Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.15.2
PumaCZ
napsal(a):
Zdravím,
sháním info ohledně pasu pro psa na cestu do Německa a zpět a jsem zmatená, zda stačí jen tetování, nebo zda musím nechat psa i načipovat. Na každé stránce se dočítám něco jiného.
Jak to tedy je?
Děkuji!
Musíš mít ideálně obojí...
Ale podmínkou - hlavní je petpass a čip
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.243.183
balisek
napsal(a):
Obojí není nutné. V rámci EU je povinný pet pas + mikročip + platné očkování proti vzteklině.
PS: Bez mikročipu pas ani nelze vystavit.
Proto sem psala ideálně obojí, samozřejmě čip stačí...
Přicpu se sem, abych nemusela zakládat novou diskuzi. Jde mi o cestu konkrétně do Německa, ale zajímala by mě obecně EU.
Musí být pes nutně v přepravce nebo stačí postroj a pás na zadním sedadle? Někde jsem četla, že je podle dopravních předpisů prý nutná přepravka, což se mi úplně nezdá - a hlavně mě to dost vyděsilo, protože v autě používáme jen pásy k postroji, takže je to pro mě nečekaný problém...
Uživatel s deaktivovaným účtem

Atheira
napsal(a):
Přicpu se sem, abych nemusela zakládat novou diskuzi. Jde mi o cestu konkrétně do Německa, ale zajímala by mě obecně EU.
Musí být pes nutně v přepravce nebo stačí postroj a pás na zadním sedadle? Někde jsem četla, že je podle dopravních předpisů prý nutná přepravka, což se mi úplně nezdá - a hlavně mě to dost vyděsilo, protože v autě používáme jen pásy k postroji, takže je to pro mě nečekaný problém...
Rakousko, Nemecko, Italie, Francie, Polsko, Slovensko...
"Po celou dobu jízdy musejí být psi v karavanu či autě v zamřížovaném prostoru, v boxu nebo upevnění speciálními popruhy."
Jezdime ven celkem casto a zatim pes na zadnim sedadle v autopostroji prikurtovan k pasu nikde nikomu nevadil.
...kdyz platite myta, sjizdi kazde auto kamera, kdyby bylo neco spatne, jiste si radi smlslnou... Takze asi ok.
Uživatel s deaktivovaným účtem
napsal(a):
Rakousko, Nemecko, Italie, Francie, Polsko, Slovensko...
"Po celou dobu jízdy musejí být psi v karavanu či autě v zamřížovaném prostoru, v boxu nebo upevnění speciálními popruhy."
Jezdime ven celkem casto a zatim pes na zadnim sedadle v autopostroji prikurtovan k pasu nikde nikomu nevadil.
...kdyz platite myta, sjizdi kazde auto kamera, kdyby bylo neco spatne, jiste si radi smlslnou... Takze asi ok.
Díky, takže v podstatě to samé, co u nás. Říkala jsem si, že to určitě bude kec, tak jste mě uklidnila.