Diddle

XXX.XXX.90.133
Dobrý den, mám 4,5 měsíční štěně malého křížence. Již třetí den je stále skleslá, pořád jenom spí, nechce si hrát a žere hrozně pomalu oproti dřívějšku. Dneska měla průjem, ten už přešel ale je stále skleslá. Zrovna přezubuje, teď jí rostou zadní stoličky, nemůže to souviset s tím? také nesnáší příliš dobře cesty autem a před těmi třemi dny si užila docela hektický den, pořád v autě. může být takhle vystresovaná z auta tak dlouho? Už je mi z ní úzko.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Diddle
napsal(a):
Dobrý den, mám 4,5 měsíční štěně malého křížence. Již třetí den je stále skleslá, pořád jenom spí, nechce si hrát a žere hrozně pomalu oproti dřívějšku. Dneska měla průjem, ten už přešel ale je stále skleslá. Zrovna přezubuje, teď jí rostou zadní stoličky, nemůže to souviset s tím? také nesnáší příliš dobře cesty autem a před těmi třemi dny si užila docela hektický den, pořád v autě. může být takhle vystresovaná z auta tak dlouho? Už je mi z ní úzko.
Nevím, zda to s tím přezubováním může souviset, moje feňule jako malá měla podobné příznaky, nejsem žádná hysterka, ale hned jsem jí popadla a jeli jsme k vetovi, tam jsem prostě řekla, že jí pomalu a je hodná, což u ní není normální...no byla to nějaká viroza či co, vet jí píchnul injekci a bylo. Na toto už jsem opatrná, takhle mi během týdne odešel můj jedenáctiletý afgán, nikdy nebyl moc žravý a ke stáru už hodně pospával, vynechání jídla u něj nebylo nic divného, k vetovi jsme jeli až třetí den a už se z toho bohužel nedostal...já bych tedy pro jistotu na veterinu šla.
Diddle

XXX.XXX.90.133
koňadra
napsal(a):
Je to pořád dokola. Lidi tady chtějí řešit věci, které může vyřešit jen veterinář - který psa uvidí a nejlépe posoudí jeho zdravotní stav. Co tady čekáte za odpověď?
Cekala sem ze se treba ozve nekdo, kdo mel stejny problem a uklidni me, ze nemusim hystercit a jet opet na veterinu. Ale bud v klidu presne takovej prispevek, jako ej tvuj sem minimalne jeden taky cekala.
No, takhle- já mám úplně stejně staré štěně malého křížence - a taky přezubuje. Nic podobného nepozoruju, žere i lítá jako ďas, ale dnes ve štěněčí školce jsme řešili něco podobného. Ne tedy přímo skleslost, ale spíš "jarní únavu". Prostě se udělalo krásně, tudíž štěnda o dost víc řádí venku na vzduchu a pak jsou utahanější než obvykle.
Ten průjem mi ale do toho moc nesedí - udělali jste nějakou změnu krmení ? Není po očkování, odčervení?
Opravdu těžko říct, když to štěně nikdo nevidí- jak moc je to veliký rozdíl oproti předtím.

Diddle
napsal(a):
Cekala sem ze se treba ozve nekdo, kdo mel stejny problem a uklidni me, ze nemusim hystercit a jet opet na veterinu. Ale bud v klidu presne takovej prispevek, jako ej tvuj sem minimalne jeden taky cekala.
Jasný, jenže jeden člověk může mít teplotu s přetažení, dá si paralen a vyspí se z toho. druhý člověk má teplotu, protože má leukémii, a další má třeba ebolu.
Diddle

XXX.XXX.90.133
Jo je mi to jasny, ze na ty veterine stejne na konec skoncim. Spis jeste sem tam nejela protoze mi to cely prislo ze je spis vystresla nez ze by ji fyzicky neco bylo, tu srajdu mela po tom co sem ji vezla rano do prace a jak sem rikala cesty autem nesnasi.

Diddle
napsal(a):
Můj názor je samozřejmě velmi subjektivní...svýho psa znám a myslím, že člověk tak nějak odhadne, kdy už není něco v pořádku...můj případ samozřejmě není stejný...moje fena nebyla vystresovaná jízdou autem...atd. ale když se vám ze dne na den z akčního psa, kterej by mohl jít na mistrovství světa ve žraní na čas, stane hodné poddajné štěňátko, které se s jídlem crcá neuvěřitelnou dobu...tak já jedu na veterinu...
Prostě napsala jsem svou zkušenost, ale netvrdím, že vy budete stejný případ
Diddle
napsal(a):
Vaše štěně je zřejmě dost nemocné a už jste z té veteriny měli být zpátky. Když psovi něco je, nepšu na net a jedu na dobrou veterinu. Uklidňvat vás můžeme, ale vaše štěně z toho může mt velký problém, takže veterina a podrobná prohládka.
tapina
napsal(a):
No hlavně aby to někoho s tím paralenem nenapadlo pro psa, že jo.
S tím paralenem. Na Velikonoce u nás byli Sousedovic kluci. Při debatě o pejscích nám řekli že psovi dávají paralen normálně když se jim zdá nachlazená. To prý když má teplý čumák. Vymluvit si to nedali, když jsem jim říkal že to asi není dobré.
napsal(a):
Jasný, jenže jeden člověk může mít teplotu s přetažení, dá si paralen a vyspí se z toho. druhý člověk má teplotu, protože má leukémii, a další má třeba ebolu.
NIKDY! psovi nedávat paralen, nikdy. Může ho to stát i život, když bude mít smůlu, v každém případě mu to poškod žaludek.
Arni
napsal(a):
S tím paralenem. Na Velikonoce u nás byli Sousedovic kluci. Při debatě o pejscích nám řekli že psovi dávají paralen normálně když se jim zdá nachlazená. To prý když má teplý čumák. Vymluvit si to nedali, když jsem jim říkal že to asi není dobré.
Dobré to není. Velký zdravý pes to snad přežije. Malé štěně by nemuselo. Kočku zabije i 1 tableta. U kočky to člověka nenapadne - jednak většinou nějakou tu drobnou bolest maskují, druhak se tabletám vzpouzí.
Je to jinou enzymatickou výbavou jater. Toxicita je u psa 100mg/kg - poškození krve,900mg/kg selhání jater. Kočka je o řád níž. Ibuprofen, diclofenac a pod. z takových těch běžných lěků je taky nevhodný.
Diddle
napsal(a):
Náš pes je tiež v týchto dňoch rovnako skleslý a stáva sa to každú jar keď sa takto oteplí. Aj menej žerie a to je za normálnych okolností ako smetiak. Dokonca autom chodieva rád lebo vie, že to ideme niekam na výlet na dlhšiu vychádzku, no voľaktorý deň mi ani do auta vliezť nechcel.
U šteňaťa by to mohla byť aj choroba, ale ja tiež hneď nepanikárim s veterinárom. Odmerajte mu teplotu, ideálne ráno aj večer, pri viróze by ju malo mať zvýšenú. A sledujte či pije, to je najdôležitejšie, ak trocha menej zje to sa ešte dá pár dní zvládnuť, ale tekutiny sú dôležité.
A zoberte ho len na kratšie vychádzky, toľko koľko sa mu chce. Ak by sa to zhoršovalo, prípadne ak má teplotu či nepije tak hneď veterina.
Diddle
napsal(a):
Nemám psa, jenom kocoura a koně. A radši budu za hysterickou paničku, než něco zanedbat.