Previcox versus Meloxicam

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
18.3.2016 10:01
magnesia

XXX.XXX.34.41

Prošla jsem nějaké diskuze, vesměs se odborníci i laici shodují, že přípravky veterinární a lidské se liší především v ceně.
Když jsem konzultovala u vet, zda jsou oba přípravky SKUTEČNĚ stejně šetrné při dlouhodobém užívání, dozvěděla jsem se že Previcox je trošičku šetrnější.
Pro psa velkého plemene mě P. vyjde na cca 1800Kč/měs, a zdůrazňuji že přestože jsem samoživitelka v podnájmu a těch zvířat mám víc a kvalitně je krmím, dala bych cokoliv a kupuji ho.
Pes je bude užívat ale doživotně, je mu 9 (těžká artroza). Přemýšlím tak, jestli ušetřené finance v případě druhého léku, raději nemít jako rezervu na "až bude hůř" - počínaje zaplacením taxíka na veterinu, třeba nějakých dornových masáží, injekcí do kloubů a nevím co ještě...snad mě chápete.
Prosím o vaše srovnání či zkušenosti.

18.3.2016 16:26
tapina

XXX.XXX.11.138

Osobní zkušenost pro porovnání nemám. Stará fena užívala Movalis (apo-meloxicam) v intervalech 2 roky.

Oboje to jsou analgetika, antiflogistika, která patří do stejné skupiny lajcky řečeno "těch šetrnějších". Ten meloxicam nebo apo-meloxicam je opravdu velmi podstatně levnější.

Previcox je vyloženě veterinární přípravek, v ČR není registrované humánní léčivo se stejnou účinnou látkou.

Jsou studie, které porovnávají různé cox-2 selektivní inhibitory, zde volně dostupný článek porovnávající nežádoucí účinky:

http://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1111/jvim.12127/epdf

(Previcox je firocoxib).

18.3.2016 16:38
tapina

XXX.XXX.11.138

Ještě bych k tomu napsala. Podle článku, i dnes bych volila asi stejně a snažila bych se, aby bylo co nejvíc těch dnů, kdy by pes mohl být bez toho. I když jsou to relativně šetrné léky, nejsou moc OK na nepřetržité dlouhodobé užívání (relativně z toho, co je na výběr).

Tzn. naučit se a aplikovat masážní a rehabilitační techniky dnes, dokud není ještě "nejhůř". A snažit se třeba v těch lepších dnech vynechat.

Je mi jasné, že vzhledem k Vašemu rodinnému vytížení toho času asi nebude tolik.
Já v té době sice měla čas, ale nebyly možnosti - chodila jsem s fenou plavat do rybníka, dělala jsem jí másáže a pasivní cvičení, co jsem kde vyčetla, suché teplo atd.

19.3.2016 10:50
magnesia

XXX.XXX.43.137

Tapina: děkuji za reakci, rady a Váš čas. Psa celoživotně nepřetěžuji, celou dobu je to domácí mazlík (GR). Jen ty delší procházky nám budou chybět, ale teď už si budu miláčka užívat prostě víc v klidu.9 let je začátek seniorského věku, tak myslím že dva až pět let mi snad ještě pámbu dá..

19.3.2016 17:01
tapina

XXX.XXX.11.184

Je dokázáno, a co se tak s lidma bavím, tak hodně jich pro velké pejsky s artrózou chválí různé potravní doplňky. Možná to víte, píšu to tak spíš pro doplnění - MSM, AHA, glukosamin a chodndroitin sulfát a podobné na kloubní chrupavku. I když pes si vyrábí sám, je dobré taky mírně doplnit vit. C - pro regeneraci kolagenu. Esenciální kyseliny omega 3 a 6 ve správném poměru působí protizánětlivě, pak jsou ještě nějaké bylinky, např. na podporu jater při užívání léků - ostropestřec mariánský (silymarin).
Pokud krmíte masem nebo něčím, do čeho byste mohla bylinky zamíchat, velmi doporučuji - podívejte se na českou značku Phytovet.

