Dnes jsme strávili min. hodinu her s tímto úžasným plemenem. Musím říci, naprosto perfektní dvouletý pes. Nekonfliktní, přirozený, hustě houževnatý a i docela hravý. Pes byl taky docela vyčůraný, jak zjistil, že na chrtici nestačí, tak ji tak dlouho rozbíhal a nadbíhal, až ji úplně unavil a pak začal machrovat, že jako teď se ukaž a běhej.
Perfektně se nechal strhnout k běhu a musím řict, když to dá, tak je také pěkně rychlý. Houževnatý byl v tom, že ač už nemohl a funěl a odpočíval, zas a znova šel a šel, až do vymrtvení. Nakonec se zřídili oba, ale pit měl pořád sílu na to si prostě dál hrát.
Musím říci, byl výborný. Jinak výhoda byla, pes a fena.
Majitel si ovšem dost posteskl, že vůči nim mají lidi předsudky a nutí ho to dost se vyhýbat. I když by mu mohl běhat navolno, nedovolí si to. Zajimavé je, že lidi to hned poznají a ozvou se, přitom to být jiný pes, nikdo neřekne ani slovo. Na hřiště by si taky nikdo nedovolil přijít. Přitom tam snad i lidi chtěli. To mě docela mrzelo. Jinak jsme si to perfektně užili a teď tady mám mrtvolu. Zítra jsme domluvení zas a bude to super.
Tak to máte zabité dvě mouchy jednou ranou.
Jo, lidi jsou divní. Občas si taky něco poslechnu a to nemám ani pitbulla. Dneska mi ale udělala poťouchlou radost jedna věc. Brzo ráno jsme byly venku a protože jsem viděla, že pravděpodobně budeme míjet jednoho strašně ukecaného pána, dala jsem fenku na vodítko. Nedávno jsem si od něj vyslechla přednášku složenou z různých mýtů o bojových plemenech zakončenou tím, že to je přesně ono, že to je poznat už od pohledu.
Dneska naopak, proč nenecháte holky proběhnout, vždyť je to zlatíčko, miláček, strašně hodný zvíře, to je poznat už od pohledu.
Široký růžový obojek dělá své
Uživatel s deaktivovaným účtem

:D jsem viděla někde obojek s nápisem FRIENDLY a tílko s NERVOUS
dnes jsem zjistila, že můj pes není bojový.
šli jsme okolo lesa, megan běžela za srnami, tak ji volám zpět pže se blížíme k domu kde štěkali dva labradoři. zapínám na vodítko, jdu po straně vzdálenější od plotu, meg vedle levé nohy. zrovna jsem ji chtěla pochválit jak jí to jde...jeden přeskočil plot a rovnou po ní tlamou po krku.
a teď by mělo přijít obvyklé: stafordka pokousala labíka.
esi tu napíšu něco jiného, budu zase za debila
ten obojek s nápisem přátelský koupím a doufám, že nepotkám samé negramotné psy a lidi

Růžovej máme a fakt se lidi usmívaj, potvrzuju
nesmíme mít ale náhubek, to je hned všude prázdno
napsal(a):
:D jsem viděla někde obojek s nápisem FRIENDLY a tílko s NERVOUS
dnes jsem zjistila, že můj pes není bojový.
šli jsme okolo lesa, megan běžela za srnami, tak ji volám zpět pže se blížíme k domu kde štěkali dva labradoři. zapínám na vodítko, jdu po straně vzdálenější od plotu, meg vedle levé nohy. zrovna jsem ji chtěla pochválit jak jí to jde...jeden přeskočil plot a rovnou po ní tlamou po krku.
a teď by mělo přijít obvyklé: stafordka pokousala labíka.
esi tu napíšu něco jiného, budu zase za debila
ten obojek s nápisem přátelský koupím a doufám, že nepotkám samé negramotné psy a lidi
Hele ale tohle sem nezavádějte to už se řešilo v jiném vlákně - jste v ČR, takže hezky česky. Uznávám "přátelský" by vypadalo blbě. Co tak "Nebojte, jsem hodný" Ovšem jestli by někoho nepohoršilo to vykání
Za plotem je bojový každý druhý puňťa - jak to dopadlo?

