Štěňata a odčervení - díky za všechny nápady

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Trish

3.5.2016 16:40
Trish

XXX.XXX.36.3

Ahoj, mám takový problém. Vím, že s tím asi nebudete mít nikdo zkušenosti, ale pár dobrých nápadů bych určitě ocenila.

Mému vrhu štěňátek je dnes 13 dní a tudíž se blíží jejich první odčervení. Čekat dlouho na pozdější věk určitě nechci. Když jsem o tom začala uvažovat reálně, tak netuším, jak pastičku do malých Plyšáků dostanu. Tady je problém:

Pár dní po porodu jsem tragickou nehodou přišla o fenu a tak štěňátka odchovávám sama. Nechtěli sát umělé mléko přes látku / vatu, injekční stříkačka nevyhovovala zase mě (bála jsem se, že zmáčknu moc) a tak papáme lahvičkou. Ze začátku sáli, ale podle stupně hladu (který byl jiný na začátku, v půlce i na konci krmení) jim buď průtoková dírka ve flašce nestačila a vztekali se a nebo byla zase moc velká a oni polykali mléka moc a dusili se. Tak jsme si společně zvykli, že když dostanou hlad, připlazí se, já je zvednu, oni otevřou tlamičku a nechají si ode mě mléko do čumáčku opatrně stříkat a jen ho polykají = nesají ho klasickým způsobem. Tudíž, když jim dám nyní prst do čumáčku (při odčervení s tou pastou), nezačnou cucat ani polykat a jen s jazýčkem vyplazeným čekají na něco tekutého.

Nevíte náhodou, jak je "přemluvit" k polykání?

PS. zatím jsem to nezkoušela, takže nevím, jak nám to půjde - třeba to bude fajn, ale za nějaké strategické nápady bych byla vděčná.

3.5.2016 16:47
brebera

XXX.XXX.31.114

Nevzpomenu si teď, ale jedna pasty je hodně tekutá. Nešla mi dávat z prstu, ale jen stříkačkou - možná by jim vyhovovala smajlík

Uživatel s deaktivovaným účtem

3.5.2016 17:02

Proste striknout dozadu do tlamy a zavrit cumec, drzet hlavu nahoru a hladit pod krkem. To je reflex. Je jedno, jakym zpusobem stenata krmite

Trish

3.5.2016 17:04
Trish

XXX.XXX.36.3

brebera napsal(a):
Nevzpomenu si teď, ale jedna pasty je hodně tekutá. Nešla mi dávat z prstu, ale jen stříkačkou - možná by jim vyhovovala smajlík

Pokusím se nějaký tekutější sehnat. Nebo mě pak napadlo zředit mlékem.

3.5.2016 17:46
brebera

XXX.XXX.31.114

Ale v tomto věku už vyvoláte v pohodě polykací reflex, jak je napsané výš.

3.5.2016 20:10
Dasvo

XXX.XXX.83.28

Mázněte jim to na patro a přidejte trošku mléka, které polknou. anebo naučte na pribináček, ten je sladký jistě ho polknou rádi. smajlík

3.5.2016 21:35
mgtka

XXX.XXX.22.73

Já odčervovala malou ve třech týdnech, kdy už pěkně olizovala a tak si to z pusy vylízala sama.

3.5.2016 21:37

mgtka napsal(a):
Já odčervovala malou ve třech týdnech, kdy už pěkně olizovala a tak si to z pusy vylízala sama.

A jak Vám jdou příkrmy?

3.5.2016 23:57
mgtka

XXX.XXX.22.73

No malý bohužel ve 14-ti dnech dostal průjem a to už byla tečka, více to jeho slabé tělíčko nezvládlo. Piplali jsme a nevypiplali:(
Alespoň že nám ta malá potvora dělá radost, je to šídlo.

4.5.2016 00:38

mgtka napsal(a):
No malý bohužel ve 14-ti dnech dostal průjem a to už byla tečka, více to jeho slabé tělíčko nezvládlo. Piplali jsme a nevypiplali:(
Alespoň že nám ta malá potvora dělá radost, je to šídlo.

To mě mrzí, ale to je příroda

Trish

4.5.2016 15:12
Trish

XXX.XXX.36.3

Tak a máme hotovo. První fenečka si nechala v čumáčku pastičku zhruba půl minuty a když jsem ji pustila v domnění, že už polkla, krásně jí vyplivla na deku a opatlala si v ní celou hlavičku. Prostě ochutnává jen to, co jí voní. A tak jsme ředili. Ostatní byli v pohodě. Pejsek, kterého si nechávám, dokonce vypadal, že by chtěl přidat.

jolyha

6.5.2016 15:10
jolyha

XXX.XXX.229.101

JInak tedy pro příště - tekutý přípravek, který se podává do tlamky ze stříkačky se jmenuje Drontal junior. Taková růžová tekutina. Pro prcky, kterým se nechce spolknout při prvním odčervení pastu je ideální.

Přidejte reakci

Přidat smajlík