Co jsem tak já s tou starou fenkou vypozorovala, je dobré si udělat nějaké rituály, například zvykat si na to, že z pelíšku vstane až poté, co promasírujete, rozhýbete, klouby, opravdu to hodně pomáhá.

Ale čas nezastavíte. Přeji Vám ještě hodně krásných chvil.

19.3.2016 17:37
fikovnice

XXX.XXX.99.69

tapina napsal(a):
Ještě bych k tomu napsala. Podle článku, i dnes bych volila asi stejně a snažila bych se, aby bylo co nejvíc těch dnů, kdy by pes mohl být bez toho. I když jsou to relativně šetrné léky, nejsou moc OK na nepřetržité dlouhodobé užívání (relativně z toho, co je na výběr).

Tzn. naučit se a aplikovat masážní a rehabilitační techniky dnes, dokud není ještě "nejhůř". A snažit se třeba v těch lepších dnech vynechat.

Je mi jasné, že vzhledem k Vašemu rodinnému vytížení toho času asi nebude tolik.
Já v té době sice měla čas, ale nebyly možnosti - chodila jsem s fenou plavat do rybníka, dělala jsem jí másáže a pasivní cvičení, co jsem kde vyčetla, suché teplo atd.

Klonila bych se také k tomu, aby pokud možno léky nebyly užívány pravidelně nebo dokonce denně. Jeden z nich je selektivní inh. COX-2 (Previcox), meloxicam je starší a je "jen" preferenční" - tj. přece jen větší riziko než. účinků. Netuším, zda se dají některé studie těchto farmak aplikovat do veter. medicíny, ale např. skupina, do níž patří prvně zmiňovaný Previcox, nesplnila všechna ta očekávání, co se do ní vkládala, a hlavně vyšší riziko infarktu či mozkové mrtvice zjištěné u této skupiny tak eliminuje jejich výhody z jiného hlediska (šetrné vůči žaludku). Ale fakt nevím, zda to, co bylo zjištěno u lidí, lze plně přenést do vet. medicíny (teď mám na mysli to zvýšené riziko infarktů a mozk. příhod).

19.3.2016 17:43
tapina

XXX.XXX.11.184

fikovnice napsal(a):
Klonila bych se také k tomu, aby pokud možno léky nebyly užívány pravidelně nebo dokonce denně. Jeden z nich je selektivní inh. COX-2 (Previcox), meloxicam je starší a je "jen" preferenční" - tj. přece jen větší riziko než. účinků. Netuším, zda se dají některé studie těchto farmak aplikovat do veter. medicíny, ale např. skupina, do níž patří prvně zmiňovaný Previcox, nesplnila všechna ta očekávání, co se do ní vkládala, a hlavně vyšší riziko infarktu či mozkové mrtvice zjištěné u této skupiny tak eliminuje jejich výhody z jiného hlediska (šetrné vůči žaludku). Ale fakt nevím, zda to, co bylo zjištěno u lidí, lze plně přenést do vet. medicíny (teď mám na mysli to zvýšené riziko infarktů a mozk. příhod).

No právě.

Ony jsou nějaké veterinární studie, najdete toho celkem dost, najdete i články zdarma (vyrala jsem takový nejmíň "odstrašující") a tak poměr přínosu a rizik je tak +- stejný. I když každý má trochu jiné přínosy a trochu rizika.

Docela dobré je, že oba léky patří k prověřeným, tzn. zhruba tak víte, co se dá očekávat.

Nechtěla jsem to tak moc rozebírat, ať neskončíme jak u prednisonu ;-).

19.3.2016 17:43
tapina

XXX.XXX.11.184

tapina napsal(a):
No právě.

Ony jsou nějaké veterinární studie, najdete toho celkem dost, najdete i články zdarma (vyrala jsem takový nejmíň "odstrašující") a tak poměr přínosu a rizik je tak +- stejný. I když každý má trochu jiné přínosy a trochu rizika.

Docela dobré je, že oba léky patří k prověřeným, tzn. zhruba tak víte, co se dá očekávat.

*trochu jiné přínosy a trochu jiná rizika.

