Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

lustenina

15.4.2016 17:36
lustenina

XXX.XXX.124.75

Dobrý den,
zajímal by mě Váš názor na povahu psa PRT. Je rozdíl mezi fenou a psem?
Jde mi tedy především o to "problémové" chování. Všeobecně to mám samozřejmě nastudované.
Zvažovala jsem o feně, ale začínám přemýšlet naopak o psovi.
Jaké jsou Vaše osobní zkušenosti? Především co se týče nežádoucího lovení, uštěkanosti, chování k jiným psům a fenám.
Na sportovní doporučíte psa nebo fenu?

Děkuji.

Uživatel s deaktivovaným účtem

15.4.2016 18:34

Vy se ptáte na nežádoucí loveni u teriéra ? Sport?

15.4.2016 19:03
rapotacka11

XXX.XXX.32.109

Co je na tom divného ?
Má nastudováno .

15.4.2016 19:19

Jo, to je důležité

16.4.2016 00:15
fikovnice

XXX.XXX.30.49

Dámy, opět perlíte!

16.4.2016 06:43

lustenina napsal(a):
Dobrý den,
zajímal by mě Váš názor na povahu psa PRT. Je rozdíl mezi fenou a psem?
Jde mi tedy především o to "problémové" chování. Všeobecně to mám samozřejmě nastudované.
Zvažovala jsem o feně, ale začínám přemýšlet naopak o psovi.
Jaké jsou Vaše osobní zkušenosti? Především co se týče nežádoucího lovení, uštěkanosti, chování k jiným psům a fenám.
Na sportovní doporučíte psa nebo fenu?

Děkuji.

Nežádoucí lovení nekupujte ho, kupte si společenské plemeno- PRT je lovecký teriér. Ano mají silný lovecký pud, jsou poměrně uštěkaní a ostří na druhé psy.

16.4.2016 07:29
jezicek

XXX.XXX.94.7

PRT znam docela blizce nekolik:
- vsichni jsou aktivni, hopsavi, se silnou vazbou na panicky a touhou po castem fyzickem kontaktu
- vsichni maji ale silny lovecky pud, kocky a zajici je lakaji predevsim, i prestoze nekteri jsou s kockami od mala zvykli a domaci kocky nehoni, realne jsou schopni zvire ktere lovi i dostihnout a zabit
- samci maji sklon k takovete te macho agresivite, machrovani i na vyrazne vetsi psy - ne ale ke strachove agresi
- radi si steknou, ale znam vyrazne ustekanejsi plemena, ani u jednoho co znam to nepresahuje nejakou unosnou miru
- vsechny tri feny co znam jsou k jinym psum i fenam absolutne bezproblemove

Jinak to "nekupujte ho, kupte si společenské plemeno- PRT je lovecký teriér" bych nebral tak uplne dogmaticky. Vyziti psich plemen se meni, s airedalem se uz nelovi vydry, malinaci uz moc nepasou a rotvajleri nedoprovazeji dobytek na trh. Jejich plemenne dispozice se uplatnuji jinak.
PRT urcite muze byt dobry v agility, flyballu, noseworku nebo treba v ZMP (sprotovka pro mala plemena). Zalezi na tom, co zadavatelka chce se psem delat.
(a jestli vubec neco, tedy, pokud nic, taky bych na jejim miste pravda preferoval jine plemeno).

Přidejte reakci

Přidat smajlík