Přírodní sprej proti klíšťatům

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
1.4.2016 09:18
marcelaamax

XXX.XXX.210.181

Nemáte někdo typ na nějaký přírodní produkt proti klíšťatům? Našla jsem na internetu recept na nějaký sprej z rozmarýnu, ale nevím, jestli to funguje.

Do obojků a pipet se mi zatím nechce. Díky za zkušenosti.

1.4.2016 10:26
tapina

XXX.XXX.211.145

marcelaamax napsal(a):
Nemáte někdo typ na nějaký přírodní produkt proti klíšťatům? Našla jsem na internetu recept na nějaký sprej z rozmarýnu, ale nevím, jestli to funguje.

Do obojků a pipet se mi zatím nechce. Díky za zkušenosti.

Zdravím. Na lidi domácí rozmarýnový sprej funguje proti klíšťatům i docela proti komárům.

Pro zvířata je na trhu celkem dost obojků nebo i spoty, tam je většinou geraniol nebo silece z azadrichty ind. Moje babička s tím na psech proti klíšťatům měla dobrou zkušenost, používá ty obojky už několik let po sobě, jsou levné. Na blechy to moc nezabírá. Geraniol se dá i koupit, pokud byste trvala na spreji domácí výroby.

1.4.2016 10:32
marcelaamax

XXX.XXX.210.181

tapina napsal(a):
Zdravím. Na lidi domácí rozmarýnový sprej funguje proti klíšťatům i docela proti komárům.

Pro zvířata je na trhu celkem dost obojků nebo i spoty, tam je většinou geraniol nebo silece z azadrichty ind. Moje babička s tím na psech proti klíšťatům měla dobrou zkušenost, používá ty obojky už několik let po sobě, jsou levné. Na blechy to moc nezabírá. Geraniol se dá i koupit, pokud byste trvala na spreji domácí výroby.

Můžu poprosit s jakým konkrétním obojkem máte zkušenost? My jsme loni zkoušeli Beaphar, ale moc nezabíral. Jinak nejradši bych buď pipetu nebo sprej, ani jsem nevěděla že se dělají i nějaké pipety na přírodní bázi.

1.4.2016 10:36
tapina

XXX.XXX.211.145

marcelaamax napsal(a):
Můžu poprosit s jakým konkrétním obojkem máte zkušenost? My jsme loni zkoušeli Beaphar, ale moc nezabíral. Jinak nejradši bych buď pipetu nebo sprej, ani jsem nevěděla že se dělají i nějaké pipety na přírodní bázi.

Např. Sergeant's green spot. Viděla jsem toho celkem dost. Babi chválí nejvíc právě ten beaphar, tak nevím.

1.4.2016 10:46
tapina

XXX.XXX.211.145

Něco má i Trixie, Menoforsan - ale nemáme vyzkoušeno.

Babička má psa s dlouhou hustou mastnou černou srstí, kolem 20kilo, chodí i do vody, jinak město, pole, louky, les moc ne. Předtím to měla na psovi kolem 10kg s dlouhou "vlasovou" srstí. U obou byla spokojená s beaphar obojkem.

1.4.2016 10:51
marcelaamax

XXX.XXX.210.181

tapina napsal(a):
Něco má i Trixie, Menoforsan - ale nemáme vyzkoušeno.

Babička má psa s dlouhou hustou mastnou černou srstí, kolem 20kilo, chodí i do vody, jinak město, pole, louky, les moc ne. Předtím to měla na psovi kolem 10kg s dlouhou "vlasovou" srstí. U obou byla spokojená s beaphar obojkem.

No my jsme loni beaphar zkoušeli u zlatého retrívra, který už moc do lesů, na louky atd ze zdravotních důvodů nechodil. Chodili jsme jen na krátké procházky po vesnici a na zahradu a stejně měl dost klíšťat

Teď potřebuji něco zase na něho a ještě na krátkosrstého psa, se kterým jsem v přírodě denně, taky se koupe. Právě ten sprej asi bude na nic, když pak bude skákat do rybníka tak ho smeje.

1.4.2016 11:00
tapina

XXX.XXX.211.145

Je to pes od psa, lokalita od lokality asi. Není ta zas tak drahé na vyzkoušení. Já třeba mému psovi dávala jiné spoty z jiných důvodů a klíštata na něho taky nešla. Vloni vůbec nic, jen nějakébylinky do krmení a taky nic - ale prý vloni moc klíšťat nebylo.
Letos to bude asi stát za to - klíšťata tu máme už od února.

1.4.2016 11:24
vava69

XXX.XXX.136.28

My vaříme domácí z rozmarýnu a funguje.

1.4.2016 11:31
marcelaamax

XXX.XXX.210.181

vava69 napsal(a):
My vaříme domácí z rozmarýnu a funguje.

A můžu poprosit tajný recept? A jak to máte s koupáním? My chodíme třeba na celodenní výlety, kde se psem bude koupat, funguje to i pak? A nebo bych to vyřešila tak, že bych si trochu odlila do malého rozprašovače a brala ho sebou

1.4.2016 11:42
vava69

XXX.XXX.136.28

Naši psi se koupou denodenně, takže podle potřeby přistříkneme :)
Vařím to ze sáčku sušeného rozmarýnu (běžné koření od Vitany atd.), můžete přidat i čerstvý pokud máte,1 lžíce vinného octa a 1 litr vody. Přivedete vodu do varu, přisypete bylinky, minutu povaříte a do vychladnutí necháte louhovat, pak přidáte ocet. Skladuju v lednici.
Hotovo

1.4.2016 11:45
tapina

XXX.XXX.211.145

marcelaamax napsal(a):
A můžu poprosit tajný recept? A jak to máte s koupáním? My chodíme třeba na celodenní výlety, kde se psem bude koupat, funguje to i pak? A nebo bych to vyřešila tak, že bych si trochu odlila do malého rozprašovače a brala ho sebou

My děláme odvar, schládlý přecedíme a do toho trochu vinného octa. Proti komárům. Levandule taky funguje.

1.4.2016 11:46
tapina

XXX.XXX.211.145

vava69 napsal(a):
Naši psi se koupou denodenně, takže podle potřeby přistříkneme :)
Vařím to ze sáčku sušeného rozmarýnu (běžné koření od Vitany atd.), můžete přidat i čerstvý pokud máte,1 lžíce vinného octa a 1 litr vody. Přivedete vodu do varu, přisypete bylinky, minutu povaříte a do vychladnutí necháte louhovat, pak přidáte ocet. Skladuju v lednici.
Hotovo

přesně, byla jste rychlejší.

1.4.2016 11:49
marcelaamax

XXX.XXX.210.181

Děkuji, vyzkoušíme to

21.4.2016 10:38
marcelaamax

XXX.XXX.210.212

Tak na ten domácí sprej jsem zatím neměla vůbec čas Včera jsem ze psa tahala první klíště. Objednávala jsem granule, tak jsem k tomu zkusila vzít Beophar obojek, stojí asi 89 Kč, tak jsem na něj zvědavá, moc šancí tomu nedávám, ale zkusím ho

Přidejte reakci

Přidat smajlík