chmelda10
XXX.XXX.2.242
Prosim o radu do jake vysky a vahy by mohl vyrust tento krizenec byl nalezen a nevideli jsme rodice.
Prosim o radu.
Dekuji Adam.
Montinero
XXX.XXX.13.1
No vzhledem k tomu, že v něm vidím trochu z německého ovčáka, tak počítej, že bude větší. Těžko říct, ale je to krasavec
Uživatel s deaktivovaným účtem
Já odhahuji kolem 45 cm v kohoutku a kolem 15-20 kg. Pes střední velikosti. Spíš než NO v něm vidím borderkolii a pod.
chmelda10
XXX.XXX.2.242
Je ji 7-8 tydnu a vazi +- 3 kila.
chmelda10
XXX.XXX.2.242
Byla nalezena u popelnice.. tudiz nezname rodice.
asi jo s tou anketou je to fajn napad. jen se snazime zjistit co nejvice odhadu.
chmelda10
napsal(a):
Tak to si dovoluji odhadnout váhu do 20 kg. Střední pes.
chmelda10
napsal(a):
Byla nalezena u popelnice.. tudiz nezname rodice.
asi jo s tou anketou je to fajn napad. jen se snazime zjistit co nejvice odhadu.
To pak ale musíte hlásit vývoj.
chmelda10
XXX.XXX.2.242
Budu hlasit vse nad dvacet kg by to bylo horsi.
Tak já teda taky tipnu 19kg a 49cm
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.197.228
chmelda10
napsal(a):
Jestli jsou tyhle údaje správné, tak si myslím, že 20 kg v dospělosti určitě mít nebude - např. naši malinoisi mají v 8 týdnech 6 i více kg, a v dospělosti mají kolem 25 - 28kg.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Jestli jsou tyhle údaje správné, tak si myslím, že 20 kg v dospělosti určitě mít nebude - např. naši malinoisi mají v 8 týdnech 6 i více kg, a v dospělosti mají kolem 25 - 28kg.
Asi záleží hodně na plemeni i jedinci. Můj labrador měl v 8 týdnech 6,5kg a v dospělosti má 37kg.
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.197.228
napsal(a):
Asi záleží hodně na plemeni i jedinci. Můj labrador měl v 8 týdnech 6,5kg a v dospělosti má 37kg.
To určitě, ale tohle zvířátko nepůsobí nijak robustně - pokud má teď opravdu 3 kila, tak bych se nebála toho, že bude mít v dospělosti přes dvacet
chmelda10
napsal(a):
Podobnou "prďku" jsme si brali z depozita, taky se nevěděli rodiče. Měla taky 3 kg v těch 7-8 týdnech. Dneska má už 5 let - má 40 cm a k tomu 25 kg. Pak jsme si o 4 roky později brali křížence, kde jsou oba rodiče známí voříšci (táta kolem 15 kg, máma 6 kg) a má teďka +- 40 cm a k tomu 18 kg. Faktem je nejen více chlupatý než rodiče, ale i nasvalený, takže váží přece jen kapku víc než taťku. :)
Takže můj osobní tip je cca 40 cm + k tomu 15-25 kg.
lavacca
napsal(a):
Podobnou "prďku" jsme si brali z depozita, taky se nevěděli rodiče. Měla taky 3 kg v těch 7-8 týdnech. Dneska má už 5 let - má 40 cm a k tomu 25 kg. Pak jsme si o 4 roky později brali křížence, kde jsou oba rodiče známí voříšci (táta kolem 15 kg, máma 6 kg) a má teďka +- 40 cm a k tomu 18 kg. Faktem je nejen více chlupatý než rodiče, ale i nasvalený, takže váží přece jen kapku víc než taťku. :)
Takže můj osobní tip je cca 40 cm + k tomu 15-25 kg.
Nebyla by jen tak pro zajímavost fotka? Mám fenku 52 cm a 21 kg, v 8 týdnech +- 5 kg.
43 cm...17,5 kg.
16,5 kg,46 cm v kohoutku.
napsal(a):
43 cm...17,5 kg.
To bych řekla, že bude k výšce moc, štěně nevypadá moc krátkonohé. Můj 43/10,5.
napsal(a):
To bych řekla, že bude k výšce moc, štěně nevypadá moc krátkonohé. Můj 43/10,5.
