválně producírovali s velkýma hadama na ruce barákem ale když mě potká jak nesu v přepravce (občas bohužel průhledné) hádě odněkud na byt či obráceně no tak holt to přežít musí. Není nic co by mi to zakázalo jen proto že jí to vadí.
Mohou vám pořádně źnepříjemnit život a pokud nebude váš chov shledán kontrolou dost bezpečný, nebo pokud vám někdo uteče,., zkrátka možnost obrany tady je.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Hafani si nepohrají je agresivní, vyjíždí po všem i venku, dokonce po ptácích co hopkají po chodníku upřímně, viděla jsme dost nezvládnutých psů, ale tento mi příjde šílený, představte si psa, co se na vodítku točí dokola, poskakuje, do toho startuje po všem s vyceněnými zuby a řevem, po autech, lidech, psech, kočkách, ptácích, prostě po všem co nemá šanci na tom dvoře vidět...občas s ním zkusí jít ven, tak an něj řvou za chvíli jim pes skáče na ramena a cvaká u hlavy zubama, je jak smyslů zbavený, když vylezou za ním na dvůr, slyšíme jak po něm neustále řvou, tak si říkám, jak vůbec člověk mlže vydržet mít takového psa a on pak ještě chlapům u piva řekne, jak má super ostrého psa ale jo, je fakt, že kdybych tento problém neměla já, ale někdo tady jiný a neměla bych pochopení jako většina tady, tak mám taky blbý kecy, ne že ne...jediný kdo mě chápe je KOŇADRA a zo to jí děkuji, drží mě nad vodou to že aspoň někdo ví, jak nám je.
Vy se nudíte, že jo, proto sem vkládáte jednak hlouposti, jednak naprosté nedomyšlenosti.
i když bylo by hodně zajímavé vědět, jak na vás "znalkyni" pohlížejí ti zlí ostatní majitelé.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
vy mě vážně bavíte, víte ono taky soužití se sousedy s sebou nese nějaké slušné vychování a pokud se jako sousedi můžeme občas sejít u vína, a probrat takové ty maličkosti, jako je právě řezání dřeva, sekání trávy atd...že sousedi od naproti mají malá děcka a jde se domluvit tak, aby byli všichni spokojeni, věříte, že jsme zde všichni domluveni na tom, že sekání, řezání a jiné řvací stroje o víkendu zapínáme od 8:00 v 11:00 se končí a opět se začíná v 14:00 až jsou sousedovi mrňata vyspná, nebo jsme si pořídili slepice a sousedka co bydlí za námi je chová taky, vlastně všichni kolem nás, tak za námi přišla, jestli bysme byli tak hodní a nepořizovali kohouta, aby to tady ve tři ráno neřvalo po ulici, zkrátka máme slepice na vajca, tak na co kohouta, pokud bych chtěla nějaký chov a zabývat se tím, hold bych musela udělat takový kurník, aby kohoutí kokrhání neotravovalo lidi kolem, a pak mezi takovými sousedy máte jednoho, co si toho kohouta koupí, co nechá psa řvát celé hodiny a jak k tomu příjdeme my, co se snažíme žít v klidu a nedělat druhým naschvál? to že jsme těm neurvalcům nejblíž je hold smůla, vždycky všechno bude na domluvě a neříkejte že ne, slušný normální člověk přemýšlí a stále je tu zákon mezi sousedy, které nesmíte obtěžovat smradem, hlukem, kouřem atd atd...vždycky to tak bylo, když moji rodiče stavěli panelák, protože měli takové ty firemně fabrické byty, tak jak je možný že se sedmipatrový panelák s čtyřmi byty na patře byl schopný domluvit, na nějakém fungování bez toho aniž by se lidi navzájem nějak obtěžovali? Kolik Vám je? počítám že tak cca 20 let, protože Vaše chování na to tak nasvědčuje, "já jsem tady, po*erte se, já si budu dělat co chci a zkuste pípnout! já jsme ve svým bytě, platím nájem, můžu si dělat co chci..." pletete se, tak to není. Dokonce kdyby ta paní co jí ti hadi vadí na Vás poslala kontrolu s PČR a veterinu a zjistilo se že máte jedovatého hady tak těm svým mazlíkům můžete zamávat...ale to asi taky netušíte, chovala jsem v mládí sklípkany a musela jsem na to mít v bytě papír že je mám, co je to za druhy atd atd...takže se proberte.
