Ideální granule pro Rottweilera

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
27.3.2016 14:15
MarkyGro

XXX.XXX.10.26

Dobrý den,

mám doma 2měsíce staré štěně rottwíka, stále váhám s vhodným krmivem pro něj. Do budoucna chceme zkusit výstavy a zatím je na Royal Caninu vet care. Nelíbí se mi u tohoto krmiva deníí dávka. Jinak složení je vyhovujicí, alespoň z mého pohledu. Prosím tedy o radu, zda na Caninu zustat..poprípadne jak dávkovat - štěně má cca 6 kg, narozeno 21.1.2016. Děkuji za radu :).

Uživatel s deaktivovaným účtem

27.3.2016 19:08

SLOŽENÍ: kukuřice, dehydratované kuřecí proteiny, dehydratované vepřové proteiny, rýže, pšeničná moučka, pšeničný gluten*, živočišné tuky, hydrolyzované živočišné proteiny, řepné řízky, minerální látky, sojový olej, rybí tuk, rostlinná vláknina, frukto-oligosacharidy, slupky a semena Psyllia, hydrolyzát droždí (zdroj manno-oligosacharidů), hydrolyzovaní korýši (zdroj glukosaminu), výtažek z měsíčku lékařského (zdroj luteinu), hydrolyzovaná chrupavka (zdroj chondroitinu).DOPLŇKOVÉ LÁTKY (v 1 kg): Nutriční doplňkové látky: Vitamín A: 17800 mj., Vitamín D3: 1000 mj., E1 (Železo): 45 mg, E2 (Jód): 3,5 mg, E4 (Měď): 9 mg, E5 (Mangan): 58 mg, E6 (Zinek): 190 mg, E8 (Selen): 0,08 mg - Konzervanty - Antioxidanty.ANALYTICKÉ SLOŽKY: Protein: 30% - Obsah tuku: 14% - Hrubý popel: 7,8% - Hrubá vláknina: 1,9%.*L.I.P.: vysoce stravitelné bílkoviny.

kukuřice - plnivo, alergen, k ničemu
kuřecí, vepřové proteiny - to je vtip snad
rýže - psáno takto znamená bílá, ok, i když existuje lepší verze
pšeničná moučka - plnivo, alergen, skoro k ničemu
pšeničný gluten...rostlinná vláknina...sojový olej...všecko hrůza.
konzervováno tou nejhorší chemií.

27.3.2016 20:46
RomčaJelča

XXX.XXX.17.37

Konzervováno nejhorší chemií? Jakou?

27.3.2016 21:39
joanne.s

XXX.XXX.38.170

BHA a sorban draselný.

27.3.2016 22:35

Royal zabíjí zvířata a ještě tomu říká vet péče a dieta.

27.3.2016 23:25
lavacca

XXX.XXX.164.49

MarkyGro napsal(a):
Dobrý den,

mám doma 2měsíce staré štěně rottwíka, stále váhám s vhodným krmivem pro něj. Do budoucna chceme zkusit výstavy a zatím je na Royal Caninu vet care. Nelíbí se mi u tohoto krmiva deníí dávka. Jinak složení je vyhovujicí, alespoň z mého pohledu. Prosím tedy o radu, zda na Caninu zustat..poprípadne jak dávkovat - štěně má cca 6 kg, narozeno 21.1.2016. Děkuji za radu :).

Jinak složení je vyhovujicí, alespoň z mého pohledu

Vážně Vám přijde, že je vhodný pro psa - masožravce vhodný pytel plný kukuřice a pšenice?!?

Bohužel dle ceny se nedá zcela řídit, viz "slavný" Royal Canin, Eucanuba a Pro Plan. Dříve to byly kvalitní značky, ale šly složením dost dolů...

Top granule - Orijen, Essentials, Platinum, Barking heads, Artemis, Marp, Simpsons 80/20, Purizon 70/30, Applaws, bezobilná Acana, trošku nižší třída Acana, Canine Caviar, TOTW (Taste of the wild), střední třída Nativia (CZ), Profine (=Ontario = Sam´s Fields - liší se jen v ceně!), Nutra Gold breeders bag, Brit Care (CZ), taková nižší třída Brit (CZ), Calibra (CZ), Magnusson Kennel, ale stále člověk nedává jen pytel šrotu.

- vždy sledujte obsah masa (složení se píše dle největšího množství dané složky po nejmenší - tj. není ok pytel, kde je na 1.místě kukuřice, ale maso. ;).

27.3.2016 23:54
Šarina

XXX.XXX.231.146

"- vždy sledujte obsah masa (složení se píše dle největšího množství dané složky po nejmenší - tj. není ok pytel, kde je na 1.místě kukuřice, ale maso. ;)."

je to komplikovanější, ono to složení bývá rozepisováno značně mazaně... tady na IFauně je o tom spousta vláken, takže nemá cenu to vypisovat znovu... každému, kdo to nečetl, doporučuju zabrousit do starších diskuzí.

28.3.2016 12:02
noemi

XXX.XXX.64.236

MarkyGro napsal(a):
Dobrý den,

Pokud se Vám složení líbí, zřejmě jste si spletl(a) plemeno i diskuzi.
Slepice a drůbež jsou tady: https://www.ifauna.cz/drubez/diskuse/

Jinak to beru pouze jako provokaci, nic jiného...

Přidejte reakci

Přidat smajlík