Uživatel s deaktivovaným účtem

Malina5
napsal(a):
Máte nějakou oblíbenou knihu o psech?
Tak já nic odbornýho...
miluju knížky od Ireny Sehnerový, ale opravdu jako povídání o jejích psech (ne jako odbornou literaturu)
potom Robin (Frýbová) a klasika Pes Baskervillský
Knihy o psech a zvířatech vůbec.
U mně to začalo nejspíš Mauglím.
Byla jsem bez psa a hltala jsem všechny knížky o psech.
Tyras, vše od Herriota, Ivo Eichlera. Taky různé lovecké příběhy-tam toho
bylo o psech hodně.
Budeme mít dobrého psa, Člověk a pes, Psí knížka,
Lovecký pes-věrný pomocník a přítel,
Štěně Solo = divocí psi.
Koukám do knihovny, že mi to dcera odstěhovala.
Ráda jsem četla Kavkazský ovčák, Tibetská doga, Bernský salašnický pes a jiné.
I když popisují dané plemeno, nezdály se mi odborné tak, že by nebyly
čtivé. Vlastně "moudro" z každé z nich, se dá použít i na ostatní plemena.
I. Sehnerovou jsem četla, moc mi nesedla..

Gerald Durrell - O mé rodině a jiné zvířeně, třeba.
A úplně první dětská o psech - Bingo.
E. T. Seton
- na tyto jsem zapomněla, ale Mauglí byl ve 2. třídě, Seton v 6.třídě.
Mauglího jsem slyšela v rádiu sobotní hru pro mládež a byla jsem ztracená.
Pořád jsem doma otravovala, otec řekl, máme knížku - někomu ji ale půjčil.
Já k těm lidem běhala snad 1/2 roku, než mi ji vrátili. Byla jsem nadšená
z ilustrací a vůbec...
Lovec Ghond - tu jsem taky milovala jako malá.

Jednoznačně F. Šusta "Trénink je rozhovor".
"miluju knížky od Ireny Sehnerový, ale opravdu jako povídání o jejích psech (ne jako odbornou literaturu)"
četla jsem jenom úryvky na netu, ale právě mi to přišlo až neuvěřitelně přesný, některé pasáže byly doslova jako by o mém pastevci (a to nemá SAO ani KAO).
rapotacka11
napsal(a):
E. T. Seton
- na tyto jsem zapomněla, ale Mauglí byl ve 2. třídě, Seton v 6.třídě.
Mauglího jsem slyšela v rádiu sobotní hru pro mládež a byla jsem ztracená.
Pořád jsem doma otravovala, otec řekl, máme knížku - někomu ji ale půjčil.
Já k těm lidem běhala snad 1/2 roku, než mi ji vrátili. Byla jsem nadšená
z ilustrací a vůbec...
Lovec Ghond - tu jsem taky milovala jako malá.
Knihu džunglí jsme hráli na dramatickém kroužku, to bylo teprv něco. Setona já od třetí třídy, bylo toho hodně, později i ty složitější (Dva divoši). V první a druhé třídě - Kocour modroočko.
Pak taky Bílý tesák, Lassie se vrací - ale pro mně už ne tak zásadní.

fikovnice
napsal(a):
Jako dítě jsem jednak viděla film a jednak pak přečetla Bílý Bim černé ucho (tuším Gavriil Trojepolskij...?). Strašně jsem ale pak brečela, nicméně před rodiči jsem se styděla, tak jsem předstírala šílenou rýmu.
Nad Bílým Bimem brečím ještě dnes !

Http://www.databazeknih.cz/knihy/rozumime-psum-60523
zkuste si přečíst tohle, poprvé sem jí četla asi ve 12 letech a pořád je moje oblíbená.
napsal(a):
Http://www.databazeknih.cz/knihy/rozumime-psum-60523
zkuste si přečíst tohle, poprvé sem jí četla asi ve 12 letech a pořád je moje oblíbená.
Taky jsem ji četla, záviděla jsem mu jeho práci, jeho život, obdivovala jsem ho...
Jeho pár knih bych chtěla... (i když... ty moje oči.. ).

