Asi tu rozpoutám vášnivou diskuzi na téma krmení, ale nedá mi to a musím to sem hodit.
https://www.stream.cz/jidlo-s-r-o/10009541-konzervy-pro-psy-a-kocky
https://www.stream.cz/jidlo-s-r-o/10009545-rozhovor-s-mvdr-jirim-sokolem-majitele-psu-a-kocek-podlehaji-reklame-je-to-velky-byznys
Když čtu tu diskuzi pod videi tak si říkám, že jsme větší národ * než jsem si myslela... protože některé názory mě fakt zbouraly :
"Když na to máte, tak to svým zvířátkům kupujte. Na vás přesně pan Sokol cílí. Taky kočce občas hodíme kus kuřete, lososa, vepřových jater, vejce, ale ne pravidelně. Hlavně tady nezapomeňte všem ukázat, jak strašně kvalitně svoje miláčky krmíte, ale dožijí se stejně +- stejnýho věku. Pěkně jste mi tu zamasturbovali lidičky. Krátké tlusté střevo vašeho masožravého mazla stráví ani ne půlku masa, co sežere, aby se nasytil a zbytek vy.ere do trávy. Všichni jsou těžce zmanipulovaný, jen zrovna vy jste jedinečný osvícený sněžný vločky, co sežrali svaté ho.no moudrosti"
A další, ale pro vulgarismy mi to nejde zkopírovat.
Aliens_II
napsal(a):
Chce to klid. A používat, jak říkají zdejší, selsky rozum. Ten Sokol taky není spasitel, udělal si skvělou reklamu, ale je třeba to vše brát v klidu a s rozumem.
Souhlasím. Měl v mnohém pravdu, ale občas to trochu přibarvil, aby vyzvedl "to své". Úplně objektivní to nebylo, ale na odsouzení také ne. Střelil pár poctivých gólů, párkrát šel trochu na hranu a přizpůsobil to k obrazu svému, ale je fakt, že to měl o co opřít. Ty jeho konzervy, to je slušná hra. Takže bych mu sem tam nějaký malý "faulík" klidně odpustil.
Mar-Afra
napsal(a):
Souhlasím. Měl v mnohém pravdu, ale občas to trochu přibarvil, aby vyzvedl "to své". Úplně objektivní to nebylo, ale na odsouzení také ne. Střelil pár poctivých gólů, párkrát šel trochu na hranu a přizpůsobil to k obrazu svému, ale je fakt, že to měl o co opřít. Ty jeho konzervy, to je slušná hra. Takže bych mu sem tam nějaký malý "faulík" klidně odpustil.
Také naprosto souhlasím. Ač krmím psy převážně přirozenou a čerstvou stravou, granule(kvalitní) používám jako doplněk, tak tyto konzervy jsou pro mne skvělou alternativou na cestách a mimodomovských aktivitách. V tomto případě bych napřípadnou "sebechválu" výrobků pana doktora Sokola reagovala bez emocí. Ty ve mně bouří naopak při shlédnutí reklam na jiné zvířecí (ne)poživatiny v množství hraničícím s mediální onanií.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.15.2
Když na to máte, tak to svým zvířátkům kupujte!
No, já bych to řekla asi takhle...
Ano, já na to mám, tak to svým zvířátkům kupovat budu
Uživatel s deaktivovaným účtem

inusanka
napsal(a):
Nakonec oni také prodávají granule široké škály kvality a to samé konzervy - též ony pověstné knedlíčky z obilovin a masové moučky.
Přesně.
Krmím psy i kočky hlavně syrovým masem, sem tam mají granule. Ty se snažím vybírat jen s rýží, cenově úměrně peněžence. Pokud jim to chci zpestřit, volím masové konzervy (Rinti, Carny, apod.), ale to mají tak 1-2x do měsíce, při tom počtu našich psů a koček by mě krmit jen konzervami za chvíli zruinovalo. :)
Jasně, bylo tam pár věcí, co si trochu přibarvil, ale ve své podstatě má pravdu a i to tam řekl - nejlepší je krmit masem syrovým, pokud ne masem, tak kvalitními granulemi či masovou konzervou.
