Papillon - přelínání

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Vero.Nika

11.5.2016 08:53
Vero.Nika

XXX.XXX.17.49

Pěkný den všem,

chtěla bych se Vás tímto zeptat, zda-li se Vám stalo, že Vám na jaře (na podzim) nepřelínal pejsek. Mám 3letou holčičku papillonka a je půlka května a zatím vůbec nepřelínala zimní srst a už jí je ted v teplých dnech dost teplo. Uvažuji, že bych ji nechala ostříhat, ale nevím, zda-li se tímto problém vyřeší (letní srst myslím je termoregulační).

Je pravda, že na konci března měla maličkou bulku na tapce, po různých vyšetřeních se zjistilo, že je to nádorech(neshoubný), to se vše odstranilo, nyní již se vše hojí a do tohoto pátku bude brat poslední antibiotika na zotavení. Každý dva dny jezdíme na převazy, ptala jsem se paní doktorky, ale ta se s tímto nesetkala a poradila také ostříhat.. :(

Moc Vás tímto prosím o radu.
Děkuji,
Nika.

Uživatel s deaktivovaným účtem

11.5.2016 08:59
Uživatel s deaktivovaným účtem

Fenku bych nestříhala, nechte to na ní, ona si poradí, moje fenka taky líná jen ze stehen a to jen mírně, nebojte, ona se v té srsti neuvaří

11.5.2016 09:08
brebera

XXX.XXX.31.114

Nestříhat, jen pořádně vyčesat. Nebojte, mám daleko chlupatější psy a léto zvládají.
Na doktorku v tomto vážně nedejte.
Navíc po ostříhání se srst většinou zhorší.

11.5.2016 11:41
lev

XXX.XXX.253.186

Papiloni nemají a nesmí mít podsadu ( viz standard), čili u něho nic nepřelínává. Pouze průběžně obměňuje vrchní krycí srst. Pokud h o necháte ostříhat, riskujete změnu srsti.

Přidejte reakci

Přidat smajlík