Dobrý den, chci se zeptat jestli máte někdo zkušenosti s holou a suchou kůží na loktech psa.
Veterinář mi řekl, že je to proto, že mi pes lehává na tvrdém podkladu, což je fakt, protože máme doma plovoucí podlahy. Má sice svůj pelech ale v něm se moc nezdržuje.
Máte někdo nějaký tip, jak se těch míst zbavit? Jestli něčím mazat,
Dík.
Uživatel s deaktivovaným účtem

koňadra
napsal(a):
Přesně tak. Otlaky jsou z ležení na tvrdé podlaze. A ještě jsou psi, kteří jsou k tomu náchylnější více, jiní méně.
A u hladkosrstých - krátkosrstých - psů je to nápadnější. U chlupáčů se to víc schová.
Mám obříka, tedy plemeno náchylné k otlakům - velmi. Tak jsem mu vyrobila lehátko a leží na něm. Jen v létě, kdy vyhledává častěji místo ve stínu a na betonu, se otlaky trochu objeví, ale po většinu roku je to OK. Jiná rada než ležet na měkkém není, ale jak toho psa donutit (hlavně v horku), to asi nikdo neví. Také nejsme se psy 24 h denně, abychom je stále zaháněli na pelech. Nejčastěji leží před dveřmi, tak jsem tam koupila alespoň rohožku. Alespoň neleží úplně na betóně a přece jen něco utlumí. Takovou, ale podstatně větší (asi 1 m x 80 cm) http://www.avanti-koberce.cz/rohozka-gumova-k-24m-40x60x16-cm?utm_source=seznam&utm_medium=cpc&utm_campaign=Produktov%c3%a1+kampa%c5%88&utm_content=Roho%c5%bee.
Náš pes si volí místo ulehnutí dle svého - postel, peříny, pelíšky, svůj péřový polštář na zemi. Nemáme tvrdou podlahu, ale koberce.
I přes to má na 1 lokti celou dobu suché holé místo...myslím, že v některých případech nelze holá místa nějak výrazně ovlivnit...prostě k nim má pejsek sklony.
Taky míváme.dokud bývala fena v kotci, tak uplně, protože spávala zásadně na střeše boudy, aby měla přehled.. doma to dělí za zimní odbobí, to spává hlavně na gauči, někdy v kuchyni na svém křesle.. v noci má papasan.. ale jak přijdou tepla, tak prostě zásadně spí na zemi a nehnu s ní.. to je u nás další zákon schválnosti.. ona spí nejraděj v průvanu.. jakmile průvanu zamezím a zavřu kde to jde, tak se na mě vyčítavě koukne a otráveně odejde spát na pelech:D jamile naznám, že leží tak, že na ni netáhne a otevřu ventilačky, okamžitě se zvedá a jde si zas spookjeně lehnout do průvanu