kniga
napsal(a):
A dela to odjakziva nebo zacla az ted? proste se nechce nechat o cuchat, no. Tak nemusi byt s kazdym kamaradka.
Chápu že ji každý nesedne, ale ona nechce tím pádem být kamarádka s nikym a vysvetlit pejskun kteří se přijdou kamarádit ať ji necuchaj k zadku je nemožné dokud si je sama nespacifikuje., coz se moc nelibi panickum tech cuchacu :), ale jinak ona sama cucha všem k zadku :D..
karmena
napsal(a):
Zdravím vás, máme fenecku a vadí jí když k ní přijde Pesan a cuchne ji k zadku, pokud to Pesan opakuje dá mu najevo že se jí to nelibi(zavrci, ozene se po něm ale nic neudělá).Máte někdo stejný problém?Nikdy neměla červíky nebo jakýkoliv důvod aby byla na zadek citlivá..
Není kastrovaná?
Musíte jejich seznámení řídit vy a nenechávat to na ní.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228
kniga
napsal(a):
Tak k ni ty psy nepoustejte no...
No jóó, ale dneska si každý pes musí chtít s každým hrát a být se všema kamarád...
Proboha, proč řešíte naprosto normální chování. Prostě "k princeznám se nečuchá". Až bude hárat tak budete řešit proč se psům nabízí? Tak si jí nevšímejte, ona to dotěrným psům sama vysvětlí a psi to budou respektovat. A že se to nelíbí jejich páníčkům? Tak si neměi pořizovat psy, ale plyšáky.
PsíMatka

XXX.XXX.115.30
Normální psí chování a komunikace.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
No jóó, ale dneska si každý pes musí chtít s každým hrát a být se všema kamarád...
To také nechápu... Ne každý pes chce kontakt a zároveň já také nechci aby měla kontakt s každým. Ale lidé to nechápou. Zrovna nedávno, mi nějaký chlap začal sprostě(!) nadávat, když jsem mu řekla, proč za náma leze se svým psem, když já jsem si svojí odvolala, stáli jsme úplně mimo chodník a navíc jsem si povídala s mamkou, prostě jsem neměla čas na seznamování s naprosto cizím (a trošku psycho) psem. Prostě jsme žádné očmuchávání nechtěly... Sama svojí čubu k nikomu bez domluvy nepustím a čekám to samé od ostatních.
Pro zadavatelku: prostě dejte najevo, že kontakt nechcete: fenku si odvolejte k noze, klidně připnete na vodítko (má to takový dobrý psychologický efekt), jděte ke straně, snažte se projít, ze začátku jsem úplně lítala z kůže ale z nějakého důvodu vás cvik v tomhle chování naučí vypadat tak přesvědčivě, že to lidé mnohdy pochopí a psa k nám nepustí. Anebo prostě houkněte, ať si odvolají (což se asi nestane, ale za pokus to stojí :-D ).
anonymx
napsal(a):
Proboha, proč řešíte naprosto normální chování. Prostě "k princeznám se nečuchá". Až bude hárat tak budete řešit proč se psům nabízí? Tak si jí nevšímejte, ona to dotěrným psům sama vysvětlí a psi to budou respektovat. A že se to nelíbí jejich páníčkům? Tak si neměi pořizovat psy, ale plyšáky.
Pokud jí to vadí, řešte to vy, psy odežeňte, jí nechte volnou ruku jen v rozumné míře. Protože psi dnes musí být navázáni na majitele, nesmí si spolu hrát a naučit se psovsky, takže její vysvětlení psi nemusí respektovat a budou jí pořád otravovat. Pak budete řešit to, že na ně vyjíždí. Řeště to vy.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228
Danczéz
napsal(a):
To také nechápu... Ne každý pes chce kontakt a zároveň já také nechci aby měla kontakt s každým. Ale lidé to nechápou. Zrovna nedávno, mi nějaký chlap začal sprostě(!) nadávat, když jsem mu řekla, proč za náma leze se svým psem, když já jsem si svojí odvolala, stáli jsme úplně mimo chodník a navíc jsem si povídala s mamkou, prostě jsem neměla čas na seznamování s naprosto cizím (a trošku psycho) psem. Prostě jsme žádné očmuchávání nechtěly... Sama svojí čubu k nikomu bez domluvy nepustím a čekám to samé od ostatních.
Pro zadavatelku: prostě dejte najevo, že kontakt nechcete: fenku si odvolejte k noze, klidně připnete na vodítko (má to takový dobrý psychologický efekt), jděte ke straně, snažte se projít, ze začátku jsem úplně lítala z kůže ale z nějakého důvodu vás cvik v tomhle chování naučí vypadat tak přesvědčivě, že to lidé mnohdy pochopí a psa k nám nepustí. Anebo prostě houkněte, ať si odvolají (což se asi nestane, ale za pokus to stojí :-D ).
U nás máme taky takovýho dementa - vždycky jsem mu se 4 psama uhnula, psy položila, a on za náma furt lezl, aby mi radil jak mám cvičit psy (i když jsem mu jasmě řekla, že o jeho rady nestojím), a toho svýho psa posílal k těm mým ležícím, aby je prudil! Několikrát jsem mu řekla, ať to nedělá, že to nejsou žádní andílci (malinoisi), a že mu ji sežerou. On na to, že je mám mít na vodítku, když jsou nebezpeční, přičemž sám měl psa navolno. Řekla jsem mu, že bohatě postačí, když si chytí toho svého, a přestane je provokovat.
Pak ale tohle udělal, když jsem měla matku se štěnětem, a moje fena si po tom jeho sáhla - naštěstí ho pevně chytla za krk, a držela u země (i přesto, že jí stříkal pepřák do očí, a druhou rukou mlátil flexinou po hlavě), na povel ho vyplivla. Nicméně chlap okamžitě oběhal všechny možný úřady, všude podal stížnosti (včetně odboru životního prostředí ), a oběhal ivšechny okolní pejskaře, aby jim sdělil, jaký mám krvelačný bestie, jaký to byly jatka, že platil 5000 za veterináře, a je potřeba mi zakázat s nimi chodit ven! Přitom to vyprovokoval on a jeho psovi nic nebylo - byl na veterině, a platil, jen 200kč za prohlídku (to je dohledatelný i na MÚ, jako součást jeho stížnosti)
Na druhou stranu je pravda, že už mám od takových dementů klid, a nikdo z okolí už takto neexperimentuje
Uživatel s deaktivovaným účtem

