Americký buldok střední pudl?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
16.4.2016 12:19
Michaela001

XXX.XXX.68.31

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, bydlím v bytě a chtěla bych si pořídit pejska Amerického buldoka, do kterého jsem blázen už 5let. smajlík
Asi jediný problém, který tu je, je že máme 6ti letého středního pudlíka a já nevím, jak by spolu vycházeli. Náš pes miluje ostatní psy, je v lidské 'smečce' hodně dominantní, ale jakmile se objeví jiný pes, který je také dominantní, z našeho psa se stane sudmisiv.
Jedné známé jsme jednou hlídali anglického bullteriéra, který je hodně dominantní a vycházeli spolu naprosto v pohodě. Ale něco jiného je hlídání psa někomu jinému na 14 dní a pořízení si psa na celý život, že?
Jak už jsem řekla, přemýšlím nad tím strašně dlouho, ale jediné, čeho se já a moji rodiče bojíme je to, že se spolu ti dva nesnesou. Já vím, že záleží vždy na jednotlivci a nemůžete mi 100%ně říct, že spolu vycházet budou nebo nebudou. Ale budu ráda za každý názor, který mi napíšete. smajlík
Americký buldok je můj velký sen, ale tohle mě docela štve, proto jsem se rozhodla napsat sem. smajlík Doufám, že se tu najde někdo, kdo mi poradí, napíše svůj názor. smajlík
Předem moc děkuju. smajlík ♥.

Uživatel s deaktivovaným účtem

16.4.2016 13:47

Pokud je Váš pudlík submisivní vůči jiným psům, tak by neměl být problém, navíc, když spolu budou od začátku.

16.4.2016 14:37

Tohle vám nikdo neřekne na sto pro...

16.4.2016 22:51
kmichaal

XXX.XXX.213.198

Osobně si to dovedu představit.

17.4.2016 17:07
Michaela001

XXX.XXX.68.31

Děkuju moc za názory. :) Hodně mi pomohly v už pětiletém přemýšlení nad tím.
Děkuju!

17.4.2016 17:29

Michaela001 napsal(a):
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, bydlím v bytě a chtěla bych si pořídit pejska Amerického buldoka, do kterého jsem blázen už 5let. smajlík
Asi jediný problém, který tu je, je že máme 6ti letého středního pudlíka a já nevím, jak by spolu vycházeli. Náš pes miluje ostatní psy, je v lidské 'smečce' hodně dominantní, ale jakmile se objeví jiný pes, který je také dominantní, z našeho psa se stane sudmisiv.
Jedné známé jsme jednou hlídali anglického bullteriéra, který je hodně dominantní a vycházeli spolu naprosto v pohodě. Ale něco jiného je hlídání psa někomu jinému na 14 dní a pořízení si psa na celý život, že?
Jak už jsem řekla, přemýšlím nad tím strašně dlouho, ale jediné, čeho se já a moji rodiče bojíme je to, že se spolu ti dva nesnesou. Já vím, že záleží vždy na jednotlivci a nemůžete mi 100%ně říct, že spolu vycházet budou nebo nebudou. Ale budu ráda za každý názor, který mi napíšete. smajlík
Americký buldok je můj velký sen, ale tohle mě docela štve, proto jsem se rozhodla napsat sem. smajlík Doufám, že se tu najde někdo, kdo mi poradí, napíše svůj názor. smajlík
Předem moc děkuju. smajlík ♥.

Jak se projevuje hodně dominantní pes v lidské smečce?

18.4.2016 08:18
Dasvo

XXX.XXX.101.12

A nemůžete si pořídit buldočí fenu? podle mého názoru jsou dva samci v jedné domácnosti vždycky potenciálně výbušná kombinace. Když budete spoléhat na to, že to vyjde a pořídíte psa, co uděláte, když nastane problém? buď musíte být připravená na to, že třeba budete muset celý život psy oddělovat nebo tomu předejdete a pořídíte k psovi fenku. smajlík

18.4.2016 09:12

Ale tak zase plno nás ty dva samce má a i daleko horších kombinací a nemusíme oddělovat...

Ale určitě ne při postoji :
"ale jediné, čeho se já a moji rodiče bojíme je to, že se spolu ti dva nesnesou. Já vím, že záleží vždy na jednotlivci a nemůžete mi 100%ně říct, že spolu vycházet budou nebo nebudou"
...úplně mi tam chybí úloha psovoda, který musí určit pravidla, ta psy naučit, psy nějak vychovávat a vést a ne to nechat jenom na těch psech...

18.4.2016 09:27
balisek

XXX.XXX.131.211

"Náš pes... je v lidské 'smečce' hodně dominantní."

Jak se ta domnělá "dominance" Vašeho psa projevuje? Obávám se, že ve skutečnosti není dominantní, ale jednoduše nevychovaný.A pokud se na Vás "vytahuje" tvárný a poddajný pudl, není americký buldok zrovna nejlepší volba.

18.4.2016 09:57
Dasvo

XXX.XXX.101.12

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Ale tak zase plno nás ty dva samce má a i daleko horších kombinací a nemusíme oddělovat...

Ale určitě ne při postoji :
"ale jediné, čeho se já a moji rodiče bojíme je to, že se spolu ti dva nesnesou. Já vím, že záleží vždy na jednotlivci a nemůžete mi 100%ně říct, že spolu vycházet budou nebo nebudou"
...úplně mi tam chybí úloha psovoda, který musí určit pravidla, ta psy naučit, psy nějak vychovávat a vést a ne to nechat jenom na těch psech...

Já mám doma taky dva samce. váhově poněkud vyrovnanější než je zadavatelčina kombinace. A jsme bohužel ten případ, kdy to nefunguje a psi musí být oddělení. proto jsem zastáncem toho, že je lepší být připraven na nejhorší možnou variantu a eventuelně příjemně překvapen. smajlík anebo prostě nepříjemnostem předejít tím, že psa k psovi nepořídím.

18.4.2016 10:05

"proto jsem zastáncem toho, že je lepší být připraven na nejhorší možnou variantu a eventuelně příjemně překvapen"
tak toto v každém případě ano! Taky jsem počítala s problémy, s pubertou mladšího taky přišly a taky jsme to rychle pořešili a dlouhodobě řešili, a výsledek je supr .
Právě ta odlišnost plemen zadavatelky by v tomto případě měla být pozitivní.
Negativní je fakt, že nemají patrně zvládnutého ani toho pudla.

18.4.2016 10:07
rapotacka11

XXX.XXX.32.109

A vůbec.
Rodiče souhlasí s dalším psem ?

Přidejte reakci

Přidat smajlík