Jak je to skutečně se psy ve Vietnamu

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
9.4.2016 10:34
Zden

XXX.XXX.97.187

Není vše pravda co se povídá, ale na každém šprochu,... docela zajímavé
http://www.vietnamista.cz/products/psi-ve-vietnamu/.

Uživatel s deaktivovaným účtem

9.4.2016 11:04

Zden napsal(a):
Není vše pravda co se povídá, ale na každém šprochu,... docela zajímavé
http://www.vietnamista.cz/products/psi-ve-vietnamu/.

K tomu se nechci vyjadřovat...nejsem vegetarián, ale nejvíc mi vadí zacházení se zvířaty "na maso" a je asi jedno, jestli je to vietnam nebo evropa...pár evropských pejskařů vietnamce nezmění...
Mě je nejvíc smutno z výroku, že se zvířaty nemají soucit...samotnou by mě zajímalo, zda si vietnamci žijící u nás pořizují domácí mazlíčky a zda s nimi navazují citový vztah...já teda u nás ještě vietnamce se psem neviděla.

Sam 90210

9.4.2016 11:07
Sam 90210

XXX.XXX.148.220

Nevím jak ve Vietnamu, ale u nás jsem viděla vietnamce s dvěma malými pudlíky, měli je jak děcka, opečovávané, hezký vztah, je to ale člověk od člověka. Česko je taky národ pejskařů a stejně se tu plno zrůd najde.

9.4.2016 11:10
lev

XXX.XXX.253.186

Kámarádka kdysi žila s Vietnamcem a ten jí jasně řekl, že psi tam jedí normálně...

9.4.2016 11:10
Zden

XXX.XXX.97.187

Ano, jejich chování ke zvířatům je velmi smutné. Ale situace ve Vietnamu se pomaloučku mění a u nás narození Vietnamci jsou již jiní. Ale skutečného mazlíčka ve Vietnamu jsem viděl... ale jenom jednou.

Stydlín

9.4.2016 11:13
Stydlín

XXX.XXX.32.74

Podle mě se nemá Veitnamec soudit jen podle toho, že se u některých toto objevilo. Každý může být jiný, každý může mít k zvířeti jiný vztah. Je to jako říct, že Češi jsou prasata, protože případů, kdy zanedbávali děti a měli v bytě bordel je mnoho..

9.4.2016 11:18
Aliens_II

XXX.XXX.194.35

Žiji ve čtvrti, kde Wongů a jiných šikovných "rákosníků" jsou mraky. A občas v parku potkávám i takové, co mají psy. Takže ano, psy mají a že by se k nim chovali tak a onak? Určitě je nemají k tomu, aby je nakonec snědli.

9.4.2016 11:20
Zden

XXX.XXX.97.187

Článek je o Vietnamcích ve Vietnamu a ne v Čechách. To je diamentrální rozdíl.

9.4.2016 11:28
Aliens_II

XXX.XXX.194.35

Zden napsal(a):

Psí maso jedí i tady. Ale je strašně drahé a téměř nedostupné. Kdo ví co znamená slovo Sapa, nebude si dělat iluze, jak jsou úžasní, když přece žijí v ČR.

Sam 90210

9.4.2016 11:29
Sam 90210

XXX.XXX.148.220

Tak jiný kraj jiný mrav. Vemte si třeba Indii tam jsou krávy posvátné a my je tady v Česku zabijíme po tisících a nikomu to nepřijde divné. Tak proč bychom se měli pohoršovat nad konzumací psů, není mezi tím takový rozdíl.

9.4.2016 11:34

Zden napsal(a):

To samozřejmě je...mě jen zajímalo, jestli obecně mají takový přístup ke zvířatům a nebo když žijí v jiné kultuře(pejskařské), tak jestli se i toto změní.
Jinak si myslím, že "bojovníci za práva psů a proti týrání zvířat" to budou mít ve vietnamu běh na dlouhou trať a nemyslím, že by se to tam nějak radikálně změnilo v průběhu např. jedné generace.
I já jako evropan můžu pochopit, že jedí psy (i když je mi z toho blivno), ale týrání zvířat, necitelnost k nim je mi hodně proti srsti a je jedno zda je to vietnam nebo ČR a zda se jedná o psa nebo o prase...

