Uživatel s deaktivovaným účtem

Jaký postroj byste doporučili na cestování do auta (s připnutím k pásu)? Máme klasický a jezdíme jen krátké vzdálenosti, tak nám stačil. Ale teď chceme jet v červnu na dovolenou a na delší trasu chci radši pořídit něco opravdu kvalitního a pevného. Ne nějakou přehnanou cenu.2tis za postroj dát opravdu nemůžu. Díky za tipy.

Do auta je nej komfortní se širokými popruhy a polstrovaný. Z těch nejlevnějších asi Trixie Premium (naprosto dostačující), pak třeba Green Dog nebo X-TRM Trekking... Ve střední cenové hladině je toho dost.

napsal(a):
Do auta je nej komfortní se širokými popruhy a polstrovaný. Z těch nejlevnějších asi Trixie Premium (naprosto dostačující), pak třeba Green Dog nebo X-TRM Trekking... Ve střední cenové hladině je toho dost.
Díky moc. Green Dog i X-TRM Trekking se mi líbí, vypadají pevné a že by měly něco vydržet. A zdají se i pohodlné. Trixie ne, nějak jim nevěřím. Teď máme tento klasický: http://cestovani-se-psem.heureka.cz/trixie-bezpecnostni-postroj-do-auta-pro-psy-l-70-90cm/specifikace/#section a připadá mně že je k ničemu, takové věchýtko

napsal(a):
Díky moc. Green Dog i X-TRM Trekking se mi líbí, vypadají pevné a že by měly něco vydržet. A zdají se i pohodlné. Trixie ne, nějak jim nevěřím. Teď máme tento klasický: http://cestovani-se-psem.heureka.cz/trixie-bezpecnostni-postroj-do-auta-pro-psy-l-70-90cm/specifikace/#section a připadá mně že je k ničemu, takové věchýtko
Tyhle jsou děs. Nejde jen o věchýtko, ale i o to, aby při případném prudkém brzdění nebyl pes díky těm úzkým poruhům bez polstrů sedřený a vejpůl. Jen ještě pozor na šíři na hrudníku, nesmí si odírat podpaží ani při chůzi, to by pak bylo nepohodlné i v autě.

A oranžové X-TRM jsou ve slevě, koukám. ;)
http://www.jkanimals.cz/cs/potreby-pro-psy/postroje-pro-psy/nylonove-postroje/x-trm/.
napsal(a):
http://www.jkanimals.cz/cs/potreby-pro-psy/postroje-pro-psy/nylonove-postroje/x-trm/.
Jůůů ty jsou pěkný. máte s nima osobní zkušenost? já ted koupila sice čubině novej, ale postrojů není nikdy dost

napsal(a):
Tyhle jsou děs. Nejde jen o věchýtko, ale i o to, aby při případném prudkém brzdění nebyl pes díky těm úzkým poruhům bez polstrů sedřený a vejpůl. Jen ještě pozor na šíři na hrudníku, nesmí si odírat podpaží ani při chůzi, to by pak bylo nepohodlné i v autě.
To máte pravdu, nějak jsem se nad tím při koupi nezamýšlela, jsem si říkala když je to uváděné jako autopás tak to stačí. Ale je to nekvalitní. Tak doufám že trefím tu velikost.

napsal(a):
Vypadají krásně a oranžovou mám ráda, krásně na něm vynikne - je černý. A ta cena je úplně super. Původně před slevou nejsou zrovna levné tak snad budou i kvalitní. Hlavně jsou takové mohutné a od pohledu vypadají kvalitně a pevně, zároveň by měly být pohodlné, je tam i hodně polstrování.
Akorát si nejsem jistá velikostí. Má obvod hrudníku cca 78cm. A nevím jestli měřím v úplně správném místě, tak se to může lišit pár cm.
Když vezmu ten co má obvod hrudníku 65-79cm tak mu bude asi natěsno a možná ho bude i tlačit, navíc když by přibral třeba 2kg tak by mu byl asi malý.
Ale ten větší co má obvod 80-100cm zase nevím jestli mu nebude volný. A ještě kdyby třeba 1-2kg shodil. Volný postroj bude k ničemu. Co myslíte který vzít?