V běžných obcích provoz hlučných zařízení je upraven obecní vyhláškou ne sousedy u buřtíků..
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.94.208
Mam zcela normalni radne zabezpecena teraria. Mohou poslat maximalne policii ktera zkontroluje zda mam hady v terariich ze kterych sami nezdrhnou. Coz mam. Vic jak terarko z osb lamina ci skla zabezpecene zamkem ci petlici jaksi nejde. Takze kontrola prijde podova se zjisti ze je to ok a je svaty klid.
Mate pravdu zneprijemni. Ale vic jak jedna neskodna navsteva policajtu u ktere se zasmeju me otravujou neustaly kontroly vodomeru, elektromeru, topeni a dalsich ptakovin.

Attila
http://www.bezplatnapravniporadna.cz/online-zdarma/chat/questions/3540-obtezovani-hlukem-stekajici-pes-u-sousedu-jak-se-branit.html
jenom by mě fakt zajímala nahrávka štěkotu pořízená v noci v té ložnici...
Accuracy

XXX.XXX.1.187
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
A jak zadavatelce pomůže, když bude bonzovat na všechny? Akorát si vyslouží image věčně nespokojené hysterické krávy, se kterou se nikdo nebude bavit. Spíš si myslím, že je třeba vše řešit v klidu a trochu s odstupem. Ta flaška slivovice nebyl špatný nápad, jenže hádám, že to už zadavatelka zkoušela. Když se se sousedy nedá domluvit, starosta i policie moc nezmůžou. Jedinou legální cestu vidím soudní, tam je problém, že i když vyhrajete soud, stejně se nic nemusí změnit... Zkrátka nevím, co poradit. Když sousedi chtějí mít na dvoře uřvaného psa, tak si sem tam zaplatí výdaje za soud a pokutu za rušení nočního klidu a nazdar.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.242.18
napsal(a):
Attila
http://www.bezplatnapravniporadna.cz/online-zdarma/chat/questions/3540-obtezovani-hlukem-stekajici-pes-u-sousedu-jak-se-branit.html
Děkuji, všechny tyto kroky se již dávno absolvovali, asi 10 x prosba ústní přímo ousedovi / z jeho strany výsměch, potom několik dopisů, kde je opět žádost, potom pomoc s výcvikem přímo psovodem co se zabývá služebními psy, financování z naší strany výcviku psa, opět výsměch z jeho strany, policajti tam už taky byli, teď se to řeší se starostou, no a když ani to ne tak, teda ještě zkusím veterinářku ať se přijede podívat v čem ten pes tam žije...jinak nejsme jediný co si stěžují, jsou nás tři domy co jim štěkot vadí, ale ti sousedi mají ještě zahradu, okolo které bydlí další lidé, na té zahradě mají cca 50 slepic opět na pidi prostoru, takže tam jsou zase stížnosti skrz neskutečný smrad, věřím že to musí být děs v to léto, když jdeme okolo teď v zimě je to masakr. taky tam ti lidi, proti nim bojují, takže asi to nebude tím, že jsem já nějak "divná" ono je to tím, že možná já z těch všech jsem na fauně, kdyby tady byli ostatní, možná by to někteří pochopili...tím to nemyslím na Vás hmn, ale všeobecně.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.242.18
napsal(a):
Attila
Dnes mám lítání po veterině se svými psy, jestli najdu konečně dnes čas sednu doma k pc a pošlu nahrávku...