19.3.2016 17:57
magnesia

XXX.XXX.43.137

tapina napsal(a):
Je dokázáno, a co se tak s lidma bavím, tak hodně jich pro velké pejsky s artrózou chválí různé potravní doplňky. Možná to víte, píšu to tak spíš pro doplnění - MSM, AHA, glukosamin a chodndroitin sulfát a podobné na kloubní chrupavku. I když pes si vyrábí sám, je dobré taky mírně doplnit vit. C - pro regeneraci kolagenu. Esenciální kyseliny omega 3 a 6 ve správném poměru působí protizánětlivě, pak jsou ještě nějaké bylinky, např. na podporu jater při užívání léků - ostropestřec mariánský (silymarin).
Pokud krmíte masem nebo něčím, do čeho byste mohla bylinky zamíchat, velmi doporučuji - podívejte se na českou značku Phytovet.

Co jsem tak já s tou starou fenkou vypozorovala, je dobré si udělat nějaké rituály, například zvykat si na to, že z pelíšku vstane až poté, co promasírujete, rozhýbete, klouby, opravdu to hodně pomáhá.

Děkuji
Krmím masem, ale někdy dám granule (ND nebo Wolfsblut). Koupila jsem čisté látky na váhu - MSM, glukosamin, chondroitin a kolagen. Tato čtveřice má být prý podávána pospolu, takže jsem si vypočítala dávku pro psa.
Vet. se tak nějak shovívavě usmívala, že prý tyto látky můžu dávat tak akorát pro svůj dobrý pocit - leda MSM že je prý protizánětlivé.
Ostropestřec dávám ve formě oleje, ale nepravidelně, pes mi občas zaprůjmuje, což je v bytě strašně nepříjemné. Teď by navíc mohl průjmovat prý i z toho meloxicamu, pokud mu nesedne - takže ho nechci rozhodit, nemusela bych zjistit, z čeho to má.

19.3.2016 18:04
magnesia

XXX.XXX.43.137

A ještě jednou vám děkuji za příspěvky. Určitě budu zkoušet ty teplé obklady + rozhýbávání, pokud se mi podaří zrealizovat dornovku tak taky (hlavně na to jsem chtěla ušetřit peníze), věřím na předávání energie. Už teď s ním spím na zemi, přijde mi že vyhledává blízkost.

19.3.2016 18:09
tapina

XXX.XXX.11.184

magnesia napsal(a):
Děkuji
Krmím masem, ale někdy dám granule (ND nebo Wolfsblut). Koupila jsem čisté látky na váhu - MSM, glukosamin, chondroitin a kolagen. Tato čtveřice má být prý podávána pospolu, takže jsem si vypočítala dávku pro psa.
Vet. se tak nějak shovívavě usmívala, že prý tyto látky můžu dávat tak akorát pro svůj dobrý pocit - leda MSM že je prý protizánětlivé.
Ostropestřec dávám ve formě oleje, ale nepravidelně, pes mi občas zaprůjmuje, což je v bytě strašně nepříjemné. Teď by navíc mohl průjmovat prý i z toho meloxicamu, pokud mu nesedne - takže ho nechci rozhodit, nemusela bych zjistit, z čeho to má.

Jste dobrá, že tak o pejska pečujete, hledáte, počítáte

Ostropestřec olej je dobrý, má docela dobrý poměr omega kyselin, ale je potřeba spíš roztlučené celé plody, klidně v tom oleji. Nebo se vyrábí granulát se standardizovaným obsahem silymarinu. Nebo i nějaké tablety, ale ty obsahují spoustu nesmyslů (barviva, pojiva atd.)

Já osobně momentálně na vet. docela kašlu, je to hnusné, ale po různých peripetiích, kdy taky jsem zažila různé úšklebky, jsem zjistila, že jsou v některých věcech taky docela mimo. (Určitě ne ve všem a ne všichni.).

19.3.2016 18:12
tapina

XXX.XXX.11.184

magnesia napsal(a):
A ještě jednou vám děkuji za příspěvky. Určitě budu zkoušet ty teplé obklady + rozhýbávání, pokud se mi podaří zrealizovat dornovku tak taky (hlavně na to jsem chtěla ušetřit peníze), věřím na předávání energie. Už teď s ním spím na zemi, přijde mi že vyhledává blízkost.