Pár chloupků měl v hubě a než stačil stisknout čelisti podruhé, chytla jsem ho za kůži za krkem a letěl. kousek. vrátil se, dupl jí na záda, tak letěl dál, zařvala jsem táááááhni hajzle a on jak to asi slyšel poprvé v životě, tak šel zpátky k baráku.
volám na kamarádku ať zavolá na lidi do okna že jim zdrhl pes...ona tam řve, píská, nic...labrador se jal zkusit jinou oběť - kamarádku. tak jsem ho doběhla a řekla mu hoooodně nahlas samé nepublikovatelné výrazy až to panáček vzal k brance a tam si sedl. asi to od nás nečekal.
jsme celí a nesnáším labradory

A víte co, kašlu na friendly, dám tam BITCH
Ehm no. Taky jsem slyšela, že bojová plemena si pořizují agresivní lidi. A tady to máte!
Jo a s tou neláskou k labradorům taky bacha, to je přece ten slepecký pes
Já bych tam dala "kiss my /a piktogram oslíka/" to by nemohlo nikoho naštvat.
Jinak my budem mít ještě jeden s nápisem Hrášek.

Musím říct, že my jsme měli štěstí na přátelské pesany typu bull...opravdu si nikdy nejsem jistá jestli vidím stafa nebo piťáka, takže my nemáme předsudky...
A když vezmu, jak moje fena hupsla na stafordku, když nám rupnul obojek...bejt to obráceně, tak by to byl útok bojovým plemenem...kdyby stafordka byla "bojová" tak moje fena už mohla bejt v pánu...naštěstí holky nadělaly trochu kraválu, mě přivodily málem infarkt, ale nezkřivily si ani chloupek...
Jen jsou na ty moje telátka moc akční.

Tapino co máte za psa že musí mít napsáno Hrášek

tapina
napsal(a):
Je to srdcař neboli do všeho hr. A slyší na to.
Tak ale to je krása. já myslela rasu. mně zní plemeno jako vemeno

Sardullah nerozumím tomu ´´nejsem jistá jestli vidím stafa nebo piťáka, takže my nemáme předsudky´´.

napsal(a):
Sardullah nerozumím tomu ´´nejsem jistá jestli vidím stafa nebo piťáka, takže my nemáme předsudky´´.
Myslím tím, že když psa neznám tak prostě nejsem na stopro vždy schopná určit plemeno u bull plemen se fakt špatně orientuju...
Předsudky opravdu nemám...mám několik známých, jak s pity, tak se stafy, takže znám pejsky osobně a vím, že při správné výchově...pokud psa nemá nějakej zamindrákovanej debílek...se můžou mezi ostatními pesany pohybovat a hrát si s nimi...
napsal(a):
Myslím tím, že když psa neznám tak prostě nejsem na stopro vždy schopná určit plemeno u bull plemen se fakt špatně orientuju...
Předsudky opravdu nemám...mám několik známých, jak s pity, tak se stafy, takže znám pejsky osobně a vím, že při správné výchově...pokud psa nemá nějakej zamindrákovanej debílek...se můžou mezi ostatními pesany pohybovat a hrát si s nimi...
Jo jó. My máme od dneška dva takové kámoše. Jeden je místní staf a dnešní bull. A teda kupodivu jsou stejní. Ten staf se ale víc nechá od Alíny prudit a štípat, ale zase si chodil k páničkovi stěžovat. Pit, ten si to řešil sám a když měl potíž, tak se schoval, chvíli odpočíval a pak šel do hry. Nicméně oba jsou perfektní. Nechají se poplácat, pomazlit hlavy, vyjadřovat radost uměli hezky.
Jo a staf, ten na slovo poslouchá i manželku toho chlapíka. To jsem tedy koukal.