Sousedovic psi jsou problém. Mě sousedova ovčanda vyžírá ptačí krmítka...svi.. !
Normálně vyrazí plaňku z plotu, proleze a vyžere. Chudinky sýkorky.
Já jsem dosud četla diskuzi a byla jsem plně při Vás. Vím, jak dokáže hluk při spaní otravovat, ostatně, léta v paneláku mi to naučila.Mně zas tak až hluk nevadí, usnu při čemkoli, ale někdo se slabým spánkem musí trpět.
Nicméně, teď si říkám, jestli to vážně nehrotíte. Bydlím na vsi. Manžel je starousedlík, máme 600 obyvatel. Rodiče manžela vždy měli slepice a králíky, skoro vždy kozu, prase, kachny. Zahrady tam jsou směrem do vsi, na konci je hluboké hnojiště, vyváží se 1x ročně. Zahrada je mezi jinými zahradami a naproti zahradám, v ulici nikdo slepice nemá. Mají zděný chlívek, nicméně i kohouta, vživotě nebyla jediná stížnost na smrad nebo křik kohouta. O ulici dál má soused plno holubů, míval krávu, dole mají koně.
Měli jsme na malé vsi s přáteli statek s koňmi, sice úplně bokem, ale když začal oslík hýkat, bylo to slyšet po celé vsi, jakoby stál u vás. Začal vždy před pátou ráno. A lidi se smáli, že si nemusí řídit budíka na první autobus.
To je ves, tam prostě jsou domácí zvířata a ta se nějak projevují.
Náši sousedi, protivní důchodci, si stěžují, že moje fena štěká. Prý v noci. To je nesmysl, je v noci zavřená. Ale soused manželovi tvrdí, že ji slýchá, že to rezonuje přes komín. To už je vtíravá myšlenka.
Znovu, není to nic proti vám, chápu, že v noci štěkající pes a protivný soused je blbá kombinace, jen mi zarazilo, že vám vadí na vsi kohout, smrad ze slepic, já nevím, tohle přeci ke vsi patří, pokud někdo nemá deset kohoutů, nebo není fakt bordelář.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Přečtěte si diskuzi od začátku, než začnete soudit a radit, ano?
Accuracy

XXX.XXX.1.187
amiš
napsal(a):
Já jsem dosud četla diskuzi a byla jsem plně při Vás. Vím, jak dokáže hluk při spaní otravovat, ostatně, léta v paneláku mi to naučila.Mně zas tak až hluk nevadí, usnu při čemkoli, ale někdo se slabým spánkem musí trpět.
Nicméně, teď si říkám, jestli to vážně nehrotíte. Bydlím na vsi. Manžel je starousedlík, máme 600 obyvatel. Rodiče manžela vždy měli slepice a králíky, skoro vždy kozu, prase, kachny. Zahrady tam jsou směrem do vsi, na konci je hluboké hnojiště, vyváží se 1x ročně. Zahrada je mezi jinými zahradami a naproti zahradám, v ulici nikdo slepice nemá. Mají zděný chlívek, nicméně i kohouta, vživotě nebyla jediná stížnost na smrad nebo křik kohouta. O ulici dál má soused plno holubů, míval krávu, dole mají koně.
Měli jsme na malé vsi s přáteli statek s koňmi, sice úplně bokem, ale když začal oslík hýkat, bylo to slyšet po celé vsi, jakoby stál u vás. Začal vždy před pátou ráno. A lidi se smáli, že si nemusí řídit budíka na první autobus.
Náši sousedi, protivní důchodci, si stěžují, že moje fena štěká. Prý v noci. To je nesmysl, je v noci zavřená. Ale soused manželovi tvrdí, že ji slýchá, že to rezonuje přes komín. To už je vtíravá myšlenka.
