Nácvik psa při vjíždění auta k domu

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
30.3.2016 13:33
jakuka

XXX.XXX.6.41

Zdravím, potřebuji od zkušených radu, jak naučit štěně,6měsíců, aby v případě, začně-li se otvírat brána a vjíždět či vyjíždět auto, zašel do kotce a počkal, než dostane povel volno. Je to můj první pes a nechci, aby se mi motal pod autem. Učím ho takto: jakmile se začne otevírat brána, utíkám do otevřeného kotce a volám kotec, postavím se a čekám. pes přiběhne, odměním ho a řeknu zůstaň. Čekáme tak dlouho, dokud se brána zase nezavře, během toho jej chválím. Jakmile se zavře, dám povel volno. postupně bych chtěla upouštět od toho, abych do kotce usela chodit s ním.
Dnes jsem to zkoušela, celkem to šlo, ale nejsem si jistá, zda je tenzo postup správný. máte někdo ještě nějaké tipy či rady?
Podotýkám, že kotec má pořád otevřený, dávám mu tam jíst, aby si přivykl.
Děkuji za Vaše příspěvky.

30.3.2016 13:40
marcelaamax

XXX.XXX.214.173

jakuka napsal(a):
Zdravím, potřebuji od zkušených radu, jak naučit štěně,6měsíců, aby v případě, začně-li se otvírat brána a vjíždět či vyjíždět auto, zašel do kotce a počkal, než dostane povel volno. Je to můj první pes a nechci, aby se mi motal pod autem. Učím ho takto: jakmile se začne otevírat brána, utíkám do otevřeného kotce a volám kotec, postavím se a čekám. pes přiběhne, odměním ho a řeknu zůstaň. Čekáme tak dlouho, dokud se brána zase nezavře, během toho jej chválím. Jakmile se zavře, dám povel volno. postupně bych chtěla upouštět od toho, abych do kotce usela chodit s ním.
Dnes jsem to zkoušela, celkem to šlo, ale nejsem si jistá, zda je tenzo postup správný. máte někdo ještě nějaké tipy či rady?
Podotýkám, že kotec má pořád otevřený, dávám mu tam jíst, aby si přivykl.
Děkuji za Vaše příspěvky.

Naučte normálně psa povel místo. Což budu znamenat, že pes jde do kotce a zůstane tam. Říkejte to psovi třeba když mu tam nesete jídlo. Trénujte tak, že řeknete místo, psa dovedete do kotce a vy se vzdalujete od psa. Nejdříve jen na krok - chválíte. Pak postupně vzdálenost prodlužujete. Až jdete třeba za roh kde vás pes nevidí. Prodlužujete i dobu kdy ho v kotci necháte. Pak se vrátíte, psa hodně pochválíte a dáte volno. Stejně jako když učíte zůstaň nebo čekej.

My teda sice kotec nemáme, ale takhle podobně jsem psa učila že musí sedět za bránou a počkat než projedu autem. Já jsem ho ale nejdřív naučila povel čekej, který už znal. Pak jsem ho jen dovedla na stranu, tam mu dala sedni a čekej a jela. Teď po letech už mu to říkat nemusím, protože automaticky jde na stranu a sedne si.

30.3.2016 14:04
anonymx

XXX.XXX.233.235

Po "150" ti letech vycviku psu bych tohle nikdy neucila a ani si to neriskla. Pes sam na otevirani brany nebo povel se nauci, ale... pes neni automat a muze se stat cokoliv a riskovat prejeti nehodlam. Nasi psi jsou nauceni na povel "kotec" a my vsichni jsme nauceni otevirat vrata a vjizdet az dotycny rekne, ze je vsechno pozavirano. Poucila mne pred lety fena, ktera se odebrala vzdy vzorne si lehnout pred vchodove dvere a cekala. Takhle to slo skoro 10 let a jednou na protejsi strane vybehla kocka a ja nestihla zareagovat. Uz nikdy.

