Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Regiana

1.4.2016 12:01
Regiana

XXX.XXX.32.11

Zdravím, doufám že tu najdu alespoň někoho, kdo se zajímá o kresbu pejsků k prodiskutování :).

1.4.2016 12:10
kobylatko

XXX.XXX.45.44

Jééé a já zrovna takovou diskuzi chtěla založit .Tak taky něco přidám , po roce a půl flákání kreslení .

Uživatel s deaktivovaným účtem

1.4.2016 12:16

kobylatko napsal(a):
Jééé a já zrovna takovou diskuzi chtěla založit .Tak taky něco přidám , po roce a půl flákání kreslení .

krása.

1.4.2016 13:20

Regiana napsal(a):
Zdravím, doufám že tu najdu alespoň někoho, kdo se zajímá o kresbu pejsků k prodiskutování :).

Za 500?

Neregistrovaný uživatel

1.4.2016 14:27
1.4.2016 14:29
kobylatko

XXX.XXX.45.44

Neregistrovaný uživatel napsal(a):

Tak to je teda nádhera .

Neregistrovaný uživatel

1.4.2016 14:40
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228

kobylatko napsal(a):
Tak to je teda nádhera .

No, jestli se objeví Nikuš, tak to teprve něco uvidíte - vedle ní jsme všichni jak chudí příbuzní

1.4.2016 19:13

Tak ty jsou super...fakt čumim

1.4.2016 20:14

Úžasné!

1.4.2016 20:19
Aliens_II

XXX.XXX.194.35

Já čumím jak vyoraná myš.

13.6.2017 19:18
Regi

XXX.XXX.168.11

Zdravím, obnovuji téma, ještě někoho zajímá? :)
Kde jste kreslíři :D

Posílám nějaké nedávné kresby.

13.6.2017 20:29

Mě by zajímalo, jak se to udělá, že ten pes má fakt chlupy.

13.6.2017 20:38
Regi

XXX.XXX.168.11

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):

No tak napříkla já si nechávám poslat vzorky vyčesanné srsti, kterou následně nalepím na kresbu, pro realistický look

Pokus o vtípek

13.6.2017 21:11
boikana

XXX.XXX.121.217

Psy jsem zatím kreslit nezkoušela, jen pár koníků a králíků, činčilu (viz přiložené) apod. A proti zdejším umělcům jsem úplná nicka, co takto nakreslila celkem asi deset obrázků za život... :D

Ale jak to dělám já-mám předlohu (bez ní nic nakreslit nedokážu :'( ). Začínám téměř výhradně od čumáku-lehce načrtnu jeho obrysy. Odtud pak začnu črtat tužkou čárku za čárkou směrem nahoru, tvořím tak postupně až čelo, strany hlavy k očím apod. Oči opět jen zlehka načrtnu tvar. Ty pak vybarvuju až naposled. Nevím jak to líp popsat, asi líp když si přiblížíte blíž ten můj obrázek, uvidíte ty tahy tužkou... prostě črtám a črtám a črtám, čárečku za čárečkou, postupuju v takových vlnách co se navzájem trochu překrývají. Překvapivě to netrvá vůbec dlouho, tu činčilu jsem měla hotovu myslím za jednu přednášku z fyziky, takže asi 1,5 hodiny max :D

Takhle kreslit mě napadlo jednoho dne zničehonic, ani nevím jak a proč :D Výsledek mě mile potěšil, tak to od té doby občas zkusím, ale já hlavně vybarvuju mandaly, co si sama navrhnu... nikdy jsem se kreslit cíleně neučila...

Ale jak byly nakresleny obrázky výše by mě taky moc zajímalo :).

13.6.2017 21:28
Regi

XXX.XXX.168.11

boikana napsal(a):
Psy jsem zatím kreslit nezkoušela, jen pár koníků a králíků, činčilu (viz přiložené) apod. A proti zdejším umělcům jsem úplná nicka, co takto nakreslila celkem asi deset obrázků za život... :D

