Niky23

XXX.XXX.72.102
Dobrý den,
nevíte prosím někdo, jaký je maximální věk psa (konkrétně malý knírač) ke krytí?
Niky23

XXX.XXX.72.102
balisek
napsal(a):
Musíte se podívat do chovatelského řádu Vašeho klubu. U psů však maximální věk zpravidla není omezen, zkrátka mohou krýt dokud "mohou".
Můj pes je bez PP... Takže tak to nezjistím... Ale děkuji za info, tak nějak jsem si to myslela, že horní hranice není určená a tím pádem to není na jistotu. Je mu totiž už 12 a chci po něm jedno štěně "na památku", protože o poslední štěňata nás majitelka feny "okradla".
Uživatel s deaktivovaným účtem

Niky23
napsal(a):
Můj pes je bez PP... Takže tak to nezjistím... Ale děkuji za info, tak nějak jsem si to myslela, že horní hranice není určená a tím pádem to není na jistotu. Je mu totiž už 12 a chci po něm jedno štěně "na památku", protože o poslední štěňata nás majitelka feny "okradla".
Štěně na památku?...ach jo
Niky23
napsal(a):
Jak Vás majitelka feny okradla?
Horní hranice není u psů, u fen ano. Ty se smí krýt nejpozději v 8mi letech.
Sam 90210

XXX.XXX.148.220
Pochybuji, že by se to povedlo, ještě ho chudáka při tom trefí Raději si pořiďte štěně v útulku, nebo mrkněte na Knírači v nouzi

Sam 90210
napsal(a):
Pochybuji, že by se to povedlo, ještě ho chudáka při tom trefí Raději si pořiďte štěně v útulku, nebo mrkněte na Knírači v nouzi
Přesně tak, třeba tam zadavatelka najde i štěně po svém psovi.
Niky23
napsal(a):
Na památku se pořizuje pohlednice, ne pes!
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.15.2
Niky23
napsal(a):
V tom případě se na krytí vykašli... Stejně tak i na horní či dolní hranici... Pokud chceš štěně, po svym psovi, jdi do útulky, jistě nějakej jeho potomek tam bude...
Niky23

XXX.XXX.47.157
Iliena
napsal(a):
Na památku se pořizuje pohlednice, ne pes!
Přesně pro takové jako jste vy jsem to napsala do uvozovek... Uznávám, asi to vyznělo divně, ale nebudu tady vypisovat důvody, proč to tak chci.
Niky23