Aliens_II
napsal(a):
Jo jó. My máme od dneška dva takové kámoše. Jeden je místní staf a dnešní bull. A teda kupodivu jsou stejní. Ten staf se ale víc nechá od Alíny prudit a štípat, ale zase si chodil k páničkovi stěžovat. Pit, ten si to řešil sám a když měl potíž, tak se schoval, chvíli odpočíval a pak šel do hry. Nicméně oba jsou perfektní. Nechají se poplácat, pomazlit hlavy, vyjadřovat radost uměli hezky.
Jo a staf, ten na slovo poslouchá i manželku toho chlapíka. To jsem tedy koukal.
Já musím říct, že tyto plemena jsou pro mě neskutéčná...alespoň ty co znám bych shrnula pod pojmem "torpédo milující život, ale neskutečně a neustále připravené cokoliv dělat" no nic pro mě...tedy ani pro mého psa...na něj jsou moc hrrrr a akční...tak se drží spíš u mě...a čuba je s temperamentem bohužel taky jinde, byli to pro ní ideální psí parťáci tak zhruba do jejích dvou let, pak se z ní stala madam, která se psy nelítá...max takové to první proběhnutí na přivítanou...pak má bohužel tendenci pesany umravňovat, aby nelítali...je spokojená, když jdeme jako spořádaná skupinka
No. Přesně. Když jsem poprvé vyšel s čubou ven, ukázat známým, nikdo nevěděl co mám. Tak to byl šok. A že kde mám stafa, nebo pitbulla. Že jako mysleli, že budu mít takové plemeno.
No a mám větroplašku. To je přesně ono. Hodně lidí tipuje člověka i v tom, co že si pořídí za psa. A hodně lidí si kompenzuje psa dle sebe. Proto mají tito dva dost pochroumanou pověst. Z části. A jsou to bojovníci o tom není pochyb. Ale podle mě jsou to skvělí psi. V dobrých a rozumných rukou. Líbí se mi. Ale nechtěl bych jej. Svým přistupem bych ho asi nezvládl. Možná ano, ale nemám pocit to zkoušet. A přesně můj kámoš. Člověk s agresivní povahou. Mladý, neomlácený životem, plný ideálů a sily. A zrovna on by ho chtěl. Tam přesně vidím, že to není dobrý nápad. Má psa, křížence a totálně ho stresuje a vede až krutě pevnou rukou. A na vodítku, jak s ním lomcuje. Špatné. A jednou příjde se stafem, či bullem. To bude škoda.

Aliens_II
napsal(a):
No. Přesně. Když jsem poprvé vyšel s čubou ven, ukázat známým, nikdo nevěděl co mám. Tak to byl šok. A že kde mám stafa, nebo pitbulla. Že jako mysleli, že budu mít takové plemeno.
No a mám větroplašku. To je přesně ono. Hodně lidí tipuje člověka i v tom, co že si pořídí za psa. A hodně lidí si kompenzuje psa dle sebe. Proto mají tito dva dost pochroumanou pověst. Z části. A jsou to bojovníci o tom není pochyb. Ale podle mě jsou to skvělí psi. V dobrých a rozumných rukou. Líbí se mi. Ale nechtěl bych jej. Svým přistupem bych ho asi nezvládl. Možná ano, ale nemám pocit to zkoušet. A přesně můj kámoš. Člověk s agresivní povahou. Mladý, neomlácený životem, plný ideálů a sily. A zrovna on by ho chtěl. Tam přesně vidím, že to není dobrý nápad. Má psa, křížence a totálně ho stresuje a vede až krutě pevnou rukou. A na vodítku, jak s ním lomcuje. Špatné. A jednou příjde se stafem, či bullem. To bude škoda.
No já nejsem důsledný člověk...v tom je chrt prostě úžasný...je jedno jestli je člověk důsledný nebo ne...chrt si jede svoje...a člověk se vlastně cítí poctěn, když ho chrťák poslechne...a co jsem se bavila se známými, kteří bull psy mají, tak důslednost je velmi důležitá.
Tak mám takový pocit, že plemono vhodné buď pro lidi, kteří s ním vyrostli a ví, co je pesan zač a nebo někdo, kdo to má v hlavě moc srovnaný a nechce jen machrovat. Jinak lidi typu "pes mě musí poslechnout nebo uvidí" fakt miluju...chudáci pesani...
Já s mojí náturou se už vidím, jak vyrazím ráno v pět hodin, než jdu do práce na prochajdu, aby pesani neproleželi celej den na gauči...nahážu na sebe nějaký tepláky a ještě se zalepenýma očima projdem v klidu naší trasu...můj kolega vyrazí se stafem a hodinu házej frisbee...no to bych teda nedala...