Znovu, není to nic proti vám, chápu, že v noci štěkající pes a protivný soused je blbá kombinace, jen mi zarazilo, že vám vadí na vsi kohout, smrad ze slepic, já nevím, tohle přeci ke vsi patří, pokud někdo nemá deset kohoutů, nebo není fakt bordelář.
To s tím kohoutem nechápu též, nicméně hejno slepic zavřené na minimálním prostoru smrdí opravdu hodně. Měli jsme tento problém a vyřešili ho tak, že jsme podél plotu k těm nadšeným chovatelům slepic nasázeli nahusto túje. Pomohlo to.
Jinak slepice máme samozřejmě taky, ale že nejsou zavřené na malinkém prostoru a uklízíme jim, tak jsou cítit tak nějak standardně, jasně, že nevoní po fialkách, ale ani nesmrdí.
Jinak další sousedi chovají všelijaké zvířectvo, většinou drobné, nejhlučnější z nich jsou husy, taky se to rozléhá přes půl obce. Nikomu nevadí. Ale husy, stejně jako ten kohout nebo snad i ten osel, jsou přes noc zticha, maximálně si jednou zanadávají a umlknou. Jestli ten pes opravdu štěká hodiny, noc co noc, tak to opravdu musí být hrůza.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Pardon za zlehčování - děláme si s megí srandu. Chápu, jak je to se sousedy těžké. Já mám vedle zase malé děti, což také není žádná sranda - nějakých 16 hodin denně v kuse také řev poslouchám. Já toho moc nenaspím stejně i bez nich a když se spustí jekot, tak si prostě vezmu sluchátka s relexační hudbou a nějaké ty 4 hodiny chrápat vydržím.
Jinak vítejte v realitě. Ječící " vodítkové kolotoče" doma mám na převýchovu cca každý měsíc nanovo a takže chápu, že jejich projevy jsou vážně psycho. Když se ale toto majiteli ještě líbí, tak vážně není co říct.
Však jo, když je někdo bordelář, pak má bordel a smrad i na 2 hektarech. A paní taky chápu, že v noci se to přeci jen rozléhá. Jen mi překvapilo, že na vesnici vadí už i kohout. Samozřejmně, u nás také platí že v neděli a o svátcích se neřeže, ani neseká tráva příliš hlučnou sekačkou a pod. Ale ještě řešit domácí zvěř, jestli si kokrhne, nebo mňoukne, nebo zabučí přes den, to ne, to mi až dostalo.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Mam zcela normalni radne zabezpecena teraria. Mohou poslat maximalne policii ktera zkontroluje zda mam hady v terariich ze kterych sami nezdrhnou. Coz mam. Vic jak terarko z osb lamina ci skla zabezpecene zamkem ci petlici jaksi nejde. Takze kontrola prijde podova se zjisti ze je to ok a je svaty klid.
Mate pravdu zneprijemni. Ale vic jak jedna neskodna navsteva policajtu u ktere se zasmeju me otravujou neustaly kontroly vodomeru, elektromeru, topeni a dalsich ptakovin.
