Pes začal močit doma.

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

risisisi

3.4.2016 12:36
risisisi

XXX.XXX.44.249

Dobrý den,
Doma máme tříletého pejska.
Od malička doma nečůral, až poslední rok, kdy jsme se přestěhovali a on bývá doma dlouho sám. Co se děje? Jak ho to máme odnaučit?

3.4.2016 12:39
lev

XXX.XXX.253.186

Tak to asi nevydrží, když na to nebyl naučený. Více vyvenčit, než odcházíte do práce. Nebo může být nastydlý, pak to chce veta. Jak dlouho musí vydržet ?

3.4.2016 12:39
tapina

XXX.XXX.148.24

risisisi napsal(a):
Dobrý den,
Od malička doma nečůral, až poslední rok, kdy jsme se přestěhovali a on bývá doma dlouho sám. Co se děje? Jak ho to máme odnaučit?

Dobrý den,
zdá se mi, že jste si odpoveděli sami - bývá dlouho doma sám. Lze v tom něco udělat?

3.4.2016 17:32
KiraDingova

XXX.XXX.75.25

Jak dlouho bývá sám? Možná to prostě nevydrží. Řešení je nenechávat ho samotného nebo zajistit venčení v době vaší nepřítomnosti. Nebo ho naučit chodit doma na plenu. Ze zdravotního hlediska jistě není dobré, aby to dlouho zadržoval.

3.4.2016 19:14
fikovnice

XXX.XXX.99.69

KiraDingova napsal(a):
Jak dlouho bývá sám? Možná to prostě nevydrží. Řešení je nenechávat ho samotného nebo zajistit venčení v době vaší nepřítomnosti. Nebo ho naučit chodit doma na plenu. Ze zdravotního hlediska jistě není dobré, aby to dlouho zadržoval.

Ne, na plenu ne! Notabene tříletého psa!

3.4.2016 19:19
KiraDingova

XXX.XXX.75.25

fikovnice napsal(a):
Ne, na plenu ne! Notabene tříletého psa!

Jaký je v tom rozdíl pro psa, pokud jim chodí doma na koberec nebo na plenu? Pokud ho mají samotného tak dlouho, že to nevydrží a jestě musí chudák hledat kam to pustí. Je dle mého pro něj lepší vědět, že tady beztrestně může.

4.4.2016 00:54
fikovnice

XXX.XXX.99.69

KiraDingova napsal(a):
Jaký je v tom rozdíl pro psa, pokud jim chodí doma na koberec nebo na plenu? Pokud ho mají samotného tak dlouho, že to nevydrží a jestě musí chudák hledat kam to pustí. Je dle mého pro něj lepší vědět, že tady beztrestně může.

No, už se to tu x-krát vyskytlo - problém s nečistotností u psů učených na podložku. Já ale nemohu pochopit jinou věc. Přece než si pořídím psa, tak přemýšlím - jestli mu budu schopná zajistit to, co ke svému životu potřebuje, a sem patří i venčení. Pokud se zadavateli stalo to, že se někam přestěhoval a pes musí být (chudák) dlouho sám doma, tak bych zajistila aspoň krátkou čůrací procházku. Třeba za cenu, že oželím svůj oběd nebo někoho požádám,...

Uživatel s deaktivovaným účtem

4.4.2016 08:46

Na plenu v klidu JO! Pokud je fakt dlouho sám a není možnost zajistit během dne venčení. Kupodivu i tohle se může v životě přihodit...

4.4.2016 12:19
Terven

XXX.XXX.110.147

fikovnice napsal(a):
No, už se to tu x-krát vyskytlo - problém s nečistotností u psů učených na podložku. Já ale nemohu pochopit jinou věc. Přece než si pořídím psa, tak přemýšlím - jestli mu budu schopná zajistit to, co ke svému životu potřebuje, a sem patří i venčení. Pokud se zadavateli stalo to, že se někam přestěhoval a pes musí být (chudák) dlouho sám doma, tak bych zajistila aspoň krátkou čůrací procházku. Třeba za cenu, že oželím svůj oběd nebo někoho požádám,...