XXX.XXX.47.157
napsal(a):
Přesně tak, třeba tam zadavatelka najde i štěně po svém psovi.
Koukám, že jsem ještě měla napsat, že opravdu nejsem žádná množitelka psů... Můj pes si "užil" jednou v životě a jsou z toho 2 štěňátka. Paní si nás vyhlédla a kontaktovala sama. Byl o ně opravdu velký zájem. Takže pro váš klid, NE, v útulku štěně po mém psovi opravdu nenajdu! Nebudu se tady obhajovat. Jen jsem se chtěla zeptat přesně proto, abych mu spíš ještě neublížila, za to mi to nestojí!
Niky23
napsal(a):
Přesně pro takové jako jste vy jsem to napsala do uvozovek... Uznávám, asi to vyznělo divně, ale nebudu tady vypisovat důvody, proč to tak chci.
A jaká jsem, že mě tak dobře znáte? Jde o to, že VY z vaší ješitnosti chcete stěně po vašem psovi. A co se stane s těmi ostatními? Další voříšci co se budou udávat jako "čistokrevní"?
Niky23
napsal(a):
Koukám, že jsem ještě měla napsat, že opravdu nejsem žádná množitelka psů... Můj pes si "užil" jednou v životě a jsou z toho 2 štěňátka. Paní si nás vyhlédla a kontaktovala sama. Byl o ně opravdu velký zájem. Takže pro váš klid, NE, v útulku štěně po mém psovi opravdu nenajdu! Nebudu se tady obhajovat. Jen jsem se chtěla zeptat přesně proto, abych mu spíš ještě neublížila, za to mi to nestojí!
A jak víte, že ani jedno z těch štěňat neskončilo v útulku v pozdějším věku? Lidé si často pořizují štěně bezhlavě, a jakmile je omrzí, tak se ho zbaví. Zvlášť když ho koupili za pár šupů, to pak přeci není taková škoda ho dát pryč... A protože prodat dospělého bezpapíráka je prakticky nemožné, tak co s ním? Uvázat v lese? Nebo před útulek? A vy o tom možná nemáte ani páru, předpokládám, že štěňata nebyla čipovaná, tudíž ten kdo je vyprodukoval je nedohledatelný a nikdo vám o "vašem" odchovu v útulku hlášení nepodá.. A pokud tam neskončila přímo štěňata od vašeho psa, jak víte, že tato štěňata neměla také svoje vlastní potomky a ti neskončili v útulku? A tak dále a tak dále. Je to nekonečná řada, když jeden člověk vyprodukuje vrh bezpapíráků, byť s těmi nejlepšími úmysly, a z těch štěňat pak vznikají desítky či stovky dalších a dalších, a zákonitě ne všichni najdou trvalý, milující domov. Přeplněné útulky jsou toho důkazem. Psů pocházejících z vrhů, které si jejich chovatelé "udělali" na památku byste tam našla nespočet. Jestli se chcete do tohoto kolotoče zapojit, směle do toho. Ale až se začnou nechtění psi v českých útulcích utrácet, protože už je prostě není kam dávat, tak vězte, že na tom budete mít dost možná i vy svůj podíl. Vy, stejně jako další tisíce lidí, co nutně potřebovali vrh po svém psu.
sheepdog
napsal(a):
A jak víte, že ani jedno z těch štěňat neskončilo v útulku v pozdějším věku? Lidé si často pořizují štěně bezhlavě, a jakmile je omrzí, tak se ho zbaví. Zvlášť když ho koupili za pár šupů, to pak přeci není taková škoda ho dát pryč... A protože prodat dospělého bezpapíráka je prakticky nemožné, tak co s ním? Uvázat v lese? Nebo před útulek? A vy o tom možná nemáte ani páru, předpokládám, že štěňata nebyla čipovaná, tudíž ten kdo je vyprodukoval je nedohledatelný a nikdo vám o "vašem" odchovu v útulku hlášení nepodá.. A pokud tam neskončila přímo štěňata od vašeho psa, jak víte, že tato štěňata neměla také svoje vlastní potomky a ti neskončili v útulku? A tak dále a tak dále. Je to nekonečná řada, když jeden člověk vyprodukuje vrh bezpapíráků, byť s těmi nejlepšími úmysly, a z těch štěňat pak vznikají desítky či stovky dalších a dalších, a zákonitě ne všichni najdou trvalý, milující domov. Přeplněné útulky jsou toho důkazem. Psů pocházejících z vrhů, které si jejich chovatelé "udělali" na památku byste tam našla nespočet. Jestli se chcete do tohoto kolotoče zapojit, směle do toho. Ale až se začnou nechtění psi v českých útulcích utrácet, protože už je prostě není kam dávat, tak vězte, že na tom budete mít dost možná i vy svůj podíl. Vy, stejně jako další tisíce lidí, co nutně potřebovali vrh po svém psu.
Niky23

XXX.XXX.47.157
Iliena
napsal(a):
A jaká jsem, že mě tak dobře znáte? Jde o to, že VY z vaší ješitnosti chcete stěně po vašem psovi. A co se stane s těmi ostatními? Další voříšci co se budou udávat jako "čistokrevní"?
Díkybohu neznám... Z vašeho odsuzování cizích lidí si udělám obrázek sama a znát vás ani nemusím... Ješitnost v tom není, nejsem jedna z těch, ke kterým mě přirovnáváte... Žádní voříšci z toho nebyli tenkrát, tak nevím proč by měli být teď, když sama mám čistokrevného a s jinou rasou bych ho nepřipustila.
Niky23
napsal(a):
Díkybohu neznám... Z vašeho odsuzování cizích lidí si udělám obrázek sama a znát vás ani nemusím... Ješitnost v tom není, nejsem jedna z těch, ke kterým mě přirovnáváte... Žádní voříšci z toho nebyli tenkrát, tak nevím proč by měli být teď, když sama mám čistokrevného a s jinou rasou bych ho nepřipustila.
Ale jsou, protože pokud nemáte uchovněného psa s PP, který nakryje uchovněnou fenu s PP jsouvto vždy "jen" voříšci. Vy nemáte čistokrevného psa...
Niky23

XXX.XXX.47.157
Iliena
napsal(a):
Všechno co píšete, je samozřejmě pravda. Takových lidí je spousta. Já si ale myslím, že tohle je na zodpovědnost majitelů fen, pokud ty štěňata chtějí. Já osobně bych si každého člověka prověřila, než bych mu štěně dala. Po zkušenostech sepsala i nějakou smlouvu. Když já chci štěně a najdu si někoho, kdo má stejnou rasu a chtějí štěňata, dokonce pro ně mají už i majitele, tak v tom nevidím problém. Pořád je spousta lidí, kteří by si psa z útulku nevzali. Já nemít toho, co mám a nemít třeba tu šanci udělat tohle, tak se tam také poohlídnu. Neznáte mě nikdo, nevíte jaká jsem, ale kritizovat a soudit umí všichni moc dobře
Niky23

