Ahoj,
mám fenu u které se vyskytl problém s majetnickým chováním vůči ostatním psům. Jakmile se k "jejímu" klacku /hračky ven nenosíme, pokud jdeme se psy/ napadne ho. Ze soboty máme nový zážitek, kdy chvíli po cvičení jsme potkaly kamarádku s fenou, kterou moje fena zná. Kamarádčina fenka radostně popoběhla k mojí a ta moje ji sejmula a pokousala.
Řešíte někdo podobné chování u psa? Poradíte?
Majetnická vůči lidem není.
Neřešíme neboť je to normální chování. Já pořád nechápu proč chcete z každého psa mít přítele všech a všeho, bez všech normálních pudů psa.
Klacky a hračky si nosí a hrají si s nimi v rámci své domácí smečky. Míček už neexistuje ani mezi domácími. K setkání s cizími nedochází, protože je nepustím a s těm, které znají jen bez hraček anebo jen s těmi, kteří se jim spolehlivě podřizují. Pokud si najdou klacek a začnou provokovat, existuje povel "pusť" a přivolání.
Vzhledem k výcviku "majetnické" chování maximálně podporuji a rozvíjím, ale to neznamená, že neposlechnou.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Stává se to, když se z hračky stane obsese. Časté u míčkařů, závislost na adrenalinu.

anonymx
napsal(a):
Neřešíme neboť je to normální chování. Já pořád nechápu proč chcete z každého psa mít přítele všech a všeho, bez všech normálních pudů psa.
Klacky a hračky si nosí a hrají si s nimi v rámci své domácí smečky. Míček už neexistuje ani mezi domácími. K setkání s cizími nedochází, protože je nepustím a s těm, které znají jen bez hraček anebo jen s těmi, kteří se jim spolehlivě podřizují. Pokud si najdou klacek a začnou provokovat, existuje povel "pusť" a přivolání.
Vzhledem k výcviku "majetnické" chování maximálně podporuji a rozvíjím, ale to neznamená, že neposlechnou.
Souhlasím s tímto názrem a myslím, že zvlášť pro feny je takové chování přirozené. Určitě ne pro všechny, ale asi když se vyskytne, nemá cenu ho odnaučovat. Psi můžou být hravější a můžou potřebovat ke hře parťáky. Přirozené chování smečky psů je pěkně popsané v knize:
http://neoluxor.cz/popularne-naucna/soukromy-zivot-psu-27780/?utm_source=seznam&utm_medium=cpc&utm_campaign=3-Popularne-naucna&utm_content=Soukrom%C3%BD+%C5%BEivot+ps%C5%AF+%289788086112305%29&utm_term=soukrom%C3%BD%20%C5%BEivot%20ps%C5%AF.
anonymx
napsal(a):
Pro mě to není normální chování :) Díky za reakci.

Zdá se, že odkaz nemusí jít otevřít. Tak ještě takhle :
Thomasová Elizabeth Marshal (překlad Vencourová Milada)
Soukromý život psů
V originále „The Hidden Life of Dogs“
Další z řady knih o emocionálním životě zvířat je nádherným svědectvím o třiceti letech života strávených se psy, vlky a dingy a o propojenosti jejich životů s životem autorky. Citlivá, osobní a přesto nesentimentální kronika života psů, založená na stovkách a tisících hodin trpělivého pozorování. Autorka se pokusila zachytit život smečky jedenácti psů, šesti fen a pěti psů.

ketlin
napsal(a):
Chtěla bych si pořídit štěně k dospělé, ale jak jí pak věřit, že ho nesežere, když si pujde pro její hračku...
Nepořizujte si ho. Jaké máte plemeno ? I když štěně se dospělé feně podřídí a po určitý čas nebude problém. Domluví se spolu. Problém může nastat až mladší začne dospívat. I když se to nezdá, na plemeni záleží.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228
ketlin
napsal(a):
Pro mě to není normální chování :) Díky za reakci.
Anonymx má pravdu - toto je naprosto normální psí chování, a pes nemůže za to, že zrovna vám se to nehodí do krámu. Jsou na to 2 řešení:
1.) v přítomnosti jiných psů klacek/hračku svému odebrat
2.) pořídit si jiné zvíře, pro které toto chování přirozené není.
Můj RTW je taky zavislák na svých hračkách pokud si ho nikdo nevšímá tak to je ok..Druhej RTW není to je magor zase v jiných věcech , ale máme ještě staforda který toho staršího provokuje a naschvál okolo něj chodil no a jak to dopadlo je asi jasný.Řešíme to tak, že když jsou všichni pohromadě tak tomu hladovcoj hračky schováme aby neměl důvod vyjíždět. A je klid.Jinak se to asi řešit nedá.

