Ahoj. Jdu na vás s takouvou otázkou, která mě dneska celý den vrtá hlavou. Byl jsem s mým psem u veterináře a on mi říkal, že mě minule viděl, někde venku jak můj pes leží na zemi a varoval mě, že prý si lehat nemá, že po delším ležení na zemi může prochladnout. Je to vážně pravda ? My sice máme psa v bytě, takže nebydlí venku, ale je to aktulání i už takhle na jaře ?
A to mě vede ještě k jednomu dotazu. Jak je to u Labradorů s tím koupáním ? Někdo říká, že by se měli koupat venku jen v létě, někdo říká, že jim to nedělá dobře na klouby, někdo zase, že má psa v rybníku celý rok. Jaký na to máte názor vy ?
Timotty
napsal(a):
Ahoj. Jdu na vás s takouvou otázkou, která mě dneska celý den vrtá hlavou. Byl jsem s mým psem u veterináře a on mi říkal, že mě minule viděl, někde venku jak můj pes leží na zemi a varoval mě, že prý si lehat nemá, že po delším ležení na zemi může prochladnout. Je to vážně pravda ? My sice máme psa v bytě, takže nebydlí venku, ale je to aktulání i už takhle na jaře ?
A to mě vede ještě k jednomu dotazu. Jak je to u Labradorů s tím koupáním ? Někdo říká, že by se měli koupat venku jen v létě, někdo říká, že jim to nedělá dobře na klouby, někdo zase, že má psa v rybníku celý rok. Jaký na to máte názor vy ?
Do mrazivé vody bych psa nepustila, ale pokud je venku kolem cca 10-15°C, ať se klidně koupe.
Ležet na betonu a jen tak prochladnout? O tom jsem nikdy neslyšela, ale krátkosrtému psovi, vždy, když bude někde dýl ležet, dávám tenkou deku.Krátkodobé polehávání podle mě nevadí...
Uživatel s deaktivovaným účtem

Timotty
napsal(a):
Taky mám labradora doma, když jsme venku tak v zimě ho nenechávám nikdy polehávat a od jara do podzimu podle počasí normálně může - na trávě nebo na betonu v létě. Ale většinou chodíme na procházky do přírody nebo do města, nemá kde polehávat. A na zahradu když jdeme tak taky buď aport, kontroluje u plotu nebo vyhledává pamlsky, když leží tak chvilku na trávě. Samotného ho venku nikdy nenechávám.
S koupáním - vím že někteří nechávají své labíky koupit celý rok. Já mezi ně nepatřím, do vody ho pouštím jenom přes léto, případně jaro kdy je tepleji. Nechci riskovat nachlazení a myslím že přes léto si vodu užívá dostatečně. Vyjíždíme k přehradě.
napsal(a):
Taky mám labradora doma, když jsme venku tak v zimě ho nenechávám nikdy polehávat a od jara do podzimu podle počasí normálně může - na trávě nebo na betonu v létě. Ale většinou chodíme na procházky do přírody nebo do města, nemá kde polehávat. A na zahradu když jdeme tak taky buď aport, kontroluje u plotu nebo vyhledává pamlsky, když leží tak chvilku na trávě. Samotného ho venku nikdy nenechávám.
S koupáním - vím že někteří nechávají své labíky koupit celý rok. Já mezi ně nepatřím, do vody ho pouštím jenom přes léto, případně jaro kdy je tepleji. Nechci riskovat nachlazení a myslím že přes léto si vodu užívá dostatečně. Vyjíždíme k přehradě.
Nemám labradora, ale venkovní velké chlupaté psy. Pokud chce v zimě vlézt do potoka(po kolena, napít svlažit, neplave) tak komentuju jenom způsobem: macíí, vždyť je voda studená, bude ti zima...ale že bych to někdy psům zakazovala, to ne. Pořád tak nějak věřím v jejich instinkty a oni asi nejlíp ví, jestli potřebují do vody či ne. Pokojový pes...to je ovšem jiná.
Já mám labradora mlaďocha, a koupe se už teď, v prosinci jak bylo asi skoro 10 tak šel taky, v lednu jsem ho nepustila, taky jsem měla strach, pak jsme šli znovu a nechala jsem ho, ale smočil jen packy a napil se a šlo se..takže předpokládám, že ví co dělá.
Včera se koupal taky a jak byl spokojenej. Žádný nachlazení zatím nebylo. Samodřejmě, kdyby jsme měli někde stát venku tak ho do vody nepustím, ale takhle to máme cestou dom, kde lítá po louce a pak do bytu.

Donutit mého labradora aby si lehl někam na deku je skoro nemožné. Na zemi lehá normálně, i v dešti nebo v zimě, jak chce on, nevadí jim to mají kožich. Koupat v tomhle počasí, samozřejmě že ano, jsou to psi kteří v mrazu prolamují led a plavou, tohle je pro ně už vedro