PS: Ano, Falco nabízí i ty "knedlíčky ve šťávě", apod. - no jasně, to kupuje nejvíc lidí, tak aby přežili, potřebují určitou kupní sílu. Co si budem povídat, tolika lidí masovými konzervami od nich ještě nekrmí, aby to utáhlo všechny náklady na výrobu. Každý si může rozhodnout, co koupí. ;) Jen asi otevřel oči krmičům nekvalitních konzerv, jež mají na to koupit lepší. (jen si vemte, kolik lidí dneska ještě krmí Royal Canin, Eucanubu, apod. a přitom je to šrot a za ty peníze by měli o hodně lepší kvalitu, kdyby víc hledali).
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.15.2
Jasný, taky psiska krmim granulema s masem, ale občas se mi stane, že maso dojde (třeba se zpozdí dodávka) a pak prostě sáhnu po konzervě, buď Sokola, Granda nebo Carno...
Čistě konzervama bych taky nekrmila...

Felow
napsal(a):
Také naprosto souhlasím. Ač krmím psy převážně přirozenou a čerstvou stravou, granule(kvalitní) používám jako doplněk, tak tyto konzervy jsou pro mne skvělou alternativou na cestách a mimodomovských aktivitách. V tomto případě bych napřípadnou "sebechválu" výrobků pana doktora Sokola reagovala bez emocí. Ty ve mně bouří naopak při shlédnutí reklam na jiné zvířecí (ne)poživatiny v množství hraničícím s mediální onanií.
Krmím taky většinou syrovým i vařeným, ale pokud jsem do večera v práci a manžel se nechce patlat v mase, dá do misky kval. granule a ochutí je konzervou ( samotné granule-žádné, mi čuba nesežere) Nevím, jaké ještě kuličky Falco vyrábí, ale měla jsem asi 5 nebo 6 druhů Maxe a za mě teda super. Nemá to pořád, ale je doma pro strýčka příhodu. Musím říct, že opravdu čubině mooc šmakuje.
napsal(a):
Krmím taky většinou syrovým i vařeným, ale pokud jsem do večera v práci a manžel se nechce patlat v mase, dá do misky kval. granule a ochutí je konzervou ( samotné granule-žádné, mi čuba nesežere) Nevím, jaké ještě kuličky Falco vyrábí, ale měla jsem asi 5 nebo 6 druhů Maxe a za mě teda super. Nemá to pořád, ale je doma pro strýčka příhodu. Musím říct, že opravdu čubině mooc šmakuje.
Přesně tak jsem to myslela - příležitostně a pro strýčka příhodu aneb když se nezvládá nebo občas !nechce!. V tomto případě podám tuto konzervu bez výčitek.
Já se přiznám, že patřím mezi ty, co kupují kočkám konzervy s obrázkem kočičky. Nedělám si iluze, že by to maso muselo být nějak jiné. Ale měla jsem za to, že do konzerv pro kočky přidávají nebo nějak stabilizují taurin.
Nějak mi pořád leží v hlavě ta pradávná studie, jak se vlastně vůbec přišlo na to, že nějaký taurin existuje. I když, původním výsledkem nebylo, že taurin, ale že není vhodné kočky krmit vařenou stravou, že jim škodí vařená strava.
Při tom videu jsem si vzpomněla ještě na něco:
Konzervami krmíme strašně málo. Minulý rok před velikonoci jsme s manželem nakoupili nějak přespříliš zvěřinových ořezů, tak jsme vyráběli masové konzervy (ve skle) pro naše zvířata a zvířata našich přátel, přisypali jsme jim tam tymián a saturejku, část jsme pomleli, část v celku. Víčka ozdobili kostičkovanou látkou, přidali popisek "pro chlupatého mazlíka" případně "pro chundeláče" a takové 3 další varianty. Všem jsme řekli, že je to pro psy a kočky. Přesto se nám od 4 chlapíků dostalo komentáře, že příští rok máme udělat tu paštiku víc slanou. Tak zas letos - zítra jdu na to.
koo

XXX.XXX.60.48
Pán má pravdu.Granule jsou zločin.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228
KiraDingova
napsal(a):
Jinak se mi nepozdáva ta výroba z vyřazeného masa. Ovšem jistě záleží z jakého důvodu není vhodné pro lidi. Konzervy jsou dost drahé, tak by tam mohli dát "normální" lidské ale nekupuji a netuším kolik maso stojí.
Podle mě tam je normální II. jakost masa - tzn. normální nezávadné maso pro lidskou spotřebu, které ale neodpovídá třeba z estetických důvodů (třeba malá kuřata, zlomená noha apod.).