Sam 90210

9.4.2016 11:38
Sam 90210

XXX.XXX.148.220

Tady je něco o té konzumaci psů v ČR - http://www.denik.cz/liberecky-kraj/kopali-do-nej-aby-vyvolali-stres-maso-pak-ma-pry-lepsi-chut-20140817-pv8r.html
Děje se to ale tajně, spíš si myslím že hlavní konzumenti psího masa nejsou vietnamci ale romové, v takových osadách se toho děje...
Myslím že přístup ke zvířatům se pozvolna mění k lepšímu s každou další generací, přibývá i vegetariánů a osud zvířat nám není tak lhostejný jako dřív, ale jde to pomalu, hodně pomalu.

9.4.2016 12:00

Http://zoom.iprima.cz/clanky/stavnaty-rotvajler-pes-po-svycarsku-se-ji-i-dnes
čr:
Snědli byste psí/kočičí maso?
Už jsem ho jedl/a - ( 43 hlasů )
Chtěl/a bych ho vyzkoušet - ( 208 hlasů )
Nedokážu to posoudit - ( 27 hlasů )
Ne- hnusí se mi - ( 33 hlasů )
Ani kdybych umíral/a hlady - ( 54 hlasů ).

9.4.2016 12:05
Zden

XXX.XXX.97.187

Ano, nejsmutnější ze všeho je, že nemají cit ke zvířatům. Babka na trhu se usmívá, povídá si s kamarádkou a přitom škube krásné barvené ptáčky, živé a hází je do kbelíku. Nemají lednice. Ale vždy musíme uvažovat, že ta paní není zlá. Narodila se v tom, nic jiného nezná, nemůže za to. Kdybychom se tam narodili my, jsme stejní. Také škubeme ptáčky. Chce to výchovu, vzdělání a to je především na vietnamských školách. Zde jsou ale zatím hodně velké „rezervy“. Ve Vietnamu můžeme vidět k jídlu nejenom psa, ale třeba „sýkorky nebo čápy s rýží,...“.

9.4.2016 12:09
Zden

XXX.XXX.97.187

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Http://zoom.iprima.cz/clanky/stavnaty-rotvajler-pes-po-svycarsku-se-ji-i-dnes
čr:
Snědli byste psí/kočičí maso?
Už jsem ho jedl/a - ( 43 hlasů )
Chtěl/a bych ho vyzkoušet - ( 208 hlasů )
Nedokážu to posoudit - ( 27 hlasů )
Ne- hnusí se mi - ( 33 hlasů )
Ani kdybych umíral/a hlady - ( 54 hlasů ).

K tomuto, jak může někdo napsat- ani kdybych umíral/a hlady? V Čechách nikdo neumřel hlady už 200 let. Ani za válek. Kolik Čechů alespoň vidělo hladovějícího? Nebo dokonce umírajícího hlady,

Ale to neomlouvá Vietnamce ve Vietnamu, tam hlad dnes skutečně nehrozí.

9.4.2016 12:11
Aliens_II

XXX.XXX.194.35

Zden napsal(a):
Ano, nejsmutnější ze všeho je, že nemají cit ke zvířatům. Babka na trhu se usmívá, povídá si s kamarádkou a přitom škube krásné barvené ptáčky, živé a hází je do kbelíku. Nemají lednice. Ale vždy musíme uvažovat, že ta paní není zlá. Narodila se v tom, nic jiného nezná, nemůže za to. Kdybychom se tam narodili my, jsme stejní. Také škubeme ptáčky. Chce to výchovu, vzdělání a to je především na vietnamských školách. Zde jsou ale zatím hodně velké „rezervy“. Ve Vietnamu můžeme vidět k jídlu nejenom psa, ale třeba „sýkorky nebo čápy s rýží,...“.

Je jedno jaký kdo má cit. Ať si dělají ve své zemi to, co je jejich kulturou a zvyklostí. Výchovu? Čeho a koho? Dobře, tady. Tady žijeme tak a tak. Hlavně se ale nesnažme náš způsob života někde a někomu vnucovat. Je to cesta do pekel a vidíme to dnes a denně. Pravdoláskařství, humanitární bombardování ve jménu západní civilizace a podobně.

Sam 90210

9.4.2016 12:19
Sam 90210

XXX.XXX.148.220

Zden napsal(a):
K tomuto, jak může někdo napsat- ani kdybych umíral/a hlady? V Čechách nikdo neumřel hlady už 200 let. Ani za válek. Kolik Čechů alespoň vidělo hladovějícího? Nebo dokonce umírajícího hlady,

Ale to neomlouvá Vietnamce ve Vietnamu, tam hlad dnes skutečně nehrozí.