Ale jak to dělám já-mám předlohu (bez ní nic nakreslit nedokážu :'( ). Začínám téměř výhradně od čumáku-lehce načrtnu jeho obrysy. Odtud pak začnu črtat tužkou čárku za čárkou směrem nahoru, tvořím tak postupně až čelo, strany hlavy k očím apod. Oči opět jen zlehka načrtnu tvar. Ty pak vybarvuju až naposled. Nevím jak to líp popsat, asi líp když si přiblížíte blíž ten můj obrázek, uvidíte ty tahy tužkou... prostě črtám a črtám a črtám, čárečku za čárečkou, postupuju v takových vlnách co se navzájem trochu překrývají. Překvapivě to netrvá vůbec dlouho, tu činčilu jsem měla hotovu myslím za jednu přednášku z fyziky, takže asi 1,5 hodiny max :D

Takhle kreslit mě napadlo jednoho dne zničehonic, ani nevím jak a proč :D Výsledek mě mile potěšil, tak to od té doby občas zkusím, ale já hlavně vybarvuju mandaly, co si sama navrhnu... nikdy jsem se kreslit cíleně neučila...

Ale jak byly nakresleny obrázky výše by mě taky moc zajímalo :).

Přesně tak, čárkování je základ Akorát mě to trvalo o něco málo déle, například ridgebacka výše jsem takto poctivě "čárkovala" cca 18 hodin ... bylo to na A3 pastelkama

Činčila je moc hezká, takto nějak jsem kreslila i já dříve, možná spíše hůře než ty Jen tím, že jsem pár let (cca 4 roky) v kuse jen kreslila a kreslila, vše co mi přišlo pod ruku, jsem se trochu zlepšila. Ale stejně vím, že mám stále co zdokonalovat, nebo se učit nové techniky, o což se pořád snažím dál a snad to bude za pár let ještě lepší

Jestli tě kreslení baví, tak kresli šlo by ti to

Pro "Verun" tu mám jednoho bulíka, ale už je to starší kresba, ne tak propracovaná. Tedy pokud vidím dobře a to v profilovce je také bulík...

13.6.2017 22:28
Tedysek

XXX.XXX.49.14

Mě by se líbil takovej NO typu rex starého typu hezky na zdi... a klidně bych to viděla na něco opravdu velkého a klidně barevného :) nechce sse do toho někdo pustit? :).

13.6.2017 22:46
boikana

XXX.XXX.121.217

Regi napsal(a):
Přesně tak, čárkování je základ Akorát mě to trvalo o něco málo déle, například ridgebacka výše jsem takto poctivě "čárkovala" cca 18 hodin ... bylo to na A3 pastelkama

Činčila je moc hezká, takto nějak jsem kreslila i já dříve, možná spíše hůře než ty Jen tím, že jsem pár let (cca 4 roky) v kuse jen kreslila a kreslila, vše co mi přišlo pod ruku, jsem se trochu zlepšila. Ale stejně vím, že mám stále co zdokonalovat, nebo se učit nové techniky, o což se pořád snažím dál a snad to bude za pár let ještě lepší

Pro "Verun" tu mám jednoho bulíka, ale už je to starší kresba, ne tak propracovaná. Tedy pokud vidím dobře a to v profilovce je také bulík...

Díky za povzbuzení :)

Baví mě to moc, ale musím na to mít "tu pravou náladu" a navíc ještě čas... ale blíží se prázdniny jen co dodělám poslední dvě zkoušky a pak zkusím kreslit pravidelněji... asi by mě i lákalo zkusit nějakého pejska, uvidím, třeba to pak sem hodím, pokud z toho nebude úplná zrůdička :D

A super, že zmiňuješ ty pastelky, já jsme si z toho obrázku nebyla jistí, jestli je možné, aby to byly normální pastelky, jak je to krásné Jsem se zatím neodvážila opustit obyčku, co se krásně gumuje, ale zkusím s tím časem experimentovat, doufám :)

Mimochodem, kreslíš i jiná zvířata než psy? Konkrétně by mě zajímalo, jestli by se tímhle čárkováním dal nakreslit i papoušek (struktura peří)?

13.6.2017 23:32

...bo lidi co to delaji "(nejen) nekomu pro radost", si vetsinou dnes pomahaji...
https://www.youtube.com/watch?v=g7-dam0-5Hk

Hluboky obdiv rucni praci!

14.6.2017 01:26

Regi napsal(a):

Bulina pěkná, já taky měla kdysi dávno pocit, že mám malířské střevo- bedlington, NO a haska- ta byla propiskou, jdu obrázky odněkud vyškrabat-spíš už je nenajdu.