Jj, než jsem si pořídila první fenu, přemýšlela jsem. Měla jsem tenkrát osmihodinovou pracovní dobu, směnný provoz, děti školu většinou kratší, pohoda. Jenže život psa je dlouhý, přihodit se může ledacos.
V práci nám zavedli dvanáctky, což jsem x let dopředu nemohla tušit, syn začal taky pracovat, dcera mívala delší školu. Takže nestávalo se to často, ale sem tam nastala situace, ve které bych dala nevímco za to, kdyby fena uměla močit doma na podložku. Bohužel v jejím věku už bylo nemožné ji to naučit.
Takže já to pochopit dovedu, život je pestrý, lidé mění zaměstnání, partneři a děti odcházejí...málokdo má stále stejné podmínky po celých cca 10-15 let života psa.

4.4.2016 15:08
inusanka

XXX.XXX.98.58

Já to také dovedu pochopit - prostě se stávají situace, které by člověk prostě nepředpokládal.
Nepíšete, jak dlouho je pes doma sám, kamarádka má dvě feny zvyklé venku a musela je přes den zavřít. Jedna to zvládá zcela perfektně, druhá se počůrá a někdy i dále. Obě byly šestileté
Naši psi byli zvyklí být venku či mít volný přístup ven a když musí zůstat doma při hárání, chodí ji sousedky venčit. Kolikrát nejenže nechce čůrat, ale ani nevyleze ven. Doma to nikdy neudělala. Je to i o jednotlivém zvířeti, je to i o stresu.

4.4.2016 17:01
fikovnice

XXX.XXX.99.69

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Na plenu v klidu JO! Pokud je fakt dlouho sám a není možnost zajistit během dne venčení. Kupodivu i tohle se může v životě přihodit...

Přihodit se to zjevně může, a i bych to pochopila, ale pouze krátkodobě. Pokud by to mělo mít delší trvání, snažila bych se za každou cenu zajistit vyvenčení - i za cenu toho, že já tím budu "bita" - jak jsem psala - přijela bych na poledne domů, sehnala někoho, kdo by psa (třebas za finanční odměnu) vyvenčil, apod.

4.4.2016 17:03
fikovnice

XXX.XXX.99.69

Navíc - sice to bude zkritizováno jako polidšťování psů - ale mně přijde pes močící doma na podložku jako degradace toho psa. Jednou jedinkrát jsem to zažila a nechci více. Chrtka mé známé se šla doma za mé přítomnosti vyvenčit na podložku a pohled neměla při "tom" a po "tom" zrovna veselý. Beru to tak, že pro psa prostě NENÍ jeho přirozeností močit nebo kálet v baráku, kde žije.

4.4.2016 18:17

"pro psa prostě NENÍ jeho přirozeností močit nebo kálet v baráku, kde žije."

V prvé řadě pro psa JE PŘIROZENÉ MOČIT A KÁLET! Tečka. To je neokecatelná fyziologická potřeba organizmu a pokud nelze zajistit jinak, tak bezpochyby i pro četné psy, patřící k těm čistotnějším, bude možnost vykonat tuto potřebu na místo k tomu určené, vítaná a úlevná.

Pes močící doma na koberec degradace není? To je jako gradace či co?!

Neregistrovaný uživatel

4.4.2016 18:21
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.15.2

No, on je podstatný rozdíl - čůrá louže nebo očůrává něco?
Dále kam čůrá? Na podlahu nebo do postele nebo na gauč?

4.4.2016 18:22
scylla

XXX.XXX.150.32

fikovnice napsal(a):
Navíc - sice to bude zkritizováno jako polidšťování psů - ale mně přijde pes močící doma na podložku jako degradace toho psa. Jednou jedinkrát jsem to zažila a nechci více. Chrtka mé známé se šla doma za mé přítomnosti vyvenčit na podložku a pohled neměla při "tom" a po "tom" zrovna veselý. Beru to tak, že pro psa prostě NENÍ jeho přirozeností močit nebo kálet v baráku, kde žije.

Jeho přirozeností je vyvenčit se, když se mu chce. A jeslti není možné mu zajistit venčení, je pro něj nebezpečnéo pro zdraví to třeba 12 hodin držet. Když vy si 12 hodin nedojdete, bude vám naprosto jedno, kde to potom pustíte.

