Dovoz šteniatka z Anglicka.

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
22.4.2016 10:08
palo sk

XXX.XXX.73.18

Prosím, kto má reálnu skúsenosť s dovozom šteniatka do CZ, SK v poslednom období cca max 1 rok nazad.Letecký, autom, busom.
Ďakujem za každý reálny príspevok.Prosím príspevky typu "ja si myslím"nepíšteĎakujem všetkým, ktorí napíšu, ako zrealizovali dopravu.
Palo SK.

Uživatel s deaktivovaným účtem

22.4.2016 22:05
Uživatel s deaktivovaným účtem

Jak velké štěně? Nikoho, kdo by z Anglie nechal převézt psa letecky, neznám, pouze ze zámoří. Ale vím o dvou psech, co se svezli s dalšími importy jiných plemen do Německa, tuším. A to už je kousek. Zajistili si to přes sociální sítě, samozřejmě ale přes chovatelské stránky, nic anonymního.

23.4.2016 08:45
brebera

XXX.XXX.31.114

Nejaktuálnější info by vám měli dát na svscr.cz
Od roku 2015 bývá problém s transitem přes Německo. Známá vloni dovážela štěně většího plemene, už by se v 8 týdnech nevešlo do váhových limitů spoluzavazadla a nechtěla ho dávat do zavazadlového prostoru. Jela pro něj autem, po vakcinaci a naběhlé imunitě na vzteklinu, tj necelé 4 měsíce. Takže klasika, čip, pas, vzteklina. To samé štěně z Francie.

25.4.2016 10:54
palo sk

XXX.XXX.73.18

Dobrý deň, ďakujem vám za príspevky.Jedná sa o šteňa vo veku 8 týždňov až 4 mesiace.Všetko oficiálne s PP.Psa mi kúpi angličan-policajt a potom ho musím dopraviť do SK.Myslím si že letecky je to najmenej stresujúce i keď bude v batožinovom priestore v prepravke.Verím, že prepravky so zvieratami majú lepší režim ako klasické kufre Dá sa ísť aj autom, ale tá cesta by mu asi menej prospela, a aj mne ako vodičovi.
Palo SK.

25.4.2016 11:31
sarabubu

XXX.XXX.95.167

Osobní zkušenost s tím nemám. Vždy když jsem se rozhodla, že jedeme s hafušou na dovču, byl pán už obsazený. Jinak bych jeho služby určitě využila, působí zodpovědně a jezdí už delší dobu. Jinak já osobně bych psa letadlem neposlala. Myslím, že je lepší, když je v kontaktu s člověkem a víte, co se s ním děje. Jezdím takhle tak dvakrát v roce a feňule to zvládá bez problémů.
http://www.pohyby.co.uk/inzerce/inzeraty/ad/spolujizda-do-cech-slovensko,17/nabidka-minibusem-do-cr-03-04-prevoz-osob-zvirat-nakladu,23529.

25.4.2016 12:02
palo sk

XXX.XXX.73.18

sarabubu napsal(a):
Osobní zkušenost s tím nemám. Vždy když jsem se rozhodla, že jedeme s hafušou na dovču, byl pán už obsazený. Jinak bych jeho služby určitě využila, působí zodpovědně a jezdí už delší dobu. Jinak já osobně bych psa letadlem neposlala. Myslím, že je lepší, když je v kontaktu s člověkem a víte, co se s ním děje. Jezdím takhle tak dvakrát v roce a feňule to zvládá bez problémů.
http://www.pohyby.co.uk/inzerce/inzeraty/ad/spolujizda-do-cech-slovensko,17/nabidka-minibusem-do-cr-03-04-prevoz-osob-zvirat-nakladu,23529.

Ďakujem Vám za odpoveď.Keďže to chcem realizovať v 9-11 mesiaci 2016, tak sa možno rozhodnem aj s takouto variantov.Zatiaľ je času dosť.
Palo SK.

26.4.2016 08:17
balisek

XXX.XXX.131.211

Štěně jsem kdysi dopravovala z Irska. Jelikož šlo o vlkodava, do váhového limitu spoluzavazadla se rozhodně nevešel. Letěl v zavazadlovém prostoru a včetně překládky v Londýně cestu přežil bez nejmenší újmy.