Proč je pro vás tak těžké to pochopit? Nebo spíš, proč vás to tak irituje? každý máme věci a vnímání nastavené jinak. Co s někým ani nehne, protože usne na lusknutí prstů, tak druhém dost citelně demoluje život. proč to vůbec soudíte? Na odsudky se zadavatelka neptala, ani na vaše hady, ptala se na radu, řešení, nápad jak z toho všeho ven. Můžu vám potvrdit, že bydlet v sousedství takovýho psího magora (je mi jasný, že ten pes za to nemůže, ale to zadavatelce jaksi situaci neulehčí), je peklo. Protože ten klid nemáte NIKDY, ani ve dne, ani v noci. zatímco kohout začne až s ránem, tak vy do té doby nespíte, protože pes ječí, ječí, ječí a ječí. Když už je to pro vás tak těžké pochopit, tak co vás vede k tomu, abyste se vyjadřoval /a? Použitelná -zdůrazňuji použitelná -rada nula, zato řečí fůra.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.94.208
A co chce slyšet jaká je chudinka a jak jí všichni litujeme? mno bohužel ne, může se zkoušet soudit volat policajty ale potáhne se to leta a s nejistým výsledkem pokud se sousedovi nebude chtít a ona bude stále nervní a stále to řešit a stále si stěžovat. peklo to není ono se na to zvyknout dá dobře. vadí jí pes vadí jí všechno, sakra, jestliže mi vadí hustej provoz pod okny nepujdu bydlet do města, jestliže mi vadí řev zvěře nejdu na vesnici. jednoduchý jak facka. Když toto jednoduché pravidlo lidi ignorují pak to dopadá jak to dopadá. teď vadí pes, pak kohout, pak kočka co se mi promenáduje zahradou, pak stáje na druhém konci vsi. Fakt nepochopim měšťáky proč lezou na vesnici když jim všechno vadí. Když jí vadí možný hluk od sousedů má se nastěhovat na samotu. Nikdo jí nenutil bydlet tam kde bydlí, evidentně tam soused byl dřív takže stejně jako mi zde bylo řečeno že byla moje volba bydlet u letiště nebo psího útulku je čistě její volba že bydlí vedle řvoucího psa.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.94.208
A to může být ráda že má jen řvoucího psa a nechová k slepicím i Perličky to už by bylo na infarkt koukam
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
A co chce slyšet jaká je chudinka a jak jí všichni litujeme? mno bohužel ne, může se zkoušet soudit volat policajty ale potáhne se to leta a s nejistým výsledkem pokud se sousedovi nebude chtít a ona bude stále nervní a stále to řešit a stále si stěžovat. peklo to není ono se na to zvyknout dá dobře. vadí jí pes vadí jí všechno, sakra, jestliže mi vadí hustej provoz pod okny nepujdu bydlet do města, jestliže mi vadí řev zvěře nejdu na vesnici. jednoduchý jak facka. Když toto jednoduché pravidlo lidi ignorují pak to dopadá jak to dopadá. teď vadí pes, pak kohout, pak kočka co se mi promenáduje zahradou, pak stáje na druhém konci vsi. Fakt nepochopim měšťáky proč lezou na vesnici když jim všechno vadí. Když jí vadí možný hluk od sousedů má se nastěhovat na samotu. Nikdo jí nenutil bydlet tam kde bydlí, evidentně tam soused byl dřív takže stejně jako mi zde bylo řečeno že byla moje volba bydlet u letiště nebo psího útulku je čistě její volba že bydlí vedle řvoucího psa.
Ne chtěla nějaké rady, to je snad z jejího původního dotazu zjevné. Nebo ne? Nemyslím, že by psala, že jí vadí zvuky zvěře na vesnici obecně - podle toho co psala, stačí si to přečíst. Vadí tento jediný velmi hlučně - navíc v noci! - se chovající pes. Mně také přijde normální, že někde zaštěká pes, protože jde někdo kolem jejich plotu, to je přirozené. Leč debilní pudlové od sousedů, kteří vyletí z panelákových dveří a ječí jak prokopnutý, celou dobu co se pohybují venku, to mi taky nepřijde normální a sousedy jsem jaksi upozornila na noční klid po desátý hodině. Mám štěstí, po desáté už s nimi přestali chodit.
Víte, takovýhle bezohledný lidi by si měli uvědomit, jestli by: chtěli byste oni osobně, aby je, nebo někoho z blízkých, operoval např. neurochirurg, který bydlí ve vašem sousedství a díky jejich bezohlednému chování se nevyspal? jak asi pak bude na takovou operaci fit? Hmm? Kolikrát může být člověk svého štěstí strůjcem a ani o tom neví.
koňadra
napsal(a):
ZRZAVCI - naprostý souhlas s vašimi posledními příspěvky! Líp bych to nenapsala. Reakce leithian už mě tedy taky značně lezou na nervy. Nepochopila vůbec nic a srovnává nesrovnatelné.