"jí nechte volnou ruku jen v rozumné míře"
tohle je klíčové a zároveň individuální a to vzhledem ke všem zúčastněným...
Ne, opravdu si nemyslím, že pes musí s každým kamarádit, ale prostě se chovat normálně: tj. druhého psa pozdravit, ať už z dálky, jen posuňky, či pokud je snášenlivý, tak zblízka, prostě normálně po psím, u čehož je očichávání ta hlavní fáze a nenormální to připadne asi jen lidem. Znám fenky, které jsou na to háklivé, proč, to netuším. Řekla bych, že je to s prominutím, blbá výchova od majitele". Vysvětlím: máme sousedku, která má skoroJRT a ta nás vždycky letí vítat, ale hned se začne kroutit, schovávat zadek pod sebe, či sebou rovnou plácne na záda, očichat se nechá, ale smrt v očích. Vlasně nevím proč, vždyť ji nikdo nenutil, aby k nám běžela. Včera jsme ji potkali i s paničkou, stojíme, kecáme, psi popocházejí sem tam a můj vedle mne udělá tři kroky a čichne k ní. Ta po něm vystartovala jak piraňa a v tomto případě to byla spíš žárlivost na to, že se přiblížil k její paničce, než že by jí to čichání nějak vadilo. A že bych se já zlobila, že vystartovala? To ani náhodou. Můj pes se s ní má domluvit, já po jejich nemluvím pokud mu naznačuje, že jí to vadí, tak nemá otravovat. Druhá majitelka fenky: ano, fifinko, jen mu dej, nemá k tobě co čichat, nenechej se, honem honem, pojď se schovat...a veme ji na ruce(bišonku) - to je reakce(majitelky) co mi opravdu vadí.
Asi bych v tom problém neviděla, prostě je jí to nepříjemné, tak to dává najevo. Naše fena se nechá očuchat v klidu, akorát když je nějaký pes dotěrnější, tak se taky ozve. Ovšem kromě našeho jezevčíka. Má ho v 1. patře tchýně, takže se potkávají jen na zahradě. To když ji jde staroušek očuchat, tak si fena hezky sedne (aby na ní dosáhl, protože je větší než on) a ještě mu roztáhne nohy
To ocuchanie neni uplne normalne psie chovanie - nie medzi dvomi uplne cudzimi psami. Ked sa najprv trosku spoznaju, otukaju, tak si mozu dovolit navzajom si nuchnut, ale neni to automaticky standardny vitaci ritual. Naopak, ked pes na drzovku lezie fene k zadku bez toho aby spolu pokecali (vizualne) inymi sposobmi, tak je to silne neslusne spravanie.