ketlin
napsal(a):
Dalmetinku bez PP. hraje to roli?
Přiznám, že dalmatiny neznám. Jsou plemena všeobecně
snášenlivější, mírnější - napadá mě king charles, kolie krátko i dlouhosrstá a opačně vyhlášení bull všech typů, ale i terieři. Kam zařadit dalmatina nevím - neutrál ?
ketlin
napsal(a):
Takže pokud se cizí pes rozběhne k Vašemu v parku pro klacek a ten Váš ho sejme a potrhá, tak je to pohoda? V dnešní době, kde je pes na každém rohu?
Jestli myslíte psí park kde jsou psi na volno tak tam byste asi chodit neměla když máte problémového psa.jestli myslíte park kde máte Mít psy na vodítku a přiběhne k vám pes co na vodítku není tak to Vaše vina přece není. Toho psa to neodnaučite je to přirozenej jev.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228
ketlin
napsal(a):
Takže pokud se cizí pes rozběhne k Vašemu v parku pro klacek a ten Váš ho sejme a potrhá, tak je to pohoda? V dnešní době, kde je pes na každém rohu?
Když se tohle stane, tak je to vina jen a jen MAJITELE, protože nerozumí chování psů, a svojí nevědomostí a nezodpovědností zavinil tuhle situaci

ketlin
napsal(a):
Pohoda to není. Ale dá se s tím počítat a pracovat. V parku, při výskytu jiných psů - bez hraček, bez klacku. Běží k vašemu s klackem pes, přivolat, klacek odebrat, psa podržet, klacek zahodit ?

napsal(a):
Pohoda to není. Ale dá se s tím počítat a pracovat. V parku, při výskytu jiných psů - bez hraček, bez klacku. Běží k vašemu s klackem pes, přivolat, klacek odebrat, psa podržet, klacek zahodit ?
A nebo s nàhubkem.
napsal(a):
Tak v parku plným psů by Todle paní mohla dělat pořád do kola, ale aspoň by měli Dobrý přivolání Já bych mu ty klacky prostě v parku neházela pokud stim jsou problémy...Házela bych mu je někde jde psi nejsou (louka, pole).

"Pro mě to není normální chování "
ale pro četné psy ano
"Chtěla bych si pořídit štěně k dospělé, ale jak jí pak věřit, že ho nesežere, když si pujde pro její hračku... "
to se musí to štěně naučit, že má svoje hračky a nesmí brát dospělé a dospělá se musí naučit, že štěně jí nic brát nebude, takže nemá proč preventivně útočit
"Takže pokud se cizí pes rozběhne k Vašemu v parku pro klacek a ten Váš ho sejme a potrhá, tak je to pohoda?"
v takovém případě okamžitě svému psu-majetníčkovi klacek/míček odebírám.

N.u
napsal(a):
Tak v parku plným psů by Todle paní mohla dělat pořád do kola, ale aspoň by měli Dobrý přivolání Já bych mu ty klacky prostě v parku neházela pokud stim jsou problémy...Házela bych mu je někde jde psi nejsou (louka, pole).
Tak to je jasné, že v takovém místě nebudu tomu psu klacky házet !
Měla jsem na mysli klacek, který si tam najde pes sám.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228
napsal(a):
Tak to je jasné, že v takovém místě nebudu tomu psu klacky házet !
Měla jsem na mysli klacek, který si tam najde pes sám.
Přiznám se, že už jenom když vidím nebo čtu, že někdo nechá psa nosit nebo mu háže klacky mi naskakuje husí kůže - jsou z toho jsou tak ošklivý úrazy
O tech urazech si muzeme vypravet, jenze moji vsichni psi tahaji z lesa stromy, natoz klacicky. Cim vetsi tim lepsi. Ale co s tim nadelam, kdyz vidim v lese ten vyraz "ditete u vanocniho stromecku". Myslela jsem, ze to zarazim u noveho stenete, jenze prvni prochazka mi ukazala, ze to bude jeste horsi. Mala je jeste horsi nez ty ostatni. Urvu a nesu...

