Dobrý den, s přítelem pánujeme do budoucna pořídit 2 pejsky, přemýšlíme o těchto dvou plemenech. Amstaf prý ale není vhodný s dalším psem, zajímalo by mě jestli někdo má amstafa s jiným pemenem, jestli spolu vychází. Pejsky chceme pořídit zaráz, hlavně proto aby byli spolu když nebudeme zrovna doma a byli na sebe zvyklí.
nonames
napsal(a):
Dobrý den, s přítelem pánujeme do budoucna pořídit 2 pejsky, přemýšlíme o těchto dvou plemenech. Amstaf prý ale není vhodný s dalším psem, zajímalo by mě jestli někdo má amstafa s jiným pemenem, jestli spolu vychází. Pejsky chceme pořídit zaráz, hlavně proto aby byli spolu když nebudeme zrovna doma a byli na sebe zvyklí.
Můžu se zeptat, proč zrovna tato dvě plemena? Co se psy chcete dělat za aktivity?
Máme spolu více plemen ve kterých je i Amstaf abych řekla pravdu docházelo ze strany staforda k útokům a provokace k ostatním psům.Docela bych se bála nechat tyto dvě plemena stejného pohlaví samotě.To, že spolu vyrůstají neznamená, že si nebudou v pubertě dokazovat dominanci.Ale třeba tu má někdo jinè zkušenosti.
nonames
napsal(a):
Bezva vymyšlený .
To pude .
Naprostá hloupost! Jednoho dne se zabijí nebo alespoň vážně potrhají. Může to fungovat nejen měsíce, ale i roky (lidi se nechají ukolébat - oni zrovna mají ty výjimky, které se krásně snesou), ale jednou to stejně přijde. Může to fungovat jen tehdy, když se sejdou dva jedinci s naprosto netypickou povahou, ale ta šance je téměř nulová.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228
rapotacka11
napsal(a):
Bezva vymyšlený .
To pude .
Vy tomu vždycky dokážete nasadit korunu!
Uživatel s deaktivovaným účtem

Dle názvu jsem myslela, že má někdo křížence amstafa a tibetské dogy, to by bylo hooodně zajímavé
nonames, inteligentní je si pořídit štěně jedno, to vychovat a vycvičit a až ke zvládnutému dospělému psu případně pořídit štěně. Navíc těchto dvou plemen, ani tibetská doga není ve vztahu k ostatním psům zaručený milius a ani to není pes, u kterého lze očekávat snadnou výchovu a zaručenou ovladatelnost.
Co budete dělat, až se vám začnou řezat dva pubertální velcí samci - respektive počítáš s tím? A doma je byt? dům se zahradou?
Nemám žádné zkušenosti s dominantníma plemenama, ale dva psy jsem doma od štěnd měla. Fungovalo to skvěle, ale právě jen proto, že berňák je mírumilovné plemeno a i když se na něj samík prsil a buzeroval ho, přešel to s klidem, nechal na sobě dříví štípat. Nikdy, nikdy by mne nenapadlo si pořídit spolu dva psy z vašeho výběru. Nevím, jak moc jste zkušení pejskaři, ale tohle jsou oba psi pro zkušené chovatele a ti by měli jasno, že tohle spolu opravdu ne.