napsal(a):
Jednoznačně F. Šusta "Trénink je rozhovor".
"miluju knížky od Ireny Sehnerový, ale opravdu jako povídání o jejích psech (ne jako odbornou literaturu)"
četla jsem jenom úryvky na netu, ale právě mi to přišlo až neuvěřitelně přesný, některé pasáže byly doslova jako by o mém pastevci (a to nemá SAO ani KAO).
Tak musím říct, že díky knížkám paní Sehnerové jsem zjistila, že je ještě další "blázen" co se psy funguje jako já...a že to co popisuje paní Sehnerová je jako by popisovala naše pesany (byť nemám pastevce) a přestala jsem se bát krmit domácí stravou (což mi vždy připadalo složité) a najednou jsem zjistila, že to taková věda není.
Taky vím, že další pes bude feňule pastevecká (asi SAO), protože se velmi podobně chová moje fena (i když nevím, kde se to v ní vzalo) a tato povaha nám velmi vyhovuje...

vava69
napsal(a):
Bílý tesák a Vlčák Kazan - vlčák mi dal hodně :). Pak byl ještě myslím Barí, syn Kazanův. Ale nejsem si úplně jistá tím jménem.
Kazana i Barího jsem četla taky...

napsal(a):
Kazana i Barího jsem četla taky...
A co takhle černý Bart ?

Aha, aha. Na Dášeňku jsme zapomněli a přitom to asi byla úplně první knížka o psech, kterou jsme viděli.

A také o odchovu. Velká škola kynologie . Když o tom přemýšlím, tak se tam najde i hodně odpovědí na dotazy na Fauně

napsal(a):
A co takhle černý Bart ?
Tak to se ke mě nedostalo

fikovnice
napsal(a):
A pak - trochu z jiného soudku, ale pes (Saba?) tam vystupuje - Pouští a pralesem (H. Sienkiewicz - můj milovaný autor).
Jo vzpomínám..., ale tam mi nejvíc utkvěl v paměti ten slon
Měla jsem vždycky ráda Já, Baryk od pana Nepila. A Volání divočiny s Buckem.
Jako dítě jsem četla knížku s titulem Irčák Finn, hlavním hrdinou byl irský vlkodav, tak jsem si je přirozeně ihned zamilovala :) Byť se tedy realitou moc nezatěžovala, část příběhu se odehrávala v australské divočině a hlavním protivníkem Finna byl zákeřný kříženec dinga a vakovlka (!).
Saba z Pouští a pralesem byl mastif, taky jsem si ho ihned oblíbila ;)
A podobné, jen trochu menší trauma jako Bílý Bim pro mě bylo Kde roste červené kapradí.

napsal(a):
Tak to se ke mě nedostalo
Nezkrotní - Hvízdavý Dan. Žil nežil a byl nebyl bájný Hvízdavý Dan. Kůň černý s ním, pes černý s ním...

Книга Мухтар
Gerhild
napsal(a):
Jako dítě jsem četla knížku s titulem Irčák Finn, hlavním hrdinou byl irský vlkodav, tak jsem si je přirozeně ihned zamilovala :) Byť se tedy realitou moc nezatěžovala, část příběhu se odehrávala v australské divočině a hlavním protivníkem Finna byl zákeřný kříženec dinga a vakovlka (!).
A podobné, jen trochu menší trauma jako Bílý Bim pro mě bylo Kde roste červené kapradí.
"Gerhild", Vy byste nevěděla, zda někde není Bim ke stažení? Jsem teď nemocná, a po letech (ba dokonce desetiletích), že bych na něj koukla.

fikovnice
napsal(a):
"Gerhild", Vy byste nevěděla, zda někde není Bim ke stažení? Jsem teď nemocná, a po letech (ba dokonce desetiletích), že bych na něj koukla.
A zvládnete ho v ruštině?
Gerhild
napsal(a):
Jéé, a jak víte, že to byl mastif? Bylo to zfilmované? Já to jen četla, snad 4x .
Http://sur.ly/o/filman.cz/AA000014 - tisíce filmů na www.filman.cz. Je tam.
vava69
napsal(a):
Http://sur.ly/o/filman.cz/AA000014 - tisíce filmů na www.filman.cz. Je tam.
Jejda "Vavo", MOC děkuju - tedy tento web neznám - snad to nějak zvládnu. Ale zeptám se - je potřeba se tam nějak registrovat, platit za stažení, atd.?