napsal(a):
Vypadají krásně a oranžovou mám ráda, krásně na něm vynikne - je černý. A ta cena je úplně super. Původně před slevou nejsou zrovna levné tak snad budou i kvalitní. Hlavně jsou takové mohutné a od pohledu vypadají kvalitně a pevně, zároveň by měly být pohodlné, je tam i hodně polstrování.
Akorát si nejsem jistá velikostí. Má obvod hrudníku cca 78cm. A nevím jestli měřím v úplně správném místě, tak se to může lišit pár cm.
Když vezmu ten co má obvod hrudníku 65-79cm tak mu bude asi natěsno a možná ho bude i tlačit, navíc když by přibral třeba 2kg tak by mu byl asi malý.
Ale ten větší co má obvod 80-100cm zase nevím jestli mu nebude volný. A ještě kdyby třeba 1-2kg shodil. Volný postroj bude k ničemu. Co myslíte který vzít?
Já bych jim napsala dotaz na FB. Mají spoustu psů, někdy je mají i na fotkách u zboží na shopu, tak budou vědět.

napsal(a):
Já bych jim napsala dotaz na FB. Mají spoustu psů, někdy je mají i na fotkách u zboží na shopu, tak budou vědět.
Tak jo, napíšu jim a pak se rozhodnu. Díky.
intensegt

XXX.XXX.39.243
ALLSAFE postroj lze sehnat kolem 15 stovek, je dražší, ale určitě vydrží víc, než ostatní s plastovýma přezkama.
http://www.zoohit.cz/shop/psi/prepravky_doplnky_auto/pasy_pro_psy/124117.

intensegt
napsal(a):
ALLSAFE postroj lze sehnat kolem 15 stovek, je dražší, ale určitě vydrží víc, než ostatní s plastovýma přezkama.
http://www.zoohit.cz/shop/psi/prepravky_doplnky_auto/pasy_pro_psy/124117.
16 stovek za postroj mně přijde hodně, na to prostě nemám.

nexxi
napsal(a):
Tak odvolávám :( už jsem to rozklila a vidím tu gumu :( to není pro extrémní tahavce
No dívám se teď na tu gumu ještě a přemýšlím proč to radši není nastavitelné. Však každý pes má jinak kolem krku, ono se to sice natáhne ale bude ho to táhnout celou dobu, ne?
intensegt

XXX.XXX.39.243
Tak zase na druhou stranu, jestli chcete postroj do auta, tak tyhle levnejsi budou mit podle mě uplně stejny učinek jako ten od trixie. v případě bouračky se roztrhnou nebo prasknou v těch plastových částech. To pak nema cenu připlácet za nějaky středně drahý když bude do auta. Ty kvalitní testované postroje jsou drahé protože ten vývoj a zkoušení stojí o dost víc než u postrojů, které jsou na ven, kde to jen navrhnou a pak sešijou. Jestli ho však chcete i na ven tak to asi nejlip poslouží nějaké postroje od zerodc nebo manmatu.

intensegt
napsal(a):
Tak zase na druhou stranu, jestli chcete postroj do auta, tak tyhle levnejsi budou mit podle mě uplně stejny učinek jako ten od trixie. v případě bouračky se roztrhnou nebo prasknou v těch plastových částech. To pak nema cenu připlácet za nějaky středně drahý když bude do auta. Ty kvalitní testované postroje jsou drahé protože ten vývoj a zkoušení stojí o dost víc než u postrojů, které jsou na ven, kde to jen navrhnou a pak sešijou. Jestli ho však chcete i na ven tak to asi nejlip poslouží nějaké postroje od zerodc nebo manmatu.
Jo postroj do auta, ale jezdíme jenom po okolí takže ho zase moc nevyužijeme. Akorát teď jedeme na dovolenou, ale jenom po ČR. Proto se mně to zdá hodně, kdybych jezdila dlouhé trasy pravidelně asi bych našetřila na ten kolem 2tis.
Není levnější, stojí 800kč a teď je oranžový v akci za polovičku - doprodej. Ten obyčejný co máme od Trixie stál 150kč. A jenom nejsou testované, to neznamená že nevydrží při případné bouračce nebo nárazu, prudkém zabrzdění. Si teda myslím. Slyšela jsem na ně chválu od několika lidí co jsem se od včerejška ptala. Totéž na GreenDog.
Na ven ho používat nebudeme, to chodí normálně na obojku.
intensegt

XXX.XXX.39.243
Vymlouvat vám to nebudu, stačí se podívat na youtube na výsledky crash testů nějaký postrojů do auta a zjistite že jakýkoliv s plastovou přezkou praskne, může být ušit sebelíp ale ten plast při větší zátěži praská.
Tak mi přijde zbytečný vyhazovat penize za něco co stejně učinného jako už máte doma.