30.3.2016 14:09
jakuka

XXX.XXX.6.41

anonymx napsal(a):
Po "150" ti letech vycviku psu bych tohle nikdy neucila a ani si to neriskla. Pes sam na otevirani brany nebo povel se nauci, ale... pes neni automat a muze se stat cokoliv a riskovat prejeti nehodlam. Nasi psi jsou nauceni na povel "kotec" a my vsichni jsme nauceni otevirat vrata a vjizdet az dotycny rekne, ze je vsechno pozavirano. Poucila mne pred lety fena, ktera se odebrala vzdy vzorne si lehnout pred vchodove dvere a cekala. Takhle to slo skoro 10 let a jednou na protejsi strane vybehla kocka a ja nestihla zareagovat. Uz nikdy.

To mě mrzí, právě je to náš první pejsek a nechtěla jsem, aby se u toho motal, ale aby se někam odebral a tam prostě čekal. Já chtěla odlišit slovo kotec-který je venku a místo, které je doma. V konečném důsledku si myslím, že je to jedno, hlavně že pes bude vědět, kam má jít. Spoustu věcí už teď dělá automaticky, co se naučil, toto je ale teprve v plenkách, protože do teď býval při odjezdech doma a teď už se učí být venku.

Neregistrovaný uživatel

30.3.2016 14:17
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.15.2

anonymx napsal(a):

Přesně!
Pokud si potřebuju vyjet z brány, tak psy odvelím na místo a zavřu (zajistím) a jedu - nikdy člověk neví, co se zrovna stane.
Nevíš, kdo zrovna půjde o kolo, nevíš, jestli náhodou ti pes nevyběhne (co mu v tu chvíli přelítne přes nos)...

30.3.2016 14:22
anonymx

XXX.XXX.233.235

Znova opakuji, naucte se predevsim vy psa vzdy bezpecne zajistit.

31.3.2016 07:30
Iliena

XXX.XXX.100.15

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Přesně!
Pokud si potřebuju vyjet z brány, tak psy odvelím na místo a zavřu (zajistím) a jedu - nikdy člověk neví, co se zrovna stane.
Nevíš, kdo zrovna půjde o kolo, nevíš, jestli náhodou ti pes nevyběhne (co mu v tu chvíli přelítne přes nos)...

Anebo může pes jet s vámi, u nás pes naskočí do auta už v garáži a stejně tak i vystupuje. Máme jistotu, že ji nepřijedeme, když je v autě taky

31.3.2016 07:39
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Vím, že anonymx psala, že průšvih se jim stal až po 10letech správného chování přesto...naši psi se naučili také, že pokud se otevře brána, neznamená to, že oni můžou někam vycestovat. Když jsou u domu, šourají se pomalu autu naproti a pak ho doprovází k domu, pokud jsou u brány, zařadí se za auto a šlapou také k domu. Jejich zábava je - prohnat auta, co občas projíždějí kolem ale ví, že bránou ven nesmí, musí do rohu za zídku. Už to dělají tak nějak automaticky,8let.
Pokud zadavatelko chcete tohle psy učit, nemáte nějaké nebezpečné plemeno, tak bych to dělala, jak to děláte vy, myslím, že postup máte dobrý.

Uživatel s deaktivovaným účtem

31.3.2016 08:34

Já bych to nedělala, nesnáším to. majitel v autě a pes vylítne ze vrat, než majitel stihne zareagovat tak je průser.Nejde jen o to že si můžete přejet vlastního psa, ale může vylítnout někomu na jiného psa, pokousat ho, napadnout člověka, vlítnout pod jiné auto venku apod. je to jen pes, není to stroj, říkáte si on to neudělá, ale on to jednou udělat může. U vrat máme nastálo připevněný řetěz a na tu chvíli co zajíždíme čubu vždycky uvážu, jak zavřu vrata tak jí odvážu a hotovo.

Neregistrovaný uživatel

31.3.2016 09:01
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.15.2

Iliena napsal(a):
Anebo může pes jet s vámi, u nás pes naskočí do auta už v garáži a stejně tak i vystupuje. Máme jistotu, že ji nepřijedeme, když je v autě taky

Psiska s námi jezdí, ale opravdu nenechávám psy samovolně do auta naskakovat a vyskakovat.
Vždy musí počkat, až otevřu kufr, psiska nastoupí a až dojedem, tak čekaj v kufru, než je připnu na vodítko a pak vystupují...
Pokud jedu bez nich, tak jsou zavření v kotci... Až zavřu vrata, tak je pouštim nebo odjíždím do práce a v kotci zůstavají po dobu mé nepřítomnosti...

