Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
19.4.2016 15:00
brebera

XXX.XXX.31.114

Už to tady pravděpodobně bylo, ale jak se řeší, když když sousedům přeletí slepice na naši zahradu a našem pozemku jí pes něco udělá?
Bohužel sousedi mají nové slepice a těm se moc líbí náš trávník, tak je to takový "Slepičí úlet" i několikrát denně. Psi jsou hodní, nechtějí zabít, ale chtějí si hrát. Když jsme doma a všimneme si toho, není problém, ale když si toho nevšimneme...už 2 slepice přišly o nějaké to peří. Sousedi to zatím nějak moc neřeší, občas je zavřou, ale pak zase pustí a je to nanovo. Dnes je na zahradě zase spousta peří a pod tůjí byla do mokra olízaná slepice, asi má trochu pošramocené křídlo. Mně to vadí, protože je mi jich líto, ale nechci kvůli tomu zavírat psy, když máme zahradu, venku je hezky a plotem to není. Jen se bojím, že to časem nějaká slepice nedá a může nastat problém.

19.4.2016 15:20
Iliena

XXX.XXX.106.253

Asi by to chtělo rozumnou domluvu se sousedem. Plotem to není? Jak se k vám tedy dostávají? Zastřihává jim soused křídla? Máme slepice oddělené běžné vysokým pletivem a se zastřiženými křídly se přes něj nedostanou. Každopádně pokud se slepici něco stane není to vaše vina, slepice je u vás a nemá tam co dělat.

19.4.2016 16:04
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Ano souhlasím, je to problém souseda a navíc, už jste je i na to upozorňovala. Mě slepice nevadí, řekla bych, že je mám ráda, ale slepice dokáže v trávníku nadělat pěknou paseku(vlastní zkušenost od babičky, její humno je jako tankodrom) Můj pes cizí slepice také prohání, respective se snaží nahnat zpátky domů, což by také některá nemusela rozchodit. Sousedé nás už znají a ví, že mají slepice ven pouštět, až ráno projdem. Oni ví, že jejich slepice tam vlastně nemají co dělat, já vím, že tam později už jsou a když jdu odpoledne, dám si psa už na vodítko. Jednou takto soused vypustil indické běžce v dobu, kdy jsem je tam vůbec nečekala. Pes při snaze je vytáhnout zalezlé za deskou, bohužel kačence překousal nohy. Bylo mi jí strašně líto, psa bych nejradši taky přizabila a to jsem se to dozvěděla až skoro za měsíc po incidentu, pes se tehdy tvářil, že se tam nic neděje. S velkou omluvou jsem kačenku zaplatila(tedy, handrkovali jsme se o peníze, které si vzít nechtěl) prý měl sežrat i toho kačera, že jsou stejně na nic - koupil jim je syn a oni je nechtěli. je to o domluvě. Prostě spousedům řekněte, ať jim zastříhnou to křídlo(jen jedno se zastřihuje) protože se bojíte, že je psi dorvou.

19.4.2016 16:35
brebera

XXX.XXX.236.251

Plot je ok, z naší strany jsme tam dali i zastiňovací fólii, takže neprolezou. Problém je v tom, že křídla, zastřižená nemají plus soused má v jejich výběru kralíkárnu, super odrazový bod na plot. Takže tohle vázne z jejich strany.
Po první trochu oškubané slepici je zavřeli. Ale jejich babička je dnes pustila a opět byli psi rychlejší než my. Slepice žije, ale je notně bez peří...
Chápu, že si to musí zabezpečit, jen dnes už mi jejich babička brblala, že tu slepici zaplatíme. Nejde ani tak o po peníze, ale těch zvířat je mi líto

19.4.2016 17:15
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Chápu, že se se sousedy nechcete dohadovat, ale řekla bych jí, že jsem už upozorňovala na to, ať si je ohlídají. Můžete si také vymyslet, že vám vyhrabaly a zničily nějakou kytku, či nevím co. Pokud slípka bude mít křídlo zastřižené, nedostane se u nich na králíkárnu a tedy ani k vám...pokud tam ovšem nemá něco dalšího, po čem na králíkárnu vyhopne Slepice by mi bylo samozřejmě taky líto...ale ony nejsou blbé, tak se možná alespoň tahle dotyčná už poučila(mému psu už se třeba babiččiny, klidí z cesty).

19.4.2016 19:43
brebera

XXX.XXX.31.114

Zatím rozhovory nevedou k ničemu. Snad budu příště rychlejší než psi, zastříhnu křídlo a budeme doufat, že to bude stačit.

20.4.2016 11:33
amiš

XXX.XXX.11.68

Nevím, co mají za slepice, ale tipla bych si, že z velkochovu na vejce. Pokud nemají lehké bílé v typu leghorka, tak až slípky začnou snášet, ztěžkbou a plot už nedají. Před tím holt zastřihnout jedno křídlo, bude stačit jedenkrát, slepice se prodávají zhruba měsíc před snáškou. Ačkoli, máme taky takovou borkyni, co létá pořád. Ale z těch dvaceti co máme, je to jen ta jedna, asi trénuje po nocích, ostatní už hrabou spořádaně jen na našem.

Přidejte reakci

Přidat smajlík