Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
19.5.2016 12:08
Petra G.

XXX.XXX.48.6

Dobry den,
Prosim o radu.. Mam 9 mesicni stene ( fenu) zlateho retrivra... Od mala krmena krmivem Marp ( holistic), ktere pak prestala zrat, tak jsme presli na Artemis.. Chvili zrala, ale pak se ji do toho muselo neco pridat..( voda, trochu konzervy Marp, gran carno)... Vzdy sezrala alespon trictvrte... Minuly tyden jsme byli na kastraci a od te doby se granuli ani nedotke ( pridala jsem vajicko, konzervu, uvarene kure +vyvar, lososovy olej a naprosto bezvyznamne... Vyzere trochu kurete, ale stejnak tam kousky jeste necha. Je hrozne unavena a stale jen spi... Zkusila jsem vcera koupit vsechny prichute Marp holistic, Orijen fish a Orijen kureci, Taste of the Wild a opet nic... Od Orijenu si vzala 10 granuli a zase nechala... A stale jen spi... Podotykam, ze od kastrace bere jeste antibiotika a mame je jeste na 4 dny... Muze to byt tim? (Clavaseptin)... A jeste predtim zrala hovezi usi a ted nic... Max. Jerky od Marp... Prosim o radu... Nechci kupovat psovi psenici a naopak drahe granule, do kterych jeste musim davat kvalitni konzervy popr. Vyvar a stejnak to pak mohu vyhodit, kdyz to nezere..

Uživatel s deaktivovaným účtem

19.5.2016 12:42

Zkuste krmit normálně masem, buď vařeným nebo syrovým.

19.5.2016 12:57
Petra G.

XXX.XXX.48.6

Myslite BARF? Popravde jsem koukala na internetu, jak je "barfovani " narocne.. Bojim se veskerych zivin.. Co vse pridavat.. V jakem pomeru, aby pes dostal veskere ziviny... Jak pak resit stravu na cestach... Treba v lete... Pojedem na par dni pryc i se psem a tahat s sebou syrove maso?

19.5.2016 13:33

Buď barfova nebo jak píši, vařit, s tím bych Vám klidně pomohla, je to jednoduché jak facka a na výlety dělám domácí konzervy, to jest to samé, co mívá pes v misce, ale zavařené ve sklenicích

19.5.2016 13:40

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Buď barfova nebo jak píši, vařit, s tím bych Vám klidně pomohla, je to jednoduché jak facka a na výlety dělám domácí konzervy, to jest to samé, co mívá pes v misce, ale zavařené ve sklenicích

Naprostý souhlas...krmení masem (syrovým nebo vařeným) vypadá složitě, taky jsem se toho bála, když jsem začínala, ale opravdu je to jednoduché...navíc jednotlivé krmné dávky nemusí být vyvážené v každé krmné dávce...stačí v horizontu cca 14 dní...navíc pesanům chutná a když už jim něco nejede, tak se to dá operativně změnit...

19.5.2016 13:47
Petra G.

XXX.XXX.48.6

Na Internetu se pise vsude neco jineho... Mate nejake odkazy, kde nakupovat tedy maso? Jak je to se zeleninou? Doplnky? Prilohy? Mnozstvi atd... A kdyz delate ty zavarene sklenice na cesty, neznici se veskere obsazene hodnoty ? Opravdu vubec nevim, jak to funguje.. Spolehala jsem celou dobu na to, ze mi fena granule bude zrat... Verim, ze navonene ze zverimexu by treba i jedla, ale nestojim o to, abych krmila psa psenici..

19.5.2016 14:04
rapotacka11

XXX.XXX.79.165

Je to tak náročné...
Jak se asi krmil pes, než sem přišly granule ?

19.5.2016 14:16
Petra G.

XXX.XXX.48.6

Myslim, ze nepotrebuji takhle "chytre " prispevky! Resim tu problem, ze mi pes nezere granule... Jsou tu taci, kteri maji rozum a odepisi normalne na reseny problem... Nabidlo se tu moznost barfu.. Nikdy jsem hi neresila, tudis pisu, ze jsem koukala, jak je to narocne, ja se neptam otazkou, jak je to narocne...?. Takze si prosim vase pripominky s tim, jak se asi krmil pes, nez byly granule nechte...

19.5.2016 14:17

Petra G. napsal(a):
Na Internetu se pise vsude neco jineho... Mate nejake odkazy, kde nakupovat tedy maso? Jak je to se zeleninou? Doplnky? Prilohy? Mnozstvi atd... A kdyz delate ty zavarene sklenice na cesty, neznici se veskere obsazene hodnoty ? Opravdu vubec nevim, jak to funguje.. Spolehala jsem celou dobu na to, ze mi fena granule bude zrat... Verim, ze navonene ze zverimexu by treba i jedla, ale nestojim o to, abych krmila psa psenici..