31.3.2016 09:08
RomčaJelča

XXX.XXX.206.103

ale může vylítnout někomu na jiného psa, pokousat ho, napadnout člověka

No já teda nevím, ale snad už od štěněte si Vašeho psa nějak socializujete, ne?
Neumím si představit že bych měla psa, u něhož automaticky počítám s tím, že někoho napadne, proboha. Tam je evidentní chyba v psychice zvířete.
Zrovna včera jsem potkala psa, který "pod dozorem" paničky klapal zubama po všech, co se ochomýtli okolo, a pán klidně pronesl, že nesmí jet okolo žádný cyklista ani auto.
Co toto proboha je? No nezvládnutá výchova.

Že ho někdo může přejet, no to se bohužel stát může. Ale abych nechala psa "napadat člověka", to snad ne.

31.3.2016 09:11
rapotacka11

XXX.XXX.32.107

Ale abych nechala psa "napadat člověka", to snad ne.
""""""""""""""""""""""
A nestalo se to už ?
Právě při vyjíždění ze vrat.
Velký pes vyběhl a napadl kolemjdoucí matku s dětmi. (rotvajler)?

Neregistrovaný uživatel

31.3.2016 09:22
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.15.2

rapotacka11 napsal(a):
""""""""""""""""""""""
A nestalo se to už ?

To víš, že se to stává a i se stalo...

Můžeš mít psa vycvičeného sebevíc, jakmile se otevřou vrata a bude tam někdo nebo něco, co psa vyšponuje, tak půjde...
Kolikrát stačí, aby člověk otevřel vrata a v tu ránu se tam mihne kočka, což málokterýho psa nechá chladným... a může pes umět povel precizně...

31.3.2016 09:23
marcelaamax

XXX.XXX.210.181

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Já bych to nedělala, nesnáším to. majitel v autě a pes vylítne ze vrat, než majitel stihne zareagovat tak je průser.Nejde jen o to že si můžete přejet vlastního psa, ale může vylítnout někomu na jiného psa, pokousat ho, napadnout člověka, vlítnout pod jiné auto venku apod. je to jen pes, není to stroj, říkáte si on to neudělá, ale on to jednou udělat může. U vrat máme nastálo připevněný řetěz a na tu chvíli co zajíždíme čubu vždycky uvážu, jak zavřu vrata tak jí odvážu a hotovo.

Já teda nevím, ale to bysme potom nemohli psa pustit nikde, protože to není stroj a teoreticky se všude může něco stát.

Neregistrovaný uživatel

31.3.2016 09:24
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.15.2

marcelaamax napsal(a):
Já teda nevím, ale to bysme potom nemohli psa pustit nikde, protože to není stroj a teoreticky se všude může něco stát.

Ale to víš, že můžeš, ale máš psa, tak musíš počítat se vším

31.3.2016 09:28
rapotacka11

XXX.XXX.32.107

marcelaamax napsal(a):

Může vyběhnout.
Klidně prostor před vraty považuje ještě za svůj a pak...

31.3.2016 09:28
marcelaamax

XXX.XXX.210.181

Ale to víš, že můžeš, ale máš psa, tak musíš počítat se vším

To ano. No já se na to možná dívám jinak, protože jsem z vesnice a nemáme hned za vraty silnici, a i tak tady moc aut nejezdí, takže psa nezavírám když vjíždím dovnitř. Pes sedí na chodníku na straně, já otevře, zajedu dovnitř a hned zavřu.

31.3.2016 09:31
marcelaamax

XXX.XXX.210.181

rapotacka11 napsal(a):
Může vyběhnout.
Klidně prostor před vraty považuje ještě za svůj a pak...

Já vím že může, ale pokud je naučený, že má čekat, tak jen tak nevyběhne, to by se něco muselo stát. A to se samozřejmě stát může.