Neregistrovaný uživatel

4.4.2016 18:26
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.15.2

scylla napsal(a):
Jeho přirozeností je vyvenčit se, když se mu chce. A jeslti není možné mu zajistit venčení, je pro něj nebezpečnéo pro zdraví to třeba 12 hodin držet. Když vy si 12 hodin nedojdete, bude vám naprosto jedno, kde to potom pustíte.

Tak psí močák a náš močák je docela rozdíl...
Už když vezmeš, že my lidi nejsme schopní "značkování" tedy postupného vyprazdňování se...
Je hloupost psa polidšťovat.

4.4.2016 18:42

Je hloupost takovým způsobem rozporovat, že i pes MÁ POTŘEBU. Prostě má. A pokud není zvyklý celý den prospat (dopoledne + část odpoledne), tak ten problém nastane, neb spící pes sice potřebu nemá, ale čilý pes ano...jako lidi
Wulfina, a kde jsi přišla na to, že lidi nejsou schopni se vyprazdňovat postupně ?

4.4.2016 18:46
Terven

XXX.XXX.110.147

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Už když vezmeš, že my lidi nejsme schopní "značkování" tedy postupného vyprazdňování se...

Ad "značkování" - když si odmyslím, že nemám důvod to dělat, tak schopná toho určitě jsem

Neregistrovaný uživatel

4.4.2016 18:47
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.15.2

Wulfina, a kde jsi přišla na to, že lidi nejsou schopni se vyprazdňovat postupně?

Tak ty jako normálně chodíš vykonávat potřebu, jako když pes značkuje?
Tedy během hodiny i 6x po troškách? Jestli ano, tak se to nazývá inkontinence a nebo u mužů problém s prostatou...

Neregistrovaný uživatel

4.4.2016 18:48
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.15.2

Terven napsal(a):
Ad "značkování" - když si odmyslím, že nemám důvod to dělat, tak schopná toho určitě jsem

Ok, tak do sebe nalej půl litru vody, a pak jdi na záchod a když začneš, tak v půlce přestaň, oblékni se a jdi dál dělat činnost, kterou si započala...
A pak ale nezapomeň na mop...

4.4.2016 18:49
Terven

XXX.XXX.110.147

Wulfina, a kde jsi přišla na to, že lidi nejsou schopni se vyprazdňovat postupně?

Tedy během hodiny i 6x po troškách? Jestli ano, tak se to nazývá inkontinence a nebo u mužů problém s prostatou...

Vždyť píšu- lidi tu schopnost mají taky, ale nemají důvod.

4.4.2016 18:50
hn..

XXX.XXX.245.253

Nechci tě strašit, ale jestli seš žena a neumíš to, tak se na tu inkontinenci připrav :).

Neregistrovaný uživatel

4.4.2016 18:51
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.15.2

Terven napsal(a):
Vždyť píšu- lidi tu schopnost mají taky, ale nemají důvod.

Pokud by tuto schopnost měli, nenazývalo by se to nemocí... - tedy nechtěným jevem...
Pokud by člověk měl tu schopnost, neřešilo by se to léky...

Neregistrovaný uživatel

4.4.2016 18:51
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.15.2

hn.. napsal(a):
Nechci tě strašit, ale jestli seš žena a neumíš to, tak se na tu inkontinenci připrav :).

Nemám se čeho bát

4.4.2016 18:52
Terven

XXX.XXX.110.147

Pokud by tuto schopnost měli, nenazývalo by se to nemocí... - tedy nechtěným jevem...
Pokud by člověk měl tu schopnost, neřešilo by se to léky...

To, že umíte x krát přerušit proud moče, není nemoc. To je naopak žádoucí prevence inkontinence smajlík

Neregistrovaný uživatel

4.4.2016 18:53
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.15.2

Terven napsal(a):
To, že umíte x krát přerušit proud moče, není nemoc. To je naopak žádoucí prevence inkontinence smajlík

Přerušit je něco jiného než úplně zastavit, to pozor...

4.4.2016 18:53
Terven

XXX.XXX.110.147

hn.. napsal(a):

4.4.2016 18:56
Terven

XXX.XXX.110.147

Přerušit je něco jiného než úplně zastavit, to pozor...

Tak samozřejmě, pokud je to superakutní, tak to nejde. Ale to ani psovi...

