Ahojky,
kdysi tady někdo psal, že umí opravit flexi vodítko - comfort 2.
Při úklidu jsem našla ve skříni jeden kousek s prasklou šňůrou, která skončila navinutá někde uvnitř. Dá se s tím něco spáchat?...vím, že jsem kdysi vodítko rozšroubovala a to byl jeho konec .
Flexinu máme, takže to není akutní..., spíše jsem typ, který nerad vyhazuje věci, tak dumám, zda se s tím dá ještě něco spáchat.
Díky za případnou radu.
noemi
napsal(a):
Šňůra
...zkoušela jsem něčím vytáhnout, ale nedá se odhadnout, která je ta pravá a moc přístupné to není.
Hm tak to nevím. U pásku je to jednodušší asi. U té šňůrky je asi i blbé to, že k ní vede jen malá díra, co? Pokud byste se tím vodítkem nebála rozloučit, možná byste mohla v zájmu vědy a dalších zoufalých majitelů zkusit ten otvor mírně rozšířit...
Uživatel s deaktivovaným účtem
Údajně to jde nějak rozlousknout.
Já mám na Giantu šroubky a naviják otevřený. Dokonce jsem koukala, že pásek jde vyměnit bez rozmontování a podle tloušťky popruhu by tam šlo nacpat místo 10 m 12. Akorát že ten origo pásek je odolný a jen tak se mi ničit nechce.
napsal(a):
Údajně to jde nějak rozlousknout.
Já mám na Giantu šroubky a naviják otevřený. Dokonce jsem koukala, že pásek jde vyměnit bez rozmontování a podle tloušťky popruhu by tam šlo nacpat místo 10 m 12. Akorát že ten origo pásek je odolný a jen tak se mi ničit nechce.
No, já jsem právě nějaký předchozí rozšroubala...a rozloupnout to šlo tak napůl. Dál už ani tam, ani zpět.
Rozloučit se s ním klidně můžu...v podstatě je stejně nepoužitelné .
tapina
napsal(a):
Hm tak to nevím. U pásku je to jednodušší asi. U té šňůrky je asi i blbé to, že k ní vede jen malá díra, co? Pokud byste se tím vodítkem nebála rozloučit, možná byste mohla v zájmu vědy a dalších zoufalých majitelů zkusit ten otvor mírně rozšířit...
Otvor je relativně dlouhý (podélný), na šířku by byl lepší...takhle se není v některým šňůrám jak dostat.
noemi
napsal(a):
No, já jsem právě nějaký předchozí rozšroubala...a rozloupnout to šlo tak napůl. Dál už ani tam, ani zpět.
Rozloučit se s ním klidně můžu...v podstatě je stejně nepoužitelné .
Dejte do googlu "Flexi repair". Vyběhlo mi toho mraky, i videa na You Tube.
Já jsem flexinu normálně rozšrubovala a rozdělala na dvě části. Nicméně ve středu byl jakýsi šnek z plechu a jak jsem se snažila ho natáhnout ( a lehce přetáhnout, abych navinula trochu víc lanka ), tak šnek vyskočil a vytvořil nad flexinou cosi, co připomínalo květák. S tím už bylo doopravdy nemožné cokoliv udělat. Takže jde to, ale důsledně přidržovat dlaní ten plíšek!
Tak hlásím, že flexina je funkční.
Stálo mě to 40 Kč (musela jsem koupit vhodný šroubovák ), úplně napůl to nepovolilo, ale stačilo to k tomu, abych našla utržený konec šňůry a pomocí špejle ji protáhla otvorem.
Dále už jsem si s koncovkou věděla rady (už jsem kdysi opravovala).
Díky za všechny rady .