Jinak zrovna náš pes asi prostor před vraty nepovažuje za svůj. Je to dobrý hlídač a nesnáší pošťačky. Jednou u nás byla návštěva a nezavřela dvířka. Chvíli na to šli pošťačky. Pes vystartoval, my hrůzu v očích, ale přímo před otevřenýma dvířkama zastavil a štěkal, dál nešel.

Jinak kočky ho nechávají chladným. Psi to samé.

Neregistrovaný uživatel

31.3.2016 09:32
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.15.2

marcelaamax napsal(a):
To ano. No já se na to možná dívám jinak, protože jsem z vesnice a nemáme hned za vraty silnici, a i tak tady moc aut nejezdí, takže psa nezavírám když vjíždím dovnitř. Pes sedí na chodníku na straně, já otevře, zajedu dovnitř a hned zavřu.

Taky sem z vesnice a před bránou silnici mám... Byť slepou (bydlím na začátku slepé ulice), tady tu moc aut nejezdí - jen sousedi, co bydlí "za námi" - dalších asi 12 baráků, tak nikdy nevim, kterej soused zrovna pojede, kdy vyběhne kočka, kdy si tam sousedovic děcka hrají, kdy jde soused s jejich nevychovanou "briketou" (která opravu napadá vše, co se hne - vetně psů i štěnat)...

31.3.2016 09:35
marcelaamax

XXX.XXX.210.181

Taky sem z vesnice a před bránou silnici mám... Byť slepou (bydlím na začátku slepé ulice), tady tu moc aut nejezdí - jen sousedi, co bydlí "za námi" - dalších asi 12 baráků, tak nikdy nevim, kterej soused zrovna pojede, kdy vyběhne kočka, kdy si tam sousedovic děcka hrají, kdy jde soused s jejich nevychovanou "briketou" (která opravu napadá vše, co se hne - vetně psů i štěnat)...

No jo, tak u nás ve vsi téměř nikdo se psem nechodí ven, jen sousedka. Má fenu a kolikrát jde okolo když vjíždím. Náš pes psy za plotem neřeší, ani kočky.

Nevím, mě to přijde stejné, jako bych si nemohla vzít psa navolno na zahradu když tam něco dělám. Taky může okolo proběhnout kočka, pes atd...

Neregistrovaný uživatel

31.3.2016 09:36
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.15.2

marcelaamax napsal(a):
No jo, tak u nás ve vsi téměř nikdo se psem nechodí ven, jen sousedka. Má fenu a kolikrát jde okolo když vjíždím. Náš pes psy za plotem neřeší, ani kočky.

Nevím, mě to přijde stejné, jako bych si nemohla vzít psa navolno na zahradu když tam něco dělám. Taky může okolo proběhnout kočka, pes atd...

Tak máš snad plot kolem svého pozemku, ne?
Pokud máš plot pevný a správně vysoký, může ti bejt vcelku putna, že kolem jde pes nebo kočka...

31.3.2016 09:49
marcelaamax

XXX.XXX.210.181

Tak máš snad plot kolem svého pozemku, ne?
Pokud máš plot pevný a správně vysoký, může ti bejt vcelku putna, že kolem jde pes nebo kočka...

Zahradu máme neoplocenou...

Ale to je fuk, prostě někdo si psa při vjíždění na dvůr zavírat bude, někdo ne ;-) Každého věc.

31.3.2016 09:55

marcelaamax napsal(a):

Pustit psa můžu, tam kde ho mám pod dozorem a věnuji se psovi. jak můžu mít psa pod dozorem když na něj nevidím a couvám třeba autem do garáže. Tohle není o žádné socializaci jak mě tu někdo psal. Psa můžu mít socializovaného sebevíc a může jít třeba kolem někdo se psem který socializovaný není. jak už tu psali může běžet kočka, zajíc, může tam být člověk který má ze psů hrůzu nebo co já vím co všechno.krom toho normální pes si prostor kolem svého domu většinou hlídá.Takže ani socializovaný pes nestrpí cizího psa na svém pozemku. Vysvětlete mu že za vraty je to jeho a před vraty ne.Hodně majitelů je nezodpovědných. Psa pouštím tehdy když mám čas ho sledovat, to není když sedím v autě ale není to ani tehdy když se přehrabuji v dětském kočárku, cvakám smsku nebo krafu z kamarádkou, v takovém případě si psa prostě volám k noze. Oni jsou totiž děsně vyčůraní a dovedou téhle nepozornosti využít. kdyby každý trošku přemýšlel a předvídal tak by se hodně neštěstí vůbec nemuselo stát.