Já bych spíš nevěřila těm polokroužkům. Pes mi tuhle jeden "narovnal", když se vrhal za fenou. Nejlevnější a nejjistější bude asi koupit kování z bronzu ( polokroužky + průvlečky - použití u horolezců a potápěčů), kovový trojzubec a holt to nechat ušít.
Já bych zvolila MAG. Jsou to obranářské postroje pro bully, takže musí vydržet všechno. Mají široké popruhy, takže psa nepořežou a jsou ve výborné cenové relaci. Nemají plastové spony, jsou nastavitelné a určitě bych se nebála, že se postroj přetrhne.
http://www.magweb.cz/magweb/eshop/38-1-Cerna/595-2-Postroj-na-obranu.
Ilkaaa

XXX.XXX.60.119
Ahoj, my máme tento za pět set a je plně dostačující http://pethome.cz/cs/psi/4913-postroj-pes-bezpecnostni-do-auta-greendog-l-modra-8594071200169.html
Doporučovala nám je kamarádka, poutáme jen na delší cesty, na pojezdy po městě je většinou naše fenka hodná a nevyžaduje to..
Ilkaaa
napsal(a):
Ahoj, my máme tento za pět set a je plně dostačující http://pethome.cz/cs/psi/4913-postroj-pes-bezpecnostni-do-auta-greendog-l-modra-8594071200169.html
Doporučovala nám je kamarádka, poutáme jen na delší cesty, na pojezdy po městě je většinou naše fenka hodná a nevyžaduje to..
Plastové spony velkého psa při bouračce nemají šanci udržet! A proč kupovat nekvalitní postroj, když můžu přidat pár korun a mám kvalitní a bezpečný postroj do konce života viz. můj odkaz.
My máme tento: http://www.rockdog.cz/postroje-2/load-up/.

indi
napsal(a):
My máme tento: http://www.rockdog.cz/postroje-2/load-up/.
Ten je strašně drahý a taky jsou tam nějaké plastové spony, nebo ne? Plastové průvlečky (úprava velikosti).
napsal(a):
Ten je strašně drahý a taky jsou tam nějaké plastové spony, nebo ne? Plastové průvlečky (úprava velikosti).
Je dražší, ale dá se koupit i levněji. Všechny spony jsou kovové a je opravdu pevný, máme i normální postroj od této značky a se vším jsme spokojeni.

Clayton
napsal(a):
Já bych zvolila MAG. Jsou to obranářské postroje pro bully, takže musí vydržet všechno. Mají široké popruhy, takže psa nepořežou a jsou ve výborné cenové relaci. Nemají plastové spony, jsou nastavitelné a určitě bych se nebála, že se postroj přetrhne.
http://www.magweb.cz/magweb/eshop/38-1-Cerna/595-2-Postroj-na-obranu.
Ale nejsou vůbec polstrované tak bych řekla že se může zařezávat a možná i do podpaží, nebo ne?
Cena je ok, vzhledově se mně teda zrovna nelíbí, ale jde mně o kvalitu takže to neřeším. Plus je že jsou nastavitelné a nemají ty plastové spony. No ale tyto kovové ho budou tlačit když si lehne, ne?

indi
napsal(a):
Je dražší, ale dá se koupit i levněji. Všechny spony jsou kovové a je opravdu pevný, máme i normální postroj od této značky a se vším jsme spokojeni.
To co má kolem krku nejsou tam plastové černé průvlečky?
napsal(a):
Ale nejsou vůbec polstrované tak bych řekla že se může zařezávat a možná i do podpaží, nebo ne?
Cena je ok, vzhledově se mně teda zrovna nelíbí, ale jde mně o kvalitu takže to neřeším. Plus je že jsou nastavitelné a nemají ty plastové spony. No ale tyto kovové ho budou tlačit když si lehne, ne?
Nabízí variantu podšití fleesem. S tlačením spon je to stejné jako u obojku nebo pásku do kalhot s tímto zapínáním.
Vzhledově se mi taky moc nelíbí, ale hlavně, že splní svůj účel.

Clayton
napsal(a):
Plastové spony velkého psa při bouračce nemají šanci udržet! A proč kupovat nekvalitní postroj, když můžu přidat pár korun a mám kvalitní a bezpečný postroj do konce života viz. můj odkaz.
Teď jste mě zvyklala. Ještě přemýšlím že když pominu ty plastové spony tak ta guma kolem krku by to asi taky nevydržela, že?

Clayton
napsal(a):
Nabízí variantu podšití fleesem. S tlačením spon je to stejné jako u obojku nebo pásku do kalhot s tímto zapínáním.
Vzhledově se mi taky moc nelíbí, ale hlavně, že splní svůj účel.
No jo, ale s obojkem si nikde nelehá a když tak jen na chvilku a hlavu si nepokládá. My teda používáme klasické plastové spony na obojku a nikdy nepraskl. Tyto kovové mně nejsou sympatické, ale je pravda že v autě jsou potřeba silnější. Akorát nevím s tím tlačením.
Nemáte ho někdo náhodou doma?