Kdyby někdo umíral hlady sežere i člověka, natož psa
V tom Vietnamu, Číně a všude po světě se aspoň nějaké organizace snaží o nějakou tu osvětu. Horší bych to viděla v muslimských zemích, tam nikdo s opačným názorem nemá ani šanci přežít, natož se pokoušet o nějakou osvětu ohledně péče o zvířata.

9.4.2016 12:33
Zden

XXX.XXX.97.187

Sam tako bych nepaušalizoval. Muslimové nejsou jenom Arabové. Největší muslimská země na světě, Indonésie, je velice mírumilovná, lidé jsou velmi hodní přátelští a tolerantní.
co se týká toho jedení když má někdo hlad, zcela souhlasím. Nelze vyslovovat soudy s plným žaludkem.

9.4.2016 12:36

Proč v čr není zakázané konzumovat psy ? to mě zajímá.

9.4.2016 12:56
Zden

XXX.XXX.97.187

Já myslím, že otázka konzumace zvířat má být otázkou zvyků, citu a nikoli zákonů. Jsme svobodná země a stejným způsobem by nám někdo mohl zakazovat jíst vepřové nebo bažanty. To bychom byli na rovině diktátorských států. Rozumím zákonům proti trápení zvířat, chránění určitých druhů. Ale aby nám někdo diktoval co smíme nebo nesmíme jíst je diktatura. S jednou jedinou jedinou vyjímkou. Kanibalizmus.

Sam 90210

9.4.2016 12:57
Sam 90210

XXX.XXX.148.220

Zden napsal(a):
Sam tako bych nepaušalizoval. Muslimové nejsou jenom Arabové. Největší muslimská země na světě, Indonésie, je velice mírumilovná, lidé jsou velmi hodní přátelští a tolerantní.
co se týká toho jedení když má někdo hlad, zcela souhlasím. Nelze vyslovovat soudy s plným žaludkem.

No v Indonésii se ta zvířata nemají zrovna nejlépe, konkrétně třeba psi jsou tam na talíři denně i když je nejí zrovna muslimové.Já měla na mysli spíš země blízkého východu obecně, např. Sýrie, nebo takové Turecko, i když je v Evropě,90% obyvatel jsou muslimové a maso je pouze všechno halal (zaživa podříznutých zvířat bez omráčení), nebo psa vám tam podříznou klidně na ulici.

9.4.2016 13:01

Zkopírováno z diskuse ovce, kozy

Za naprostého nezájmu novinářů, ochránců zvířat a dalších skupin občanů prošla Parlamentem České republiky novela zákona č.166/1999 Sb., o veterinární péči a o změně souvisejících předpisů.
Její součástí je i nové zařazení, pro naprostou většinu lidí, domácích mazlíčků – psů a koček mezi takzvaná jatečná zvířata.

Odstavec 2 § 21 novely zákona zní nyní takto:
Jatečná zvířata pes a kočka, s výjimkou jedinců mladších 3 měsíců, mohou být poražena, jsou-li jejich maso a orgány určeny pouze pro spotřebu v domácnosti (domácí porážka). Toto maso a orgány nepodléhají veter. vyšetř., nestanoví-li KVS se zřetelem k nákazové situaci jinak.

9.4.2016 13:06
Zden

XXX.XXX.97.187

V Indonésii se psi nejedí a ve Vietnamu je to jídlo spíše vyjímečné.
Ale Sýrie je také zcela odlišná od Arabů. Původně Persie s velkým vlivem z Řecka. Neboli Syřani jsou mentalitou bližší Řekům jak Arabům. A s Araby je výrazně větší problém jako se Syřany. Bohužel dnes je Sýrie rozvrácená válkou a neplatí už vůbec nic.

Sam 90210

9.4.2016 13:14
Sam 90210

XXX.XXX.148.220

V jihovýchodní Asii psy, kočky, opice, krysy úplně běžně, všechno co se dá sníst.A že by se k nim před smrtí chovali nějak hezky ?