Ty teplé obklady, pokud není akutní stav - tzn. pokud není kloub zrovna oteklý, horký.

Napište pak, kde jste na té Dornově m. byla a jak se Vám to líbilo a co na to pes

Uživatel s deaktivovaným účtem

20.3.2016 00:03

magnesia napsal(a):
Děkuji

Z bylinek ještě pomáhá Čertův dráp.

20.3.2016 00:15

A Boswellia serrata.

20.3.2016 00:19

A přeslička rolní.

20.3.2016 09:20
tapina

XXX.XXX.211.249

A nopalia. A kostival. Těch by bylo. V tom phytovetu je harpagofyt (ceefektivní spíš k úrazům, operacím.rap) na 1. místě a je to za rozumnou cenu, než nakoupit každou bylinku zvlášť. Docela té značce fandím. Nejsou to žádné kapsle, kde zbytečně platíte za obal, pojiva a barviva, které stejnak nepotřebujete.

Nepíšu to jako reklamu

Ještě by se dala zmínit enzymoterapie, ale to je fakt strašně drahé a efekt.

20.3.2016 09:25

tapina napsal(a):
A nopalia. A kostival. Těch by bylo. V tom phytovetu je harpagofyt (ceefektivní spíš k úrazům, operacím.rap) na 1. místě a je to za rozumnou cenu, než nakoupit každou bylinku zvlášť. Docela té značce fandím. Nejsou to žádné kapsle, kde zbytečně platíte za obal, pojiva a barviva, které stejnak nepotřebujete.

Nepíšu to jako reklamu

Ještě by se dala zmínit enzymoterapie, ale to je fakt strašně drahé a efekt.

Není pravda, že je to levnější. Taky bylinky může střídat.

20.3.2016 09:44
tapina

XXX.XXX.211.249

Nějak se mi to rozhodilo. Mělo být - enzymoterapi efektivní spíš k operacím a úrazům. Omlouvám se.

20.3.2016 09:47
tapina

XXX.XXX.211.249

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Není pravda, že je to levnější. Taky bylinky může střídat.

Dejte nějaký tip - na ten č. dráp, prosím.

20.3.2016 09:51
tapina

XXX.XXX.211.249

Už jsem našla. No stejnak mi to vychází maximálně -+ stejně. To nevadí, myslela jsem to jen jako tip. Je toho fakt mraky, ale je to bohužel jen podpora, léku není.

20.3.2016 12:58
fikovnice

XXX.XXX.99.69

tapina napsal(a):
No právě.

20.3.2016 12:59
fikovnice

XXX.XXX.99.69

Z bylinek ještě pomáhá Čertův dráp.

Co je to Čertův dráp? Ptám se ze zajímavosti a ze zvědavosti.

20.3.2016 13:03

fikovnice napsal(a):
Co je to Čertův dráp? Ptám se ze zajímavosti a ze zvědavosti.

Http://www.centrumkrmiv.cz/product/certovo-kopyto-1222/.

20.3.2016 13:04
fikovnice

XXX.XXX.99.69

tapina napsal(a):
No právě.

Jinak ale koxiby mě právě tou vyšší incidencí AIM a CMP dost překvapily + následné stahování různých přípravků z trhu - z původního počtu už jich je jen zlomek.
Btw, víte, že u diklofenaku se celkem "nově" prokázalo podobné riziko právě jako u koxibů? V podstatě pokud těch studií nebude opravdu hooodně, budu tyto info asi poněkud filtrovat...

20.3.2016 13:05
fikovnice

XXX.XXX.99.69

Http://www.centrumkrmiv.cz/product/certovo-kopyto-1222/.

Díky moc! Čtu o té rostlině poprvé v životě - herpagofyt - jestli jsem to vůbec napsala dobře.

20.3.2016 13:06

fikovnice napsal(a):
Díky moc! Čtu o té rostlině poprvé v životě - herpagofyt - jestli jsem to vůbec napsala dobře.