Míra H.

14.6.2017 09:25
Míra H.

XXX.XXX.79.4

Děláte někdo s vektorovou grafikou, ideálně v Corelu?

14.6.2017 17:26
Regi

XXX.XXX.168.11

Tedysek napsal(a):
Mě by se líbil takovej NO typu rex starého typu hezky na zdi... a klidně bych to viděla na něco opravdu velkého a klidně barevného :) nechce sse do toho někdo pustit? :).

NO jsem kreslila asi nejvíce, posílám výběr :D Všechny jsou suchým uhlem a ten barevný je moje uplně první kresba pastelama před 4 roky, za tu dobu jsem se doufám zlepšila :) Klidně bych se pustila, akorát se tím živím a tak například velké kresby vyjdou celkem už draho :) Je v tom ohromná spousta času...

14.6.2017 17:39

Regi napsal(a):
NO jsem kreslila asi nejvíce, posílám výběr :D Všechny jsou suchým uhlem a ten barevný je moje uplně první kresba pastelama před 4 roky, za tu dobu jsem se doufám zlepšila :) Klidně bych se pustila, akorát se tím živím a tak například velké kresby vyjdou celkem už draho :) Je v tom ohromná spousta času...

Úžasné!

14.6.2017 17:43
Regi

XXX.XXX.168.11

boikana napsal(a):
Díky za povzbuzení :)

Baví mě to moc, ale musím na to mít "tu pravou náladu" a navíc ještě čas... ale blíží se prázdniny jen co dodělám poslední dvě zkoušky a pak zkusím kreslit pravidelněji... asi by mě i lákalo zkusit nějakého pejska, uvidím, třeba to pak sem hodím, pokud z toho nebude úplná zrůdička :D

A super, že zmiňuješ ty pastelky, já jsme si z toho obrázku nebyla jistí, jestli je možné, aby to byly normální pastelky, jak je to krásné Jsem se zatím neodvážila opustit obyčku, co se krásně gumuje, ale zkusím s tím časem experimentovat, doufám :)

Mimochodem, kreslíš i jiná zvířata než psy? Konkrétně by mě zajímalo, jestli by se tímhle čárkováním dal nakreslit i papoušek (struktura peří)?

Kreslím i jiná zvířátka a jiné věci, ale sbírku nemám zatím tak velikou :)
Jo, sama jsem po tom, co jsem kreslila jen psy a koně nevěděla, jak nakreslit papouška :) Struktura peří se taky čárkuje, ale je to jiný než ta psí srst, takže je lepší si nejdřív celého papouška podkladově vystínovat, pak teprve naznačit peří (jen ty "obloučky" konců toho peří), dostínovat a pak nakonec až dodělat detaily, takže ty čárky v peří. Ale nevím, ptáky jsem kreslila zatím jen dva, papouška a poštolku :) Chci zkusit nějakého papouška pastelkama, až dokoupím barvy

A já dlouho byla jako ty, dřív jsem ve škole kreslila všechno jen tužkou, které jsem se nechtěla vzdát. Až potom nevím jak, jsem přešla najednou a uhel, kterým kreslím doteď nejčastěji, lidé si to nějak oblíbili. Má výhodu, že se neleskne, je matný a umí být hodně tmavý, což se hodí pro lepší kontrast. Ale nevýhoda zase je, že se s ním špatně vykreslují detaily, hodí se spíše pro velké formáty, kdežto tužkou nakreslíš i malinkou kresbu a bude vypadat dobře. Ale určitě zkoušej další techniky, dokud to nevyzkoušíš, tak nezjistíš, jestli by tě něco bavilo víc a jestli by ti to i nešlo lépe Já pořád také zkouším a poznávám další a další. Jediné, co mě nechytlo, je olejomalba. Koupila jsem si drahé barvy, nakreslila jeden obrázek a od té doby nic Popravdě všechny techniky štětcem mi byly vždy cizejší, přijde mi že mi to tak nejde. Ale v budoucnu bych chtěla vypilovat a naučit se akvarel...

14.6.2017 17:51
Regi

XXX.XXX.168.11

Míra H. napsal(a):
Děláte někdo s vektorovou grafikou, ideálně v Corelu?