fikovnice
napsal(a):
No já jsem generace, co se rusky učila , ale zas už je to nějakej pátek. Máte "Rájko" Vy ten film - třeba k uložení na "Ulozto"?
Třeba tady http://www.lib.ru/PROZA/TROEPOLSKIJ/bim.txt.
fikovnice
napsal(a):
Jejda "Vavo", MOC děkuju - tedy tento web neznám - snad to nějak zvládnu. Ale zeptám se - je potřeba se tam nějak registrovat, platit za stažení, atd.?
Aaach jo, error loading player... Já používám na filmy VLC media player, a jsem stran těchto věcí celkem nezkušená, škoda, hned bych se na to koukla. Dívala jsem se, film je už z r.77, to jsem myslela, že je mladší...
napsal(a):
Nebo tady http://www.e-reading.mobi/book.php?book=57360.
"Rájko", také Vám moc díky, ale - to jde jen o knihu, že? Koukám na ty odkazy, a tu azbuku už nedám .
vava69
napsal(a):
Ne ne, manžel to objevil a teď na to v kuse čučí :) Jen tam naběhne červená a zelená tabulka, dejte červenou OPEN a pak už je to v češtině všechno. Podle názvu vpravo nahoře vám tam vyskočí - je to film z roku 1977.
Jo jo, to jsem vše udělala, a šla tam přes tu červenou tabulku, ale dál mi to napíše error loading player. Tak až tu bude ajťák bratranec, on mi to vše nějak přenastavoval...

fikovnice
napsal(a):
"Rájko", také Vám moc díky, ale - to jde jen o knihu, že? Koukám na ty odkazy, a tu azbuku už nedám .
Film po čátech na youtube.com https://m.youtube.com/results?q=белый%20бим%20черное%20ухо%20фильм&sm=1.

Film v ruštině ke stáhnutí tady http://filmitorrent.org/drama/2347-belyy-bim-chernoe-uho-1976.html.
Http://www.datator.cz/?s=B%C3%ADl%C3%BD%20Bim, %20%C4%8Cern%C3%A9%20Ucho.
Na tom webu filman.cz - píše to spustit video, pak se ukáže menší obrazovka, černá, vpravo v té menší obrazovce je takový malý svislý proužek a na něm napsáno - close - tak na to kliknout. Pak by se tam měla ukázat šipka pro klasické spuštění. Pokud to takhle nejde, pak už nevím. Zkuste stáhnout z tohoto odkazu.
napsal(a):
Film po čátech na youtube.com https://m.youtube.com/results?q=белый%20бим%20черное%20ухо%20фильм&sm=1.
Tak na "Trubce" mi jde přehrát, jenže ta ruština... Tak jsem se aspoň koukla jskej to byl sympaťák... Přesně si pamatuji ten skorozávěr z knížky - kdo znáte, asi víte. Raději to sem nebudu psát, protože to byla věta, která u mě fakt vždy spustila brečení .
vava69
napsal(a):
A nejde vám to vůbec spustit? Je tam taková záložka - close - to se musí zavřít, pak spustit šipkou - klasika. Taky mám VLC. Tohle se spouští samo nevím v čem :(.
"Vavo", teď jsem úplně náhodně na tom Filmanu zadala Helimadoe a to mi spustit jde. U Bima mi to pak psalo něco ve smyslu No sources found, tak tam asi ten film není (?).