Navzájem se poznají očima a zjištěním pachu, ne ? Hlava a pod ocasem. Myslím, že na kafe nepůjdou.
Psi to mají mezi sebou vyřešeno velice rychle, jen my to hrotíme a rozebíráme. Pohled, nasátí pachu a vyjasnění pozic. Tečka. Pár vteřin. Přece jen mají o dost lepší čich než my a ať si myslíme, že jsme sebevětší odbornící na psí chování, ne, nejsme, oni se cítí na dálku a že chcou nebo ne dávají najevo už z druhého chodníku.
samozřejmě kamarádit se všemi je nesmysl, to tu nikdo netvrdí. taky mi dost lidí leze na nervy.).
napsal(a):
Navzájem se poznají očima a zjištěním pachu, ne ? Hlava a pod ocasem. Myslím, že na kafe nepůjdou.
Psi to mají mezi sebou vyřešeno velice rychle, jen my to hrotíme a rozebíráme. Pohled, nasátí pachu a vyjasnění pozic. Tečka. Pár vteřin. Přece jen mají o dost lepší čich než my a ať si myslíme, že jsme sebevětší odbornící na psí chování, ne, nejsme, oni se cítí na dálku a že chcou nebo ne dávají najevo už z druhého chodníku.
samozřejmě kamarádit se všemi je nesmysl, to tu nikdo netvrdí. taky mi dost lidí leze na nervy.).
Já to původně ani nechtěla otvírat, myslela jsem si, že to "cha" je nějaká šifra. Ale když sem píše megi tak mi to nedalo.
Leccos je jasný v sekundě, ale občas je druhá strana nedovtipná Pozorovat ty tanečky někdy stojí za to. No, občas je na přítěž to závaží na druhém konci vodítka, že jo.
Moje fenka je asi lesbička, kamarádí se jen s holkama - se psy se kamarádí jen s gayi a nebo asexuály. Ještě tak bulteriery a hladké foxíky může. Kecám. Je vybíravá S nadsázkou. Vědu bych z toho nedělala.

tapina
napsal(a):
Já to původně ani nechtěla otvírat, myslela jsem si, že to "cha" je nějaká šifra. Ale když sem píše megi tak mi to nedalo.
Leccos je jasný v sekundě, ale občas je druhá strana nedovtipná Pozorovat ty tanečky někdy stojí za to. No, občas je na přítěž to závaží na druhém konci vodítka, že jo.
Moje fenka je asi lesbička, kamarádí se jen s holkama - se psy se kamarádí jen s gayi a nebo asexuály. Ještě tak bulteriery a hladké foxíky může. Kecám. Je vybíravá S nadsázkou. Vědu bych z toho nedělala.
Takovej trošku nosánek nahoru, hrášek co nee, prostě pes. vidíte, podle odborníků by si s holkama rozumět neměla. Vy to všecko pletete ;-).
napsal(a):
Takovej trošku nosánek nahoru, hrášek co nee, prostě pes. vidíte, podle odborníků by si s holkama rozumět neměla. Vy to všecko pletete ;-).
Odborníci. Pche

tapina
napsal(a):
Odborníci. Pche
Krásná je. moc. myslíte, že by si s námi chtěla hrát ?