Sardullah joo tak já to pochopila tak, že pitů se bojíme a stafů ne, dost lidí mi to řeklo.
vyrostla jsem s nimi, ano, mám to jednoduché. hodinu frisbee ? no běžim celá žhavá :D máme tenisovou raketu a tenisáky. lítá to jak sviňa.).

napsal(a):
Sardullah joo tak já to pochopila tak, že pitů se bojíme a stafů ne, dost lidí mi to řeklo.
vyrostla jsem s nimi, ano, mám to jednoduché. hodinu frisbee ? no běžim celá žhavá :D máme tenisovou raketu a tenisáky. lítá to jak sviňa.).
No s tou raketou je to dobrý...poradím kamarádovi...stafíkovi jsou necelé 2 roky a je k neutahání.
No a k pitům(cizím) tedy i ke stafům a pod. přistupujeme opatrně, ale vlastně se to neliší od seznamování s jakýmkoliv cizím psem...což už ani nepraktikujem, fena má okruh psů a fen se kterými vyrostla nebo se kterými jsme často v kontaktu, s cizími psy se kamarádit nechce a pokud je pes dotěra je potom i vzteklá.

tapina
napsal(a):
Jo takhle. Je to vořech. Kříženec z bull +loveckého rasa ;-) foto viz profil.
Krááááásnej. kolemjdoucím musí připadat jako pit, vypadá tak i se zavřenýma očima.).
napsal(a):
No já nejsem důsledný člověk...v tom je chrt prostě úžasný...je jedno jestli je člověk důsledný nebo ne...chrt si jede svoje...a člověk se vlastně cítí poctěn, když ho chrťák poslechne...a co jsem se bavila se známými, kteří bull psy mají, tak důslednost je velmi důležitá.
Tak mám takový pocit, že plemono vhodné buď pro lidi, kteří s ním vyrostli a ví, co je pesan zač a nebo někdo, kdo to má v hlavě moc srovnaný a nechce jen machrovat. Jinak lidi typu "pes mě musí poslechnout nebo uvidí" fakt miluju...chudáci pesani...
Já s mojí náturou se už vidím, jak vyrazím ráno v pět hodin, než jdu do práce na prochajdu, aby pesani neproleželi celej den na gauči...nahážu na sebe nějaký tepláky a ještě se zalepenýma očima projdem v klidu naší trasu...můj kolega vyrazí se stafem a hodinu házej frisbee...no to bych teda nedala...
Zrovna včera jsem byla s pesanem na odpolední obvyklé trase. Vz dálce jsem viděla dva lidi se psem, psa jsem si dala na vodítko a šli jsme. Chlap tam měl štěně 3 měsíce, křížence staforda(alespoň tak vypadal) posadil si ho vedle nohy, když jsme procházeli štěňátko k nám radostně běželo, očuchali se, chlap řval počkej až tě chytím, štěndo před ním uska
kovalo, nakonec ho chytil, to už jsme byli daleko, a zmlatil ho, držel ho za krk nahoře a mlátil. Ten jekot, můj tam chtěl běžet, když to slyšel, já jen z dálky jestli si dělá p.rdel a ať ho nechá být
Ituju, že jsem neudělala víc. A takový hovada si je pořizují, přit
om to jsou tak uzasni psi ve správzných rukách.
Já mám práci, kdy navštěvuji lidi doma a po 20ti letech musím říci, že pořekadlo "Jaký pán, takový pes." platí naprosto a bez vyjímek.
Lidi prostě svojí povahu promítnou do toho zvířete a ikdyž je to pes založením dobrák, tak svině z něj vytáhne to nejhorší. Znám i jednoho "páníčka" s neskutečně zlým Labradorem a oba k sobě dobře pasují. Akorát na páníčkovi to nikdo na první pohled nepozná. A víte jakou povahu má Labrador...

Jestli ten pán moc nekoukal na zprávy na nově. nějakou důslednost to chce, ale jak se všude říká a píše že je to nezvladatelné, kousavé, nesnášenlivé atd., tak si to dost lidí bere k srdci moc.
přitom pitové /všecko co je bull/ jsou strašně citliví. a moc si pamatují.
oni vám tak koukají do očí aby vyčetli co přesně chcete.
on ho ten malinký stafordíček sežere až povyroste a bude zase na nově. a tak si to poslechne další majitel, pořádně to bude cepovat a zase bude sežraný :D.