SISI - mám také stejný názor, leithaian musí být opravdu soused k pohledání!
Však jo. Kdyby to nebylo k pláči, tak bych se fakt smála, když si představím, že chodí otvírat s hadem kolem krku.
Mě hadi nevadí, ani jiná žoužel, ale někdo by to fakt mohl odstonat

amiš
napsal(a):
Ves je ves. Když jsem měla kozy, byly slyšet na 1/2 kilometru. Fakt je, že v noci neřvaly, ale dojit jsem chodívala před pátou a to už se ozývaly.
Ve statku proti nám jsou ovce. Když jsou na jaře ve výběhu pod okny mé ložnice a jehně se zatoulá od mámy, je to řev, že bych nejradši vstala a šla mu mámu najít.
Štěkající pes je otrava, ale když se sousedem není řeč, asi bych to řešila sluchátky s relaxační hudbou - když bych chtěla spát.
Jinak mě překvapuje, že to vydrží ten pes. Po hodině, dvou neustálého štěkání by musel být hotový.
napsal(a):
Ves je ves. Když jsem měla kozy, byly slyšet na 1/2 kilometru. Fakt je, že v noci neřvaly, ale dojit jsem chodívala před pátou a to už se ozývaly.
Ve statku proti nám jsou ovce. Když jsou na jaře ve výběhu pod okny mé ložnice a jehně se zatoulá od mámy, je to řev, že bych nejradši vstala a šla mu mámu najít.
Štěkající pes je otrava, ale když se sousedem není řeč, asi bych to řešila sluchátky s relaxační hudbou - když bych chtěla spát.
Jinak mě překvapuje, že to vydrží ten pes. Po hodině, dvou neustálého štěkání by musel být hotový.
Orionko nemusel...moje feňule dokáže fakt celou noc v kuse ječet na ježka za sousedovic plotem. Mám ji v uzavřeném dvoře, kde jsou ze tří stran vysoké zdi a čtvrtou je laťková brána do zahrady(otevřená), takže se to megaluxusně rozlíhá... Soused před 5 roky zboural část zdi nad studnou, protože se to tam hroutilo a je tam jen plot (asi 2,5 metru) a vedle desky, kde ten ježura bydlí...Feňule mi ječí asi 3 metry od okna do ložnice...Jsem velmi ráda, že tam soused nebydlí a druzí sousedi že nic neslyší :D.

Grandina
napsal(a):
Orionko nemusel...moje feňule dokáže fakt celou noc v kuse ječet na ježka za sousedovic plotem. Mám ji v uzavřeném dvoře, kde jsou ze tří stran vysoké zdi a čtvrtou je laťková brána do zahrady(otevřená), takže se to megaluxusně rozlíhá... Soused před 5 roky zboural část zdi nad studnou, protože se to tam hroutilo a je tam jen plot (asi 2,5 metru) a vedle desky, kde ten ježura bydlí...Feňule mi ječí asi 3 metry od okna do ložnice...Jsem velmi ráda, že tam soused nebydlí a druzí sousedi že nic neslyší :D.
Měla jsem psa, který když zůstal sám ( po smrti feny ), tak štěkal dopoledne, kdy byl doma sám.
Po tom půldni byl tak hotový, že by asi dlouho nepřežil. Sousedi to vydrželi dva měsíce ( s tím, že si snad zvykne - nezvykl ), pak přestal zůstávat sám. Tehdy mu ale bylo 11 let.
Také záleží určitě na tom, že můj pes řval ze stresu, váš z lovecké vášně.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.60.6
Tak, nevím jak to napsat, abych nebyla za svini ale je po psu. Před dvěma týdny je manžel potkal s našima holkama u zahrady a prej strašně štěkal a dorážel na naše holky. No a najednou ticho, blažené nádherné ticho, o velikonocich jsme potkali známé a ti řekli, že v den kdy viděl naše psy dostal takový epilepticky záchvat že jej nechali uspat. Psu mi líto není, žil v hrozném prostředí a my se konečně po x letech vyspíme, spíme celou noc je to nádhera!