XXX.XXX.47.157
sheepdog
napsal(a):
Všechno co píšete, je samozřejmě pravda. Takových lidí je spousta. Já si ale myslím, že tohle je na zodpovědnost majitelů fen, pokud ty štěňata chtějí. Já osobně bych si každého člověka prověřila, než bych mu štěně dala. Po zkušenostech sepsala i nějakou smlouvu. Když já chci štěně a najdu si někoho, kdo má stejnou rasu a chtějí štěňata, dokonce pro ně mají už i majitele, tak v tom nevidím problém. Pořád je spousta lidí, kteří by si psa z útulku nevzali. Já nemít toho, co mám a nemít třeba tu šanci udělat tohle, tak se tam také poohlídnu. Neznáte mě nikdo, nevíte jaká jsem, ale kritizovat a soudit umí všichni moc dobře
Niky23
napsal(a):
A vy tedy víte kde jsou ta dvě štěňata? Jestli už měli taky štěňata a co se stalo s nimi? Co když teď to nebudou dvě ale čtyři? A zajistíte aby neměli další?
Niky23
napsal(a):
Vtip je v tom, že pokud nemáte psa s PP, tak nemáte žádnou jistotu, že váš pes je čistokrevný. Stejně tak fena, kterou bude váš pes krýt. Střapatých fousatých kříženců co více či méně připomínají malého knírače je spousta.. A další věc, jak si bez PP můžete být jistá, že oba rodiče nejsou například sourozenci?
Jestli nutně musíte mít štěně po vašem psu, nakryjte si s ním co chcete, ale všechna narozená štěňata si nechte. Jedině tak jim zajistíte trvalý domov a budete si moct ohlídat, že z nich nebudou vznikat další a další potenciální adepti pro útulek. A navíc nebudete muset tahat lidi za nos inzeráty na "čistokrevné knírače bez PP".
Niky23
napsal(a):
A to si myslíte, že vám budou za dveřma stát fronty na štěňata a budete si moct vybírat majitele? Co když se narodí třeba 4 psi, ti se udávají hůř než feny. A knírač není tak populární plemeno, aby vám kvůli nim lidi urvali ruce. Budete ráda, když si je vůbec někdo vezme a raději se ani nebudete ptát, jestli ho náhodou hned nešoupnou k boudě na řetěz a místo jídla nedostane jen kastrol se zbytkama.
A většina těch potenciálních majitelů štěňat si to nakonec rozmyslí, během těch několika měsíců než se štěňata narodí a jsou k odběru si buď seženou jiného psa nebo mají 1000 důvodů, proč si štěně zrovna teď vzít nemůžou. Takže na to že už máte sehnané majitele se fakt spolíhat nedá.

Niky23
napsal(a):
Když tedy z vašeho pohledu nemnožíte, určitě máte aspoň testy na PRA, kataraktu a DKK, potažmo žádáta testy po majiteli feny, aby jste svým přičiněnám nevyprodukovala poloslepé kulhající psy. I když vlastně to je jedno, vy jste tak zodpovědná a príma, že kdyby něco, tak si ty postižené určitě necháte a postaráte se o ně.
PS: Můj pes je uchovněný se zdravotními testy a pokud si ho nevyhlídne ChS, pro kterou bude z xy hledisek (zdraví, nepříbuznost, exteriér...) vhodný k nakrytí vybrané feny, tak si nikdy "neužije" a určitě díky tomu nebude mít zkažený život. A chtít po něm štěňátko je nesmysl, to, že potomek zdědí povahu a vzhled, je málo pravděpodobné.

Je mi líto, ale kdyby nebyl odbyt, nemnoží se. lidi za bez pp dávají i 9500kč. to je realita. běžně se na venkově domluví "vlčák ostrý" s "vlčákovou pěknou" a protože jsou dobří hlídači, sousedé si je rozeberou. r e a l i t a. nevím kde žijete. je to tak.
Sam 90210

XXX.XXX.148.220
Teď nechci rozebírat množení, pp bez pp a podobně. Pejskovi je už 12 let, neměl by se moc namáhat jak fyzicky tak psychicky, taková hárající fenka ho pěkně rozhodí.Znám případy, ne sice zrovna u psů ale u jiných zvířat, kdy starší samec po páření zkolaboval, dostal mrtvici, nebo infarkt. Spermie nemusí být ani životaschopné, nebo nemusí dojít ani k svázání. Opravdu to chcete riskovat ? Nebudete mít po něm potomka a můžete přijít i o psa.