Neregistrovaný uživatel

31.3.2016 09:59
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.15.2

marcelaamax napsal(a):

Ale to je fuk, prostě někdo si psa při vjíždění na dvůr zavírat bude, někdo ne ;-) Každého věc.

Já bych si nelajsla mít zahradu neoplocenou...

31.3.2016 10:00
anonymx

XXX.XXX.27.66

lesnížínka napsal(a):
Vím, že anonymx psala, že průšvih se jim stal až po 10letech správného chování přesto...naši psi se naučili také, že pokud se otevře brána, neznamená to, že oni můžou někam vycestovat. Když jsou u domu, šourají se pomalu autu naproti a pak ho doprovází k domu, pokud jsou u brány, zařadí se za auto a šlapou také k domu. Jejich zábava je - prohnat auta, co občas projíždějí kolem ale ví, že bránou ven nesmí, musí do rohu za zídku. Už to dělají tak nějak automaticky,8let.
Pokud zadavatelko chcete tohle psy učit, nemáte nějaké nebezpečné plemeno, tak bych to dělala, jak to děláte vy, myslím, že postup máte dobrý.

To je právě ono, u nás to dělala 10 let, naprosto spolehlivě, takže jsem samozřejmě přestala dávno dávat pozor. Navíc tenkrát v ulici moc aut nejezdilo. Fena vždy jen jsem šla k vratům už sama šla na místo u vchodových dveří a jen ležela a koukala dokud se zase nezavřelo. A pak náhoda je blbec,11 letá babča zahlédla na druhé straně kočku a samozřejmě jelo auto. Náhoda je blbec, ale pokud jí můžu naprosto jistě zabránit, tak to dělat budu. Od té doby jsou vždy všichni pozavíraní i když mají poslušnost a mohli by být jen odložení. Tohle prostě riskovat nebudu.

31.3.2016 10:02
marcelaamax

XXX.XXX.210.181

Pustit psa můžu, tam kde ho mám pod dozorem a věnuji se psovi. jak můžu mít psa pod dozorem když na něj nevidím a couvám třeba autem do garáže. Tohle není o žádné socializaci jak mě tu někdo psal. Psa můžu mít socializovaného sebevíc a může jít třeba kolem někdo se psem který socializovaný není. jak už tu psali může běžet kočka, zajíc, může tam být člověk který má ze psů hrůzu nebo co já vím co všechno.krom toho normální pes si prostor kolem svého domu většinou hlídá.Takže ani socializovaný pes nestrpí cizího psa na svém pozemku. Vysvětlete mu že za vraty je to jeho a před vraty ne.Hodně majitelů je nezodpovědných. Psa pouštím tehdy když mám čas ho sledovat, to není když sedím v autě ale není to ani tehdy když se přehrabuji v dětském kočárku, cvakám smsku nebo krafu z kamarádkou, v takovém případě si psa prostě volám k noze. Oni jsou totiž děsně vyčůraní a dovedou téhle nepozornosti využít. kdyby každý trošku přemýšlel a předvídal tak by se hodně neštěstí vůbec nemuselo stát.

K tomuhle jen dodám... Pokud vjíždím na dvůr, tak na psa vidím. Otevřu vrata, pes sedí po levé straně na chodníku. Vjedu dva metry dovnitř, psa mám pořád před sebou na levo na chodníku a zavírám vrata.

Jinak teda náš pes snese na dvoře cokoli, co se zvířat týče. Když jsem byla mladší, často jsme chodívali s kamarádkami a jejich psy k nám na dvůr. Pak jsem si u nás v jedné chovce půjčovala psy a také jsem se brala k nám na dvůr. Náš pes byl vždycky v pohodě a se psy si hrál. Ale on celkově na tohle je dobrej, za celej jeho život na psa ani nezavrčel. Pokud nějaký vyjel po něm, tak se schovával za mě a čekal jak to vyřeším.