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Tak, nevím jak to napsat, abych nebyla za svini ale je po psu. Před dvěma týdny je manžel potkal s našima holkama u zahrady a prej strašně štěkal a dorážel na naše holky. No a najednou ticho, blažené nádherné ticho, o velikonocich jsme potkali známé a ti řekli, že v den kdy viděl naše psy dostal takový epilepticky záchvat že jej nechali uspat. Psu mi líto není, žil v hrozném prostředí a my se konečně po x letech vyspíme, spíme celou noc je to nádhera!
Tak Vám hlavně přeji, ať si nepořídí soused něco podobného znova.
Uff, tak jsem dočetla celou diskuzi a nevím jestli to jde napsat tak, aby to nevyznělo špatně, ale blahopřeji
Nicméně máte štěstí, že to takto dopadlo, protože MP ani PČR by vám nepomohli. Štěkání psa je považováno za jeho přirozený projev (stejně tak kohouti, kejhající husy, hudrající krocani, mrouskající se kočky, peroucí se kocouři a všichni ostatní zástupci zvířectva). Takže pokud pes nebyl týraný a neštěkal "o pomoc", tak byste se obávám nevysoudila nic. Hodně štěstí ať jeho nástupce není totéž.

No tak pes to má za sebou...je to blbý říct, ale v tom čem žil je to snad i lepší pro všechny, pro něj i pro vás. Teď už nezbývá než vám držet palce, aby si nepořídili dalšího, obávám se, že by to dopadlo stejně...
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.60.6
Co vím, měli tři psy, vždy NO bez pp, první byl taky epileptik a umřel v záchvatu velmi mladý, sám na tom betonovém dvoře, pak měli dalšího, ten byl v pohodě, vůbec jsme o něm nevěděli, nebyl ani agresivní když nás občas viděl ve skulince plotu, umřel starý, no teď měli tohohle co byl taky epileptik a měli ho cca 5 let,5 let jsme poslouchali x hodin ve dne v noci řev. Pokud si ještě někdy koupí psa, doufám že nebude tak uřvanej.
LittleSandy

XXX.XXX.195.204
Tak vám nevím, co je spravedlivější, zda-li připustit trápení člověka (sebe) štěkotem pejska až do té míry, kdy mu jde o zdraví a tím pádem i dost pravděpodbně o další životní perspektivy, tedy zda-li vůbec nějaké (?!) než prostě, veden pudem sebezáchovy, toho otráveného buřta raději přes ten plot nehodit. Ta tíha zodpovědnosti za smrt nevinného zvířete se takto přenáší automaticky a rovnoměrně na všechny aktéry, tj. zejm. majitele zvířete, městskou policii, starostu.

LittleSandy
napsal(a):
Tak vám nevím, co je spravedlivější, zda-li připustit trápení člověka (sebe) štěkotem pejska až do té míry, kdy mu jde o zdraví a tím pádem i dost pravděpodbně o další životní perspektivy, tedy zda-li vůbec nějaké (?!) než prostě, veden pudem sebezáchovy, toho otráveného buřta raději přes ten plot nehodit. Ta tíha zodpovědnosti za smrt nevinného zvířete se takto přenáší automaticky a rovnoměrně na všechny aktéry, tj. zejm. majitele zvířete, městskou policii, starostu.
A nebylo by lepší dát přes hubu majiteli, aby se ke zvířeti choval tak, aby neřvalo natolik, že to obtěžuje všechny okolo.
Miroslav92

XXX.XXX.56.232
Pokud v sobě potlačujete něco co nedokážete potlačit, je to nejlepší cesta k rakovině :-) a to se vyplatí...huf, huf, huf :-)