Prosim o radu jak by tento maly pes mohl byt velky

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

chmelda10

11.5.2016 14:06
chmelda10

XXX.XXX.2.242

Prosim o radu do jake vysky a vahy by mohl vyrust tento krizenec byl nalezen a nevideli jsme rodice.

Prosim o radu.

Dekuji Adam.

Montinero

11.5.2016 14:09
Montinero

XXX.XXX.13.1

No vzhledem k tomu, že v něm vidím trochu z německého ovčáka, tak počítej, že bude větší. Těžko říct, ale je to krasavec

11.5.2016 14:17
Dasvo

XXX.XXX.101.12

To Vám určitě nikdo neřekne! Pokud byste udal (-a) váhu a věk, dalo by se aspoň trošku odhadovat, ale i tak by to bylo dost nepřesné. takhle ale můžeme opravdu jenm tipovat! Já osobně myslím, že příliš velký nebude, maximálně do patnácti, osmnácti kilo. smajlík

Uživatel s deaktivovaným účtem

11.5.2016 14:45

Já odhahuji kolem 45 cm v kohoutku a kolem 15-20 kg. Pes střední velikosti. Spíš než NO v něm vidím borderkolii a pod.

chmelda10

11.5.2016 14:47
chmelda10

XXX.XXX.2.242

Je ji 7-8 tydnu a vazi +- 3 kila.

11.5.2016 14:49
Dasvo

XXX.XXX.101.12

chmelda10 napsal(a):

Navrhuju udělat z tohoto tématu sázkařskou anketu! Vy za rok napíšete, kdo se trefil. smajlík

pokud je to takhle, trvám na svém odhadu patnácti až osmnácti kilo v dospělosti.

chmelda10

11.5.2016 14:50
chmelda10

XXX.XXX.2.242

Byla nalezena u popelnice.. tudiz nezname rodice.
asi jo s tou anketou je to fajn napad. jen se snazime zjistit co nejvice odhadu.

11.5.2016 15:04

chmelda10 napsal(a):

Tak to si dovoluji odhadnout váhu do 20 kg. Střední pes.

11.5.2016 15:06

chmelda10 napsal(a):
Byla nalezena u popelnice.. tudiz nezname rodice.
asi jo s tou anketou je to fajn napad. jen se snazime zjistit co nejvice odhadu.

To pak ale musíte hlásit vývoj.

chmelda10

11.5.2016 15:10
chmelda10

XXX.XXX.2.242

Budu hlasit vse nad dvacet kg by to bylo horsi.

11.5.2016 17:50
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Já, jakožto majitelka berňáka ho tam dle kresby vidím, ale očividně šmrncnutého něčím menším. Kolem těch 20kg taky tipuju

11.5.2016 18:12
Arni

XXX.XXX.111.238

Dovolím si taky tipnout 21kg 450g.

11.5.2016 20:08
bhk

XXX.XXX.210.225

I já si tedy tipnu.
18kg,45cm

11.5.2016 20:16

Tak já teda taky tipnu 19kg a 49cm

11.5.2016 20:28
Terven

XXX.XXX.110.147

Tipuju míň - 12 až 15

Neregistrovaný uživatel

11.5.2016 20:35
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228

chmelda10 napsal(a):

Jestli jsou tyhle údaje správné, tak si myslím, že 20 kg v dospělosti určitě mít nebude - např. naši malinoisi mají v 8 týdnech 6 i více kg, a v dospělosti mají kolem 25 - 28kg.

11.5.2016 20:47

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Jestli jsou tyhle údaje správné, tak si myslím, že 20 kg v dospělosti určitě mít nebude - např. naši malinoisi mají v 8 týdnech 6 i více kg, a v dospělosti mají kolem 25 - 28kg.

Asi záleží hodně na plemeni i jedinci. Můj labrador měl v 8 týdnech 6,5kg a v dospělosti má 37kg.

Neregistrovaný uživatel

11.5.2016 20:50
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Asi záleží hodně na plemeni i jedinci. Můj labrador měl v 8 týdnech 6,5kg a v dospělosti má 37kg.

To určitě, ale tohle zvířátko nepůsobí nijak robustně - pokud má teď opravdu 3 kila, tak bych se nebála toho, že bude mít v dospělosti přes dvacet

11.5.2016 21:10
lavacca

XXX.XXX.164.49

chmelda10 napsal(a):

Podobnou "prďku" jsme si brali z depozita, taky se nevěděli rodiče. Měla taky 3 kg v těch 7-8 týdnech. Dneska má už 5 let - má 40 cm a k tomu 25 kg. Pak jsme si o 4 roky později brali křížence, kde jsou oba rodiče známí voříšci (táta kolem 15 kg, máma 6 kg) a má teďka +- 40 cm a k tomu 18 kg. Faktem je nejen více chlupatý než rodiče, ale i nasvalený, takže váží přece jen kapku víc než taťku. :)

Takže můj osobní tip je cca 40 cm + k tomu 15-25 kg.