Neregistrovaný uživatel

4.4.2016 19:01
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.15.2

Terven napsal(a):
Tak samozřejmě, pokud je to superakutní, tak to nejde. Ale to ani psovi...

Ale... pes si označí strom, tedy proud moči úplně zastaví a vesele si běží dál, pak totéž zopakuje i u jiného stromu, tak jak, že to psovi nejde?

4.4.2016 19:03
scylla

XXX.XXX.150.32

To máš pravdu. A není hloupost po něm chtít, aby vydržel denně 12 a více hodin nemočit. A co fenky?

Neregistrovaný uživatel

4.4.2016 19:07
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.15.2

scylla napsal(a):
To máš pravdu. A není hloupost po něm chtít, aby vydržel denně 12 a více hodin nemočit. A co fenky?

To samozřejmě hloupost je... o tom žádná. Je potřeba se umět zařídit, když mám psa v bytě.
Ale srovnávat furt člověka se psem je opravdu mimo...

4.4.2016 19:11

No tak holky...kam jsme se to dostaly...od pejska, který to nevydrží než přijde páník k lidské inkontinenci?

4.4.2016 19:15
Terven

XXX.XXX.110.147

Ale... pes si označí strom, tedy proud moči úplně zastaví a vesele si běží dál, pak totéž zopakuje i u jiného stromu, tak jak, že to psovi nejde?

Měla jsem na mysli, že psovi to nejde, pokud je to superakutní. Když ho necháte 12 či kolik hodin nemočit, určitě nezačne značkovat stromy pár kapkami, nýbrž nejdřív si řádně uleví.

4.4.2016 19:16

Za mě...pokud to není vyjímečný případ a pejsek je doma sám tak dlouho, že už to prostě nevydrží (a tady se snad shodneme na tom, že i u pejsků je tato doba individuální), tak jednoznačně zařídit venčení...jak už tady mnozí uváděli.
Myslím, že pokud to pejsek nedělá úmyslně a je "čistotný" tak myslím, že taky není odvařenej z toho, že to musí někde pustit a ještě otázka, jak na tuto "nehodu" reaguje rodina, když přijde domů?

Neregistrovaný uživatel

4.4.2016 19:19
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.15.2

No tak holky...kam jsme se to dostaly...od pejska, který to nevydrží než přijde páník k lidské inkontinenci?

Njn... diskuze se vyvíjí

Neregistrovaný uživatel

4.4.2016 19:20
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.15.2

Za mě...pokud to není vyjímečný případ a pejsek je doma sám tak dlouho, že už to prostě nevydrží (a tady se snad shodneme na tom, že i u pejsků je tato doba individuální), tak jednoznačně zařídit venčení...jak už tady mnozí uváděli.
Myslím, že pokud to pejsek nedělá úmyslně a je "čistotný" tak myslím, že taky není odvařenej z toho, že to musí někde pustit a ještě otázka, jak na tuto "nehodu" reaguje rodina, když přijde domů?

No, proto sem zprvu psala...

Protože tohle mi přijde jako podstatný...

4.4.2016 19:28

No, proto sem zprvu psala...

Protože tohle mi přijde jako podstatný...

No to je svatá pravda...

já to pochopila jako loužičku...s tím, že pejsek je dlouho doma a nevydrží to...tam se řešení nabízí právě tím, že se zařídí ještě alespoň jedno venčení.
Pokud pejsek značkuje nebo čůrá např. do postele, tak to bude podstatně složitější...si myslim

4.4.2016 19:33

risisisi napsal(a):
Dobrý den,

Ad k tomu, co psala Wulfina, k tomu značkování...kamarádka si kdysi pořídila šarpeje, bydlela s ním asi čtyři roky u rodičů a když si pořídila byt a s pesanem se tam přestěhovala, tak pes značkoval...pokaždé, nakonec ho musela nechat u rodičů, protože si s tím nevěděla rady, takže asi by to chtělo problém upřesnit ať se tady my ostatní nemusíme dohadovat o něčem, co ani nemusí být řešení

4.4.2016 20:14

Wulfina, inkontinence je NEOVLADATELNÝ únik moči a se značkováním i schopností lidí úmyslně přerušovaně močit nemá (krom té moče) fakt nic společného (teda tento směr vývoje debaty je ale echt žinantní )

Přidejte reakci

Přidat smajlík