Dominantní BOC pes v kruhu

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
25.3.2016 08:09
johanesgal

XXX.XXX.96.17

Zdravím, mame se zúčastnit KV psů. Plemeno BOC, tř.mezitřída, pes 22 měsíců,2 konkurenti v kruhu. Už jsme byli na několika výstavách.
Běh, předvedení, postoj máme skvěle nacvičený na zahradě. Jakmile se dostavíme mezi psy, pes zvedne ocas dovrchu, jako vlajku a naparuje se před ostatníma psama. V kruhu jde o hodně a takhle nesený ocas vypadá hrozně. Avšak i ostatní psi v kruhu to dělají.
Když mi ho v kruhu vystavuje někdo jiný, jde krásně, ocas dole, přirozeným pohybem, je zaměstnaný tím jak mě neustále hledá.
Jak ho to mám odnaučit ?
Má s tím někdo zkušenost ? Nechci píchat žádné injekce na umrtvení ocasu...

Děkuji.

Uživatel s deaktivovaným účtem

25.3.2016 08:51
Uživatel s deaktivovaným účtem

V podobném stylu, nacvičeno doma i venku, kde se pohybují psi a lidé. V kruhu se ale nekoncentruje a hlavně při běhu dělá koniny. Kamarádi, konkurenti. Naposledy jsme byli na podzim, když mu bylo právě cca 22 měs. Přijde mi ale, že se to věkem zlepšuje. Radili mi, že musím víc jezdit a zvykat, ale my si jedeme spíš pokecat, mimo kruh nás to baví oba.
Já bych asi teď nechala předvést někoho jiného, jestli vám na tom záleží a funguje to. Nebo si zkuste kruh s ostatními ještě před začátkem. Mně to s koncentrací zatím na jistotu nejde, to bych musela vzít do kruhu pomalu syrečky, jenže to bych rozsekala všechny okolo. Ale uvidíme za měsíc, z puberty už se pomalu oklepává.

25.3.2016 08:55
lev

XXX.XXX.253.186

Sama jste si odpověděla, nechte psa předvést handlerem. Jinak trénovat mezi psy, ve městě, kdekoliv, musí se to naučit zvládat na povel, někdy to chvíli trvá.

Přidejte reakci

Přidat smajlík