9.4.2016 13:59
Zden

XXX.XXX.97.187

Země jihovýchodní Asie se dost liší. V Laosu se jedí hodně krysy, brouci a veverky, v Indonésii opice, v Kambodži velcí pavouci, ale na pejsky je bohužel hlavně Vietnam. A ještě na čápy, dikobrazy a žáby. Žáby, ty se ale jedí úplně všude. Vůbec nejvíce v Malajsii. V příloze grilovaná krysa z Laosu.

9.4.2016 14:08
Zden

XXX.XXX.97.187

Ještě jeden obrázek. že jedí psy je smutné, ale na obrázku je celosvětově velmi přísně chráněný Ostrorep, živoucí fosilie beze změny 500 let. A jedí to pro malý kousíček masa pod krunýřem.

9.4.2016 14:13
Prestige

XXX.XXX.71.69

Zkopírováno z diskuse ovce, kozy

Za naprostého nezájmu novinářů, ochránců zvířat a dalších skupin občanů prošla Parlamentem České republiky novela zákona č.166/1999 Sb., o veterinární péči a o změně souvisejících předpisů.
Její součástí je i nové zařazení, pro naprostou většinu lidí, domácích mazlíčků – psů a koček mezi takzvaná jatečná zvířata.

Odstavec 2 § 21 novely zákona zní nyní takto:
Jatečná zvířata pes a kočka, s výjimkou jedinců mladších 3 měsíců, mohou být poražena, jsou-li jejich maso a orgány určeny pouze pro spotřebu v domácnosti (domácí porážka). Toto maso a orgány nepodléhají veter. vyšetř., nestanoví-li KVS se zřetelem k nákazové situaci jinak.

Myslím si že to co uvádíte není pravda, neb jsem toto nikde nenašla, ale opravte mě jestli se mýlím.

9.4.2016 15:47

Novela je hoax. Čl.166/1999 sb. zákona o veterinární péči. odstavec 2 § 21 ve skutečnosti to zní takto:
„Jatečná zvířata s výjimkou skotu starššího 24 měsíců, koní, oslů a jejich kříženců mohou být poražena v hospodářství chovatele, jsou-li jejich maso a orgány určeny pouze pro spotřebu v domácnosti chovatele (domácí porážka). Toto maso a orgány podléhají veterinárnímu vyššetření, stanoví-li tak krajská veterinární správa se zřetelem k nákazové situaci.“

V ČR neexistuje prováděcí vyhláška upravující postup při porážce psů, není možné psy porážet. Na jatkách ale. Konzumace takového masa však trestná není, nedojde-li k týrání.

V zákoně to prostě není.

9.4.2016 15:52

A je někde uvedená specifikace jatečního zvířete a nebo je to obecné označení pro zvíře, které bude zabito...poraženo...?

9.4.2016 16:16

Rozumí se:
c) hospodářskými zvířaty zvířata využívaná převážně k chovu, výkrmu, práci a jiným hospodářským účelům, zejména skot, prasata, ovce, kozy, koně, osli a jejich kříženci, drůbež, běžci, králíci, kožešinová zvířata, zvěř ve farmovém chovu, ryby a jiní vodní živočichové, včely a včelstva,

d) jatečnými zvířaty hospodářská zvířata, jež jsou určena k porážce a jatečnému zpracování a jejichž maso je určeno k výživě lidí

aneb kašlem na psy.).

12.4.2016 13:47
Dasvo

XXX.XXX.101.12

Rozumí se:
c) hospodářskými zvířaty zvířata využívaná převážně k chovu, výkrmu, práci a jiným hospodářským účelům, zejména skot, prasata, ovce, kozy, koně, osli a jejich kříženci, drůbež, běžci, králíci, kožešinová zvířata, zvěř ve farmovém chovu, ryby a jiní vodní živočichové, včely a včelstva,

d) jatečnými zvířaty hospodářská zvířata, jež jsou určena k porážce a jatečnému zpracování a jejichž maso je určeno k výživě lidí

aneb kašlem na psy.).

Prosím, co jsou běžci?

12.4.2016 13:56

Dasvo napsal(a):
Prosím, co jsou běžci?

Heh to nevím :D asi indický běžec kachna :D pštros a tak ?

12.4.2016 14:01
hunter

XXX.XXX.168.162

Heh to nevím :D asi indický běžec kachna :D pštros a tak ?

Přesně tak, pštros a nandu se řadí k běžcům. Indický běžec je mezi drůbeží.

Přidejte reakci

Přidat smajlík