Jezdila k nám babička s kočkou na kšírách - taky bez problémů.

31.3.2016 10:03
marcelaamax

XXX.XXX.210.181

Já bych si nelajsla mít zahradu neoplocenou...

No my máme oplocený dvůr, kde je pes. A za dvorem máme ještě velkou zahradu, která oplocená není.

31.3.2016 10:04
Iliena

XXX.XXX.139.14

Naprostý souhlas. Přesně to se mi stalo, když mi bylo 12 a šla jsem do školy. U jedno domu vyjížděli autem že vrat, NO volně na zahradě. Psovi ruplo v bedně a ten den už jsem do školy nedošla...

31.3.2016 10:05

Iliena napsal(a):
Naprostý souhlas. Přesně to se mi stalo, když mi bylo 12 a šla jsem do školy. U jedno domu vyjížděli autem že vrat, NO volně na zahradě. Psovi ruplo v bedně a ten den už jsem do školy nedošla...

Ajaj

Neregistrovaný uživatel

31.3.2016 10:10
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.15.2

Takový případů je víc, otevřeli se vraty, kde sem věděla, že maj ovčáka - vcelku poslušnýho, tak se s psama zastavim (to sem měla jen 2 berňáky), no, ovčák vyběhl a šel mi po staršim berňákovi. Pán ho odlapil s tim, že tohle nikdy neudělal...
Náhoda je blbec opravdu jo...

31.3.2016 10:10
rapotacka11

XXX.XXX.32.107

marcelaamax napsal(a):

To jo.
Dneska se potom dají vysoudit zajímavé peníze...

31.3.2016 10:11
Iliena

XXX.XXX.139.14

Iliena napsal(a):

Ještě dodám, že pes do té doby konflikt neměl. I o velikonocích mohli kolem lítat děti a ječet a psa to nevzrušovalo. Ani já mu nikdy nic neudělala, neprovokovala jsem ho, nikdy jsem si ho nevšímala a stejně mě napadl.10 cm výš a měla bych děravý krk.
Takže pro ty co mají psa volně na zahradě při vyjíždění, opravdu nikdy nevíte co se může stát.

31.3.2016 10:34
kobylatko

XXX.XXX.45.44

anonymx napsal(a):

Přesně.Taky si psy zavírám když na zahradu vjíždíme autem, rádi lehávaj i v dílně a taky je s tama pakuju když se najíždí autem nebo se tam cokoli z auta odnáší.Nechci riskovat průser.Opravdu se může stát cokoli.A to bydlíme na začátku slepé "ulice" a za náma už cesta vede jen do zahrad, takže auto tu projede jednou za čas ale lidi tu couraj, né často ale couraj, se psy, s děckama, chodí tu koně, jeden chlapík na louce co je mezi náma a sousedama trénuje dostiháky... Ne nechci riskovat že se cokoli stane.

31.3.2016 10:44
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

anonymx napsal(a):
To je právě ono, u nás to dělala 10 let, naprosto spolehlivě, takže jsem samozřejmě přestala dávno dávat pozor. Navíc tenkrát v ulici moc aut nejezdilo. Fena vždy jen jsem šla k vratům už sama šla na místo u vchodových dveří a jen ležela a koukala dokud se zase nezavřelo. A pak náhoda je blbec,11 letá babča zahlédla na druhé straně kočku a samozřejmě jelo auto. Náhoda je blbec, ale pokud jí můžu naprosto jistě zabránit, tak to dělat budu. Od té doby jsou vždy všichni pozavíraní i když mají poslušnost a mohli by být jen odložení. Tohle prostě riskovat nebudu.