Clayton
napsal(a):
Jaká guma?
Http://www.jkanimals.cz/cs/potreby-pro-psy/postroje-pro-psy/nylonove-postroje/x-trm/12393-x-trm-postroj-trekking-oranzovy-41024-2.html
Kolem krku je guma, která se přizpůsobí psovi.

napsal(a):
Já bych spíš nevěřila těm polokroužkům. Pes mi tuhle jeden "narovnal", když se vrhal za fenou. Nejlevnější a nejjistější bude asi koupit kování z bronzu ( polokroužky + průvlečky - použití u horolezců a potápěčů), kovový trojzubec a holt to nechat ušít.
Jak velkého máte psa že vám narovnal polokroužek?
Moje mamka šije obojky pro psy a nikdy žádná stížnost na kovové polokroužky nebyla. Jsou hodně pevné. Aspoň ty velké teda. Ani na karabiny (vodítka), ani na plastové trojzubce. Za to ty kovové trojzubce ty jsou nekvalitní až hrůza, těm nevěřím zase já. Mockrát jsem je musela reklamovat, lidi si je vybrali protože si mysleli že budou pevnější jak plastové. Ale nejsou, jsou to šunty.
napsal(a):
Http://www.jkanimals.cz/cs/potreby-pro-psy/postroje-pro-psy/nylonove-postroje/x-trm/12393-x-trm-postroj-trekking-oranzovy-41024-2.html
Kolem krku je guma, která se přizpůsobí psovi.
No tak na takovou gumičku do kalhot bych rozhodně nespoléhala.To by snad žádný normální člověk velkému psovi nedal...
Spony u MAGu jsou na bocích a psi co znám je v pohodě snášejí.Co kdyby si lehnul na plastovou sponu a ta křupla...?

indi
napsal(a):
Jj, ty jsou, ale jsou hodně tvrdé, takže se to kolem krku nijak samo neposouvá. Přes hrudník jsou kovové.
No ale když při nárazu praskne plastový trojzubec tak pravděpodobně prasknou i tyto plastové průvlečky. Ta pevnost je stejná. Takže když bych měla dát za postroj 2tis tak nic plastového na něm.

Clayton
napsal(a):
No tak na takovou gumičku do kalhot bych rozhodně nespoléhala.To by snad žádný normální člověk velkému psovi nedal...
Spony u MAGu jsou na bocích a psi co znám je v pohodě snášejí.Co kdyby si lehnul na plastovou sponu a ta křupla...?
S gumičkou máte pravdu, jsem blbá že jsem to vůbec zvažovala...
Ty plastové spony jsou odolné, neprasknou když si na ně pes lehne a hlavně jsou do obloučku tvarované a netlačí. Teď nevím co teda vybrat.

Clayton
napsal(a):
Nezdá se mi, že by tlačil.
Tak tady stojí nebo leží na zemi, jsou teda spíš zboku, ale mně se pes vyvalí v autě i na bok Každopádně pokud nenajdu nic jiného tak do toho asi půjdeme.
napsal(a):
No ale když při nárazu praskne plastový trojzubec tak pravděpodobně prasknou i tyto plastové průvlečky. Ta pevnost je stejná. Takže když bych měla dát za postroj 2tis tak nic plastového na něm.
Tak postroj je testován při nárazu (viz popis k němu), což se u těch levnějších říct nedá. Možná to z fotek není patrné, ale je to hodně pevná konstrukce. A není problém v něm psa i venčit.
napsal(a):
Co to bylo za značku? mě taky pes přerval stahovák zaplen na nestahování z obyčejnýho ZZN za pár korunm, ale šest let tahala na manmatím guardu a kroužek to přežil a to teda musím říct, že kor při rozběhu tomu dává pořádně zabrat a táhne opravdu hodně. kdybych nekoupila jinej postroj z důvodu sklouzávání popruhu (řešeno na jiném foru), tak jsem přesvědčená o tom, že manmatí guard vydrží mojí skoro třicetikilové extrémně tahavé feně celý život.

To IM29 a nexxi
Žádná značka, taky to šiju. Normální D kroužek - ocel svařovaná, co prodává Pet Hardware. Vnitřní šíře 2,4 cm, síla drátu cca 3 mm. Pes 10,5 kg, úplně ho srovnal, ani to nevypadalo na vadu materiálu, neohnula jsem to pak ručně o nic. Jinak mi nerupla ani nitka, šiju pečlivě jak pro slony. Teď už tu horní "základnu" dělám min. ve 3 cm šíři, tzn. polokroužek 2,8. Zatím ok. Nebo holt lité polokroužky, tam to nemá kde rupnout, ideálně bronz. V každém případě do auta nebo pro velké psy kontrolujte kování, zvlášť u malovýrobců..