Urvu a nesu...to není nejhorší. Horší je, když s tím lítají, mlátí atd. to je o propíchnutí krku. Čím větší "strom", tím menší nebezpeší - snad.
Psice ráda bojuje s trouchnivým pařezem a pod.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228
anonymx
napsal(a):
O tech urazech si muzeme vypravet, jenze moji vsichni psi tahaji z lesa stromy, natoz klacicky. Cim vetsi tim lepsi. Ale co s tim nadelam, kdyz vidim v lese ten vyraz "ditete u vanocniho stromecku". Myslela jsem, ze to zarazim u noveho stenete, jenze prvni prochazka mi ukazala, ze to bude jeste horsi. Mala je jeste horsi nez ty ostatni. Urvu a nesu...
Viděla jsem takhle na veterině probodnutý krky, i hlavu, takže vánoce-nevánoce - mí psi prostě klacek do huby vzít nesmí (místo toho mají vánoce, když najdou petku ).

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Viděla jsem takhle na veterině probodnutý krky, i hlavu, takže vánoce-nevánoce - mí psi prostě klacek do huby vzít nesmí (místo toho mají vánoce, když najdou petku ).
přesně. Z klacků jsem vyléčená.
Tak moji dva psi si takhle spolu hrají běžně, že se přetahují o hračky, nebo klacky. Ani jeden si svoje nebrání. Vezme svojí hračku a jde druhého psa vyprovokovat ke hře.
Venku se známýma psema je to to samý. Taky mám magora do klacků, takže si vždycky najde co největší klacek a s tím vyzývá druhého psa ke hře a pak se přetahují nebo honí.
Ale do parků, kde jsou psi navolno nechodím, a tam bych psovi jednoduše klacek sebrala.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Starší pes má taky vždycky hroznou radost když najde petku, nebo když mu jí dám. Mladší pes má bohužel smůlu, tam stačí minuta dvě a petku mi začne cupovat a bohužel žrát

..."Taky mám magora do klacků, takže si vždycky najde co největší klacek a s tím vyzývá druhého psa ke hře a pak se přetahují nebo honí."...
A to je právě ta situace k ošklivému úrazu stvořená !
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228
anonymx
napsal(a):
Taky se snazim je uhlidat nebo nacpat neco jineho anebo louka. Jo petky jsme vysbiraly v sirokem okoli a mala zacsla nosit i sklenene. To uz je o strach. Jeste ze je vzorne prinese a vymeni.
Proste mam pracovite pejsky, prochazky si musi nejak zpestrit. Jinak je to nuda.
Jj, naši ekopsi takto vyčistili, a udržují celý potok - vede podél cyklostezky, takže mají stálý přísun matriálu, neb lidi jsou prasata
napsal(a):
..."Taky mám magora do klacků, takže si vždycky najde co největší klacek a s tím vyzývá druhého psa ke hře a pak se přetahují nebo honí."...
A to je právě ta situace k ošklivému úrazu stvořená !
Snažím se tomu předcházet, ale jelikož klacky jsou všude tak nějaký vždycky najde. Pak mu ho vyměním za balonek na šňůře a hrajou si s tím.

