Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
26.4.2016 19:30
mgtka

XXX.XXX.92.43

Nikde jsem v diskuzich nic nenasla, asi neznam to spravne heslo pro vyhledavani:)
Chtela bych poprosit o radu jak zacit s krmenim temer ctyrtydenniho prcka kavalirky? Ruku mi pri kazde prilezitosti hezky olizuje, tak snad s ucenim nebude problem.
Cetla jsem nekde udelat kasicku z hoveziho masa a zloutku? Anebo staci radne rozmocit granule, kteryma je krmena matka? A to krmeni by asi melo mit takovou tu pokojovou teplotu?

Děkuji.

26.4.2016 19:35
anonymx

XXX.XXX.226.155

Uz davno mel mit naskrabane maso, tvaroh apod. Granule pro stenata, ale maso je maso.

Uživatel s deaktivovaným účtem

26.4.2016 19:36

mgtka napsal(a):
Nikde jsem v diskuzich nic nenasla, asi neznam to spravne heslo pro vyhledavani:)
Chtela bych poprosit o radu jak zacit s krmenim temer ctyrtydenniho prcka kavalirky? Ruku mi pri kazde prilezitosti hezky olizuje, tak snad s ucenim nebude problem.
Cetla jsem nekde udelat kasicku z hoveziho masa a zloutku? Anebo staci radne rozmocit granule, kteryma je krmena matka? A to krmeni by asi melo mit takovou tu pokojovou teplotu?

Děkuji.

Určitě je mnohem vhodnější škrábané maso, ale zvolila bych pro začátek kuřecí nebo krůtí, nařídit nejlépe kozím mlékem do hustoty řídké kaše. Po týdnu přidat žloutek, pak přidat vařenou mrkvičku, atd. Chce to postupně.

26.4.2016 19:43
anonymx

XXX.XXX.226.155

4 tydenni uz bezne krmim z misky a mnohem radeji maji trosku hustsi nez kasovitou stravu. Proste to co musi kousat.

26.4.2016 19:44

anonymx napsal(a):
4 tydenni uz bezne krmim z misky a mnohem radeji maji trosku hustsi nez kasovitou stravu. Proste to co musi kousat.

No jo, ale ovčák není kavalír.. Ať to mgtka zkusí oběma způsoby a uvidí.

26.4.2016 19:54
mgtka

XXX.XXX.92.43

Dekuji, dneska mi zustal kousek kureciho prsicka(syrove, nekorenene) tak to hned male dam jak se vzbudi. A mam to teda trochu prihrat? At ji pak neco z toho neboli.

26.4.2016 19:57

mgtka napsal(a):
Dekuji, dneska mi zustal kousek kureciho prsicka(syrove, nekorenene) tak to hned male dam jak se vzbudi. A mam to teda trochu prihrat? At ji pak neco z toho neboli.

Jak prihrat? Normálně ho buď naskrabejte nebo umelte a podávejte při pokojové teplotě, nejlépe se právě řeší tím teplým mlékem.

26.4.2016 19:58

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Jak prihrat? Normálně ho buď naskrabejte nebo umelte a podávejte při pokojové teplotě, nejlépe se právě řeší tím teplým mlékem.

Oprava: ředí.

26.4.2016 20:57
anonymx

XXX.XXX.226.155

Mam i kavaliry a par vrhu uz odchovano.

26.4.2016 20:58

anonymx napsal(a):
Mam i kavaliry a par vrhu uz odchovano.

Vážně ? Zrovna kavalíry? Myslím, ze se zadavatelka sama rozhodne.

26.4.2016 21:09
anonymx

XXX.XXX.226.155

Nyni uz jen jednu fenku trikolor, ale meli jsme vsechny barvy.

adf

26.4.2016 21:23
adf

XXX.XXX.156.1

Do mlieka zamiesat salko (kondenzovane mlieko), zohriat, zaliat piskotky, nechat ich v tom rozpustit, mozte pridat aj starter pre steniatka po par dnoch samozrejme, takisto aj nejake nadrobno nakrajane dobre masko, postupom casu, znizovat davku mlieka a salka, a zvysovat percento maska, granuliek...