11.5.2016 21:30
brebera

XXX.XXX.31.114

lavacca napsal(a):
Podobnou "prďku" jsme si brali z depozita, taky se nevěděli rodiče. Měla taky 3 kg v těch 7-8 týdnech. Dneska má už 5 let - má 40 cm a k tomu 25 kg. Pak jsme si o 4 roky později brali křížence, kde jsou oba rodiče známí voříšci (táta kolem 15 kg, máma 6 kg) a má teďka +- 40 cm a k tomu 18 kg. Faktem je nejen více chlupatý než rodiče, ale i nasvalený, takže váží přece jen kapku víc než taťku. :)

Takže můj osobní tip je cca 40 cm + k tomu 15-25 kg.

Nebyla by jen tak pro zajímavost fotka? Mám fenku 52 cm a 21 kg, v 8 týdnech +- 5 kg.

11.5.2016 21:34

43 cm...17,5 kg.

11.5.2016 22:40

16,5 kg,46 cm v kohoutku.

11.5.2016 22:42

43 cm...17,5 kg.

To bych řekla, že bude k výšce moc, štěně nevypadá moc krátkonohé. Můj 43/10,5.

12.5.2016 06:51

To bych řekla, že bude k výšce moc, štěně nevypadá moc krátkonohé. Můj 43/10,5.

No myslela jsem, že by štěndo mohlo být cca ve velikosti menšího choďáka...zdá se mi, že něco ovčáckýho by v sobě mohl mít...
no v každém případě by bylo opravdu zajímavá informace od zadavatele až štěndo vyroste, jak to dopadlo

Atheira

1.9.2016 19:11
Atheira

XXX.XXX.50.119

Ahoj,
je to určitě všude pořád dokola, ale taky bych se ráda zeptala na odhad velikosti mého prcka. Mně osobně je to vlastně i docela jedno, jestli bude malá nebo větší. Je to adopčanda a nebrala jsem si ji s nějakými očekáváními, co se vzhledu týče.
Povahově je naprosto úžasná a chytrá, což mi společně s tím, že je to veselé a zdravé štěně, mnohem přednější, než cokoli.

Jenže kam se hnu, všude na mě hnedka bafnou: "A jak vyroste?" A já můžu jen krčit rameny a říkat, že nevím. Když jsem si ji přinesla, byla dost hubená a vážila 2,5kg. Dost trpěla na průjem, ale po dietě se srovnala a začala přibírat. Teď má přes tři měsíce (podle slov veterináře by měla být narozená někdy kolem druhého týdne v květnu) a váhu 7kg. V kohoutku 36cm. Máte někdo nějaký odhad? Přidávám i fotky. Ta v náručí je teď aktuální, ta, kde je vidět celá, je ze začátku srpna, tam vážila 5kg, v kohoutku 32cm. (Jo, vážila jsem ji a rovnou i měřila jako divá. Ale tu váhu jsem prostě musela hlídat jak ostříž, protože ji ze začátku fakt nebylo vůbec dobře. Tak mám teď záznamy jak naprostej blázen. :D).

1.9.2016 23:19
marcelaamax

XXX.XXX.140.201

Atheira napsal(a):
Ahoj,
je to určitě všude pořád dokola, ale taky bych se ráda zeptala na odhad velikosti mého prcka. Mně osobně je to vlastně i docela jedno, jestli bude malá nebo větší. Je to adopčanda a nebrala jsem si ji s nějakými očekáváními, co se vzhledu týče.
Povahově je naprosto úžasná a chytrá, což mi společně s tím, že je to veselé a zdravé štěně, mnohem přednější, než cokoli.

Jenže kam se hnu, všude na mě hnedka bafnou: "A jak vyroste?" A já můžu jen krčit rameny a říkat, že nevím. Když jsem si ji přinesla, byla dost hubená a vážila 2,5kg. Dost trpěla na průjem, ale po dietě se srovnala a začala přibírat. Teď má přes tři měsíce (podle slov veterináře by měla být narozená někdy kolem druhého týdne v květnu) a váhu 7kg. V kohoutku 36cm. Máte někdo nějaký odhad? Přidávám i fotky. Ta v náručí je teď aktuální, ta, kde je vidět celá, je ze začátku srpna, tam vážila 5kg, v kohoutku 32cm. (Jo, vážila jsem ji a rovnou i měřila jako divá. Ale tu váhu jsem prostě musela hlídat jak ostříž, protože ji ze začátku fakt nebylo vůbec dobře. Tak mám teď záznamy jak naprostej blázen. :D).

Jéé krásnej ušoplesk Velikost nedokážu odhnadnout, můj pes měl ve 3 měsících 10 kg, teď je mu přes rok a má přes 30 kg. Kamarádka má psa, který měl na 3 měsících 7 kg a teď v dospělosti má skoro 40 kg. Takže u kříženců fakt těžko říct

1.9.2016 23:51
koně

XXX.XXX.205.252

Podle kostry a velikých tlapek bych soudila na nejmíň 50cm KV
.Ty uši jsou legrační, jsem zvědavá, jestli jí k nim trochu doroste i hlava

Atheira

2.9.2016 07:59
Atheira

XXX.XXX.240.42

Já si právě myslím, že ono to odhadnout asi ani pořádně nejde. Buď bude zakrslá nebo vyroste. Brala jsem si ji tedy s tím, že bude spíš menší, původně se počítalo tak max.12kg v dospělosti, ale jak už jsem řekla, ono je to vlastně celkem jedno. Pořizovala jsem si hlavně pejska, se kterým budu moct dlouhé hodiny lítat, courat a aby mu vyhovoval aktivní život.
Asi mi nezbyde, než si počkat na překvápko. Hodně známých mělo taky různě velké voříšky a když jsem byla menší, dvakrát jsme si brali štěně neurčitého původu. Ale už si moc nevzpomínám, jak ta štěňata byla velká a jak rostla.

