Trish

XXX.XXX.36.3
Ahoj, mám takový problém. Vím, že s tím asi nebudete mít nikdo zkušenosti, ale pár dobrých nápadů bych určitě ocenila.
Mému vrhu štěňátek je dnes 13 dní a tudíž se blíží jejich první odčervení. Čekat dlouho na pozdější věk určitě nechci. Když jsem o tom začala uvažovat reálně, tak netuším, jak pastičku do malých Plyšáků dostanu. Tady je problém:
Pár dní po porodu jsem tragickou nehodou přišla o fenu a tak štěňátka odchovávám sama. Nechtěli sát umělé mléko přes látku / vatu, injekční stříkačka nevyhovovala zase mě (bála jsem se, že zmáčknu moc) a tak papáme lahvičkou. Ze začátku sáli, ale podle stupně hladu (který byl jiný na začátku, v půlce i na konci krmení) jim buď průtoková dírka ve flašce nestačila a vztekali se a nebo byla zase moc velká a oni polykali mléka moc a dusili se. Tak jsme si společně zvykli, že když dostanou hlad, připlazí se, já je zvednu, oni otevřou tlamičku a nechají si ode mě mléko do čumáčku opatrně stříkat a jen ho polykají = nesají ho klasickým způsobem. Tudíž, když jim dám nyní prst do čumáčku (při odčervení s tou pastou), nezačnou cucat ani polykat a jen s jazýčkem vyplazeným čekají na něco tekutého.
Nevíte náhodou, jak je "přemluvit" k polykání?
PS. zatím jsem to nezkoušela, takže nevím, jak nám to půjde - třeba to bude fajn, ale za nějaké strategické nápady bych byla vděčná.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Proste striknout dozadu do tlamy a zavrit cumec, drzet hlavu nahoru a hladit pod krkem. To je reflex. Je jedno, jakym zpusobem stenata krmite
Trish

XXX.XXX.36.3
brebera
napsal(a):
Nevzpomenu si teď, ale jedna pasty je hodně tekutá. Nešla mi dávat z prstu, ale jen stříkačkou - možná by jim vyhovovala
Pokusím se nějaký tekutější sehnat. Nebo mě pak napadlo zředit mlékem.

mgtka
napsal(a):
Já odčervovala malou ve třech týdnech, kdy už pěkně olizovala a tak si to z pusy vylízala sama.
A jak Vám jdou příkrmy?
No malý bohužel ve 14-ti dnech dostal průjem a to už byla tečka, více to jeho slabé tělíčko nezvládlo. Piplali jsme a nevypiplali:(
Alespoň že nám ta malá potvora dělá radost, je to šídlo.

mgtka
napsal(a):
No malý bohužel ve 14-ti dnech dostal průjem a to už byla tečka, více to jeho slabé tělíčko nezvládlo. Piplali jsme a nevypiplali:(
Alespoň že nám ta malá potvora dělá radost, je to šídlo.
To mě mrzí, ale to je příroda
Trish

XXX.XXX.36.3
Tak a máme hotovo. První fenečka si nechala v čumáčku pastičku zhruba půl minuty a když jsem ji pustila v domnění, že už polkla, krásně jí vyplivla na deku a opatlala si v ní celou hlavičku. Prostě ochutnává jen to, co jí voní. A tak jsme ředili. Ostatní byli v pohodě. Pejsek, kterého si nechávám, dokonce vypadal, že by chtěl přidat.
jolyha

XXX.XXX.229.101
JInak tedy pro příště - tekutý přípravek, který se podává do tlamky ze stříkačky se jmenuje Drontal junior. Taková růžová tekutina. Pro prcky, kterým se nechce spolknout při prvním odčervení pastu je ideální.