Dobrý den, prosím o názor, radu. Můj pes se kouše kam až dosáhne. Podařilo se mu to na pár místech i do krve. Vyšetření moči i krve negativní, veterinář ho celého prohlédl, blechy nemá. Nyní líná, ale zdá se mi i trochu hubený. Nemá průjem, nezvrací. Jsem už bezradná. Dle veterináře nejsou jeho problémy způsobeny alergií na krmivo. Krmím granulemi Brit Care a nikdy po nich tyto potíže neměl. Je mu pět let.
Uživatel s deaktivovaným účtem
luvon
napsal(a):
Dobrý den, prosím o názor, radu. Můj pes se kouše kam až dosáhne. Podařilo se mu to na pár místech i do krve. Vyšetření moči i krve negativní, veterinář ho celého prohlédl, blechy nemá. Nyní líná, ale zdá se mi i trochu hubený. Nemá průjem, nezvrací. Jsem už bezradná. Dle veterináře nejsou jeho problémy způsobeny alergií na krmivo. Krmím granulemi Brit Care a nikdy po nich tyto potíže neměl. Je mu pět let.
Možné to je, mně se fena alergik taky vykusovala. Přejděte buď na domácí stravu, tj. min.měsíc krmit pouze potraviny, které pes do dneška nejedl, např. krůta nebo králík nebo vepř.maso a jeho droby a k tomu vařene brambory nebo pohanka. Víc ani ň. Nebo kupte hypoalergenní granule třeba Wolfsblut, např. konina a opět krmte jen jimi.
luvon
napsal(a):
Mě by zajímalo na základě čeho veterinář zjistil, že to není alergie na krmivo?
Iliena
napsal(a):
Mě by zajímalo na základě čeho veterinář zjistil, že to není alergie na krmivo?
Jo nejsou já četla, že jsou
No, ono alergie na krmivo není věc první volby, nejprve vet vylučuje jiné možnosti onemocnění.
Kdyby to alergií na krmivo mohlo být, nasadila bych výše doporučovaný Wolfsblut, s obdobným problémem známá úspěšně zatočila díky Barking heads. Nebo ještě lépe, domácí strava, masíčko, zelenina, příloha.
joanne.s
napsal(a):
No, ono alergie na krmivo není věc první volby, nejprve vet vylučuje jiné možnosti onemocnění.
Kdyby to alergií na krmivo mohlo být, nasadila bych výše doporučovaný Wolfsblut, s obdobným problémem známá úspěšně zatočila díky Barking heads. Nebo ještě lépe, domácí strava, masíčko, zelenina, příloha.
Což to chápu, mě jen zajímalo z čeho usoudil, že to alergie není když je vše v pořádku.
luvon
napsal(a):
Veterinář se mne ptal jestli má pes průjem a zda nezvrací. Tyto potíže nemá. Prý, pokud by byl alergický na granule - krmivo - tak by měl průjem, zvracel by...
Fakt by nemusel, bych změnila veterináře...
luvon
napsal(a):
Veterinář se mne ptal jestli má pes průjem a zda nezvrací. Tyto potíže nemá. Prý, pokud by byl alergický na granule - krmivo - tak by měl průjem, zvracel by...
. Některé alergie se projevují zvracenim a průjmem, ale některé právě kožnímy projevy - drbání, vykusování, záněty uší a pacek... Alergii na některou složku potravy může dostat kdykoliv. Zmeňte krmení. Buď jak radila Rájka psovi vařte a nebo co se týče granuli taky jsem pro Wolfsblut (sami ho kupujeme).
luvon
napsal(a):
To je teda dost divný názor Alergie se u psů, stejně jako u lidí projevuje snad tisíci způsoby. Můj pes má třeba průjem každou chvíli, alergický na krmivo ale nejspíš není, různě střídám masa, různě granule a průjmuje nezávisle na tom. Spíš mu nesedí více tučné.
Iliena
napsal(a):
. Některé alergie se projevují zvracenim a průjmem, ale některé právě kožnímy projevy - drbání, vykusování, záněty uší a pacek... Alergii na některou složku potravy může dostat kdykoliv. Zmeňte krmení. Buď jak radila Rájka psovi vařte a nebo co se týče granuli taky jsem pro Wolfsblut (sami ho kupujeme).
Děkuji za rady a názory. Pes byl opravdu kompletně vyšetřený a vše negativní. Proto jsem se zajímala o možnou alergii na krmivo.
Krmíme také Wolfsblut, protože to byly jediné granule, které psům opravdu chutnaly a po kterých neprůjmovali. Včera dostal po výletě Pribiňáka, navíc nechce žrát kosti(jelikož mu hárá kámoška, tak nežere skoro nic) tak se zase dneska zesr... jako prase. Nemá ale typický průjem, jako běhavku, ale kadí žluté, řídké, takže mu to zašmolí rajtky
Kompletní vyšetření - hloupá otázka i koprologie ?
Šarina
napsal(a):
A kolik je psovi?
Poslední věta úvodního příspěvku
Šarina
napsal(a):
A kolik je psovi?
5 let, vždyť to píše.
nexxi
napsal(a):
Nebo to muze byt i docela banalita - zkuste nechat u veterinare vymackat zlazky. Pokud jsou plne, tak zpusobuji svedivost a nepohodli celeho tela. A ze zkusenosti s moji cubou - nemusi se vzdy projevovat sankovanim.
Děkuji za připomínku. Zapomněla jsem uvést, že žlázy mu veterinář vymačkal, byly plné. Dostal i injekci "proti drbání". Vydržel se nedrbat, nehryzat jeden den. Nyní je to cca tři týdny od vymačkání žlázek, ale veterinář říkal, že to není dobré mačkat často. Že se pak žlázy rychleji plní... Ale myslím, že když se začal kousat hned druhý den po ošetření žláz, tak to - asi - není příčina. Ale to je jen můj laický názor. Koprologii jsem nedělala, výborný nápad. Děkuji.