To je můj sen do budoucna pořídit a naučit se to! Bohužel (zatím) nedělám. Baví mě grafika, takže chci v budoucnu spojit kresbu s počítačovou grafikou právě v grafických ilustracích, zatím šetřím na tablet a programy...

4.7.2017 09:51
Regi

XXX.XXX.168.11

Australský ovčák "Connie", jedna z nedávných kreseb...

4.7.2017 21:45
bbejliskáček

XXX.XXX.128.38

Ten dobrman vypada jako naše Beliska která tu už mezi náma není

20.12.2017 09:00
MirkaKot

XXX.XXX.104.125

To jsou krásné ilustrace mohu se zeptat jen tak pro zajímavost jaké tužky používáš? :) Já pro malování mám sadu faber-castell (tyhle http://www.penshop.cz/sada-tuzek-fabercastell-9000-design-12-ks/dp-17215/ ) a maluji s nimi čistě jen různé fantasy skice.

20.12.2017 20:06

Mě by zajímalo, jak dlouho komu trvá jedna kresba a jak velká.Těch co umí znám hodně, osobně mě to ale nebaví, spíš se mě víc líbí sochařina, na to si člověk může i sáhnout a je to i pro slepce Jen je zajímavé, že neznám nikoho, kdo to dělá a zároveň to má doma vystavené, kupují si zas od jiných a tvrdí, že to koupené či darované má pro ně větší hodnotu i kdyby ten jejich výtvor byl sebekrásnější.

Neregistrovaný uživatel

20.12.2017 20:13
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228

Mě by zajímalo, jak dlouho komu trvá jedna kresba a jak velká.Těch co umí znám hodně, osobně mě to ale nebaví, spíš se mě víc líbí sochařina, na to si člověk může i sáhnout a je to i pro slepce Jen je zajímavé, že neznám nikoho, kdo to dělá a zároveň to má doma vystavené, kupují si zas od jiných a tvrdí, že to koupené či darované má pro ně větší hodnotu i kdyby ten jejich výtvor byl sebekrásnější.

A2 suchým pastelem tak 10 hodin práce. Dělala jsem i sochařinu (na střední jsem si tím celkem dobře přivydělávala), ale po přestěhování už nemám přístup k peci ani glazurám, takže už jen semtam nějakou menší věc, kterou mi vypálí známá ve školním výtvarném kroužku.

20.12.2017 21:22
Regi

XXX.XXX.168.11

MirkaKot napsal(a):
To jsou krásné ilustrace mohu se zeptat jen tak pro zajímavost jaké tužky používáš? :) Já pro malování mám sadu faber-castell (tyhle http://www.penshop.cz/sada-tuzek-fabercastell-9000-design-12-ks/dp-17215/ ) a maluji s nimi čistě jen různé fantasy skice.

Pokud byl dotaz na mě, tak já poslední dobou tužkama nekreslím. Tedy ne grafitovýma. Většina kreseb, co jsem sem dávala je suchým uhlem v tužce. Něco je Derwentem, ale stejně jsem se vrátila k našemu dobrému českému Koh-i-nooru. Přijde mi mnohem lepší. Ale to je taky na každém. A to ostatní je pastelkama (Faber-Castell Polychromos), jedna z nejpoužívanějších u kreslířů, co tak sleduju na sociálních sítích a další z těch nejpoužívanějších jsou třeba Prismacolory.

20.12.2017 21:30
Regi

XXX.XXX.168.11

Záleží čím. U mě ta moje uplně první NO A3 pastelem trvala 10 hodin. Pak jsem rovnou začla kreslit uhlem a A4 mi po pár letech tréninku trvá uhlem kolem 6 hodin, A3 kolem 10. Dělám několik vrstev a snažím se o detaily, ale to tím uhlem moc nejde. No a pastelky jsou dost časově náročný. Zaprvé také několik vrstev, zadruhé hrot je ostrej a tak se musí udělat milionkrát víc čárek :D A u uhlu jsem byla zvyklá, že se dá rozmazat, což šetří čas, u pastelek se vše musí poctivě vyčárkovat. Takže A4 mi pastelkama zabere 10-12 hodin podle toho co kreslím samozřejmě a jak je to náročný. A A3 dvakrát víc. Obě tyhle koláže mi trvaly každá asi 26 hodin čistého kreslení :D Na fotkách to asi není vidět, ale byly hodně detailní...

