Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
19.5.2016 18:59
Lexaurin

XXX.XXX.190.168

Porad premyslim, co je vetsi zlo pro psa, jestli krmit zbytky z kuchyne, nebo davat pamlsky, ktere jsou sice urcene pro psy, ale sama chemie

19.5.2016 19:05
anonymx

XXX.XXX.131.224

Vase starosti bych chtela mit...

DG

19.5.2016 19:11
DG

XXX.XXX.173.14

Hlasuju pro ty barevne pamlsky. Ne že by je můj pes nikdy nedostal, ale pokud jsou zbytky z kuchyně např. dušené maso, polívka s masem a zeleninou bez bujónu apod. tak není co řešit. A zbytky z kuchyně nedávám, žádné nejsou, všechno sežeru a pejsek má navařené svoje.

19.5.2016 19:17
Arni

XXX.XXX.111.238

Lexaurin napsal(a):
Porad premyslim, co je vetsi zlo pro psa, jestli krmit zbytky z kuchyne, nebo davat pamlsky, ktere jsou sice urcene pro psy, ale sama chemie

Tak si pamlsky vyrobte, usušte si maso a je to. Tady se to mockrát řešilo.

19.5.2016 19:18
Lexaurin

XXX.XXX.190.168

Arni napsal(a):
Tak si pamlsky vyrobte, usušte si maso a je to. Tady se to mockrát řešilo.

O to mi nejde, to vim

19.5.2016 19:22
Arni

XXX.XXX.111.238

Lexaurin napsal(a):
O to mi nejde, to vim

Aha, no přiznám se že můj první pes toho měl tehdy od stolu dost

19.5.2016 19:24
rapotacka11

XXX.XXX.32.4

Lexaurin napsal(a):

Proč by mělo být jídlo, které jíme my, naše děti špatné pro psa?
Jak se krmilo dříve a mnohde ještě dnes ?

19.5.2016 19:30
Arni

XXX.XXX.111.238

rapotacka11 napsal(a):

Tak možná se oproti dřívější době v potravinách hodně změnilo. Proto lidé o tom přemýšlí, a dnes jsme více informováni.

19.5.2016 19:30
Lexaurin

XXX.XXX.190.168

rapotacka11 napsal(a):

No prave, a porad mi nejdou do hlavy tepelne upravene kosti. Vzdyt se traduje, ze kralove kdyz se cpali pecinkama, hazeli kosti psum, tak jak to je s vyvojem traviciho traktu. Vzdyt zili ze zbytku od lidi.

Uživatel s deaktivovaným účtem

19.5.2016 21:10

Lexaurin napsal(a):

Jestli jsou to "zbytky z kuchyně" jako u mě, tj. bez soli - rýže, brambory, vývar s kuřetem a se zeleninou, jablečný kompot bez cukru apod., tak proč ne?

19.5.2016 21:11
rapotacka11

XXX.XXX.32.4

Mám to stejné.

19.5.2016 21:22
Lexaurin

XXX.XXX.190.168

Ja mam pocit, ze dnes se z toho krmeni psu dela obrovska veda. Drive, kdyz to takova veda nebyla urcite nebylo tolik zazivacich potizich, jako maji psiska ted. Vlci, vlci, hlavne psi se pridali k lidem, protoze to pro ne bylo vyhodne, neb lidi nadelaji spoustu zbytku, takze ja bych se v krmeni spis odpichla od tohoto nez od vlku.

19.5.2016 21:29
Terven

XXX.XXX.110.147

Lexaurin napsal(a):
No prave, a porad mi nejdou do hlavy tepelne upravene kosti. Vzdyt se traduje, ze kralove kdyz se cpali pecinkama, hazeli kosti psum, tak jak to je s vyvojem traviciho traktu. Vzdyt zili ze zbytku od lidi.

Tak určitě, ale tenkrát nějakého toho chcíplého psa asi nikdo neřešil, doba byla drsná i pro lidi.
Ti psi nežrali celý život nic jiného, zažívací trakt musel být zvyklý...ono ani dnes to není tutovka, že tepelně upravená kost psa zabije. Moje minulá fena byla granulář, ale děsná popelnice, každou chvíli našla něaké kosti venku - a taky přežila.
Přesto bych úmyslně zbytky našeho pečeného kuřete se solí a kořením nedávala.

19.5.2016 21:33
Aliens_II

XXX.XXX.194.35

Lexaurin napsal(a):
Ja mam pocit, ze dnes se z toho krmeni psu dela obrovska veda. Drive, kdyz to takova veda nebyla urcite nebylo tolik zazivacich potizich, jako maji psiska ted. Vlci, vlci, hlavne psi se pridali k lidem, protoze to pro ne bylo vyhodne, neb lidi nadelaji spoustu zbytku, takze ja bych se v krmeni spis odpichla od tohoto nez od vlku.

Vlci taky blejou a vlci mají taky průvan ve střevech. Ja jsem zjistil, že ta moje je děláná snad fakt jen na syrové maso a maso s kostí a co hnije a smrdí. A to možná by měl každý, kdo má psa. Nicméně se ji nebojím dát tzv. vařené, pečené měkké kosti. Třebas kachnu. Dostávám teď pravidelně z restaurace vývarové kosti, kuřecí a kachní. Kuchaře jsem přesvědčil, aby mi je dodával nekořeněné, tedy převážně vývarové obrané kosti, kde jsou křupky a maso kolem.
Davám ji to a musím říct, ta po tom jede, jak pominutá a nic ji z toho není.
Takže jako spestření stravy, proč ne. Jde prostě jen o to, trochu popřemýšlet co fakt ten pes dá a co ne. Různé vyvařene lopatky a hrudníky, nasáté šťávou, ten morek, vždyť to je pro ně fakt pochoutka.