Jj Není zač

20.3.2016 13:07
fikovnice

XXX.XXX.99.69

Jj Není zač

20.3.2016 14:10
tapina

XXX.XXX.211.249

S těmi coxiby - to proběhlo tak před 7 10 lety, ne? (Trochu se v tom čase už ztrácím.) Jo, s tím diclofenakem to vím taky. U mě NSA nemají téměř místo, tak to zas tak moc nemusím řešit. V mých věcech většinou lidem řeknu, ať to moc nebaštěj, že to zhoršuje hojení, a pokud by to byl vyloženě nějakej děs, tak tramal. Jsem tak ráda, že u mě se ta bolest povětšinou dá vyřešit kauzálně.
Když už tak DHC nebo THC smajlík Dělám si legraci. Člověk si fakt nevybere.

20.3.2016 14:11
fikovnice

XXX.XXX.99.69

tapina napsal(a):
S těmi coxiby - to proběhlo tak před 7 10 lety, ne? (Trochu se v tom čase už ztrácím.) Jo, s tím diclofenakem to vím taky. U mě NSA nemají téměř místo, tak to zas tak moc nemusím řešit. V mých věcech většinou lidem řeknu, ať to moc nebaštěj, že to zhoršuje hojení, a pokud by to byl vyloženě nějakej děs, tak tramal. Jsem tak ráda, že u mě se ta bolest povětšinou dá vyřešit kauzálně.

THC na bolest velmi uznávám! A teď si legraci nedělám!

20.3.2016 14:12
fikovnice

XXX.XXX.99.69

tapina napsal(a):

DHC - zkušenost osobní, na moje trable efekt pofidérní...

20.3.2016 14:13
fikovnice

XXX.XXX.99.69

tapina napsal(a):

JInak ano - s koxiby si myslím, že už to cca 1O let být může a s diklofenakem - dva až tři roky...?

20.3.2016 14:14
fikovnice

XXX.XXX.99.69

fikovnice napsal(a):
THC na bolest velmi uznávám! A teď si legraci nedělám!

...jenže kde brát legálně, že?

20.3.2016 14:23
tapina

XXX.XXX.211.249

fikovnice napsal(a):
...jenže kde brát legálně, že?

Já jsem měla radost, že u nás vznikla konopná lékárna. Jenže už je zas zavřená. Stejnak to, jakou cestou to stát chtěl vézt, nebylo úplně ono.

Tak já myslím, že pro vlastní potřebu celkem legálně můžete i produkovat. Nebo ne?

20.3.2016 16:11
fikovnice

XXX.XXX.99.69

tapina napsal(a):
Já jsem měla radost, že u nás vznikla konopná lékárna. Jenže už je zas zavřená. Stejnak to, jakou cestou to stát chtěl vézt, nebylo úplně ono.

Tak já myslím, že pro vlastní potřebu celkem legálně můžete i produkovat. Nebo ne?

To jo...
Jinak konopí je uzákoněno. Ale co jsem se bavila právě s majiteli lékáren, tak mi všichni řekli, že to nechtějí mít a vy(pro)dávat ani za milión. Je to na modrý pruh, výdej s omezením.

20.3.2016 16:14
fikovnice

XXX.XXX.99.69

tapina napsal(a):

Navíc všichni argumentovali velmi rozumně - za cenu za jakou to chtěl stát prodávat...tak za desetinu takové ceny to zájemce koupí od dealera na druhým rohu od lékárny. Dokonce jsem četla takový hypotetický scénář: člověk to dostane na rp. - půjde si to vyzvednout, zaplatí nehorázné peníze, za rohem už bude čekat Pepík, o němž jsem psala výše s nabídkou mnohem levnější. Dotyčný zjistí, že mu to pomáhá a po pátém nákupu se najednou Pepík vytasí s nějakými prášky a s tím, že to je ještě mnohem účinnější než rostlinka, kterou prodává. A za pár takových nákupů tady máme nového uživatele tvrdých drog. Myslím, že tato fabulace vlastně až tak fabulací není a klidně se může takto odehrát...