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Petky ani nepřipomínat. Nám se jich tady válejí po turistech mraky, to moje trdlo s nimi dělá bugr a akorát tak poponáší dál. Pak to vypadá, že je to můj odpad a musím ho vyhazovat do koše. Největší zábava ale je, když najde místo, kde se dá petka shodit někam dolů, př. z náplavky do Vltavy, do podúrovňového prostoru kolem Kostela sv. Františka... Prostě ideálně někam, odkud jí nelze vylovit. To by mě z toho zvířete kleplo.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228
marcelaamax
napsal(a):
Snažím se tomu předcházet, ale jelikož klacky jsou všude tak nějaký vždycky najde. Pak mu ho vyměním za balonek na šňůře a hrajou si s tím.
Jenže tímhle si nevědomky u psa učíte spojitost: Vezmu klacek = dostanu míček, takže vlastně učíte pravý opak toho, co chcete, aby pes dělal/nedělal!
Já jen jestli můžu... ony ty petky můžou být taky ošidné... nikdy nevíte co v nich totiž předtím bylo. A pokud v tom měl někdo nemrznoucí směs... , nebo jinou chemikáliii . A lidi jsou bohužel čuňata, nikdy nevíte, co odhodí, takže tady jsem zase já blázen a ač naši psi by taky byli rádi za ekologický aktivisty, tak tohle jim nedovolím. Klacky- bojím se, o potenciálním nebezpečí vím, ale... hra s klackem má své neodolatelné kouzlo.
Zrzavci
napsal(a):
Já jen jestli můžu... ony ty petky můžou být taky ošidné... nikdy nevíte co v nich totiž předtím bylo. A pokud v tom měl někdo nemrznoucí směs... , nebo jinou chemikáliii . A lidi jsou bohužel čuňata, nikdy nevíte, co odhodí, takže tady jsem zase já blázen a ač naši psi by taky byli rádi za ekologický aktivisty, tak tohle jim nedovolím. Klacky- bojím se, o potenciálním nebezpečí vím, ale... hra s klackem má své neodolatelné kouzlo.
Přesně taky psům zakazuji petky co najdou venku kvůli neznámému obsahu...Ale klacky házím psům celý život když jdeme v lètě okolo rybníků tak mu ho hodim a on za nim plave a když chce tak si ho odnese až domů.Nikdy se mi nestalo ani nikomu z mého okolí, že by si pes klacek zabodl do krku, ale je dobrý o tom vědět.
ketlin
napsal(a):
Pro mne to také normální chování není...A vlastně nevím, proč by to pro psa normální chování mělo být. V době, kdy žije s člověkem a má všeho dostatek(až přebytek) si opravdu zdroje bránit nemusí, ať je to hračka, nebo jídlo. A naučit se to dá. Mí psi spolu žili od štěňat a od mala jsem je učila na sebe nežárlit, nic si nebránit, stejně tak na kočky. Taky, jak je tu zmíňěno, si hráli způsobem, že jeden vzal hračku a provokoval ke hře druhého. Nikdy se neservali. Ani s cizími psi, i když tam jsem si dávala větší pozor, aby neměli nic, co by si nějak museli bránit. Ale třeba ani něměli tendence, psům něco sebrat. A odmala se učili, že cizím pejskům dáváme kokinka a oni zkrátka také nepřijdou, pěkně se dělíme. A musím říct, že to teď, v 8letech berou jako naprostou samozřejmost, nikdy kvůli tomu na psa nevystartovali. Ostatně, panička řídí to, komu se co dá, či nedá, ne?
Při náznaku takového chování, bych jen řekla nazlobeným hlasem, že tohle se nedělá. U vás ale už je to jiný level, fena už startuje. Tam už moc neporadím, odbourávat jsem to nikdy nemusela. Jako štěndo...byla zvyklá si hrávat s jinými psy, bez toho, aniž by jste je pořád usměrňovali? Prostě po psím, aby si to uměli i sami vyříkat a vyřešit, pokud nastal nějaký problém? Setkávám se neustále s lidma, kteří jdou s dorostencem na vodítku. Pustím k nim mého psa(po domluvě) a dotyčná(ano, většinou je to ženská) psa škube neustále na vodítku a ječí na něj nesmíš...aniž bych já viděla nějaký problém. Už jsem minule na jednu musela s vysvětlením: proč jako nesmíš? Co jako nesmí? Čichat, vyzývat ke hře, ke psu se přiblížit? Nesmíš na něj houkněte, až když třeba zavrčí, ale proč teď? Ze psa udělá akorát neurotika, který bude vyjíždět na každého psa, co se přiblíží protože...nesmíš!