Ono každý má i jiné podmínky. Když mi pes sedí u garáže a čeká až zacouvám s autem, i kdyby kdokoliv šel i jel kolem, za a) jsme na samotě a mám tu rozhled dost daleko vlevo, vpravo, za b) od garáže po bránu je to 70m k silnici dalších asi 7m. Kdyby pes zrovna i dostal debilní nápad, že vyběhne, stíhám zavřít bránu, než k ní dorazí. Ale zvládá i průjezd motorky, které obvzlášť nesnáší, protože řvou jako kráva(já taky ne ) Teď, když vidím, že motorku registruje, jsem v pozoru, ale už vidím že startuje do svého rohu, kam má dovoleno, tak jsem v klidu.
habe Vysvětlete mu že za vraty je to jeho a před vraty ne - já ho to právě učím, protože mi dělal, když jsme už byli skoro u pozemku, nebo už před bránou, že chtěl vystartovat na projíždějící auto, či zaštěkat na cyklistu. Samozřejmě jsem ho přidržela, na to jsem byla připravená. Proto mu pokaždé opakuju, že hlídá se doma, venku se jen kontroluje a před auty se musí, z cesty" Už i tohle zvládá dobře. Dokonce ví, že když stihnem otevřít bránu či branku a dám mu povel, auto, kolo" že z venku vypálí domů, do svého rohu a tam může lítat a narušitele vyřvat. Tohle je jeho odměna za to, že to venku dělá vzorně.

31.3.2016 10:57
ivulka2

XXX.XXX.155.174

Čím víc mi prošlo rukama psu a čím déle je chovám tím víc jsem opatrná jak ke svojim psum tak vuči psum v okolí či vuči lidem či jiným zvířatum v okolí.
Pokud vjíždím autem..nejsem lína a psa zavřu či jinak bezpečně zajistím.ne proto že bych měla nevychovaného psa ale proto že mam ráda svého psa a mám ráda i lidi a zvířata a nemám v okolí problém a problém nikomu nedělám.

31.3.2016 11:00
RomčaJelča

XXX.XXX.206.103

rapotacka11 napsal(a):
""""""""""""""""""""""
A nestalo se to už ?

A co bylo příčinou? Špatná výchova... Moc dobře kolem sebe vidím u některých majitelů, že jsou snad i hrdí, že mají doma rabijáka. Když už člověk připustí, že jeho pes může pokousat, pak je něco špatně.
I když obecně samozřejmě pokousat může. Mně jde o ten lidský přístup.

31.3.2016 11:03
rapotacka11

XXX.XXX.32.107

To by mě v případě napadení vůbec nezajímalo.
A rozhodně bych je nešetřila.

Pes mě venku sundal s kola. Chlap si byl taky jistej...
Viděl mě, nepřidržel si ho. (blb).

31.3.2016 11:06
RomčaJelča

XXX.XXX.206.103

rapotacka11 napsal(a):
To by mě v případě napadení vůbec nezajímalo.
A rozhodně bych je nešetřila.

Pes mě venku sundal s kola. Chlap si byl taky jistej...
Viděl mě, nepřidržel si ho. (blb).

Tak svého psa holt málo znal.
Já to nemyslím tak, že by se to nemohlo stát. Ale vždycky je něco příčinou. A ve většině jsou na vině majitelé. Ať už špatnou výchovou, špatným odhadem nebo nevědomostí... Samozřejmě dost zvířat má i špatnou povahu, to jo. Já když jsem včera viděla klapat toho psa zubama, ten by teda viděl. A jeho majitelka se tomu upřímně divila a nic nepodnikla. Je to v lidech.

31.3.2016 11:08
rapotacka11

XXX.XXX.32.107

RomčaJelča napsal(a):
Tak svého psa holt málo znal.
Já to nemyslím tak, že by se to nemohlo stát. Ale vždycky je něco příčinou. A ve většině jsou na vině majitelé. Ať už špatnou výchovou, špatným odhadem nebo nevědomostí... Samozřejmě dost zvířat má i špatnou povahu, to jo. Já když jsem včera viděla klapat toho psa zubama, ten by teda viděl. A jeho majitelka se tomu upřímně divila a nic nepodnikla. Je to v lidech.

Evidentně jo.
Ale věřil si náramně.

31.3.2016 11:09
RomčaJelča

XXX.XXX.206.103

rapotacka11 napsal(a):
Evidentně jo.
Ale věřil si náramně.