20.3.2016 16:16
fikovnice

XXX.XXX.99.69

tapina napsal(a):

...ještě jednou k tomuto tématu. On už ten tendr na výběr dodávající firmy velmi zaváněl - a to píšu diplomaticky!

20.3.2016 16:30
Felow

XXX.XXX.215.177

tapina napsal(a):

Je dokázáno, že jediný přípravek, který dokáže pomoci opětovně i obnovit chrupavku a má uznaný patent je Celadrin. Ostatní přípravky fungují jako chondroprotektiva a mají význam zejména v preventivní péči. Pokud má pejsek již bolestivou osteoartrozu, tak je právě Celadrin přípravek, který by mu mohl pomoci částečně obnovit zdevastovanou nebo již zcela absentující kloubní chrupavku a zbavit ho bolesti i užívání chemických léčiv.

http://www.uspesna-lecba.cz/nejlepsi-kloubni-vyziva/.

20.3.2016 18:56
tapina

XXX.XXX.211.249

Felow napsal(a):
Je dokázáno, že jediný přípravek, který dokáže pomoci opětovně i obnovit chrupavku a má uznaný patent je Celadrin. Ostatní přípravky fungují jako chondroprotektiva a mají význam zejména v preventivní péči. Pokud má pejsek již bolestivou osteoartrozu, tak je právě Celadrin přípravek, který by mu mohl pomoci částečně obnovit zdevastovanou nebo již zcela absentující kloubní chrupavku a zbavit ho bolesti i užívání chemických léčiv.

Tak v podstatě do složení je to co vypisuji výše. Oni tomu dali optimální poměr, za což

Problémem je užívání NSA, které ty reparační procesy velmi omezí. Zároveň ale, pokud je stav vážnější, je těžko se bez těch léků obejít a než nastoupí účinek zmiňovaného, to nějakou dobu trvá. Tak možná opravdu tou cestou - dokud není nejhůř, maximum podpory, minimum intervence.

20.3.2016 21:13
Felow

XXX.XXX.215.177

tapina napsal(a):
Tak v podstatě do složení je to co vypisuji výše. Oni tomu dali optimální poměr, za což

Problémem je užívání NSA, které ty reparační procesy velmi omezí. Zároveň ale, pokud je stav vážnější, je těžko se bez těch léků obejít a než nastoupí účinek zmiňovaného, to nějakou dobu trvá. Tak možná opravdu tou cestou - dokud není nejhůř, maximum podpory, minimum intervence.

¨Jasně, co nejméně chemie, vyčistit organismus a pak je účinek 100%.Já bych řekla, že pro pisatelku by byl v její situaci Celadrin nejvhodnější a měl by pomoci. Myslím, že do pejska ještě moc chemie necpala.Klidně bych to při bolestech podpořila ještě i MSM a po odeznění akutních bolestí bych pokračovala dál s Celadrinem v kombinaci s Boswelií nebo přírodním krystalickým Kolagenem.Chce to i celkově držet pejska v suchu a teple.

20.3.2016 21:19
tapina

XXX.XXX.211.249

Felow napsal(a):
¨Jasně, co nejméně chemie, vyčistit organismus a pak je účinek 100%.Já bych řekla, že pro pisatelku by byl v její situaci Celadrin nejvhodnější a měl by pomoci. Myslím, že do pejska ještě moc chemie necpala.Klidně bych to při bolestech podpořila ještě i MSM a po odeznění akutních bolestí bych pokračovala dál s Celadrinem v kombinaci s Boswelií nebo přírodním krystalickým Kolagenem.Chce to i celkově držet pejska v suchu a teple.

V tom celadrinu je boswelie i msm i kolagen ;-) vidíte, já třeba ty studie četla, ale nevěděla jsem, že je konkrétní takovýto přípravek. Společně to dáme dohromady.

20.3.2016 21:29
Felow

XXX.XXX.215.177

tapina napsal(a):
V tom celadrinu je boswelie i msm i kolagen ;-) vidíte, já třeba ty studie četla, ale nevěděla jsem, že je konkrétní takovýto přípravek. Společně to dáme dohromady.