N.u
napsal(a):
Přesně taky psům zakazuji petky co najdou venku kvůli neznámému obsahu...Ale klacky házím psům celý život když jdeme v lètě okolo rybníků tak mu ho hodim a on za nim plave a když chce tak si ho odnese až domů.Nikdy se mi nestalo ani nikomu z mého okolí, že by si pes klacek zabodl do krku, ale je dobrý o tom vědět.
Mě se to jednou stalo...i když to naštěstí nebylo do krku...
feňule NO asi v sedmi měsících našla venku klacek, ale popadla ho nešťasně na jednom konci a jak běžela tak se klacek zapích do země a ona se na něj napíchla...odnesla to hlavně dáseň...krve jak z vola...takže hned k vetovi..narkoza, šití...
Já za sebe tedy klacek už ne...
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Jenže tímhle si nevědomky u psa učíte spojitost: Vezmu klacek = dostanu míček, takže vlastně učíte pravý opak toho, co chcete, aby pes dělal/nedělal!
Jo, to je asi fakt. Dělám to, když si chce s klackem hrát s jiným psem, pokud jdeme sami, tak mu klacek nechávám. S druhým psem jak se honí, tak mám strach aby se druhý pes na klacek nějak nenabodl. Vím, že jsou případy kdy si pes s klackem ublížil i sám, ale když vidím jak je spokojenej tak klacek nechávám.
On si většinou tahá ty největší klacky, větve, takže je sotva unese, tam si myslím, že nějaké zranění nehrozí.
Naopak petky na procházkách zakazuju, u mladšího psa jak jsem psala také z toho důvodu, že je žere, ale všeobecně proto, že učím psy, aby si odpadků venku nevšímali, to je mi milejší když si hraje s klackem, než když sebere petku nebo kdejaký bordel po někom.
Tak nevim, jestlize pro psa neni normalni koristnicky pud, tak neni normalni ani zadny jiny tak kdyz se to tak vezme, tak kdyz mu u cloveka nic nechybi, tak by ani nemusel stekat, ...
To uz je absurdita.
ale kazdy Máme jine psy a chceme od nich neco jineho. Ja si silneho koristnickeho pudu budu považovat a rozvijet jej na maximum, stejne jako chut pracovat apod. Ale to neznamena, ze se mi Psi budou rvat kvuli hracce. Nase smečka se taha o uzle, kradou si hracky a pohoda. Zrovna tak se znamymi psy, ale cizinec by byl maler. A na to je poslusnost.
Cizi psy nekrmim a nikdo cizi nekrmi moje psy. Presto se nervou, jen nesnaseji male urvane hysteriky. Ale ani ty nezerou.
lesnížínka
napsal(a):
Pro mne to také normální chování není...A vlastně nevím, proč by to pro psa normální chování mělo být. V době, kdy žije s člověkem a má všeho dostatek(až přebytek) si opravdu zdroje bránit nemusí, ať je to hračka, nebo jídlo. A naučit se to dá. Mí psi spolu žili od štěňat a od mala jsem je učila na sebe nežárlit, nic si nebránit, stejně tak na kočky. Taky, jak je tu zmíňěno, si hráli způsobem, že jeden vzal hračku a provokoval ke hře druhého. Nikdy se neservali. Ani s cizími psi, i když tam jsem si dávala větší pozor, aby neměli nic, co by si nějak museli bránit. Ale třeba ani něměli tendence, psům něco sebrat. A odmala se učili, že cizím pejskům dáváme kokinka a oni zkrátka také nepřijdou, pěkně se dělíme. A musím říct, že to teď, v 8letech berou jako naprostou samozřejmost, nikdy kvůli tomu na psa nevystartovali. Ostatně, panička řídí to, komu se co dá, či nedá, ne?
Při náznaku takového chování, bych jen řekla nazlobeným hlasem, že tohle se nedělá. U vás ale už je to jiný level, fena už startuje. Tam už moc neporadím, odbourávat jsem to nikdy nemusela. Jako štěndo...byla zvyklá si hrávat s jinými psy, bez toho, aniž by jste je pořád usměrňovali? Prostě po psím, aby si to uměli i sami vyříkat a vyřešit, pokud nastal nějaký problém? Setkávám se neustále s lidma, kteří jdou s dorostencem na vodítku. Pustím k nim mého psa(po domluvě) a dotyčná(ano, většinou je to ženská) psa škube neustále na vodítku a ječí na něj nesmíš...aniž bych já viděla nějaký problém. Už jsem minule na jednu musela s vysvětlením: proč jako nesmíš? Co jako nesmí? Čichat, vyzývat ke hře, ke psu se přiblížit? Nesmíš na něj houkněte, až když třeba zavrčí, ale proč teď? Ze psa udělá akorát neurotika, který bude vyjíždět na každého psa, co se přiblíží protože...nesmíš!
Mimo téma, ale nemám ráda když někdo krmí mého psa a nedovoluji to. To samé zase nedělám cizím psům a nekrmím je.
Ale samozřejmě každý chce po psovi něco jiného. Mě tím krmením štěně tak trochu ve školičce "zkazili". Když byl malý, tak mu každý cpal pamlsky a teď máme problém při cvičení, když má pes projít skupinou lidí, jít u nohy a koukat na mě. Pes mi sice u nohy jde, ale kouká po lidech, co by z koho mohlo vypadnout a dost špatně se to odnaučuje.