Takže nakonec jsem se rozhodla pro bezpečnostní pás Allsafe. Půjčím si od našich a za pár měsíců to budu mít splacené. Sice je to pro mě hodně peněz, ale jde o zdraví a život mého miláčka. A taky nás, lidské posádky. Nerada bych kvůli 16 stovkám někdy litovala. Kromě mých nejbližších - lidí, na světě nemám nic cennějšího než svého psa.
Už mám i objednaný (zoohit) a těším se až dorazí. Snad budeme oba spokojení, vzala jsem velikost L tak doufám že jsem dobře vybrala a bude mu sedět.
Všem děkuju za rady, a těm co se mně snažili otevřít oči obzvlášť !

napsal(a):
Takže nakonec jsem se rozhodla pro bezpečnostní pás Allsafe. Půjčím si od našich a za pár měsíců to budu mít splacené. Sice je to pro mě hodně peněz, ale jde o zdraví a život mého miláčka. A taky nás, lidské posádky. Nerada bych kvůli 16 stovkám někdy litovala. Kromě mých nejbližších - lidí, na světě nemám nic cennějšího než svého psa.
Už mám i objednaný (zoohit) a těším se až dorazí. Snad budeme oba spokojení, vzala jsem velikost L tak doufám že jsem dobře vybrala a bude mu sedět.
Všem děkuju za rady, a těm co se mně snažili otevřít oči obzvlášť !
Ono se to ve finále vyplatí. Pokud nebudete postroj používat na tahání, tak v autě se neopotřebuje a je v podstatě navždy.

napsal(a):
Ono se to ve finále vyplatí. Pokud nebudete postroj používat na tahání, tak v autě se neopotřebuje a je v podstatě navždy.
Přesně to si říkám taky. A jestli mám dát 700kč za něco co ho v případě potřeby neudrží tak to radši připlatím za jistotu. A budu v klidu. Budeme ho používat jenom do auta, jinak vůbec.
No a ted mi poradte, jaky pas na civavu? Jezdime pres celou CR. Mam pro ne cestovni tasku certifikovanou do letadla, ale nevim nevim. V kufru je mit nemuzeme, zurili by, ze nejsou s nama. Takze kazdeho dam do tasky a tu pripoutam pasy. Oni by si radeji hoveli na sedacce.
Allsafe pas mi prijde velky, zkusim to zitra premerit.
Letos jsme skoncili na strese, nastesti bez nich, takze jsme ponekud paranoidni.
Barbora2
napsal(a):
No a ted mi poradte, jaky pas na civavu? Jezdime pres celou CR. Mam pro ne cestovni tasku certifikovanou do letadla, ale nevim nevim. V kufru je mit nemuzeme, zurili by, ze nejsou s nama. Takze kazdeho dam do tasky a tu pripoutam pasy. Oni by si radeji hoveli na sedacce.
Allsafe pas mi prijde velky, zkusim to zitra premerit.
Letos jsme skoncili na strese, nastesti bez nich, takze jsme ponekud paranoidni.
Na čivavu určitě bohatě stačí Short od Zero DC. Psa takové velikosti plastové spony udrží...
http://www.zerodc.cz/cs/eshop/10_postroje-podsite/-/195_postroj-short
Šijou na míru, takže se nemusíte bát, že by i maličkému psovi neseděl.
Clayton
napsal(a):
Na čivavu určitě bohatě stačí Short od Zero DC. Psa takové velikosti plastové spony udrží...
http://www.zerodc.cz/cs/eshop/10_postroje-podsite/-/195_postroj-short
Šijou na míru, takže se nemusíte bát, že by i maličkému psovi neseděl.
Dekuji za tip :).

Tak postroj už mám doma, včera dorazil, ale zdá se mně že mu moc nesedí.
Vzala jsem velikost L, ale nevím jestli nemám vyměnit za M. No každopádně to M by měl na hranici, rezervu pár cm a vel. L má zase na nejmenší nastavené. Takže všude trčí popruhy a opravdu je postroj robustní. Což je fajn, ale pejskovi se to vůbec nelíbí. Tváří se jak utýraný, je úplně zkoprnělý když mu ho nasadím, hlavu sklopenou celou dobu. Snad si zvykne. Zatím když vezmu postroj do ruky tak couvá a nechce ho.
Trochu mu to kolem krku odstává, je to takové volné, nepadne mu to jako klasický postroj. Možná je to tím že je takový robustní ten postroj a tvrdý. Nevím.
napsal(a):
Vzala jsem velikost L, ale nevím jestli nemám vyměnit za M. No každopádně to M by měl na hranici, rezervu pár cm a vel. L má zase na nejmenší nastavené. Takže všude trčí popruhy a opravdu je postroj robustní. Což je fajn, ale pejskovi se to vůbec nelíbí. Tváří se jak utýraný, je úplně zkoprnělý když mu ho nasadím, hlavu sklopenou celou dobu. Snad si zvykne. Zatím když vezmu postroj do ruky tak couvá a nechce ho.
Trochu mu to kolem krku odstává, je to takové volné, nepadne mu to jako klasický postroj. Možná je to tím že je takový robustní ten postroj a tvrdý. Nevím.
A co že jste to tedy nakonec vybrali?