fikovnice
napsal(a):
Jéé, a jak víte, že to byl mastif? Bylo to zfilmované? Já to jen četla, snad 4x .
Pouští a pralesem jsem též milovala a knihu mám doma. Saba byl mastif, je to v knize napsáno. Další - Bílý tesák, Vlčák Kazan, Barí, syn Kazanův, Čtyři z tanku a pes,... Svého času jsem četla dvě knihy maďarského autora o NO Ajaxovi, služebním psu policie.
Knížky od Frýbové nesnáším dodnes. Nikdy jsem nechápala, jak někdo může mít tak nevychovaného psa a ještě o tom napsat knihu .
Ráda čtu monografie o plemenech a nejradši od českých autorů, stejně jako knihy o výchově a výcviku. Ty vlastně od cizinců vůbec nečtu...
napsal(a):
Pouští a pralesem jsem též milovala a knihu mám doma. Saba byl mastif, je to v knize napsáno. Další - Bílý tesák, Vlčák Kazan, Barí, syn Kazanův, Čtyři z tanku a pes,... Svého času jsem četla dvě knihy maďarského autora o NO Ajaxovi, služebním psu policie.
Knížky od Frýbové nesnáším dodnes. Nikdy jsem nechápala, jak někdo může mít tak nevychovaného psa a ještě o tom napsat knihu .
Ráda čtu monografie o plemenech a nejradši od českých autorů, stejně jako knihy o výchově a výcviku. Ty vlastně od cizinců vůbec nečtu...
"Saba byl mastif, je to v knize napsáno."
Vidíte, já to četla tolikrát a toto jsem již zapomněla. Ale už je to hromada let, co jsem to četla, tak snad proto. Na druhou stranu některé pasáže si vybavuji dost dobře.
vava69
napsal(a):
Určitě je. Zkoušela jsem jestli je český překlad a normálně to běželo.
Uf, tak já už nevím v čem je chyba, respektive v jedné věci ano - u Helimadoe mi naběhla už taková ta klasická obrazovka, nicméně to dál nepustil můj antivir.
Ale u Bima mi to fakt psalo No sources found.
Gerhild
napsal(a):
Fikovnice, mělo by to být klasicky na uložto i s českými titulky. Hodně sil, já bych to nedala
Aha, tak z Ulozto si to stáhnu určitě, moc děkuji za informaci. Ale pravdou je, že zvážím, KDY (a jestli vůbec) se na to zvládnu podívat. Smutné scény se zvířaty mě vždy dojímaly snad tisíckrát víc než smutné scény s lidmi, až jsem si x-krát říkala, že nejsem normální .
fikovnice
napsal(a):
Aha, tak z Ulozto si to stáhnu určitě, moc děkuji za informaci. Ale pravdou je, že zvážím, KDY (a jestli vůbec) se na to zvládnu podívat. Smutné scény se zvířaty mě vždy dojímaly snad tisíckrát víc než smutné scény s lidmi, až jsem si x-krát říkala, že nejsem normální .
Jsem na tom úplně stejně Zvíře je bezmocnější, o pomoc si nemůže říct, ani si aspoň někomu postěžovat. Trpí beze slov a tím je to stokrát horší... A nezaviněné, ve zvířeti není špatnost a nemorálnost jako v mnohých z nás.
Čertík a jeho svět- moje nejoblíbenější dětská...čeká na vnoučata
http://www.databazeknih.cz/knihy/certik-a-jeho-svet-85018.

Teda dámy, tak toho bílýho Bima už bych nedala, viděla jsem to někdy v dětskym věku a moc dobře si pamatuju, jak jsem řvala...a to jsem z toho neměla zdaleka takovej rozum, co mám teď.
Ale téma prima, alespoň typy na knihy až budu mít v létě dovču, to toho přečtu úplně nejvíc.
Jinak já řvala i u seriálu Goro, bílý pes...

Terven
napsal(a):
Z Bílýho Bima si vybavuju jenom scénu, kterak si skřípnul tlapu do výhybky...jednou mi to stačilo
No u mě to nemusí být ani taková "drasťárna" jako je Bim.
Brečim i u filmu Marly a já...a to se tam psovi ani nic špatnýho neděje a je to vlastně komedie

tapina
napsal(a):
Náhodou u takhle blbýho filmu jsem brečela i já - vždyť na konci měl torzi!
No prostě čím jsem starší, tím víc takové filmy nezvládám

fikovnice
napsal(a):
No, já si ho samozřejmě přečíst znovu nemůžu, neb bych se ubrečela...
A Kocour modroočko - také krásná dětská kniha!
Kocour Modroočko, byl úplně nejlepší, krásná knížka z pohledu malého kotěte až po dospělého. Je už to tak strašně dávno, co jsem ji četla pořád dokola a furt vidím ty krásné obrázky, jak bych ji četla včera.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.15.2
Bílý tesák a Bella a Sebastian (ale raději v originále než přeložené).