Možná, že bychom na toto vlákno mohly upozornit i zadavatelku nedávno založeného vlákna "Artroza" - tam je její pejsek s počínající osteoartrozou - příklad, kdy by mohl Celadrin pomoci jak vyšitej.

20.3.2016 21:59
tapina

XXX.XXX.211.249

Felow napsal(a):
Možná, že bychom na toto vlákno mohly upozornit i zadavatelku nedávno založeného vlákna "Artroza" - tam je její pejsek s počínající osteoartrozou - příklad, kdy by mohl Celadrin pomoci jak vyšitej.

Aha. Tak snad to čte taky - přes vyhledávač? Pravda, spíš upozornit.

20.3.2016 22:17
Felow

XXX.XXX.215.177

tapina napsal(a):
Aha. Tak snad to čte taky - přes vyhledávač? Pravda, spíš upozornit.

Už jsem jí tam dala echo.

15.5.2016 22:36
magnesia

XXX.XXX.5.122

Děkuji všem za snahu, jste fakt zlaté.
Bohužel u meloxicanu jsem musela (samo po konzultaci) lehce zvýšit dávku, pes si olizoval bolavější nohu až na lysinu. Ale, nekulhá. Ovšem ono to kulhání se neprojeví, pokud bolí obě nožky. Takže aktuálně zůstávám na tabletkách + nějaké ty protizánětlivé pomocníky, a pohyb nepřehánět...
Kdybych zjistila nějakou pozitivní změnu, tak se ozvu, ale trošku se obávám že z dlouhodobého hlediska se spíš střídají lepší a horší období, asi jako u starého člověka.
Díky.

16.5.2016 01:35
fikovnice

XXX.XXX.30.49

magnesia napsal(a):
Děkuji všem za snahu, jste fakt zlaté.
Bohužel u meloxicanu jsem musela (samo po konzultaci) lehce zvýšit dávku, pes si olizoval bolavější nohu až na lysinu. Ale, nekulhá. Ovšem ono to kulhání se neprojeví, pokud bolí obě nožky. Takže aktuálně zůstávám na tabletkách + nějaké ty protizánětlivé pomocníky, a pohyb nepřehánět...
Kdybych zjistila nějakou pozitivní změnu, tak se ozvu, ale trošku se obávám že z dlouhodobého hlediska se spíš střídají lepší a horší období, asi jako u starého člověka.
Díky.

"...+ nějaké ty protizánětlivé pomocníky,..."

Jen tak pro zajímavost: co tím myslíte? Protizánětlivý je totiž právě ten meloxikam.

Hombre17

6.8.2017 10:28
Hombre17

XXX.XXX.139.253

Felow napsal(a):

Prosím Vás tento Celadrin, určený lidem, můžou i psi? A jaké je dávkování. Mám labradora 10 let (asi 40kg) a kulhá-počínající arthroza. Rád bych mu pomohl, ale aby mu to ještě víc neuškodilo. Děkuji předem.

6.8.2017 20:11
Felow

XXX.XXX.211.20

Hombre17 napsal(a):
Prosím Vás tento Celadrin, určený lidem, můžou i psi? A jaké je dávkování. Mám labradora 10 let (asi 40kg) a kulhá-počínající arthroza. Rád bych mu pomohl, ale aby mu to ještě víc neuškodilo. Děkuji předem.

Firma vyrábí Celadrin přímo pro psy

https://www.kasa.cz/tablety-alavis-celadrin-500-mg/?gclid=EAIaIQobChMI1Yzk4pjD1QIVCkAbCh2miwe9EAQYBSABEgIMCfD_BwE.

Neregistrovaný uživatel

22.2.2022 11:10
Neregistrovaný uživatel

Jdete se poradit ohledně zdravotního problému, prevence nemoci nebo výživy vašeho zvířete? Nově se můžete obrátit rovnou na odborníky v sekci On-line veterinář. Kvalifikovanou odpověď tam dostanete nejpozději během několika hodin. Ať jsou vaši mazlíčci zdraví a spokojení!

Přidejte reakci

Přidat smajlík