Ahoj, potrebovala bych poradit jake kloubni vyzivy nam doporucite na artrozu v pokrocilem stadiu. Cetla jsem i o moznosti " vstriknuti kys.hyal. rovnou do kloubu, mate s tim nekdo zkusenost? Za kazdou radu s nejakou vyzivou co vam pomohla budu vdecna. Je tolik veci a kazdy zarucuje jak to pomuze, no vubec nevim co vybrat. Mame zatim jen granule hills a eucanuba a doplnek-seatone. Predem dekuji za rady a zkusenosti co komu pomohlo, pripadne i co bylo jen vyhozeni penez..
Uživatel s deaktivovaným účtem

Našemu psovi nejvíce pomohl Hyalutidin.Zlepšení bylo vidět už po 14 dnech.
Za sebe doporučuji koňský Alavis - Triple Blend. Pomohl mně i psovi.
Po zahájení aktivního tréninku canicrossu začal pes kulhat a ortoped nám oznámil, že se jedná o deformaci kloubu na základě špatného vývoje kostí ve štěněčím věku (jedna kost vyrostla malinko více a následně mu to po celou dobu jeho života devastovalo kloub) a doporučil sérii velmi drahých operací, které by problém stejně neodstranily, popřípadě za 150k kúru kmenových buněk.
Jelikož jsme dávali Alavis už nějakou dobu před tím preventivně, pokračovala jsem v kúře za zvýšených dávek a po pár týdnech přestal kulhat úplně. Už jsou to skoro dva roky, kdy jedeme systém cca tři měsíce Alavis, tři měsíce pauza, a pes nejeví sebemenší náznak bolesti či kulhání (ťuk ťuk). Kulhání se objevuje jen v případě, kdy pes rychle běhá delší dobu po tvrdém (asfalt, beton), což se děje velmi výjimečně. Letos mu bude devět let.
Přidávala jsem odměrku do granulí, případně do oleje z rybiček, když byl, nebo do trochy mléka (tak jsem jej konzumovala já, protože mléko je jediná věc, která srazí hořkost přípravku).
Jinak mimo téma, být Vámi, změnila bych značku granulí. Tyto zrovna za moc nestojí.
Já krmím momentálně Carneeval, kde je i kloubní výživa, a před tím Barking Head (také s obsahem kloubní výživy).
Janae

XXX.XXX.196.19
PumaCZ
napsal(a):
Za sebe doporučuji koňský Alavis - Triple Blend. Pomohl mně i psovi.
Po zahájení aktivního tréninku canicrossu začal pes kulhat a ortoped nám oznámil, že se jedná o deformaci kloubu na základě špatného vývoje kostí ve štěněčím věku (jedna kost vyrostla malinko více a následně mu to po celou dobu jeho života devastovalo kloub) a doporučil sérii velmi drahých operací, které by problém stejně neodstranily, popřípadě za 150k kúru kmenových buněk.
Jelikož jsme dávali Alavis už nějakou dobu před tím preventivně, pokračovala jsem v kúře za zvýšených dávek a po pár týdnech přestal kulhat úplně. Už jsou to skoro dva roky, kdy jedeme systém cca tři měsíce Alavis, tři měsíce pauza, a pes nejeví sebemenší náznak bolesti či kulhání (ťuk ťuk). Kulhání se objevuje jen v případě, kdy pes rychle běhá delší dobu po tvrdém (asfalt, beton), což se děje velmi výjimečně. Letos mu bude devět let.
Přidávala jsem odměrku do granulí, případně do oleje z rybiček, když byl, nebo do trochy mléka (tak jsem jej konzumovala já, protože mléko je jediná věc, která srazí hořkost přípravku).
Jinak mimo téma, být Vámi, změnila bych značku granulí. Tyto zrovna za moc nestojí.
Já krmím momentálně Carneeval, kde je i kloubní výživa, a před tím Barking Head (také s obsahem kloubní výživy).
Náš pes má naprosto stejnou diagnózu.
Jako štěně měl panostitidu a dále vše jak u vás.
Už si tak občasně pokulhává 13 let, hovawart, a vypadá jak mladík.
Asi nejvíc pomáhá vyhýbat se asfaltu a hlídat váhu, vše se zhorší při nemoci.
Přípravky na klouby střídáme od Alavisu po lidské, dle toho co je zrovna po ruce.
Vlastně nemám co napsat, jen mě zaujala choroba vašeho psa, protože dle mnoha veterinář u kterých jsme byli, je vzácné, aby panostitida měla následky i dospělém věku a pokud je má, je pes a utracení. Náš pes je prý vzácná výjimka.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228
Mně se výborně osvědčil Aptoflex

Giom- glukosamin, chondroitin, msm + h. Kolagen + samotné msm.
Janae
napsal(a):
Náš pes má naprosto stejnou diagnózu.
Jako štěně měl panostitidu a dále vše jak u vás.
Už si tak občasně pokulhává 13 let, hovawart, a vypadá jak mladík.
Asi nejvíc pomáhá vyhýbat se asfaltu a hlídat váhu, vše se zhorší při nemoci.
Přípravky na klouby střídáme od Alavisu po lidské, dle toho co je zrovna po ruce.
Vlastně nemám co napsat, jen mě zaujala choroba vašeho psa, protože dle mnoha veterinář u kterých jsme byli, je vzácné, aby panostitida měla následky i dospělém věku a pokud je má, je pes a utracení. Náš pes je prý vzácná výjimka.
My jsme byli u MVDr. Musila v Českém Brodě a sice nám neřekl, že by to bylo výjimečné, ale strašil, že pes bez operací nebude moci chodit atd. Naštěstí (ťuk ťuk) pes funguje zcela bez problémů, ostatní tři nohy má v pořádku, jen se, jak už jste napsala, vyhýbáme tvrdým povrchům a pesana nijak nepřetěžuji. Normálně procházkujeme (kolem 10km, ale příležitostně i více) a sem tam ho vezmu i s sebou běhat, když jedu za Prahu do lesa na kratší výběh (cca 5km), kde pobíháme vyloženě po lesních pěšinách, kde je to poměrně měkké.
Ale už mě netahá (canicross), ani ho neberu ke kolu, protože když běhá rychlým klusem delší dobu, tak ho tlapa následně bolí. Holt jsem se smířila s tím, že nemůžeme řádit jako před tím a šetřím ho. Super je v létě plavání.
napsal(a):
Giom- glukosamin, chondroitin, msm + h. Kolagen + samotné msm.
To MSM jsem začla dávat občas čubině na Vaše doporučení a docela dobrý, dřív jakoby trošku škobrtla, teď bez jediného problému. Komu ale luxusně pomohlo, je mamka, která má revmatoidni artritidu a skoro nic jí nezabírá, takže posílá veliké poděkování

nexxi
napsal(a):
To MSM jsem začla dávat občas čubině na Vaše doporučení a docela dobrý, dřív jakoby trošku škobrtla, teď bez jediného problému. Komu ale luxusně pomohlo, je mamka, která má revmatoidni artritidu a skoro nic jí nezabírá, takže posílá veliké poděkování
Jsem ráda

PumaCZ
napsal(a):
Jen bych chtěla upozornit, že MSM je přípravek pouze proti bolesti, obnovu samotného kloubu nepodporuje, takže je potřeba k němu vždy něco přidat.
Vždyť to píšu.