26.4.2016 21:30

adf napsal(a):
Do mlieka zamiesat salko (kondenzovane mlieko), zohriat, zaliat piskotky, nechat ich v tom rozpustit, mozte pridat aj starter pre steniatka po par dnoch samozrejme, takisto aj nejake nadrobno nakrajane dobre masko, postupom casu, znizovat davku mlieka a salka, a zvysovat percento maska, granuliek...

To nemyslíte snad vážně k čemu jako piškoty a salko ?

26.4.2016 21:36
fikovnice

XXX.XXX.30.49

To nemyslíte snad vážně k čemu jako piškoty a salko ?

Myslím, že "mgtka" se tou "radou" řídit nebude...

26.4.2016 21:40

fikovnice napsal(a):
Myslím, že "mgtka" se tou "radou" řídit nebude...

No, taky v to doufám, ale upřímně mě to dostalo.

26.4.2016 21:47
fikovnice

XXX.XXX.30.49

No, taky v to doufám, ale upřímně mě to dostalo.

Mě taky...ale připadá mi, že u části lidi jsou ty piškoty s mlékem jakési "dogma", přes které nejede vlak a které jsou pro správný vývoj štěněte nezbytné.

26.4.2016 21:54

fikovnice napsal(a):
Mě taky...ale připadá mi, že u části lidi jsou ty piškoty s mlékem jakési "dogma", přes které nejede vlak a které jsou pro správný vývoj štěněte nezbytné.

Jo, to máte pravdu a taky polívky opravdu lituji štěňata, která vyrůstají na takových s.ragorach

26.4.2016 22:06
rapotacka11

XXX.XXX.79.37

Třeba si spletla Salko s kondenzovanou Tatrou (samozřejmě neslazenou...

Já bych nezačínala syrovým kuřetem...

26.4.2016 22:10

rapotacka11 napsal(a):
Třeba si spletla Salko s kondenzovanou Tatrou (samozřejmě neslazenou...

Já bych nezačínala syrovým kuřetem...

Možná se spletla.
A čím byste Vy začínala?

27.4.2016 07:52
rapotacka11

XXX.XXX.79.37

Úplný začátek ?
Umlela bych maso, tepelně upravila,
rýže, vločky. I nějaké vhodné granulky pro mimina.
Do vařeného i zeleninu, žloutek.
Zkoušela bych...
Můj současný pes má i po kvalitním a čerstvém,
syrovém "kuřeti" problém,
byla bych opatrná a nezačínala bych s ním.
Ostatní maso bych syrové zkoušela,
ale začínala bych vařeným.

27.4.2016 10:01
anonymx

XXX.XXX.27.66

Od začátku začínám masem - hovězí syrové bez ničeho. Se žloutkem opatrně, stačí tak 2 týdně. Pokud fena stále kojí je cokoliv jiného zbytečné.
Ale je na vás rozhodnout, čím bude štěně krmené v dospělosti u nových majitelů, granule nebo maso.
Pokud budete krmit granulemi, kvalitní při malá štěňata. Za léta vím, že štěňata nestojí o rozmáčenou kaši, raději je mají trochu tvrdší.

27.4.2016 10:07

anonymx napsal(a):
Od začátku začínám masem - hovězí syrové bez ničeho. Se žloutkem opatrně, stačí tak 2 týdně. Pokud fena stále kojí je cokoliv jiného zbytečné.
Ale je na vás rozhodnout, čím bude štěně krmené v dospělosti u nových majitelů, granule nebo maso.
Pokud budete krmit granulemi, kvalitní při malá štěňata. Za léta vím, že štěňata nestojí o rozmáčenou kaši, raději je mají trochu tvrdší.

Od zacatku jsem vždy začínala domácím naškrábaným kuřecím masem zalitým trochou kozího mléka, se žloutkem souhlasím, stačí dvakrát týdně. Není problém stěně navyknout jak na maso tak na granule, v tom by budoucí majitelé mohli pokračovat, stěnatum je jedno jakou konzistenci pod čumacek dostanou, hlavně ze jim to chutná.

Přidejte reakci

Přidat smajlík