No myslela jsem, že by štěndo mohlo být cca ve velikosti menšího choďáka...zdá se mi, že něco ovčáckýho by v sobě mohl mít...
no v každém případě by bylo opravdu zajímavá informace od zadavatele až štěndo vyroste, jak to dopadlo
Atheira
XXX.XXX.50.119
Ahoj,
je to určitě všude pořád dokola, ale taky bych se ráda zeptala na odhad velikosti mého prcka. Mně osobně je to vlastně i docela jedno, jestli bude malá nebo větší. Je to adopčanda a nebrala jsem si ji s nějakými očekáváními, co se vzhledu týče.
Povahově je naprosto úžasná a chytrá, což mi společně s tím, že je to veselé a zdravé štěně, mnohem přednější, než cokoli.
Jenže kam se hnu, všude na mě hnedka bafnou: "A jak vyroste?" A já můžu jen krčit rameny a říkat, že nevím. Když jsem si ji přinesla, byla dost hubená a vážila 2,5kg. Dost trpěla na průjem, ale po dietě se srovnala a začala přibírat. Teď má přes tři měsíce (podle slov veterináře by měla být narozená někdy kolem druhého týdne v květnu) a váhu 7kg. V kohoutku 36cm. Máte někdo nějaký odhad? Přidávám i fotky. Ta v náručí je teď aktuální, ta, kde je vidět celá, je ze začátku srpna, tam vážila 5kg, v kohoutku 32cm. (Jo, vážila jsem ji a rovnou i měřila jako divá. Ale tu váhu jsem prostě musela hlídat jak ostříž, protože ji ze začátku fakt nebylo vůbec dobře. Tak mám teď záznamy jak naprostej blázen. :D).
Atheira
napsal(a):
Ahoj,
je to určitě všude pořád dokola, ale taky bych se ráda zeptala na odhad velikosti mého prcka. Mně osobně je to vlastně i docela jedno, jestli bude malá nebo větší. Je to adopčanda a nebrala jsem si ji s nějakými očekáváními, co se vzhledu týče.
Povahově je naprosto úžasná a chytrá, což mi společně s tím, že je to veselé a zdravé štěně, mnohem přednější, než cokoli.
Jenže kam se hnu, všude na mě hnedka bafnou: "A jak vyroste?" A já můžu jen krčit rameny a říkat, že nevím. Když jsem si ji přinesla, byla dost hubená a vážila 2,5kg. Dost trpěla na průjem, ale po dietě se srovnala a začala přibírat. Teď má přes tři měsíce (podle slov veterináře by měla být narozená někdy kolem druhého týdne v květnu) a váhu 7kg. V kohoutku 36cm. Máte někdo nějaký odhad? Přidávám i fotky. Ta v náručí je teď aktuální, ta, kde je vidět celá, je ze začátku srpna, tam vážila 5kg, v kohoutku 32cm. (Jo, vážila jsem ji a rovnou i měřila jako divá. Ale tu váhu jsem prostě musela hlídat jak ostříž, protože ji ze začátku fakt nebylo vůbec dobře. Tak mám teď záznamy jak naprostej blázen. :D).
Jéé krásnej ušoplesk Velikost nedokážu odhnadnout, můj pes měl ve 3 měsících 10 kg, teď je mu přes rok a má přes 30 kg. Kamarádka má psa, který měl na 3 měsících 7 kg a teď v dospělosti má skoro 40 kg. Takže u kříženců fakt těžko říct
Atheira
XXX.XXX.240.42
Já si právě myslím, že ono to odhadnout asi ani pořádně nejde. Buď bude zakrslá nebo vyroste. Brala jsem si ji tedy s tím, že bude spíš menší, původně se počítalo tak max.12kg v dospělosti, ale jak už jsem řekla, ono je to vlastně celkem jedno. Pořizovala jsem si hlavně pejska, se kterým budu moct dlouhé hodiny lítat, courat a aby mu vyhovoval aktivní život.
Asi mi nezbyde, než si počkat na překvápko. Hodně známých mělo taky různě velké voříšky a když jsem byla menší, dvakrát jsme si brali štěně neurčitého původu. Ale už si moc nevzpomínám, jak ta štěňata byla velká a jak rostla.