Pokud se štěnětem nepojedete Vy osobně (nebo jiná osoba, která bude zapsána v jeho pasu jako majitel), potřebujete také zplnomocnění majitele pro toho, kdo zvíře přepravuje + razítko o klinickém vyšetření od veterináře ne starší 24 hodin. Do ČR je v takovém případě potřeba také oficiální transportní certifikát s kulatým razítkem, do SR snad nikoliv.

Pozor! Hlavně se nepřiznávejte, že jde o koupi zvířete v zahraničí! Transport by pak totiž spadal do režimu obchodního přesunu, pro který platí jiný, přísnější režim.

PS: Štěňata mladší 12 týdnů nemusí mít očkování proti vzteklině.

26.4.2016 10:10
palo sk

XXX.XXX.73.18

"balisek" veľmi pekne ďakujem za info.
Palo SK.

26.4.2016 11:17
sarabubu

XXX.XXX.95.167

Myslím, že ty pravidla se od tý doby změnily. Žiju v UK a tak 2x v roce jezdíme s hafušou autem do ČR. Jezdíme trajektem, pes je vždy nahlášen v autě a nikdy je nezajímal a nikdy nechtěli vidět ani pas. Jen nám dají značku do auta, že je tam pes.Odtud odvezete snad i psa s prašivinou. Hlavně, že jede pryč. Zpátky je to samozřejmě přísnější a s kontrolou, ale i tyhle pravidla se oproti dřívějšku zjednodušily.

26.4.2016 12:16
balisek

XXX.XXX.131.211

Pravidla se nezměnila. Jiná věc je, jak je kdo kontroluje. Pokud jedete autem, nikdo se o Vás nejspíš starat nebude. Pokud však letíte letadlem, bez příslušných papírů Vás buď nevezmou na palubu nebo Vám zvíře nepropustí na cílovém letišti.

A hlavně - pokud už zaplatím nemalou cenu za importované štěně, nebudu riskovat případné problémy kvůli několika librám za razítko nebo pas.

26.4.2016 12:52
palo sk

XXX.XXX.73.18

Dobrý deň, ďakujem Vám za reálne príspevky.Možno sa ešte niekto nájde a napíše ako dopravil psa z Anglie domov.
Ďakujem Palo SK.

27.4.2016 10:48
sarabubu

XXX.XXX.95.167

balisek napsal(a):
Pravidla se nezměnila. Jiná věc je, jak je kdo kontroluje. Pokud jedete autem, nikdo se o Vás nejspíš starat nebude. Pokud však letíte letadlem, bez příslušných papírů Vás buď nevezmou na palubu nebo Vám zvíře nepropustí na cílovém letišti.

A hlavně - pokud už zaplatím nemalou cenu za importované štěně, nebudu riskovat případné problémy kvůli několika librám za razítko nebo pas.

Já ale píšu jen k cestě autem, ne letadlem. Podmínky pro převoz autem se oproti dřívějšku opravdu zjednodušily. Jezdím pravidelně už delší dobu, takže to můžu posoudit. Vyvézt psa z UK opravdu není problém.

27.4.2016 19:58
Dasvo

XXX.XXX.83.28

sarabubu napsal(a):
Já ale píšu jen k cestě autem, ne letadlem. Podmínky pro převoz autem se oproti dřívějšku opravdu zjednodušily. Jezdím pravidelně už delší dobu, takže to můžu posoudit. Vyvézt psa z UK opravdu není problém.

Souhlasím! známá to před pár dny udělala tak, že jí chovatelé přivezli štěně do Calais, tam si ho předali a ona ho odvezla domů.

Já osobně bych stokrát raději vezl štěně autem - můžete zastavit podle potřeby své i psí, zvířeti se celou dobu někdo věnuje, někdo ho hlídá, je sice odtrženo ze svého prostředí, ale není samo (v letadle to musí být velký stres! Už jenom nakládání... smajlík ). A kamaráda, co s Vámi bude ochoten jet najdete vždycky! (Aspoň já teda ano. smajlík ).

28.4.2016 09:10
palo sk

XXX.XXX.73.18

Ďakujem Vám za príspevok, verím, že i ďalšie príspevky na dannú tému pomôžu aj ďalším chovateľom.
Palo SK.

30.4.2016 12:24
bartrand

XXX.XXX.62.36

Když už je tu tohle téma, zajímalo by mě jak je to s importem ze švýcarska? Po zemi (převezla by mi ho matka co tam žije) letadlem (to bych si vzal na starost já, jsem na auto moc lenoch). Díky za odpovědi všem :).

Přidejte reakci

Přidat smajlík