Kdyby tam byl nějaký humáč, tak by to kluci asi neochutnávali
tapina
napsal(a):
Já se přiznám, že patřím mezi ty, co kupují kočkám konzervy s obrázkem kočičky. Nedělám si iluze, že by to maso muselo být nějak jiné. Ale měla jsem za to, že do konzerv pro kočky přidávají nebo nějak stabilizují taurin.
Nějak mi pořád leží v hlavě ta pradávná studie, jak se vlastně vůbec přišlo na to, že nějaký taurin existuje. I když, původním výsledkem nebylo, že taurin, ale že není vhodné kočky krmit vařenou stravou, že jim škodí vařená strava.
Při tom videu jsem si vzpomněla ještě na něco:
Konzervami krmíme strašně málo. Minulý rok před velikonoci jsme s manželem nakoupili nějak přespříliš zvěřinových ořezů, tak jsme vyráběli masové konzervy (ve skle) pro naše zvířata a zvířata našich přátel, přisypali jsme jim tam tymián a saturejku, část jsme pomleli, část v celku. Víčka ozdobili kostičkovanou látkou, přidali popisek "pro chlupatého mazlíka" případně "pro chundeláče" a takové 3 další varianty. Všem jsme řekli, že je to pro psy a kočky. Přesto se nám od 4 chlapíků dostalo komentáře, že příští rok máme udělat tu paštiku víc slanou. Tak zas letos - zítra jdu na to.
Jejda, hned bych se hlásila jako kupce takovéto nějaké podomácku vyrobené konzervy!
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Podle mě tam je normální II. jakost masa - tzn. normální nezávadné maso pro lidskou spotřebu, které ale neodpovídá třeba z estetických důvodů (třeba malá kuřata, zlomená noha apod.).
Kdyby tam byl nějaký humáč, tak by to kluci asi neochutnávali
Přesně tak, vždyť to tam i p.Sokol říkal, že je to maso vyřazené pro barvu, menší váhu, apod. ale přitom v kvalitě pro lidský konzum.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228
lavacca
napsal(a):
Přesně tak, vždyť to tam i p.Sokol říkal, že je to maso vyřazené pro barvu, menší váhu, apod. ale přitom v kvalitě pro lidský konzum.
Škoda, že nikdy neuvidím třeba pana Brejchu žrát Vetamix!
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228
fikovnice
napsal(a):
Kdo je pan Brejcha, dá-li se to ve zkratce napsat?
Majitel Vetamixu
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Škoda, že nikdy neuvidím třeba pana Brejchu žrát Vetamix!
Tak myslím, že i p.Sokol by si nedal ty syrové mletiny. ;) konzerva z masa je trochu jiná liga. Nebo Vetamix dělá i konzervy? Já od nich viděla akorát vždy to syrový...ale u nás prošlo i kvalitativní zkouškou u koček, takže na Vetamix si nemůžu stěžovat.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228
lavacca
napsal(a):
Tak myslím, že i p.Sokol by si nedal ty syrové mletiny. ;) konzerva z masa je trochu jiná liga. Nebo Vetamix dělá i konzervy? Já od nich viděla akorát vždy to syrový...ale u nás prošlo i kvalitativní zkouškou u koček, takže na Vetamix si nemůžu stěžovat.
Dělá i vařené, ale vsadím se, že by to do huby nedal, ani s pistolí u hlavy
Lutra

XXX.XXX.86.250
Zajímavé, kdyby to šlo tak do psa maso rvu taky, bohužel nezpracovává puriny a tak, aby nemusel opět pod kudlu s močovými kameny, musí mít speciální krmivo a to nenamíchám, takže veterinární speciální dietní granule. Jinak i přes dietu dostává syrové ryby. A o přirozenosti stravy, žral na co měl chuť ať už to byla jablka, hrušky nebo třeba i kyselé zelí, mimo syrového divočáka. O kvalitě dobrých konzerv, pro psy byly vždy kvalitnější než pro lidi a to i za socíku, tenkrát nebyly ty různé " pasty", pamatuji vojáky co je psům jedli a vařili si z nich, bohužel občas z nich na vás vykouklo kuřecí očičko nebo pařátek. Bohužel dnes mnoho lidí ani neví co je přirozená potrava masožravce, zvířata polidšťují a ještě si myslí jak nedělají dobře, a potom to tak vypadá. Jen malá poznámka, pokud pořádně a kvalitně neuživím zvířata tak si jich tolik nepořizuji.