tapina
napsal(a):
A co že jste to tedy nakonec vybrali?
Nakonec jsem investovala a koupila ten Allsafe co má crash testy.

tapina
napsal(a):
A psa budete přilínat k pásu, jako to mají na fotce v zoohitu, nebo přímo kam se pás zacvakává? Je v tom nějaký rozdíl?
Jak to mají na fotce, má se ta přípojka přidělat ke klasickému bezpečnostnímu pásu, jsou tam na to speciální 2 silné jakoby šruby. Rozdíl by v tom měl být že když použijete tu sponu co se prodávají k obyčejným postrojům tak se vyrve ze zástrčky, tady to zašrubujete ke klasickému pásu a není šance že by se to vyrvalo. Líbí se mně jak je to zhotovené, vypadá to fakt kvalitní a že to vydrží velký nápor, je to opravdu hodně mohutné.
napsal(a):
Jak to mají na fotce, má se ta přípojka přidělat ke klasickému bezpečnostnímu pásu, jsou tam na to speciální 2 silné jakoby šruby. Rozdíl by v tom měl být že když použijete tu sponu co se prodávají k obyčejným postrojům tak se vyrve ze zástrčky, tady to zašrubujete ke klasickému pásu a není šance že by se to vyrvalo. Líbí se mně jak je to zhotovené, vypadá to fakt kvalitní a že to vydrží velký nápor, je to opravdu hodně mohutné.
Díky, je vidět, že to máte vykoumané. Snad to nikdy nezjistíte, jestli to funguje nebo ne. Šťastné cestování.

tapina
napsal(a):
Díky, je vidět, že to máte vykoumané. Snad to nikdy nezjistíte, jestli to funguje nebo ne. Šťastné cestování.
Děkujeme Promýšlela jsem to a zkoumala do detailů. Doufám že nikdy nevyzkoušíme jestli to opravdu funguje, ale mám dobrý pocit že jsem udělala maximum co jsem mohla. Ono i to nasazování postroje je trochu nadýl, žádné zacvaknutí spony, ale přes ty posuvné spony. Aspoň nemá co rupnout.
napsal(a):
Zkuste to vyfotit a uvidíme...

Clayton
napsal(a):
Zkuste to vyfotit a uvidíme...
Ok, tak posílám fotky.

napsal(a):
Ok, tak posílám fotky.
Pokud psovi vadí ty mraky popruhu navíc, můžete nechat někde zkrátit a zatavit.

napsal(a):
Pokud psovi vadí ty mraky popruhu navíc, můžete nechat někde zkrátit a zatavit.
Jo zavazí mu to, čím by se to dalo zatavit? Nebo kde s tím zajít?

Clayton
napsal(a):
Kolem krku ho má trošku větší, ale to nevadí. Jinak mu sedí docela dobře. Břišní pás je v pořádku...já bych ho nechala.
Tak jo, díky. Necháme si ho

napsal(a):
Jo zavazí mu to, čím by se to dalo zatavit? Nebo kde s tím zajít?
Tak teď pro to nemám výraz. V podstatě vám to nažhaveným udělátkem upálí. Mají to v potřebách pro kutily, kde kupuji popruhy, měl by to mít obuvník.
napsal(a):
Tak teď pro to nemám výraz. V podstatě vám to nažhaveným udělátkem upálí. Mají to v potřebách pro kutily, kde kupuji popruhy, měl by to mít obuvník.
Nevím jestli to není nějaký speciální. Ale obyčejné nylonové jdou zatáhnout opatrně nad plamenem např. zapalovače.

tapina
napsal(a):
Nevím jestli to není nějaký speciální. Ale obyčejné nylonové jdou zatáhnout opatrně nad plamenem např. zapalovače.
To není vyloženě klasický nylonový popruh, spíš je to hodně podobné těm bezpečnostním pásům co jsou v autě - ten materiál.
Clayton
napsal(a):
To se mi nikdy nepodařilo
A já to dělám furt - třeba i u popruhu batohu, když se začně třepit - ustřihnu a zatavím. Okousaná flexi, ten kus ustřihnu, konec zatavím, přišiju. Šňůrky ze sportovních bot, když jim odpadne konec a nemám po ruce nové, nebo mají nějakou spešl barvu. Teď naposledy šňůrka v pracovních kalhotech...
Ale možná, že vy máte nějaké lepší materiály.

