Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
25.4.2016 20:23
noemi

XXX.XXX.64.236

Ahojky,
kdysi tady někdo psal, že umí opravit flexi vodítko - comfort 2.
Při úklidu jsem našla ve skříni jeden kousek s prasklou šňůrou, která skončila navinutá někde uvnitř. Dá se s tím něco spáchat?...vím, že jsem kdysi vodítko rozšroubovala a to byl jeho konec .
Flexinu máme, takže to není akutní..., spíše jsem typ, který nerad vyhazuje věci, tak dumám, zda se s tím dá ještě něco spáchat.

Díky za případnou radu.

25.4.2016 20:35
tapina

XXX.XXX.211.181

Jestli je to s páskem, jde si udělat zaostřený háček a tím pásek podebrat, napíchnout, vysunout. Zajistit. Opravit.

25.4.2016 20:39
noemi

XXX.XXX.64.236

tapina napsal(a):
Jestli je to s páskem, jde si udělat zaostřený háček a tím pásek podebrat, napíchnout, vysunout. Zajistit. Opravit.

Šňůra smajlík...zkoušela jsem něčím vytáhnout, ale nedá se odhadnout, která je ta pravá a moc přístupné to není.

25.4.2016 20:44
tapina

XXX.XXX.211.181

noemi napsal(a):
Šňůra smajlík...zkoušela jsem něčím vytáhnout, ale nedá se odhadnout, která je ta pravá a moc přístupné to není.

Hm tak to nevím. U pásku je to jednodušší asi. U té šňůrky je asi i blbé to, že k ní vede jen malá díra, co? Pokud byste se tím vodítkem nebála rozloučit, možná byste mohla v zájmu vědy a dalších zoufalých majitelů zkusit ten otvor mírně rozšířit...

Uživatel s deaktivovaným účtem

25.4.2016 22:29

Údajně to jde nějak rozlousknout.

Já mám na Giantu šroubky a naviják otevřený. Dokonce jsem koukala, že pásek jde vyměnit bez rozmontování a podle tloušťky popruhu by tam šlo nacpat místo 10 m 12. Akorát že ten origo pásek je odolný a jen tak se mi ničit nechce.

26.4.2016 18:48
noemi

XXX.XXX.64.236

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Údajně to jde nějak rozlousknout.

Já mám na Giantu šroubky a naviják otevřený. Dokonce jsem koukala, že pásek jde vyměnit bez rozmontování a podle tloušťky popruhu by tam šlo nacpat místo 10 m 12. Akorát že ten origo pásek je odolný a jen tak se mi ničit nechce.

No, já jsem právě nějaký předchozí rozšroubala...a rozloupnout to šlo tak napůl. Dál už ani tam, ani zpět.
Rozloučit se s ním klidně můžu...v podstatě je stejně nepoužitelné .

26.4.2016 18:50
noemi

XXX.XXX.64.236

tapina napsal(a):
Hm tak to nevím. U pásku je to jednodušší asi. U té šňůrky je asi i blbé to, že k ní vede jen malá díra, co? Pokud byste se tím vodítkem nebála rozloučit, možná byste mohla v zájmu vědy a dalších zoufalých majitelů zkusit ten otvor mírně rozšířit...

Otvor je relativně dlouhý (podélný), na šířku by byl lepší...takhle se není v některým šňůrám jak dostat.

26.4.2016 21:24

noemi napsal(a):
No, já jsem právě nějaký předchozí rozšroubala...a rozloupnout to šlo tak napůl. Dál už ani tam, ani zpět.
Rozloučit se s ním klidně můžu...v podstatě je stejně nepoužitelné .

Dejte do googlu "Flexi repair". Vyběhlo mi toho mraky, i videa na You Tube.

29.4.2016 16:26
kobylkalucni

XXX.XXX.89.103

Já jsem flexinu normálně rozšrubovala a rozdělala na dvě části. Nicméně ve středu byl jakýsi šnek z plechu a jak jsem se snažila ho natáhnout ( a lehce přetáhnout, abych navinula trochu víc lanka ), tak šnek vyskočil a vytvořil nad flexinou cosi, co připomínalo květák. S tím už bylo doopravdy nemožné cokoliv udělat. Takže jde to, ale důsledně přidržovat dlaní ten plíšek!

29.4.2016 20:06
noemi

XXX.XXX.64.236

Tak hlásím, že flexina je funkční.
Stálo mě to 40 Kč (musela jsem koupit vhodný šroubovák ), úplně napůl to nepovolilo, ale stačilo to k tomu, abych našla utržený konec šňůry a pomocí špejle ji protáhla otvorem.
Dále už jsem si s koncovkou věděla rady (už jsem kdysi opravovala).

Díky za všechny rady .

Přidejte reakci

Přidat smajlík