Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
13.4.2016 18:59
PumaCZ

XXX.XXX.102.140

Zdravím,
sháním info ohledně pasu pro psa na cestu do Německa a zpět a jsem zmatená, zda stačí jen tetování, nebo zda musím nechat psa i načipovat. Na každé stránce se dočítám něco jiného.
Jak to tedy je?
Děkuji!

Neregistrovaný uživatel

13.4.2016 19:05
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.15.2

PumaCZ napsal(a):
Zdravím,
sháním info ohledně pasu pro psa na cestu do Německa a zpět a jsem zmatená, zda stačí jen tetování, nebo zda musím nechat psa i načipovat. Na každé stránce se dočítám něco jiného.
Jak to tedy je?
Děkuji!

Musíš mít ideálně obojí...
Ale podmínkou - hlavní je petpass a čip

13.4.2016 19:14
PumaCZ

XXX.XXX.102.140

Díky za odpověď :).

13.4.2016 21:42
balisek

XXX.XXX.131.211

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Musíš mít ideálně obojí...
Ale podmínkou - hlavní je petpass a čip

Obojí není nutné. V rámci EU je povinný pet pas + mikročip + platné očkování proti vzteklině.

PS: Bez mikročipu pas ani nelze vystavit.

Neregistrovaný uživatel

27.4.2016 14:48
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.243.183

balisek napsal(a):
Obojí není nutné. V rámci EU je povinný pet pas + mikročip + platné očkování proti vzteklině.

Proto sem psala ideálně obojí, samozřejmě čip stačí...

28.4.2016 16:05
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

balisek napsal(a):

Teď už možná ne, netuším, ale můj 8.letý pes europas má a je jen tetovaný...

28.4.2016 16:35
Dasvo

XXX.XXX.101.12

lesnížínka napsal(a):
Teď už možná ne, netuším, ale můj 8.letý pes europas má a je jen tetovaný...

Teď už je povinný čip! tetování stačilo do určité doby, ale dnes musíte mít na cestování čip.

28.4.2016 20:22
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Dasvo napsal(a):
Teď už je povinný čip! tetování stačilo do určité doby, ale dnes musíte mít na cestování čip.

Ano, vím, že na cestování musí být čipovaný(zatím riskujeme Slovensko bez čipu) ale reagovala jsem na to, že europas bez čipu nikdo nevydá. Dobře, teď už asi ne...

17.7.2019 11:57
Atheira

XXX.XXX.181.160

Přicpu se sem, abych nemusela zakládat novou diskuzi. Jde mi o cestu konkrétně do Německa, ale zajímala by mě obecně EU.
Musí být pes nutně v přepravce nebo stačí postroj a pás na zadním sedadle? Někde jsem četla, že je podle dopravních předpisů prý nutná přepravka, což se mi úplně nezdá - a hlavně mě to dost vyděsilo, protože v autě používáme jen pásy k postroji, takže je to pro mě nečekaný problém...

Uživatel s deaktivovaným účtem

17.7.2019 21:43
Uživatel s deaktivovaným účtem

Atheira napsal(a):
Přicpu se sem, abych nemusela zakládat novou diskuzi. Jde mi o cestu konkrétně do Německa, ale zajímala by mě obecně EU.
Musí být pes nutně v přepravce nebo stačí postroj a pás na zadním sedadle? Někde jsem četla, že je podle dopravních předpisů prý nutná přepravka, což se mi úplně nezdá - a hlavně mě to dost vyděsilo, protože v autě používáme jen pásy k postroji, takže je to pro mě nečekaný problém...

Rakousko, Nemecko, Italie, Francie, Polsko, Slovensko...

"Po celou dobu jízdy musejí být psi v karavanu či autě v zamřížovaném prostoru, v boxu nebo upevnění speciálními popruhy."

Jezdime ven celkem casto a zatim pes na zadnim sedadle v autopostroji prikurtovan k pasu nikde nikomu nevadil.
...kdyz platite myta, sjizdi kazde auto kamera, kdyby bylo neco spatne, jiste si radi smlslnou... Takze asi ok.

18.7.2019 07:01
Atheira

XXX.XXX.181.160

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Rakousko, Nemecko, Italie, Francie, Polsko, Slovensko...

"Po celou dobu jízdy musejí být psi v karavanu či autě v zamřížovaném prostoru, v boxu nebo upevnění speciálními popruhy."

Jezdime ven celkem casto a zatim pes na zadnim sedadle v autopostroji prikurtovan k pasu nikde nikomu nevadil.
...kdyz platite myta, sjizdi kazde auto kamera, kdyby bylo neco spatne, jiste si radi smlslnou... Takze asi ok.

Díky, takže v podstatě to samé, co u nás. Říkala jsem si, že to určitě bude kec, tak jste mě uklidnila.

Přidejte reakci

Přidat smajlík