napsal(a):
Aha, no já popruhy objednávám na netu, i kování. U nás je v okolí nikde nemají. Kdysi jsem byla u opraváře obuvi co je ve městě pár km od nás - chtěla jsem po něm přidělat koncovku na popruh, takové to kovové co má zoubky - nevím jak se to jmenuje. Udělal to tak ohavné že jsem obojek nakonec vyhodila. Takže nevím kam zajít
napsal(a):
To není vyloženě klasický nylonový popruh, spíš je to hodně podobné těm bezpečnostním pásům co jsou v autě - ten materiál.
Jo takhle, ovšem to by měl být taky nylon. Ale na takovém drahém postroji, to bych neradila, to je fakt. (I když já osobně, jak se znám, pokud by mě to rozčilovalo, tak bych to zkusila.).

tapina
napsal(a):
Jo takhle, ovšem to by měl být taky nylon. Ale na takovém drahém postroji, to bych neradila, to je fakt. (I když já osobně, jak se znám, pokud by mě to rozčilovalo, tak bych to zkusila.).
Jo je to asi nylon, ale takový hodně silný. Se právě bojím abych to nezmršila nějak Přece jenom byl dost drahý. Já jsem to zkoušela různě namotat na tu sponu a taky to nevypadá zrovna vábně

napsal(a):
Jo je to asi nylon, ale takový hodně silný. Se právě bojím abych to nezmršila nějak Přece jenom byl dost drahý. Já jsem to zkoušela různě namotat na tu sponu a taky to nevypadá zrovna vábně
Tak ukrouhněte kousek, aby případně nebyla velká škoda, a zkuste ten zapalovač, tím to taky dělám běžně. A co chlapi s dílnou, máte kolem? Google prozradil, že se tomu říká horký nůž, třeba někdo má.
To že postroj trochu odstává nevadí, aspon mu to nebude těsný, neni to postroj na vychazky. Jinak já ty volný popruhy zastrkávám do tý horní gumy (viz foto). Ale určitě to neni problém ustřihnout nužkama a zatavit zapalovačem.
A jestli ho zapínáte do normálních pásu pro lidi, tak je nezapoměnte zafixovat aby se nemohly vytahnout (nejlíp se to zafixuje takovou plastovou sponkou na zavíraní pytlíků. viz video
https://youtu.be/MnSi7-3j3q0?t=6m55s.
Mě se nejlíp ale nejlíp ověřilo protahnout horolezecký lano přes všechny opěrky a psa připnu karabinou. Může tak chodit na jakou stranu chce ale dopředu ji to v případě zabrždění moc nepustí.
napsal(a):
Velikost M má o dost kratší ten pás pres hruď, takže by mu to překáželo hned za packama.
Lko byla určitě dobra volba.

napsal(a):
Tak ukrouhněte kousek, aby případně nebyla velká škoda, a zkuste ten zapalovač, tím to taky dělám běžně. A co chlapi s dílnou, máte kolem? Google prozradil, že se tomu říká horký nůž, třeba někdo má.
No jasně chlapy s dílnou v okolí máme. Zkusím někoho poprosit.

marsnow
napsal(a):
To že postroj trochu odstává nevadí, aspon mu to nebude těsný, neni to postroj na vychazky. Jinak já ty volný popruhy zastrkávám do tý horní gumy (viz foto). Ale určitě to neni problém ustřihnout nužkama a zatavit zapalovačem.
A jestli ho zapínáte do normálních pásu pro lidi, tak je nezapoměnte zafixovat aby se nemohly vytahnout (nejlíp se to zafixuje takovou plastovou sponkou na zavíraní pytlíků. viz video
https://youtu.be/MnSi7-3j3q0?t=6m55s.
Mě se nejlíp ale nejlíp ověřilo protahnout horolezecký lano přes všechny opěrky a psa připnu karabinou. Může tak chodit na jakou stranu chce ale dopředu ji to v případě zabrždění moc nepustí.
Dívala jsem se na to video, a ty plastové sponky neprasknou v případě nárazu? To mně přijde zbytečné tam dávat, kvůli tomu jsem kupovala tento drahý postroj aby nemohly prasknout plastové spony na postroji a teď tam dá takové plastové sponečky na ten klasický pás, proč to tam dává? Nějak to nechápu.
Však lidi jsou taky připoutaní a pás je jakoby volný, nejsou přikurtovaní. V případě nárazu se to nějak zasekne, ne? Aby je to přitlačilo k sedačkám, stejně tak jsem myslela že to bude fungovat v případě psa. Že se proto má tento postroj připínat ke klasickému bezpečnostnímu pásu.
To jak ho tam připoutal na tom videu na krátko, se nemohl skoro hnout. To má být tak na těsno?