stschvojkovicebrod
napsal(a):
Já mám práci, kdy navštěvuji lidi doma a po 20ti letech musím říci, že pořekadlo "Jaký pán, takový pes." platí naprosto a bez vyjímek.
Lidi prostě svojí povahu promítnou do toho zvířete a ikdyž je to pes založením dobrák, tak svině z něj vytáhne to nejhorší. Znám i jednoho "páníčka" s neskutečně zlým Labradorem a oba k sobě dobře pasují. Akorát na páníčkovi to nikdo na první pohled nepozná. A víte jakou povahu má Labrador...
Už si právě nejsem jistá jakou povahu labouš má. jeden moji fenku miluje neskutečně, minule skoro zbořili plot mezi nimi. a druhej jde rovnou po krku ? asi byl na to cvičený, nevím. ale už se nespoléhám na to co o povahách vím.

Ale já si dělala legraci že nesnáším labry :D bylo to jako ve filmu, všecko zpomaleně, fakt hustý :D
každého beru jako samostatnou osobnost, však ten druhý je náš nejlepší kamarád.
jinak stopro souhlas.

Andrýsek3
napsal(a):
Zrovna včera jsem byla s pesanem na odpolední obvyklé trase. Vz dálce jsem viděla dva lidi se psem, psa jsem si dala na vodítko a šli jsme. Chlap tam měl štěně 3 měsíce, křížence staforda(alespoň tak vypadal) posadil si ho vedle nohy, když jsme procházeli štěňátko k nám radostně běželo, očuchali se, chlap řval počkej až tě chytím, štěndo před ním uska
kovalo, nakonec ho chytil, to už jsme byli daleko, a zmlatil ho, držel ho za krk nahoře a mlátil. Ten jekot, můj tam chtěl běžet, když to slyšel, já jen z dálky jestli si dělá p.rdel a ať ho nechá být
Smůla je, že proti tomuto je člověk bezmocný...tohle nikdo neřeší, když se ozvete vy, tak vás ještě páník seřve, co se do toho pletete a když už štěně na vaši intervenci nechá, tak ho ztluče příště, až tam nebudete...takových lidí, co takhle vychovávají psa jsou spousty a nejhorší je, že leckterý pes, který prošel takovou výchovou opravdu poslouchá (ze strachu) a jeho pánovi je úplně jedno, že po povelu "ke mě" se pes div nepřiplazí s ocasem mezi nohama...jemu se potvrdí, že tento postup je správný a funguje...dalšího psa vychová stejně.
napsal(a):
Smůla je, že proti tomuto je člověk bezmocný...tohle nikdo neřeší, když se ozvete vy, tak vás ještě páník seřve, co se do toho pletete a když už štěně na vaši intervenci nechá, tak ho ztluče příště, až tam nebudete...takových lidí, co takhle vychovávají psa jsou spousty a nejhorší je, že leckterý pes, který prošel takovou výchovou opravdu poslouchá (ze strachu) a jeho pánovi je úplně jedno, že po povelu "ke mě" se pes div nepřiplazí s ocasem mezi nohama...jemu se potvrdí, že tento postup je správný a funguje...dalšího psa vychová stejně.
Přesně tak, pes bude poslouchat, nebude muset chodit na vodítku, ale za jakou cenu, se staženým ocasem a zlomenou dušičkou se bude vedle něj ješte vzděčně plazit. hnus no...a máte pravdu takových lidí je opravdu hodně, co takhle vychovávají.

