rosano

XXX.XXX.64.204
Dobrý den,
ráda bych se zeptala, zda máte někdo zkušenosti s kupírováním ocasu psa v dospělosti a případně kolik to stálo. Máme pejska 3 roky, ale poslední 4 měsíce mu začal od špičky ocásku "vypelichávat" ocas, řešíme to s veterinářem. Veškeré testy negativní, pes je naprosto v pořádku i správně krmený, žádná léčba nezabírá. Nejhorší je, že jak radostně vrtí ocáskem tak s ním o vše mlátí a díky tomu si ocas odírá a pak z něj i krvácí. Ocásek zavazujeme, ale není to moc platné, jakýkoliv sebelepší obvaz si dokáže po určité době sundat a to i s límcem. Veterinář nám radí, že u takových pejsků bývá nakonec nejlepší řešení kupírování ocasu, ale dostává mě, že by to stálo 3500Kč což je víc, než jsme platili za kastraci (měl jen jedno sestouplé varle).
Předem děkuji za odpovědi.
Na cenu bych se zkusil zeptat konkrétně veterinářů. Důležitá je váha psa, anestezie činí velkou část ceny. Vámi uváděná cena se mi zdá strašně vysoká, ale keždý vet má jiné ceny
Počítejte ale s tím, že hojení v dospělosti kupírovaných ocasů může být poměrně komplikované. je potřeba aby výkon dělal někdo zkušený a pečlivý. Je totiž nutné ponechat delší kožní lalok a ten přetáhnout přes pahýl kosti, aby to celé dobře vypadalo a ahlavně aby nezůstala na konci obnažená kost bez kůže!
rosano

XXX.XXX.64.204
Dasvo
napsal(a):
Na cenu bych se zkusil zeptat konkrétně veterinářů. Důležitá je váha psa, anestezie činí velkou část ceny. Vámi uváděná cena se mi zdá strašně vysoká, ale keždý vet má jiné ceny
Počítejte ale s tím, že hojení v dospělosti kupírovaných ocasů může být poměrně komplikované. je potřeba aby výkon dělal někdo zkušený a pečlivý. Je totiž nutné ponechat delší kožní lalok a ten přetáhnout přes pahýl kosti, aby to celé dobře vypadalo a ahlavně aby nezůstala na konci obnažená kost bez kůže!
Děkuji za odpověď. Pes váží 13,6kg, s horším hojením počítám, po kastraci to taky nebyla sranda, jedno varle měl v dutině břišní. A i tak nás ten zákrok stál 2350Kč, proto mě zaráží ta cena kupírování, řekla bych, že kupírování by mělo být méně náročné a tudíž i levnější. Ale zkusím, ještě obvolat veterináře v okolí a poptat se.
Uživatel s deaktivovaným účtem

rosano
napsal(a):
Děkuji za odpověď. Pes váží 13,6kg, s horším hojením počítám, po kastraci to taky nebyla sranda, jedno varle měl v dutině břišní. A i tak nás ten zákrok stál 2350Kč, proto mě zaráží ta cena kupírování, řekla bych, že kupírování by mělo být méně náročné a tudíž i levnější. Ale zkusím, ještě obvolat veterináře v okolí a poptat se.
Jestli ono kupírování ocasu dospělého jedince nebude mnohem komplikovanější než se zdá - není to jen ufiknutí ocasu. Počítejte také s mnohem větší bolestivostí než když se kupíruje ocas štěněti.
rosano

