marcelaamax
napsal(a):
Nemáte někdo typ na nějaký přírodní produkt proti klíšťatům? Našla jsem na internetu recept na nějaký sprej z rozmarýnu, ale nevím, jestli to funguje.
Do obojků a pipet se mi zatím nechce. Díky za zkušenosti.
Zdravím. Na lidi domácí rozmarýnový sprej funguje proti klíšťatům i docela proti komárům.
Pro zvířata je na trhu celkem dost obojků nebo i spoty, tam je většinou geraniol nebo silece z azadrichty ind. Moje babička s tím na psech proti klíšťatům měla dobrou zkušenost, používá ty obojky už několik let po sobě, jsou levné. Na blechy to moc nezabírá. Geraniol se dá i koupit, pokud byste trvala na spreji domácí výroby.
tapina
napsal(a):
Zdravím. Na lidi domácí rozmarýnový sprej funguje proti klíšťatům i docela proti komárům.
Pro zvířata je na trhu celkem dost obojků nebo i spoty, tam je většinou geraniol nebo silece z azadrichty ind. Moje babička s tím na psech proti klíšťatům měla dobrou zkušenost, používá ty obojky už několik let po sobě, jsou levné. Na blechy to moc nezabírá. Geraniol se dá i koupit, pokud byste trvala na spreji domácí výroby.
Můžu poprosit s jakým konkrétním obojkem máte zkušenost? My jsme loni zkoušeli Beaphar, ale moc nezabíral. Jinak nejradši bych buď pipetu nebo sprej, ani jsem nevěděla že se dělají i nějaké pipety na přírodní bázi.
marcelaamax
napsal(a):
Můžu poprosit s jakým konkrétním obojkem máte zkušenost? My jsme loni zkoušeli Beaphar, ale moc nezabíral. Jinak nejradši bych buď pipetu nebo sprej, ani jsem nevěděla že se dělají i nějaké pipety na přírodní bázi.
Např. Sergeant's green spot. Viděla jsem toho celkem dost. Babi chválí nejvíc právě ten beaphar, tak nevím.
tapina
napsal(a):
Něco má i Trixie, Menoforsan - ale nemáme vyzkoušeno.
Babička má psa s dlouhou hustou mastnou černou srstí, kolem 20kilo, chodí i do vody, jinak město, pole, louky, les moc ne. Předtím to měla na psovi kolem 10kg s dlouhou "vlasovou" srstí. U obou byla spokojená s beaphar obojkem.
No my jsme loni beaphar zkoušeli u zlatého retrívra, který už moc do lesů, na louky atd ze zdravotních důvodů nechodil. Chodili jsme jen na krátké procházky po vesnici a na zahradu a stejně měl dost klíšťat
Teď potřebuji něco zase na něho a ještě na krátkosrstého psa, se kterým jsem v přírodě denně, taky se koupe. Právě ten sprej asi bude na nic, když pak bude skákat do rybníka tak ho smeje.
Je to pes od psa, lokalita od lokality asi. Není ta zas tak drahé na vyzkoušení. Já třeba mému psovi dávala jiné spoty z jiných důvodů a klíštata na něho taky nešla. Vloni vůbec nic, jen nějakébylinky do krmení a taky nic - ale prý vloni moc klíšťat nebylo.
Letos to bude asi stát za to - klíšťata tu máme už od února.
vava69
napsal(a):
My vaříme domácí z rozmarýnu a funguje.
A můžu poprosit tajný recept? A jak to máte s koupáním? My chodíme třeba na celodenní výlety, kde se psem bude koupat, funguje to i pak? A nebo bych to vyřešila tak, že bych si trochu odlila do malého rozprašovače a brala ho sebou
Naši psi se koupou denodenně, takže podle potřeby přistříkneme :)
Vařím to ze sáčku sušeného rozmarýnu (běžné koření od Vitany atd.), můžete přidat i čerstvý pokud máte,1 lžíce vinného octa a 1 litr vody. Přivedete vodu do varu, přisypete bylinky, minutu povaříte a do vychladnutí necháte louhovat, pak přidáte ocet. Skladuju v lednici.
Hotovo
marcelaamax
napsal(a):
A můžu poprosit tajný recept? A jak to máte s koupáním? My chodíme třeba na celodenní výlety, kde se psem bude koupat, funguje to i pak? A nebo bych to vyřešila tak, že bych si trochu odlila do malého rozprašovače a brala ho sebou
My děláme odvar, schládlý přecedíme a do toho trochu vinného octa. Proti komárům. Levandule taky funguje.
vava69
napsal(a):
Naši psi se koupou denodenně, takže podle potřeby přistříkneme :)
Vařím to ze sáčku sušeného rozmarýnu (běžné koření od Vitany atd.), můžete přidat i čerstvý pokud máte,1 lžíce vinného octa a 1 litr vody. Přivedete vodu do varu, přisypete bylinky, minutu povaříte a do vychladnutí necháte louhovat, pak přidáte ocet. Skladuju v lednici.
Hotovo
přesně, byla jste rychlejší.