marsnow
napsal(a):
Velikost M má o dost kratší ten pás pres hruď, takže by mu to překáželo hned za packama.
Lko byla určitě dobra volba.
Jj máte pravdu, necháme si to L. Bylo by to opravdu kratší i přes hrudník.
napsal(a):
Dívala jsem se na to video, a ty plastové sponky neprasknou v případě nárazu? To mně přijde zbytečné tam dávat, kvůli tomu jsem kupovala tento drahý postroj aby nemohly prasknout plastové spony na postroji a teď tam dá takové plastové sponečky na ten klasický pás, proč to tam dává? Nějak to nechápu.
Však lidi jsou taky připoutaní a pás je jakoby volný, nejsou přikurtovaní. V případě nárazu se to nějak zasekne, ne? Aby je to přitlačilo k sedačkám, stejně tak jsem myslela že to bude fungovat v případě psa. Že se proto má tento postroj připínat ke klasickému bezpečnostnímu pásu.
To jak ho tam připoutal na tom videu na krátko, se nemohl skoro hnout. To má být tak na těsno?
Tam je hlavní ta spona hned nahoře ( a ta urcite nepraskne, žádný tlak na ni vyvíjený není), ta spodní tam byt asi ani nemusí. Je to kvůli tomu aby se ten pás nemohl vytahnout. ( v případě lidí to funguje dobře a ten mechanismus co tam je ten pás zasekne) ale pes ho pohybem v aute může vytáhnout víc(narozdíl od člověka, který sedí opřenej o sedačku) a když zabrzdíte se pes dostane daleko do předu protože ten pás je dlouhej a postroj je vám k prdu.
Používám tohle. Připevní se normálně k pásu a ten se pohybuje jako u člověka. Pes si může lehat jak chce, ale přitom je to velmi bezpečný způsob.

Clayton
napsal(a):
Používám tohle. Připevní se normálně k pásu a ten se pohybuje jako u člověka. Pes si může lehat jak chce, ale přitom je to velmi bezpečný způsob.
My máme k tomu novému postroji i speciální přípojku k bezpečnostnímu pásu (tomu co je pro lidi). Byla součástí postroje, tady to jde vidět: http://www.zoohit.cz/shop/psi/prepravky_doplnky_auto/pasy_pro_psy/124117
Ale podle toho co píše marsnow teď teda nevím jestli je potřeba tam dávat ještě nějaké sponky na bezpečnostní pás (viz video).

marsnow
napsal(a):
Tam je hlavní ta spona hned nahoře ( a ta urcite nepraskne, žádný tlak na ni vyvíjený není), ta spodní tam byt asi ani nemusí. Je to kvůli tomu aby se ten pás nemohl vytahnout. ( v případě lidí to funguje dobře a ten mechanismus co tam je ten pás zasekne) ale pes ho pohybem v aute může vytáhnout víc(narozdíl od člověka, který sedí opřenej o sedačku) a když zabrzdíte se pes dostane daleko do předu protože ten pás je dlouhej a postroj je vám k prdu.
Tlak na ni vyvíjený bude právě v případě škubnutí, prudkého zabrzdění. Od toho tam přece je, ne? Proč to teda neuvádí v letáku kde jsou podrobné instrukce jak pás nasadit a připevnit?
napsal(a):
My máme k tomu novému postroji i speciální přípojku k bezpečnostnímu pásu (tomu co je pro lidi). Byla součástí postroje, tady to jde vidět: http://www.zoohit.cz/shop/psi/prepravky_doplnky_auto/pasy_pro_psy/124117
Ale podle toho co píše marsnow teď teda nevím jestli je potřeba tam dávat ještě nějaké sponky na bezpečnostní pás (viz video).
Dál bych nevymýšlela, tenhle způsob je dle mého názoru zcela vyhovující.
U novějších aut ty pásy fungují i tak že jdou zafixovat bez těch spon.
Stačí ten pás zapnout
-vytáhnout co to jen jde
- a pomalu ho nechat zajet (měla by jste u toho slyšet takové klikání)
a takhle zustane na místě a jde jen zasunout ale ne vytahnout.
Pak když se ten pás odpojí a celý se zasune tak pujde zase vytáhnout.
Jakou máte zkušenost s postrojem Allsafe? Právě jsme si ho koupili. Pes s ním problém nemá, ale v autě po připnutí vytáhne celý bezpečnostní pás a klidně s ním vyskočí ven. Takže fixace pásu je nutná, auto tuto funkci nemá. Nerada bych, aby mi přistál na klíně. Jak jste to vyřešili? Děkuji.