Niky23
napsal(a):
A tvůj pes má v pořádku všechny zdravotní testy povinné pro plemeno, kterému je podobný? A bude podmínkou k výběru feny absolvování těchto veterinárních prohlídek i u ní? Nebo to riskneš a budeš doufat, že ti z toho štěněte nevyroste nemocný chudák, pro kterého bude život utrpení jen díky tvojí nezodpovědnosti?
Navíc připouštět dvanáctiletým psem, jen protože po něm chceš štěně, je nejenom hrozně sobecký ale i zbytečný hazard se životem pejska.
Ber to rozumně. Stejně to štěně nebude kopie toho psa, kterého máš teď. Jestli máš facebook, tak koukni na Štěně v nouzi a tam určitě vybereš skvělýho parťáka a navíc uděláš dobrý skutek.

Paní píše že by chtěla na památku štěňátko po svém psovi bez pp ale dále píše že paní ji už podvedla a z úspěšného krytí jí vypekla a štěně za krytí jí nedala tak se ptám zda nemá strach že jí to dotyčná paní neudělá znovu?Jak chce štěně dostat? Písemnou nebo ústní dohodou? K smíchu! Udělala to jednou udělá to podruhé! A Vy budete 12 letého psa mordovat s krytím.

Nečílte se, nemá to cenu. maximální věk viz foto tatínka :D
http://zvirata.bazos.cz/inzerat/59219196/Americky-pitbullterier-bez-PP.php
a takhle se to dělá na max a ne se tady ptát :D
http://zvirata.bazos.cz/inzerat/59391907/Stafordsirsky-bulterier-bez-PP.php
dělá to každý rok a někdy i dvakrát a všecko se prodá no bože proč já čistím chlazení procesoru a ještě ručně za pár švestek já trouba převeliká nafackujte mi někdo
Sam 90210

XXX.XXX.148.220
napsal(a):
Nečílte se, nemá to cenu. maximální věk viz foto tatínka :D
http://zvirata.bazos.cz/inzerat/59219196/Americky-pitbullterier-bez-PP.php
a takhle se to dělá na max a ne se tady ptát :D
http://zvirata.bazos.cz/inzerat/59391907/Stafordsirsky-bulterier-bez-PP.php
dělá to každý rok a někdy i dvakrát a všecko se prodá no bože proč já čistím chlazení procesoru a ještě ručně za pár švestek já trouba převeliká nafackujte mi někdo
Měl si se líp učit

Sam 90210
napsal(a):
Měl si se líp učit
nó zasmála jsem se, to jo, dík.) já se učila dost, dobře mi to ale vynáší takto...vůbec nedělám v oboru, který mám vystudovaný...takových je asi víc...viz pan množka.
Sam 90210

XXX.XXX.148.220
napsal(a):
nó zasmála jsem se, to jo, dík.) já se učila dost, dobře mi to ale vynáší takto...vůbec nedělám v oboru, který mám vystudovaný...takových je asi víc...viz pan množka.
To je jen vtip, však víte jak se to tak říká No asi mě budou kamenovat ale 3500 za psa není zase tak moc, tam ten výdělek až tak velký asi není, jestli mu od narození byla poskytnuta potřebná péče, jak se to tu probíralo v diskuzi - ekonomika chovu psů.

Sam 90210
napsal(a):
To je jen vtip, však víte jak se to tak říká No asi mě budou kamenovat ale 3500 za psa není zase tak moc, tam ten výdělek až tak velký asi není, jestli mu od narození byla poskytnuta potřebná péče, jak se to tu probíralo v diskuzi - ekonomika chovu psů.
Ale zase odsaď pocať jak se říká...pitbull bez registrace je už moc i na mě. stojí to pár dolarů. jo není to zas tolik, ale zase za co...tohle ani nevypadá na pity. holt udělal lepší školu než já no
dá se dostat i na větší náklady, ale taky za o dost menší...kdo vám to ale přizná. vezmu dvoje očkování, odčervení, ta hrstka granulí nebo masa a v 7,8 týdnech jdou z baráku. jestli je někdo neschopný to prodat dřív, tak o 5kg granulí vyšší náklady a jedno očkování za 235kč. jen jestli pp nedostávají jiné očkování, na to bacha.) protože jak víme, zkušení chovatelé krmí břečkou.
Neregistrovaný uživatel

Jdete se poradit ohledně zdravotního problému, prevence nemoci nebo výživy vašeho zvířete? Nově se můžete obrátit rovnou na odborníky v sekci On-line veterinář. Kvalifikovanou odpověď tam dostanete nejpozději během několika hodin. Ať jsou vaši mazlíčci zdraví a spokojení!