Atheira
XXX.XXX.240.42
koně
napsal(a):
Podle kostry a velikých tlapek bych soudila na nejmíň 50cm KV
.Ty uši jsou legrační, jsem zvědavá, jestli jí k nim trochu doroste i hlava
Uši naštěstí už víc nerostou. Obří byly, už když jsem ji přinesla, a to byla mnohem menší. Plandaly jí všude možně a známí se smáli, jak je vůbec může udržet na hlavě. Ale každý si jí díky tomu všimne. Uvidíme, jestli jí to zůstane nebo do nich ještě zvládne dorůst. :D.
Atheira
napsal(a):
Já si právě myslím, že ono to odhadnout asi ani pořádně nejde. Buď bude zakrslá nebo vyroste. Brala jsem si ji tedy s tím, že bude spíš menší, původně se počítalo tak max.12kg v dospělosti, ale jak už jsem řekla, ono je to vlastně celkem jedno. Pořizovala jsem si hlavně pejska, se kterým budu moct dlouhé hodiny lítat, courat a aby mu vyhovoval aktivní život.
Asi mi nezbyde, než si počkat na překvápko. Hodně známých mělo taky různě velké voříšky a když jsem byla menší, dvakrát jsme si brali štěně neurčitého původu. Ale už si moc nevzpomínám, jak ta štěňata byla velká a jak rostla.
No myslím, že bude o dost větší. Těch 20-30 kg tipuji. Je krásná a ty plachtičky.
Jestli že má ve 12 týdnech 7 kilo, můj pes měl 10, ted má 40 kg takže tipuju tak přes těch 30 bude mít.
Atheira
napsal(a):
Ahoj,
Mi přijde jak mix "maliny"..tj. kolem 60 cm a 30 kg v dospělosti bych jí tipla...
Pro porovnání - my si brali štěndo briarda, kdy měla v 6 týdnech 3 kg (no, byla hůř krmená, běžně v tom věku už mívají kolem 5-6 kg fenky). Ve 3 měsících měla 9,5 kg a 38 cm v kohoutku...a nyní má 62 cm v kohoutku a 35 kg (je už 9 letá).
brebera
napsal(a):
Nebyla by jen tak pro zajímavost fotka? Mám fenku 52 cm a 21 kg, v 8 týdnech +- 5 kg.
Nevím, zda sem ještě mrknete... předtím jsem to přehlédla...
Atheira
XXX.XXX.240.170
lavacca
napsal(a):
Mi přijde jak mix "maliny"..tj. kolem 60 cm a 30 kg v dospělosti bych jí tipla...
Pro porovnání - my si brali štěndo briarda, kdy měla v 6 týdnech 3 kg (no, byla hůř krmená, běžně v tom věku už mívají kolem 5-6 kg fenky). Ve 3 měsících měla 9,5 kg a 38 cm v kohoutku...a nyní má 62 cm v kohoutku a 35 kg (je už 9 letá).
On by jeden z rodičů nejspíš měl být belgičák (zcela určitě ne čistý, ale hodně pravděpodobně tam opravdu bude). Byla mi z dočasky svěřena jako kříženec NO s tím, že ti, kterým byla štěňata odebrána, tvrdili, že otec štěňat je NO. Jenže s naším vetem jsme se shodli, že bude spíš částečně maliňačka, než jak tvrdili původně. Ale ono se není čemu divit. O těch lidech, od kterých původně přišla, si myslím svoje. Nedivila bych se, kdyby belgického ovčáka zaměnili za německého. Ostatně, to je mezi lidmi úplně normální, že pletou jablka z hruškama a nemusí to být nutně tací, co mají psi v prasáckých podmínkách. Jednou jsme na procházce potkali slečnu s čuvačem. Teta se rozplývala, že je to boží retrívr. :D
Mně právě jen přijde taková dost drobounká na to, aby to v dospělosti dotáhla na 30kg. Ale jednou uvidím, co z ní bude. :D.
Záleží na tom, jak se bude dál vyvíjet...dle mého buď středního vzrůstu nebo velký pes, ale lehčího typu...dle mého...taky mi lehce vzdáleně typově připomíná malinu...