Navíc s pamlsků, které mu dávali měl dost často průjem.
lesnížínka
napsal(a):
Souhlasím s názorem...Fena je jinak v pohodě, s nekonfliktními vychází dobře...Ale nechci, aby kvůli klacku odháněla jiné psy, popř. jim to šla vysvětlovat, když překročí mez...V první situaci šlo o to, že si klacek našla sama a druhá fenka byla zvědavá, nereagovala zřejmě na cenění zubů...Neviděla jsem co se semlelo..
Majetnické chování a závislost psa na míčku a hračce. Pořád myslím na ten případ s tou šeltinou. Druhý den jsme tam byli zase, ale přišla dívka se psy a cvičila si s nima, ta moje je na začátku trochu poňufala a když viděla, že z nich nic nekápne, věnovala se svému lanu a já házel a házel a ona si sprintovala a nechala je být. Holka si cvičila, občas ta moje k nim přiběhla, jestli se jako něco nezměnilo, ale žádný stres. Ti psíci nebyli žádní závisláci.
Tak jsem prostě přišel na to, že snad pokaždé budu muset se snad ptát, co má každý za psa. Nerozumím tomu ale. Pokud příjdu později a vidím, že tam je šrumec a mám psa na drogách v podobě míčku, tak to přece dám najevo, ne?
Stejný případ zadavatelky. Má fenu, které je nepříjemné, když ji někdo něco bere. Tak se přizpůsobím. Jak mají ti druzí vědět, co můj pes dělá.
Mrzí mě to pak, každý dělá, jaký je kynolog, machr, vychovatel, jakého má perfektního psa, ale pak si neřekne ani o "pane řediteli, jeden popelníček".
Aliens_II
napsal(a):
Majetnické chování a závislost psa na míčku a hračce. Pořád myslím na ten případ s tou šeltinou. Druhý den jsme tam byli zase, ale přišla dívka se psy a cvičila si s nima, ta moje je na začátku trochu poňufala a když viděla, že z nich nic nekápne, věnovala se svému lanu a já házel a házel a ona si sprintovala a nechala je být. Holka si cvičila, občas ta moje k nim přiběhla, jestli se jako něco nezměnilo, ale žádný stres. Ti psíci nebyli žádní závisláci.
Tak jsem prostě přišel na to, že snad pokaždé budu muset se snad ptát, co má každý za psa. Nerozumím tomu ale. Pokud příjdu později a vidím, že tam je šrumec a mám psa na drogách v podobě míčku, tak to přece dám najevo, ne?
Stejný případ zadavatelky. Má fenu, které je nepříjemné, když ji někdo něco bere. Tak se přizpůsobím. Jak mají ti druzí vědět, co můj pes dělá.
Mrzí mě to pak, každý dělá, jaký je kynolog, machr, vychovatel, jakého má perfektního psa, ale pak si neřekne ani o "pane řediteli, jeden popelníček".
Zadavatelka ale nechce aby to její fena řešila Nechci ji separovat od ostatních, aby si v klidu mohla kousat klacík... Asi nejlepší řešení si to s ní vyřešit hned na místě :).
ketlin
napsal(a):
Zadavatelka ale nechce aby to její fena řešila Nechci ji separovat od ostatních, aby si v klidu mohla kousat klacík... Asi nejlepší řešení si to s ní vyřešit hned na místě :).
Zadavatlce poradím. Mám fenu, která je poděs. A vadí ji například, když ji psy nahání a jdou ji po ocasu a "frndě". Při běhu. A občas na ně "vyletí" zuby a upozorní je. Vždy to sleduju a vždy jsem ve střehu a jakmile to nastane, musím fakt zařvat, KLID, nebo zklidni se. Funguje to. Ten pes se to naučí. Taky má tendence štípat a prudit krky psům, při hře. Když to přehání, musí se prostě zakřiček, křiknout.
ketlin
napsal(a):
A pokud chcete trávit čas s jinými psy a aby si i ta vaše s nima hrála, budete muset s tim něco dělat a pokud ne, musíte se stranit. Bohužel. Lidi jsou nároční a dost "opatrní" a většinou Vás vyobcují. Vyženou Vás s tím, že máte psa zabijáka a je jedno proč to ta vaše feňule dělá.
ketlin
napsal(a):
Díky, díky :) Ano, musím ji víc hlídat a bude to v pořádku :).
Mrkněte, jestli to dělá psům, nebo jen fenám. Některá děvčata tady mají fenky, které by nikdy nepustily k druhým fenám. A opačně psa ke psu. Tak to prostě chodí.
My máme zkušenosti, že psi jsou většinou kavalíři a míčky a klacky přepouští dámě.
Aliens_II
napsal(a):
Mrkněte, jestli to dělá psům, nebo jen fenám. Některá děvčata tady mají fenky, které by nikdy nepustily k druhým fenám. A opačně psa ke psu. Tak to prostě chodí.
My máme zkušenosti, že psi jsou většinou kavalíři a míčky a klacky přepouští dámě.
Dělá to fenám a ještě "slabším" fenám :D Ale na venčení chodíme víceméně jen fenky :) Takže nějaká nesnášenlivost ke stejnému pohlaví není :D.