Atheira

2.9.2016 08:01
Atheira

XXX.XXX.240.42

koně napsal(a):
Podle kostry a velikých tlapek bych soudila na nejmíň 50cm KV
.Ty uši jsou legrační, jsem zvědavá, jestli jí k nim trochu doroste i hlava

Uši naštěstí už víc nerostou. Obří byly, už když jsem ji přinesla, a to byla mnohem menší. Plandaly jí všude možně a známí se smáli, jak je vůbec může udržet na hlavě. Ale každý si jí díky tomu všimne. Uvidíme, jestli jí to zůstane nebo do nich ještě zvládne dorůst. :D.

2.9.2016 08:03
Andrýsek3

XXX.XXX.44.20

Atheira napsal(a):
Já si právě myslím, že ono to odhadnout asi ani pořádně nejde. Buď bude zakrslá nebo vyroste. Brala jsem si ji tedy s tím, že bude spíš menší, původně se počítalo tak max.12kg v dospělosti, ale jak už jsem řekla, ono je to vlastně celkem jedno. Pořizovala jsem si hlavně pejska, se kterým budu moct dlouhé hodiny lítat, courat a aby mu vyhovoval aktivní život.
Asi mi nezbyde, než si počkat na překvápko. Hodně známých mělo taky různě velké voříšky a když jsem byla menší, dvakrát jsme si brali štěně neurčitého původu. Ale už si moc nevzpomínám, jak ta štěňata byla velká a jak rostla.

No myslím, že bude o dost větší. Těch 20-30 kg tipuji. Je krásná a ty plachtičky.

2.9.2016 10:47

Jestli že má ve 12 týdnech 7 kilo, můj pes měl 10, ted má 40 kg takže tipuju tak přes těch 30 bude mít.

2.9.2016 11:10
lavacca

XXX.XXX.164.49

Atheira napsal(a):
Ahoj,

Mi přijde jak mix "maliny"..tj. kolem 60 cm a 30 kg v dospělosti bych jí tipla...

Pro porovnání - my si brali štěndo briarda, kdy měla v 6 týdnech 3 kg (no, byla hůř krmená, běžně v tom věku už mívají kolem 5-6 kg fenky). Ve 3 měsících měla 9,5 kg a 38 cm v kohoutku...a nyní má 62 cm v kohoutku a 35 kg (je už 9 letá).

2.9.2016 11:38
lavacca

XXX.XXX.164.49

brebera napsal(a):
Nebyla by jen tak pro zajímavost fotka? Mám fenku 52 cm a 21 kg, v 8 týdnech +- 5 kg.

Nevím, zda sem ještě mrknete... předtím jsem to přehlédla...

Atheira

2.9.2016 12:38
Atheira

XXX.XXX.240.170

lavacca napsal(a):
Mi přijde jak mix "maliny"..tj. kolem 60 cm a 30 kg v dospělosti bych jí tipla...

Pro porovnání - my si brali štěndo briarda, kdy měla v 6 týdnech 3 kg (no, byla hůř krmená, běžně v tom věku už mívají kolem 5-6 kg fenky). Ve 3 měsících měla 9,5 kg a 38 cm v kohoutku...a nyní má 62 cm v kohoutku a 35 kg (je už 9 letá).

On by jeden z rodičů nejspíš měl být belgičák (zcela určitě ne čistý, ale hodně pravděpodobně tam opravdu bude). Byla mi z dočasky svěřena jako kříženec NO s tím, že ti, kterým byla štěňata odebrána, tvrdili, že otec štěňat je NO. Jenže s naším vetem jsme se shodli, že bude spíš částečně maliňačka, než jak tvrdili původně. Ale ono se není čemu divit. O těch lidech, od kterých původně přišla, si myslím svoje. Nedivila bych se, kdyby belgického ovčáka zaměnili za německého. Ostatně, to je mezi lidmi úplně normální, že pletou jablka z hruškama a nemusí to být nutně tací, co mají psi v prasáckých podmínkách. Jednou jsme na procházce potkali slečnu s čuvačem. Teta se rozplývala, že je to boží retrívr. :D

Mně právě jen přijde taková dost drobounká na to, aby to v dospělosti dotáhla na 30kg. Ale jednou uvidím, co z ní bude. :D.

2.9.2016 13:22

Záleží na tom, jak se bude dál vyvíjet...dle mého buď středního vzrůstu nebo velký pes, ale lehčího typu...dle mého...taky mi lehce vzdáleně typově připomíná malinu...

Přidejte reakci

Přidat smajlík