Blondýna007
napsal(a):
Mohu se zeptat kdo napsal Hvizdavého Dana? Chtěla bych ho pro babičku, četla ho prý jako malá a bylo to o tom jak odlétají husy, ale když si ho pujcila v knihovně k to prý nebylo ono, že četla něco jiného. Děkuji.
Hvízdavého Dana (resp. román Nezkrotní ) napsal Max Brand. Četla jsem to hrozně dávno. V roce 68 Milan Mach z románu udělal "výcuc" - volné zpracování námětu. Myslím, že to tenkrát vysílal rozhlas. V roce 1991 to vyšlo s názvem Hvízdavý Dan v Albatrosu.
To možná četla vaše babička a je to jen taková připomínka toho, že existuje (Hvízdavý Dan, ne vaše babička ).

Robin...Zdena Frýbová.

Knížky od Frýbové jsem z duše nesnášela a nesnáším. Nikdy jsem nepochopila, jak se může dospělá ženská chlubit tím, že naprosto nezvládne vychovat psa. (omlouvám se, už jsem to do této diskuze jednou asi psala)
Herriot mě nikdy moc nezaujal, asi jsem nepochopila jeho přístup ke psům.
Bílého Bima jsem viděla jednou, v dětství, tedy nečetla, ale stačilo mi to, byla jsem pak pár dní špatná.
napsal(a):
Knížky od Frýbové jsem z duše nesnášela a nesnáším. Nikdy jsem nepochopila, jak se může dospělá ženská chlubit tím, že naprosto nezvládne vychovat psa. (omlouvám se, už jsem to do této diskuze jednou asi psala)
Bílého Bima jsem viděla jednou, v dětství, tedy nečetla, ale stačilo mi to, byla jsem pak pár dní špatná.
..knížky Frýbové miluju pro její humor, mám všechny její knížky...a Herriota pro ten suchý anglický...ale chápu, že někomu se líbit nemusí prostě proto, že to bere z takového hlediska jako Vy...
Co tu ještě nepadlo:
Cokoliv od Eberharda Trumlera:
https://www.databazeknih.cz/autori/eberhard-trumler-19506
Konrad Lorenz:
https://www.databazeknih.cz/knihy/hovoril-se-zveri-s-ptaky-a-rybami-30149
https://www.databazeknih.cz/knihy/zivot-se-psem-neni-pod-psa-30152
Jaroslav Monte Kvasnica
https://www.databazeknih.cz/knihy/beh-s-vlky-aneb-canicross-121846
Gary Paulsen
https://www.databazeknih.cz/knihy/zavod-bilou-divocinou-107821
Ann Mariah Cook
https://www.databazeknih.cz/knihy/po-zavatych-planich-46431
John Balzar
https://www.databazeknih.cz/knihy/hrdinove-yukonu-107736
Obě (zatím) knihy od Gabby Harris
https://www.databazeknih.cz/autori/gabby-harris-83709
Turid Ruugas
https://www.databazeknih.cz/knihy/konejsive-signaly-na-jedne-vlne-s-vasim-psem-42483
Jay Kopelman
https://www.databazeknih.cz/knihy/z-bagdadu-s-laskou-43824
a další
napsal(a):
Herriota miluju, Frýbovou jsem četla už kdysi dávno, pokud mě paměť neklame, tak nejenomže pejsci byli nevychovaní, ale zaujaly mě tam též různé výživářské perly...jenomže nejsou to příručky o výcviku ani o výživě, ale humoristické romány, jejichž účelem je pobavit a za mě to tedy účel splnilo, bavila jsem se.
Ono je třeba brát to s nadhledem, jistě tam bude trocha nadsázky...až já napíšu humoristickou knihu o svých zvířatech, taky je vylíčím jako nezvladatelné bestie
Terven
napsal(a):
Herriota miluju, Frýbovou jsem četla už kdysi dávno, pokud mě paměť neklame, tak nejenomže pejsci byli nevychovaní, ale zaujaly mě tam též různé výživářské perly...jenomže nejsou to příručky o výcviku ani o výživě, ale humoristické romány, jejichž účelem je pobavit a za mě to tedy účel splnilo, bavila jsem se.
Ono je třeba brát to s nadhledem, jistě tam bude trocha nadsázky...až já napíšu humoristickou knihu o svých zvířatech, taky je vylíčím jako nezvladatelné bestie
..."Otcem i matkou proti své vůli" to také od ní nemá chybu...vlastně cokoli co napsala...škoda, že už od ní nic nevyjde...

Terven
napsal(a):
Když já ten její humor prostě nedávám. Čtu úplně jiný žánr.