tapina
napsal(a):
S kým vším? S váma určitě, s Megnumem možná, s kočkama bezpochyby. Otázka - kdo by si chtěl hrát s ní?
Meg by se radostí zvencla. není vybíravá
Já jsem jednou jedné nervní slečně agresivnější než psi řekl, "kdyby Vám někdo běhal a očichával Vaši frdnu, nervní byste byla ještě víc, než moje fena". Oj, to byla pecka a musel jsem se raději pakovat. Ale to jsem byl začátečník, naivní psí majitel. Takovy panic na nic.
No ne. Viděl jsem a zažil hodně volných chvil, kdy psi obšourníci drtili fenky a ty jim dávali patřičně najevo, že se to nedělá. A pak nastoupili najitelé, kdy už to bylo fakt otravné.
Vždyť jsme lidé a sakra se přece umíme domluvit. Zbytečně se vše zveličuje a řeší.
Chybí humor, nadsázka a hlavně umění komunikovat. Což je škoda.
Aliens_II
napsal(a):
Já jsem jednou jedné nervní slečně agresivnější než psi řekl, "kdyby Vám někdo běhal a očichával Vaši frdnu, nervní byste byla ještě víc, než moje fena". Oj, to byla pecka a musel jsem se raději pakovat. Ale to jsem byl začátečník, naivní psí majitel. Takovy panic na nic.
No ne. Viděl jsem a zažil hodně volných chvil, kdy psi obšourníci drtili fenky a ty jim dávali patřičně najevo, že se to nedělá. A pak nastoupili najitelé, kdy už to bylo fakt otravné.
Vždyť jsme lidé a sakra se přece umíme domluvit. Zbytečně se vše zveličuje a řeší.
Chybí humor, nadsázka a hlavně umění komunikovat. Což je škoda.
Přesně takhle uvolněně se zasmát, jsem potřebovala!
Jinak dobře napsáno.

Já jsem jednou jedné nervní slečně agresivnější než psi řekl, "kdyby Vám někdo běhal a očichával Vaši frdnu, nervní byste byla ještě víc, než moje fena".
Tak to jsem se zase nařehtala
napsal(a):
Já jsem jednou jedné nervní slečně agresivnější než psi řekl, "kdyby Vám někdo běhal a očichával Vaši frdnu, nervní byste byla ještě víc, než moje fena".
Tak to jsem se zase nařehtala
No ale co jsem měl oponovat? Svět se změnil. Ze psů se dělají lidi. Pes který štěká, je pes automaticky nevychovaný, protože to přece nemůže. Pes který si jde čichnout, či přivítat nově příchozí do volného výběhu, je pes nevychovaný, protože otravuje. Nicméně majitel při vstupu ani nepozdraví, no přece proč? To se nenosí. A tak bychom mohli pokračovat.
Bibinka přece je tak citlivá, ona nemá ráda cizí páničky a natož psy, jen holčičky, božinku. A bibinka je krásně urostlá stafordka a panička je ujetá singlovka. Ovšem teď přichází omluva, nikoho jsem se nechtěl dotknout a nadsazuji.
Ale víme asi vo co go.

Aliens_II
napsal(a):
No ale co jsem měl oponovat? Svět se změnil. Ze psů se dělají lidi. Pes který štěká, je pes automaticky nevychovaný, protože to přece nemůže. Pes který si jde čichnout, či přivítat nově příchozí do volného výběhu, je pes nevychovaný, protože otravuje. Nicméně majitel při vstupu ani nepozdraví, no přece proč? To se nenosí. A tak bychom mohli pokračovat.
Bibinka přece je tak citlivá, ona nemá ráda cizí páničky a natož psy, jen holčičky, božinku. A bibinka je krásně urostlá stafordka a panička je ujetá singlovka. Ovšem teď přichází omluva, nikoho jsem se nechtěl dotknout a nadsazuji.
Ale víme asi vo co go.
No jste můj člověk...časy (alespoň mě to tak přijde se opravdu změnily)...je pravda, že psů je podstatně víc, ale někde chybí zdravý selský rozum...