Tak on každý si každý (alespoň z toho co tady přečtu) krmení přizpůsobí dle toho, co nejvíc vyhovuje jeho psu...takže např. já:
pesani nejí syrový maso a mletiny...takže krmím, tak napůl uvařeným...převládá hovězí srdce, kuřecí žaludky, kuřecí srdce a hovězí maso...
protože do nich bohužel nedostanu ani kosti, tak jsem nucena přidávat vápník (já dávám ve formě mletých vaječných skořápek)
Moje denní krmná dávka pro jednoho psa (cca 50 kg, málo aktivního) vypadá cca takto:
500g masa,300g zeleniny (převážně mrkev, řepa-povařené nebo strouhané, salát...),150g přílohy (nejčastěji rýže někdy ovesné vločky nebo těstoviny), klíďo přidám třeba majoránku, kmín, sladkou papriku...do krmení zamíchám skořápky, nějaký olej (teď máme lososový), pivovarský kvasnice a preventivně kolagen...a hotovo...k svačině dostanou většinou nějaký ovoce..jablko nebo banán (mám štěstí, že to pesani dlabou)...no já mám pesany rozmazlený, takže i snídáme, ale to jeděj to co my...ovesnou kaši, míchaný vajíčka, chleba s máslem někdy i s medem apod.

Pesani jsou zdravý, mají v pořádku klouby, nejsou tlustý ani hubený, nezvracíme, neprůjmujeme, objem stolice je myslím velmi přijatelný a navíc nám moc chutná...
Já nakupuju maso převážně od masozravci.cz.

19.5.2016 15:01

Petra G. napsal(a):

Dodavatelů nebo prodejců masa je dnes bohatě, probarf.cz, krmiva Nýřany, Sokol Falco, dopsimisky.eu, aj, Zeleninu bud vařit spolu s masem a přílohou, to je nejjednodušší postup a nebo přidávat syrovou strouhanou zakápnutou olejem (za studena lisovaným, např. rostliným nebo živošišným) Množství záleží na váze psa, mimo masa a vnitřností se zeleninou a přílohou nezapomeňte krmit syrové kosti, tak 2x - 3x týdně, zbytek vysvětlím později

Annaalex

19.5.2016 15:11
Annaalex

XXX.XXX.73.11

Petra G. napsal(a):
Dobry den,
Prosim o radu.. Mam 9 mesicni stene ( fenu) zlateho retrivra... Od mala krmena krmivem Marp ( holistic), ktere pak prestala zrat, tak jsme presli na Artemis.. Chvili zrala, ale pak se ji do toho muselo neco pridat..( voda, trochu konzervy Marp, gran carno)... Vzdy sezrala alespon trictvrte... Minuly tyden jsme byli na kastraci a od te doby se granuli ani nedotke ( pridala jsem vajicko, konzervu, uvarene kure +vyvar, lososovy olej a naprosto bezvyznamne... Vyzere trochu kurete, ale stejnak tam kousky jeste necha. Je hrozne unavena a stale jen spi... Zkusila jsem vcera koupit vsechny prichute Marp holistic, Orijen fish a Orijen kureci, Taste of the Wild a opet nic... Od Orijenu si vzala 10 granuli a zase nechala... A stale jen spi... Podotykam, ze od kastrace bere jeste antibiotika a mame je jeste na 4 dny... Muze to byt tim? (Clavaseptin)... A jeste predtim zrala hovezi usi a ted nic... Max. Jerky od Marp... Prosim o radu... Nechci kupovat psovi psenici a naopak drahe granule, do kterych jeste musim davat kvalitni konzervy popr. Vyvar a stejnak to pak mohu vyhodit, kdyz to nezere..

Těmi antibiotikami to určitě být může. Mému psu je po nich vždycky špatně od žaludku a taky nechce žrát.

DG

19.5.2016 19:08
DG

XXX.XXX.173.14

Můj pes je po atb taky jakoby unavenější, napapká se a jde si zdřímnout, jinou aktivitu moc nevymýšlí. Určitá skleslost normální je. Ale jakmile je dobere, hned je to jiný pejsek :D. Uvidíte za 4 dny.
a pokud nechce granule tak ji je nenuťte, ony ty bobulky nejsou přirozené a maso je maso. Uvařte ji třeba kuřecí prsa, trochu žaludků s mrkví a rýží. Do toho můžete pro jistotu přisypat multivitamín a jak ji bude lépe třeba zas začne granule jíst. A když ne, krmte konzervy nebo maso. Není to tak složité jak to vypadá, jen začátky jsou horší než si člověk vychytá co a jak.

19.5.2016 19:21

Petra G. napsal(a):
Dobry den,

Jednoduchá rada: Nasaďte probiotika a přirozená strava, uvidíte, že se to zlepší.

Přidejte reakci

Přidat smajlík