Kacis
XXX.XXX.83.191
Chci se zeptat těch co mají psy na mase jak ho fena přijímala během březosti, dávali jste nějaký doplňky? Čeho se vyvarovat? Jak fena maso snášela? Nastaly nějaké změny? Diky.
My máme 29. den březosti, dostali jsme se do fáze nechutenství a mi fena odmítá pozřít cokoliv jiného než maso, tak se alespoň snažím střídat různé druhy (např. na dnešek losos, hovězí vemeno, krůtí krk a hovězí droby). Přidávám vajíčka, vaječné skořápky, psí škvarky, rybí tuk, pivovarské kvasnice, vojtěšku, cukrovarské řízky, sušenou krev, mořskou řasu, mrkev a další doplňky. Mléčné výrobky jako je sýr, tvaroh a mléko postupně budeme snižovat.
Jo a jinak ovoce mi teď nebere - z misky dokáže vyházet i ty nejmenší kousky. Jediné, co mi pomohlo bylo smíchat jablečnou dřeň s olejem (ostropestřcovým).
Chuťově se osvědčila i sušená ryba. Na zabavení ve vyšším stádiu březosti budeme dávat větší kosti na okusování, aby měla nějakou další aktivitu místo běhání a skákání.
Kacis
XXX.XXX.83.191
Chci se zeptat k čemu je dobrá sušená krev?
Helčaj
napsal(a):
To netuším, ale nevíte někdo
v kolika týdnech se štěňata
německého ovčáka zcela
osamocují, a jsou vhodné k
prodeji? Děkuji, Helena.
To moc k tématu nepatří. Osamostatnění je velice individuální, ale co se týče cesty do nového domova, tak nejdříve v osmi týdnech (déle vůbec není na škodu, naopak).
Kacis
XXX.XXX.83.191
Krmim převážně komplety a tam by krev být měla že?
V masových směsí v malém množství krev zůstává (zvlášť pokud je to komplet s vnitřnostmi nebo droby) a většině psů to určitě stačí. My jsme sušenou krev začali kupovat kvůli extrémní zátěži, když bylo velké množství závodů a v menší míře pokračujeme i v březosti, ale pořád je to doplněk, takže myslím, že žádné obrovské množství není třeba.
Uživatel s deaktivovaným účtem
lesnížínka
napsal(a):
Co je to komplety?
Barf komplety http://www.masoksezrani.cz/katalog/zbozi/produkty/maso/barf-mlete.
napsal(a):
Barf komplety http://www.masoksezrani.cz/katalog/zbozi/produkty/maso/barf-mlete.
Děkuju za vysvětlení, aha, to nekupuju, mám zelovoc svoje, bio
lesnížínka
napsal(a):
Děkuju za vysvětlení, aha, to nekupuju, mám zelovoc svoje, bio
Se máte
aldet
XXX.XXX.216.228
fikovnice
napsal(a):
Co je to zelovoc?
Ovozel.
Kacis
XXX.XXX.120.248
K masu patří i přílohy většinou ovoce-zelenina
Má tu někdo fenu na mase v období březosti a po porodu?
Kacis
napsal(a):
K masu patří i přílohy většinou ovoce-zelenina
Má tu někdo fenu na mase v období březosti a po porodu?
Já jich mívala hodně.
Kacis
XXX.XXX.120.248
A v pohodě? Jak to snášeli? A co prckove?
Kacis
napsal(a):
A v pohodě? Jak to snášeli? A co prckove?
No jasně, že v pohodě, jelikož feny byly zvyklé odmalička a prvkové si navykali na masové příkrmy od cca 2-3 týdnů věku, takže taky v poho. Popravdě nechápu a je mi líto těch štěňat, které začínají třeba piškoty s kravským mlékem nebo dokonce krupicovou kaší