Andrýsek3
napsal(a):
Přesně tak, pes bude poslouchat, nebude muset chodit na vodítku, ale za jakou cenu, se staženým ocasem a zlomenou dušičkou se bude vedle něj ješte vzděčně plazit. hnus no...a máte pravdu takových lidí je opravdu hodně, co takhle vychovávají.
Andrýsek3
napsal(a):
Jj, takových lidí je hodně a u koní snad ještě víc
Bohužel bývají často na svou tvrdou výchovu hrdí- to, co je prachobyčejný strach, nazývají respektem. A rádi svou víru šíří mezi ostatní...se přiznám, mám těžkou alergii na výroky typu "musí pochopit, že já tady velím", "zkouší, co si může dovolit" "moc dobře ví, co má dělat, ale je vych...j"
Když někdy vidím ty hysterické zvířecí vychovatele...škoda slov. Budete-li se snažit Španělovi cosi vysvětlit česky a on vám logicky nebude rozumět, myslíte, že pomůže, když budete víc řvát a vezmete si na pomoc lopatu?
Nebo bude lepší vysvětlit mu to jinak?
napsal(a):
Krááááásnej. kolemjdoucím musí připadat jako pit, vypadá tak i se zavřenýma očima.).
Když nad tím tak přemýšlím, máte pravdu. Je to taková karikatura pita. Má velkou hlavu a růžový čumák - ale pořádně dlouhý. Má uši do růžičky, ale pěkné plachťáky. Je celkem nasvalená, tak proč to tělo nemít i celkově větší
Když ji uvidíte v pohybu, v terénu, bude tam znát hlavně špringršpaněl, ale ty domácí pózy, pohledy přes záda, sezení a ležení s nataženýma nohama, to je bulík.
Dneska jsme dali 25km (ona určitě víc), do poslední chvíle blbinky a pak z maximální aktivity úplně vymrtvila ve vlaku. Div že si tam nelehla na záda. V každé situaci za exota

tapina
napsal(a):
Když nad tím tak přemýšlím, máte pravdu. Je to taková karikatura pita. Má velkou hlavu a růžový čumák - ale pořádně dlouhý. Má uši do růžičky, ale pěkné plachťáky. Je celkem nasvalená, tak proč to tělo nemít i celkově větší
Když ji uvidíte v pohybu, v terénu, bude tam znát hlavně špringršpaněl, ale ty domácí pózy, pohledy přes záda, sezení a ležení s nataženýma nohama, to je bulík.
Dneska jsme dali 25km (ona určitě víc), do poslední chvíle blbinky a pak z maximální aktivity úplně vymrtvila ve vlaku. Div že si tam nelehla na záda. V každé situaci za exota
Div že si tam nelehla na záda
on je ten vlak ukolébá a co my, že, usnu a pak nemá kdo hlídat
nejhorší je když se rozhodne, že musí koukat z okna. průvodčí vrhá vražedné pohledy a já toho pašíka musím mít na kolenou, aby se teda ani chloupkem nedotkla sedaček nebo stolku. v každé stanici zaštěká a to pak k nám nikdo nenastoupí, no nevědí oč přichází
Rozšiřuji dané téma. Hodí se toto plemeno na agility?
Protože to co jsem dnes viděl a ne jen já, to byl naprostý horor a dotyční spoluobčani, no k tomu se raději vyjadřovat nebudu. Nicméně. Zkoušel to někdy někdo s bull plemenem?
Škoda, že jsem je nenatočil. Ale asi by mě napadli. Dáma, blond, a týpek v kapuci. Dvě feny pit, které by se sami navzájem povraždily a ostatní psi také. Musel jsem se pakovat, byl jsem jediný, kdo měl odvahu tam jít, naštestí čuba pochopila, že to nepůjde a stranila se jim. Nicméně zabrali hřiště a cvičili agility. Ostatní, asi pět psů koukalo a stálo za plotem. Bohužel ty feny nechápaly co mají dělat a proč, vzpouzely se a fakt to bylo utrpení. Tak se ptám. Je to jejich špatnou výchovou, nebo fakt je lámou a je to opravdu špatně? Taky je asi mlátí, protože, no nějak se to pozná. I když tam jsem si toho nevšiml.