XXX.XXX.64.204
rapotacka11
napsal(a):
Nešla bych do toho, pokud by to nebylo nezbytné.
Dlouho se to hojí, je to dlouho bolestivé
a nezkrátí to, jak je obvyklé,
známým to dělali, pahýl byl nevzhedný - delší.
Fakt dlouho s tím měl pes problém (byl po úrazu).
Děkuji, já právě taky váhám. Nechci to za každou cenu. To mu radši ten koneček budu každý den zalepovat.
rosano
napsal(a):
Dobrý den,
ráda bych se zeptala, zda máte někdo zkušenosti s kupírováním ocasu psa v dospělosti a případně kolik to stálo. Máme pejska 3 roky, ale poslední 4 měsíce mu začal od špičky ocásku "vypelichávat" ocas, řešíme to s veterinářem. Veškeré testy negativní, pes je naprosto v pořádku i správně krmený, žádná léčba nezabírá. Nejhorší je, že jak radostně vrtí ocáskem tak s ním o vše mlátí a díky tomu si ocas odírá a pak z něj i krvácí. Ocásek zavazujeme, ale není to moc platné, jakýkoliv sebelepší obvaz si dokáže po určité době sundat a to i s límcem. Veterinář nám radí, že u takových pejsků bývá nakonec nejlepší řešení kupírování ocasu, ale dostává mě, že by to stálo 3500Kč což je víc, než jsme platili za kastraci (měl jen jedno sestouplé varle).
Předem děkuji za odpovědi.
Dobrý den, omlácené ocásky až do krve znám...
Proto Vám mohu vřele doporučit tento prostředek, který opravdu spolehlivě zabírá...
Žádné vázání konce ocásku, žádné kupírování...
Myslím konkrétně tento produkt:
http://www.profikosmetika.cz/specialni-prostredky/uklidnujici-gel-koloidni-stribro
Každý den posprejíte konec ocásku a do týdne je vše ok-vlastní zkušenost.Sice to v popisu uvedeno není, ale je to vhodné i na různé škrábance, kousance, odřeniny...taky v sekundě zastaví krvácení - pokud by se nedejbože stalo...
A v neposlední řadě doporučím Hema-gel - výborná hojící věc - koupíte v každé lékárně.
Uživatel s deaktivovaným účtem

bhk
napsal(a):
Dobrý den, omlácené ocásky až do krve znám...
Proto Vám mohu vřele doporučit tento prostředek, který opravdu spolehlivě zabírá...
Žádné vázání konce ocásku, žádné kupírování...
Myslím konkrétně tento produkt:
http://www.profikosmetika.cz/specialni-prostredky/uklidnujici-gel-koloidni-stribro
Každý den posprejíte konec ocásku a do týdne je vše ok-vlastní zkušenost.Sice to v popisu uvedeno není, ale je to vhodné i na různé škrábance, kousance, odřeniny...taky v sekundě zastaví krvácení - pokud by se nedejbože stalo...
A v neposlední řadě doporučím Hema-gel - výborná hojící věc - koupíte v každé lékárně.
Kupírovat ocas dospělého psa je asi tak jako amputovat nohu.
Však jsem proti - jak píšu a doporučuji řešení...
Nicméně je fakt at se to líbí nebo ne, kdy z důvodů nejrůznějších ta kupírace nutná je, nebo se jeví v té či oné situaci jako nejlepší řešení.
Pochopitelně nevidím důvod, proč kupírovat ocas zdravému zvířeti, jen proto, že si ho tzv."omlátí".
Kamarádka koupila před lety štěně malého teriéra, kterému ponechali nekupírovaný ocas, ačkoliv se u tohoto plemene ocas může kupírovat dodnes. Ten pes byl s tím ocasem tak nevzhledný, že se rozhodla mu ho nechat v půl roce kupírovat, prý se na něco tak strašného nebude dívat dalších cca 10 let. Dělalo se to samozřejmě v narkóze, kůže byla pečlivě zašita. Rána se zhojila velmi dobře, pes s krátkým ocasem žije v pohodě již mnoho let. Myslím tedy, že kupírovat ocas lze psu i v pozdějším věku, jen je to už operace. Nevím, kolik jí to stálo, ale určitě to nebyly zdaleka 3 tisíce. Ono opravdu záleží spíše na velikosti psa (a tudíž množství narkózy) a potom na tom, jestli to dělají na věhlasné klinice (kde i zmáčknutí kliky něco stojí), nebo schopný veterinář 50 km od Prahy.