Jsou takoví...
Kdysi dávno šel kolem mě chlap s boxerem, který se málem na tom vodítku přetrhl a cenil na našeho kavalíra zuby a chlap byl evidentně spokojen, ubožák duševní. A takových chudáků je.

31.3.2016 11:21

RomčaJelča napsal(a):
A co bylo příčinou? Špatná výchova... Moc dobře kolem sebe vidím u některých majitelů, že jsou snad i hrdí, že mají doma rabijáka. Když už člověk připustí, že jeho pes může pokousat, pak je něco špatně.
I když obecně samozřejmě pokousat může. Mně jde o ten lidský přístup.

Špatná výchova to vůbec být nemusí, je to prostě jen pes.nemám prvního, za těch 45 let co jsem na světě mě jich prošlo životem hodně. A občas se stalo že pes prostě zareagoval jinak než se očekává. Nemusím chodit daleko, zrovna v neděli. Troufám si tvrdit že můj pes je socializovaný, dobře vychovaný, absolutně neagresivní k lidem i psům. Jsou mu teprve dva roky, dá se říct že je to štěně. je lovecky vedený, tudíž je zvyklý na cizí lidi i na to že s ním cizí lidi mohou manipulovat třeba i bez mé přítomnosti. Byli jsme na návštěvě u lidí které dobře zná, ve známém prostředí, seděli jsme na verandě a povídali si, pes odpočíval kousek od nás ve vchodu do verandy.najednou řev, vrčení vyskočila sem a čapla psa, nevím jestli za ocas, nebo za co ale vzápětí sem seděla na rozběsněném 40 kilovém hovadu a v koutě se celá zelená klepala cizí paní. šla na návštěvu ke známým, slyšela hlahol na verandě, nevěděla že tam leží pes protože známí žádného nemají a chtěla na ně bafnout.nevím jak by to dopadlo kdybych seděla o metr dál, nikdo to nemohl předpokládat.

31.3.2016 11:30
jakuka

XXX.XXX.6.41

Souhlasím s názorem, že jsem povinna si psa zajistit tak, aby se nic nestalo jemu i okolí. Ptala jsem se jen na návod, jak tento povel trénovat. Je mladý a učenlivý, je mi jasné, že později to bude dělat automaticky. Chci ho to ale naučit. Jestli to budu praktikovat, či jej budu do kotce zavírat, se ještě rozhodnu.
Proto prosím někoho, kdo toto se psem již trénoval, aby mi popsal svůj postup, popř. schválil či skritizoval ten můj. Děkuji.

Neregistrovaný uživatel

31.3.2016 11:43
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.15.2

jakuka napsal(a):
Souhlasím s názorem, že jsem povinna si psa zajistit tak, aby se nic nestalo jemu i okolí. Ptala jsem se jen na návod, jak tento povel trénovat. Je mladý a učenlivý, je mi jasné, že později to bude dělat automaticky. Chci ho to ale naučit. Jestli to budu praktikovat, či jej budu do kotce zavírat, se ještě rozhodnu.
Proto prosím někoho, kdo toto se psem již trénoval, aby mi popsal svůj postup, popř. schválil či skritizoval ten můj. Děkuji.

Jde o klasický povel zůstaň... nic víc, nic míň...

31.3.2016 14:12
anonymx

XXX.XXX.27.66

jakuka napsal(a):

Takže jak chceš. Děláš to špatně.
Musíš si vybrat, buď pes bude reagovat na povel (třeba kotec) nebo na otevírání brány. Obávám se, že druhá varianta je nad tvé schopnosti.
V případě té první děláš zásadní chybu, voláš psa do kotce za tebou - tedy neučíš ho samotného odejít do kotce, ale k tobě. Postup: do kotce dej pamlsek, hračku, mísku s krmením apod., tak, aby to pes viděl, psa přidrž a odveď kousek dál, pak dej povel "kotec", jak tam vběhne moc ho pochval a odměň. Vzdálenost i dobu čekání pomalu prodlužuj.

Přidejte reakci

Přidat smajlík