Aliens_II
napsal(a):
Protože to co jsem dnes viděl a ne jen já, to byl naprostý horor a dotyční spoluobčani, no k tomu se raději vyjadřovat nebudu. Nicméně. Zkoušel to někdy někdo s bull plemenem?
Škoda, že jsem je nenatočil. Ale asi by mě napadli. Dáma, blond, a týpek v kapuci. Dvě feny pit, které by se sami navzájem povraždily a ostatní psi také. Musel jsem se pakovat, byl jsem jediný, kdo měl odvahu tam jít, naštestí čuba pochopila, že to nepůjde a stranila se jim. Nicméně zabrali hřiště a cvičili agility. Ostatní, asi pět psů koukalo a stálo za plotem. Bohužel ty feny nechápaly co mají dělat a proč, vzpouzely se a fakt to bylo utrpení. Tak se ptám. Je to jejich špatnou výchovou, nebo fakt je lámou a je to opravdu špatně? Taky je asi mlátí, protože, no nějak se to pozná. I když tam jsem si toho nevšiml.
Nikoho, kdo by dělal agility s těmito plemeny neznám...otázka je, zda by je to vůbec bavilo, ale myslím, že to není nemožné...nejsou to žádný blbouni a mají chuť pracovat... , ale je to asi všechno o výchově k tomuto sportu...
napsal(a):
Nikoho, kdo by dělal agility s těmito plemeny neznám...otázka je, zda by je to vůbec bavilo, ale myslím, že to není nemožné...nejsou to žádný blbouni a mají chuť pracovat... , ale je to asi všechno o výchově k tomuto sportu...
Ano. Logika věcí velí, vždyť to může být zábava. Ale pokud to dělám psu násilím, sám jako jeho vedoucí jsem úplně na nervy, když pes nechápe proč slalom. To je dost zásadní. Kór, když sami ti psi, tedy feny, nesnesly žádné jiné psy a oni je ani nemohli pustit a bojovali tam s nima na vodítkách.
Co se týče agresivity těch "lidí", to nechme stranou. Ač to tedy vážně stálo za to.
napsal(a):
Tak udělá to ale asi je agility moc nebere.
https://www.youtube.com/watch?v=wcgQ0yCALB4.
Arni
napsal(a):
Tak udělá to ale asi je agility moc nebere.
Jó. Díky. Nu vida. Nenapadlo mě se mrknout. Jsem asi ještě rozrušený ze hřiště.
Tohodle to asi baví moc
Omluva sem to špatně kopiroval.
https://www.youtube.com/watch?v=d6iEjDApRPM
Tohoto to baví moc.
Aliens_II
napsal(a):
Jo ty v kapuci a s pitbulem mam nejradeji.Par jich bydlelo v nasem sidlisti po podnajmech.Psy vychovavali kopanci a do sveta rvali nepriblizujte se ostatni psi, nebo vas ten muj zabije. Mazec.Bala jsem se kdy pes takto "vedeny" se zahoji na nejakem cloveku nebo diteti. Nastesti se po nich slehla zem. Ale kolegyni z prace zabil pitbul navolno a bez nahubku maltezacka. Vyrval a sezral mu krkavici, kolegyne skoncila malem na psychine.

Tihleti pořád něco dokola dělat nechtějí - nevidí v tom smysl. něco nového to joo to se rozzáří juhůůůůů to je kráááása.
Maltézáčka je mi lìto. Poměrně nedávno se něco podobného stalo u nás v ulici. Blboňka piťase na flexi, spletl si malého psa s kočkou patrně. Kdyby ho bral jako psa-soupeře, už by nebyl Holka od pita hysterák. Super situace.
No jinak já teda taky chodím s kapucou, protože je mi furt zima na hlavu a na krk.
Co se týká aktivit, ta naše karikatura je strašně mrštná a vzpouzelka. Když je prázdný dirtpark, musí to proběhnout, stejně jako klády a pařezy. Ale v agility by neuspěla, protože tam je potřeba orientovaný vůdce
Ona má taková různá posedlostní období. Dnes se zdá, že zahájila období čištění našich toků. Při procházce kolem řeky vytahla 15pet lahví,3 polystyreny a 1 panenku. Aspoň že máme všude dost odpaďáků.
Aliens_II
napsal(a):
Ano. Logika věcí velí, vždyť to může být zábava. Ale pokud to dělám psu násilím, sám jako jeho vedoucí jsem úplně na nervy, když pes nechápe proč slalom. To je dost zásadní. Kór, když sami ti psi, tedy feny, nesnesly žádné jiné psy a oni je ani nemohli pustit a bojovali tam s nima na vodítkách.
Co se týče agresivity těch "lidí", to nechme stranou. Ač to tedy vážně stálo za to.
Já viděla na závodech pitbulku (podle mne řízlou něčím ladným, třeba dobrmanem) a běžela krásně, rychle, bavilo ji to a byla taková ladná, dlouhé skoky, krása.
Pak jsem viděla 2 angl.staf.bulíky na tréninku a těm to moc nešlo, jsou takoví nemotorní a neumí (aspoň tihle neuměli) skočit plavmo přes překážku v běhu, takže přiběhli, zastavili se, přeskočili snad všema 4 najednou, dopadli na všechny 4 a zase běželi dál.
tapina
napsal(a):
Maltézáčka je mi lìto. Poměrně nedávno se něco podobného stalo u nás v ulici. Blboňka piťase na flexi, spletl si malého psa s kočkou patrně. Kdyby ho bral jako psa-soupeře, už by nebyl Holka od pita hysterák. Super situace.
No jinak já teda taky chodím s kapucou, protože je mi furt zima na hlavu a na krk.
Co se týká aktivit, ta naše karikatura je strašně mrštná a vzpouzelka. Když je prázdný dirtpark, musí to proběhnout, stejně jako klády a pařezy. Ale v agility by neuspěla, protože tam je potřeba orientovaný vůdce
Ona má taková různá posedlostní období. Dnes se zdá, že zahájila období čištění našich toků. Při procházce kolem řeky vytahla 15pet lahví,3 polystyreny a 1 panenku. Aspoň že máme všude dost odpaďáků.
Ja taky chodim v kapuci kdyz prsi, ale nekopu do svych psu, predpokladam ze vy take ne, tech indicii musi byt vice .No vy mate ekologa asi , jarni brigady musi beeeeet

