Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
30.4.2016 04:22
Kocmanka

XXX.XXX.21.146

Dobrý den,

chci poprosit o radu.Mám tříletou fenku a v nedávné době k nám neplánovaně přibyla ještě jedna roční.Samostatně jsou obě zlaté, ale společně se hecují.Jak se někam vydá jedna, druhá nevidí neslyší a letí společně.Předhánějí se v kravinách.Poradíte prosím na čem a jak zapracovat abych s oběma mohla běžně fungovat?Děkuji.

30.4.2016 06:10
koňadra

XXX.XXX.128.31

Chce to čas, mladá zvířata často "otravují" ty starší, chtějí si hrát. To je přejde samo časem. Ale zároveň to chce DŮSLEDNOST - upevňovat poslušnost v povelech a trvat u obou na jejich splnění.

30.4.2016 06:17
Kocmanka

XXX.XXX.225.98

U nás právě provokuje ta starší.

30.4.2016 06:21
koňadra

XXX.XXX.128.31

Tak možná, že o to dřív ji to přejde. Jak dlouho tu novou fenku máte?

30.4.2016 08:54
conie

XXX.XXX.206.202

Brala bych tu novou fenu samostatně ven a cvičila s ní poslušnost, upevňovala vztah mezi vámi. Pokud první fena má dobrou poslušnost, tak při společných vycházkách druhá prostě na stopovačce, aby byla ovladatelná. Těžko prostě druhou fenu vycvičíte na společných vycházkách. Potřebujete se na sebe navzájem soustředit.

Neregistrovaný uživatel

30.4.2016 09:17
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.16.32

Starší fenu nechávat doma, s roční fenou začít makat a makat - vázat si jí na sebe, aby se nespoléhala na to, že má starší za "zadkem"

Uživatel s deaktivovaným účtem

30.4.2016 10:19

Moja 10 mesačná fenka tiež provokuje starších psov, chce sa hrať. Dúfam, že ju to prejde, keď dospeje. Asi by som sa držal toho čo napísala wulfina.

30.4.2016 10:58
Kocmanka

XXX.XXX.225.98

Mladší fena má poslušnost dobrou. Bývalý páneček s ní hodně cvičil a věnoval se.Musím přiznat, že horší je to s mojí-starší.Nikdy jsme necvičily, ale prostě to fungovalo.Dokud nepřišla mladá.Starší začíná zdrhat za zvěří, lidmi, psy a mladší se jí slepě drží.Pokud jdou samostatně-odvolám je v pohodě.Jak jdou spolu není šance.

4.5.2016 21:09
Chingis

XXX.XXX.239.105

Já to mám taky tak. Samostatně jsou to ti neposlušnější psi na světě, a jak jsou spolu tak ta starší provokuje tu mladší a navádí k všemožným lumpárnám. Před pár dny se té starší podařilo navést tu mladší do ohrady s odstavenými telaty. Čert (starší) se skoro okamžitě vrátila ke mě, naivní Tori se, s radostí děcka u vánočního stromečku, pustila do shánění stáda a přivedla všech asi patnáct telat k nám.

U mě funguje mít jednu na vodítku a cvičit poslušnost jak samostatně tak i společně, tam kde není moc rušivých podmětů, aby si zvykly že poslouchat se musí vždy, ne jen když jsou samy.

4.5.2016 23:09

Taky stejná situace. Můj pes, když je sám a navolno, se ode mě většinou nehne do té míry, že po něm šlapu. Zvlášť v neznámém prostředí. No a pak jdeme venčit s odvážnou ségrou a je pořád někde v čudu.

Přidejte reakci

Přidat smajlík