lesnížínka
napsal(a):
Súhlasím

Aliens_II
napsal(a):
No tak o těch kavalírech bych diskutovala...dle mých zkušeností to chytrý psí holky těm troubům prostě vemou ...a fertig!

Aliens_II
napsal(a):
kór, když jsou rychlejší v běhu a oni je nedoženou. Ano, i to znám z vlastní zkušenosti.
Rychlejší anebooo důraznější, některé (viz moje prdelatá feňule) k tomu odebrání přidají slovní vysvětlení asi "naval to sem nebo uvidíš" a je to...

Orionky věta Ostatně, panička řídí to, komu se co dá, či nedá, ne...přesně říká to co je potřeba teď dělat. pusť hračku, pusť klacek...pusť cokoli a často ať si zvykne že je to pořád, stejně jako jídlo a spánek. pak se tváří jakože ježiš no jo už to pouštím naa vem si to dyť já to nepotřebuju. furt dokola ať to vypadá všedně.
v dnešní době to opravdu normální není /nemožno takto fungovat mezi lidmi a psy/ a že si to páníček uvědomuje je konečně něco pozitivního a ne se pak chodit radit můj pes sežvýkal bichona co mám dělat.

ketlin
napsal(a):
Ona odevzdá, pustí :) Poslední nehoda byla kombinace cvičení, házení a bzkého setkání s fenkou, která radostně popoběhla k nám...Myslím, že střežila mně jako zdroj zábavy...
Pustí to před jiným psem ? máte někoho kdo má klidného psa a cvičil by to s vámi ? aby to nebyl jen povel ale samozřejmost a nástup klidu. jakože hele klidně to pustím a lehnu si, punťa si chce taky hrát a když to cvičím měsíc, tak mi to přijde normální.

ketlin
napsal(a):
Pustí a děsí mě to, že pokud by se druhý pes přiblížil, vystartuje..
Tak se hlavně přestaňte bát. ona vás chrání, páč se bojíte. převzala vaši roli.
není odvolatelný, tak vezmu vodítko, psy nechám očichat. na volno se takoví psi neseznamují. chcete se nechat ukamenovat ? klid, vodítko a nepředvídejte konflikt !