Aliens_II
napsal(a):
No my jsme tak ze srandy zkusili na cvičáku se psem proběhnout cvičný překážky...první jsme přeskočili...druhý (nějaký dvojskok) 1. překážka přeskočena, přes druhou se proboural...a když jsme došli ke slalomu, tak můj rozvážný molosoidní pes první tyčku důkladně očuchal a pak jí důkladně označkoval...a tím jsme skončili...trapasů se mi stává i tak dost, nemusim je ještě aktivně vyhledávat
A to jsem si ještě říkala...no hold pes tohoto typu na to nemá buňky...za náma to prošel moc hezky (byť ve svém tempu) novofundland...
Lexaurin
napsal(a):
Ja taky chodim v kapuci kdyz prsi, ale nekopu do svych psu, predpokladam ze vy take ne, tech indicii musi byt vice .No vy mate ekologa asi , jarni brigady musi beeeeet
No s tou kapucí - možná teda dělám tomu svému psovi blbý imidž já ;-) Akorát nebýt Vás, tak to nevím.
Ona je taková střelená. Když jsem ji tak pozorovala a uklízela jsem odpad, celou dobu jsem si říkala, snad už teď to bude tenisák, ať má pokoj. A taky že jo. I když, běžíc s tou panenkou, to vypadalo poměrně vtipně. Tak do blesku.
Lexaurin
napsal(a):
Jo ty v kapuci a s pitbulem mam nejradeji.Par jich bydlelo v nasem sidlisti po podnajmech.Psy vychovavali kopanci a do sveta rvali nepriblizujte se ostatni psi, nebo vas ten muj zabije. Mazec.Bala jsem se kdy pes takto "vedeny" se zahoji na nejakem cloveku nebo diteti. Nastesti se po nich slehla zem. Ale kolegyni z prace zabil pitbul navolno a bez nahubku maltezacka. Vyrval a sezral mu krkavici, kolegyne skoncila malem na psychine.
Moje noční můra...to bych asi vyrvala krkavici majiteli

Aj já nosím kapuci. pit pit klan ?

A jinak teda moje psička, když jí řeknu skoč, tak skočí, proběhne mezi tyčkami, udělá kolečko...ale že by se jí chtělo to udělat potřetí, to ne.
řeknu vem si větvičku a skočí pod stromem, pověsí se na větev a urve ji. to může dělat furt. řeknu hledej a vyhrabe díru, že mám najednou jen půl psa.
ale řeknu lehni a kouká kam by to šlo nejlíp. tak nevím.

tapina
napsal(a):
Doufám že taky nenosíte rakové ty zdravotní boty s air wair podrážkou?
ne.

Andrýsek3
napsal(a):
To mi připomnělo, když naší fence byly tak 3 měsíce šly jsme na prochajdu a potkaly pár se stejně starým štěnětem staforda. Jejich první otázka byla "jak jí vychováváte? Taky tvrdou metodou?" Chvíli jsem přemýšlela jestli to myslí vážně, ale pohled na jejich třesoucí se stěně se staženým ocasem mě ujistilo, že jo. Když jsem jim řekla, že my v žádném případě fyzicky netrestáme, koukali zas oni na mě jak na debila. No hnus