Neregistrovaný uživatel

25.12.2017 21:16
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228

Regi napsal(a):
Pokud byl dotaz na mě, tak já poslední dobou tužkama nekreslím. Tedy ne grafitovýma. Většina kreseb, co jsem sem dávala je suchým uhlem v tužce. Něco je Derwentem, ale stejně jsem se vrátila k našemu dobrému českému Koh-i-nooru. Přijde mi mnohem lepší. Ale to je taky na každém. A to ostatní je pastelkama (Faber-Castell Polychromos), jedna z nejpoužívanějších u kreslířů, co tak sleduju na sociálních sítích a další z těch nejpoužívanějších jsou třeba Prismacolory.

V čem Vám příjde Koh-i-noor lepší, než Derwent? Teda kromě dostupnosti a ceny?

28.12.2017 00:39
Regi

XXX.XXX.168.11

V čem Vám příjde Koh-i-noor lepší, než Derwent? Teda kromě dostupnosti a ceny?

No...od Derwentu jsem kupovala grafitový tužky a uhel v tužce. Kupovala jsem všechny 3 stupně (Light, Medium i Dark). To bylo sice super, u kohinoru jsem světlosti u uhlů v tužce nikde dostupné ve výtvarných potřebách neviděla (možná leda na internetu, a to se mi právě nechce většinou platit poštovný, navíc si to nemůžu vyzkoušet), ale jinak kohinoor je měkčí. Derwent dělá ty uhly tvrdý a já to nějak nemám ráda, mám raději měkké (stejně jako pastely). Kohinoor má právě ty uhly v tužce spíš měkký jako pastel, ale přitom se to jmenuje uhel...Navíc kohinoor má v tužce i olejovej uhel a ten miluju. Protože je to fakt černo-černá. Takhle tmavou černou v uhlu Derwent neumí :) To samé bylo v porovnání i u těch grafitových tužek. Ta nejměkčí nejtmavší od Derwentu prostě není tak tmavá, jako ta od kohinooru. A mě na tom celkem záleží, aby kresba měla kontrast. Ale fakt to je individuální, každému vyhovuje něco jiného :) Neříkám tedy, že Derwent je špatný, jen já raději sahnu po českém kohinooru nebo třeba německém Faber-Castellu, když chci cenově dostupný potřeby. Pak jsou i dražší a lepší značky, který chci teprve postupně ozkoušet...

Neregistrovaný uživatel

28.12.2017 09:24
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228

Regi napsal(a):
No...od Derwentu jsem kupovala grafitový tužky a uhel v tužce. Kupovala jsem všechny 3 stupně (Light, Medium i Dark). To bylo sice super, u kohinoru jsem světlosti u uhlů v tužce nikde dostupné ve výtvarných potřebách neviděla (možná leda na internetu, a to se mi právě nechce většinou platit poštovný, navíc si to nemůžu vyzkoušet), ale jinak kohinoor je měkčí. Derwent dělá ty uhly tvrdý a já to nějak nemám ráda, mám raději měkké (stejně jako pastely). Kohinoor má právě ty uhly v tužce spíš měkký jako pastel, ale přitom se to jmenuje uhel...Navíc kohinoor má v tužce i olejovej uhel a ten miluju. Protože je to fakt černo-černá. Takhle tmavou černou v uhlu Derwent neumí :) To samé bylo v porovnání i u těch grafitových tužek. Ta nejměkčí nejtmavší od Derwentu prostě není tak tmavá, jako ta od kohinooru. A mě na tom celkem záleží, aby kresba měla kontrast. Ale fakt to je individuální, každému vyhovuje něco jiného :) Neříkám tedy, že Derwent je špatný, jen já raději sahnu po českém kohinooru nebo třeba německém Faber-Castellu, když chci cenově dostupný potřeby. Pak jsou i dražší a lepší značky, který chci teprve postupně ozkoušet...

Aha, já myslela, že se s tím Derwentem bavíte o pastelu - mám právě jen pastely od Derwentu, a ty mi příjdou lepší od nich než Koh - i - noor (jen jako černou používám uhel koh-i-noor - ten je fakt tmavší a kontrastnější). Zkoušela jsem si dokupovat pastely od koh-i-nooru, ale s Derwentem bohužel nejsou moc kompatibibilní. Jinak klasický pastelky i aquarelky, tužky i uhly mám koh-i-noor a příjdou mi fajn (hlavně je super, že jsou všude k dostání, a cena proti Derwentu je poloviční a nemusím trnout, jestli cestou z Anglie někomu neupadly, a nepříjdou mi v prášku).
Máte vyzkoušený pastely od Faber-Castell?

