Holá kůže na loktech

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
8.5.2016 17:47
scanmam

XXX.XXX.89.35

Dobrý den, chci se zeptat jestli máte někdo zkušenosti s holou a suchou kůží na loktech psa.
Veterinář mi řekl, že je to proto, že mi pes lehává na tvrdém podkladu, což je fakt, protože máme doma plovoucí podlahy. Má sice svůj pelech ale v něm se moc nezdržuje.
Máte někdo nějaký tip, jak se těch míst zbavit? Jestli něčím mazat,
Dík.

8.5.2016 17:49
balisek

XXX.XXX.131.211

Mazat můžete - Indulonou, kalciovou mastí či jiným zvláčňujícím krémem. Pokud se ale pes bude vytrvale lehat na tvrdé podlaze, bude pořád více-méně stejné.

10.5.2016 11:24
koňadra

XXX.XXX.138.226

Přesně tak. Otlaky jsou z ležení na tvrdé podlaze. A ještě jsou psi, kteří jsou k tomu náchylnější více, jiní méně.

Uživatel s deaktivovaným účtem

10.5.2016 11:45
Uživatel s deaktivovaným účtem

koňadra napsal(a):
Přesně tak. Otlaky jsou z ležení na tvrdé podlaze. A ještě jsou psi, kteří jsou k tomu náchylnější více, jiní méně.

A u hladkosrstých - krátkosrstých - psů je to nápadnější. U chlupáčů se to víc schová.

10.5.2016 13:03
scanmam

XXX.XXX.223.9

Jenže on si sám lehá na tu plovoučku, nebo lino.
(Od te doby co má zakázanou sedačku. )
Když ho pošlu do pelechu, tvaří se jako bych ho chtěl utratit. Vydrží tam tak tři minuty a pak se stejně zdejchne a vyvalí se u dveří, zase na tvrdé.

10.5.2016 16:13
koňadra

XXX.XXX.128.31

Mám obříka, tedy plemeno náchylné k otlakům - velmi. Tak jsem mu vyrobila lehátko a leží na něm. Jen v létě, kdy vyhledává častěji místo ve stínu a na betonu, se otlaky trochu objeví, ale po většinu roku je to OK. Jiná rada než ležet na měkkém není, ale jak toho psa donutit (hlavně v horku), to asi nikdo neví. Také nejsme se psy 24 h denně, abychom je stále zaháněli na pelech. Nejčastěji leží před dveřmi, tak jsem tam koupila alespoň rohožku. Alespoň neleží úplně na betóně a přece jen něco utlumí. Takovou, ale podstatně větší (asi 1 m x 80 cm) http://www.avanti-koberce.cz/rohozka-gumova-k-24m-40x60x16-cm?utm_source=seznam&utm_medium=cpc&utm_campaign=Produktov%c3%a1+kampa%c5%88&utm_content=Roho%c5%bee.

10.5.2016 21:04
noemi

XXX.XXX.64.236

Náš pes si volí místo ulehnutí dle svého - postel, peříny, pelíšky, svůj péřový polštář na zemi. Nemáme tvrdou podlahu, ale koberce.
I přes to má na 1 lokti celou dobu suché holé místo...myslím, že v některých případech nelze holá místa nějak výrazně ovlivnit...prostě k nim má pejsek sklony.

12.5.2016 18:24
nexxi

XXX.XXX.228.56

Taky míváme.dokud bývala fena v kotci, tak uplně, protože spávala zásadně na střeše boudy, aby měla přehled.. doma to dělí za zimní odbobí, to spává hlavně na gauči, někdy v kuchyni na svém křesle.. v noci má papasan.. ale jak přijdou tepla, tak prostě zásadně spí na zemi a nehnu s ní.. to je u nás další zákon schválnosti.. ona spí nejraděj v průvanu.. jakmile průvanu zamezím a zavřu kde to jde, tak se na mě vyčítavě koukne a otráveně odejde spát na pelech:D jamile naznám, že leží tak, že na ni netáhne a otevřu ventilačky, okamžitě se zvedá a jde si zas spookjeně lehnout do průvanu

Přidejte reakci

Přidat smajlík