29.12.2017 14:02
Regi

XXX.XXX.168.11

Aha, já myslela, že se s tím Derwentem bavíte o pastelu - mám právě jen pastely od Derwentu, a ty mi příjdou lepší od nich než Koh - i - noor (jen jako černou používám uhel koh-i-noor - ten je fakt tmavší a kontrastnější). Zkoušela jsem si dokupovat pastely od koh-i-nooru, ale s Derwentem bohužel nejsou moc kompatibibilní. Jinak klasický pastelky i aquarelky, tužky i uhly mám koh-i-noor a příjdou mi fajn (hlavně je super, že jsou všude k dostání, a cena proti Derwentu je poloviční a nemusím trnout, jestli cestou z Anglie někomu neupadly, a nepříjdou mi v prášku).
Máte vyzkoušený pastely od Faber-Castell?

Pastely od Derwentu mam taky, teda taky jen v tuzce, ne ty spaliky. Těmi jsem kreslila zezacatku a nez Kon-i-noor lepší jsou. Ted si kupuju Faber-Castell (pitt pastel) pastely v tuzce a přijdou mi jeste lepsi nez Derwent. Přijdou mi taky mekci. Ale strasne zalezi i na papiru...

29.12.2017 14:05
Regi

XXX.XXX.168.11

Kdyz potrebuju podklad nebo proste vetsi plochu, tak používám klasicky spalky od kohinooru. A na to pak kreslím detaily faber-castellem v tuzce.

Neregistrovaný uživatel

29.12.2017 20:54
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228

Regi napsal(a):
Kdyz potrebuju podklad nebo proste vetsi plochu, tak používám klasicky spalky od kohinooru. A na to pak kreslím detaily faber-castellem v tuzce.

Tak to dělám úplně stejně - podklad křídy od koh-i-nooru, a na na to Derwent v tužce, protože jinak by mě to finančně zruinovalo. Jenom derwent v tužce a koh-i-noor (kromě toho uhlu) v tužce není kompatibilní

29.12.2017 21:21
AmZo

XXX.XXX.109.39

Tak já se taky pochlubím nejlepší výtvory, zbytek nic moc
Já používám Koh-i-noor Polycolor pastelky a 3-8B tužky.

29.12.2017 21:24
AmZo

XXX.XXX.109.39

Ještě starší tygr.

29.12.2017 21:26
AmZo

XXX.XXX.109.39

.

26.1.2018 18:29
Andrýsek3

XXX.XXX.212.56

Tak i já přidám svůj amatérský výkon.
Úhel a pastelky jsem vzala do ruky po devíti letech a zkusila zvěčnit toho našeho tygra.

27.1.2018 21:02
hirothevizsla

XXX.XXX.180.180

Jako... já nedávno kreslila našeho vižláka, ale dopadlo to tragicky, takže nespatří světlo světa Zahlédla jsem tu ohaře, nekreslil někdo vizslu v celé kráse, ne jenom hlavu? :) Kdyžtak to hoďte sem, ať se pokochám

28.1.2018 01:30
Regi

XXX.XXX.169.14

Jen rychlo sketch vizsly...jinak ne. Ale mam je hrozne rada, někdy se na nějakou vrhnu.

28.1.2018 01:32
Regi

XXX.XXX.169.14

A všechny výtvory výše jsou pěkné.

28.1.2018 14:08
hirothevizsla

XXX.XXX.180.180

Regi napsal(a):
Jen rychlo sketch vizsly...jinak ne. Ale mam je hrozne rada, někdy se na nějakou vrhnu.

Krásně vystižen ten jejich psycho výraz při běhu :D :D Klidně dodám i nějaká fota na předlohu, když budete chtít :).

28.1.2018 15:49
Regi

XXX.XXX.169.14

Jeee tim bych urcite nepohrdla ☺ to by se urcite hodilo, muzu pridat spis email? regiweb@email.cz

Přidejte reakci

Přidat smajlík