19.5.2016 21:36
Aliens_II

XXX.XXX.194.35

Například. Upečte vepřové koleno, oberte ho a kost dejte psu. Sakra to by pro něj byla pecka. A né že ne. Už jen to ohlodat pořádně.

19.5.2016 21:39
tapina

XXX.XXX.211.209

Asi záleží taky co ta tom stole člověk má, ne?

Někdo snídá kafe a cigáro. Někdo hemenex s pseudošunkovým salámem. Někdo pohankovou kaši s tvarohem a jablko. Někdo...

19.5.2016 21:43
tapina

XXX.XXX.211.209

Lexaurin napsal(a):

Ale vlci se nepřidali k lidem. Lidi se přidali k vlkům - odháněli je od kořisti. Lidi byli míň schopní lovci, ale schopnější odháněči. To už je dokázáno.

Dneska k tomu spějem taky. U psů se zajeli granule, normálka - u lidí začínají frčet proteinové tyčinky, proteinové hydrolyzáty atd.

19.5.2016 21:44
Terven

XXX.XXX.110.147

tapina napsal(a):

Někdo snídá kafe a cigáro. Někdo hemenex s pseudošunkovým salámem. Někdo pohankovou kaši s tvarohem a jablko. Někdo...

No, přesně...zbytky z kuchyně jsou strááášně široký pojem. Něčí kuchyni bych nebrala ani pro sebe, například, natož aby ty zbytky žral pes

19.5.2016 21:44

Aliens_II napsal(a):
Například. Upečte vepřové koleno, oberte ho a kost dejte psu. Sakra to by pro něj byla pecka. A né že ne. Už jen to ohlodat pořádně.

Už jsem pár takových psích gurmánů viděla. Skončili na veterině s klystýrem a majitelé měli velké obavy, aby pes přežil. Neraďte takové s odpuštěním pitominy, jsou psi, kteří ty uvařené/upečené štípavé kosti nebudou jen obírat, ale párkrát skousnou a polknou a problém je na světě. Jestli vy máte fenu princeznu, která každé sousto uvařených kostí důkladně rozdrtí a nehltá, fajn pro vás. Ale pro jiné psy to může být dost nebezpečné.
Lexaurin
Největší zlo je psa nekrmit.

19.5.2016 21:45
Aliens_II

XXX.XXX.194.35

tapina napsal(a):

Nic?

A někdo krutou anglickou snídani.

Hlavně byl pes vždy součástí člověka. A člověk psa domestikoval tak, že mu dal nažrat. A on to pochopil, že mu je lépe dostat žrádlo od toho divného tvora a obcas máknout a dělat co po mě chce, než se dřít lovem a ještě se dělit se smečkou.
Ovšem to bylo. Teď se dopuje pes ATB, teď se do nich rvou vitamíny, očkují se, degenerují, nohy je neunesou, ale hlavně aby žrali vyvaženě.
Přitom my se cpme a jíme svinstva, ufff, škoda mluvit. Ale vědu děláme z toho, aby ten můj punťa náhodou nepožřel masné veprové, ach, ten úžasně upečený bůček na česneku.

OFF.

19.5.2016 21:46
Mireek

XXX.XXX.113.114

...ani jedno bych nedávala. Zbytky z kuchyně, jsou obyčejně hodně solené, kořeněné, mastné... to vše je špatně. Co se týče pamlsků pro zvířata... mno taky to není žádná sláva, ale záleží na konkrétním druhu. Já kupuji pro mého pejska sušené maso, to mi přijde jako skutečně nejmenší zlo.
Pokud přemýšlíš i nad volbou granulí tak možná pomůže tento článek: http://www.pejskar.cz/jak-vybrat-nejlepsi-granule-pro-psa-80724/ A pak hlavně záleží i na tom co chutná tvému pejskovi.

19.5.2016 21:49
Aliens_II

XXX.XXX.194.35

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Už jsem pár takových psích gurmánů viděla. Skončili na veterině s klystýrem a majitelé měli velké obavy, aby pes přežil. Neraďte takové s odpuštěním pitominy, jsou psi, kteří ty uvařené/upečené štípavé kosti nebudou jen obírat, ale párkrát skousnou a polknou a problém je na světě. Jestli vy máte fenu princeznu, která každé sousto uvařených kostí důkladně rozdrtí a nehltá, fajn pro vás. Ale pro jiné psy to může být dost nebezpečné.
Lexaurin
Největší zlo je psa nekrmit.

Veprové koleno je štiplavé? Co to tady píšete?

A jasně jsem psal, že člověk si má popřemýšlet, co pes jeho dá a co ne.
Klid, klid. Já svého psa nevraždím a některé kosti mu nedávám.
Vím co jíme a vím, jaké kosti jsou jaké.
Mimochodem, sám kosti jím. Takže např. z kuřete mě zbudou jen ty jehly u stehen, jinak sním vše. A můj pes také. Už mám ověřeno.
Ale ano, má jich více syrové. Jak říkám, vařené je spestření.

19.5.2016 21:51
tapina

XXX.XXX.211.209

Aliens_II napsal(a):
Nic?

A někdo krutou anglickou snídani.

Hlavně byl pes vždy součástí člověka. A člověk psa domestikoval tak, že mu dal nažrat. A on to pochopil, že mu je lépe dostat žrádlo od toho divného tvora a obcas máknout a dělat co po mě chce, než se dřít lovem a ještě se dělit se smečkou.
Ovšem to bylo. Teď se dopuje pes ATB, teď se do nich rvou vitamíny, očkují se, degenerují, nohy je neunesou, ale hlavně aby žrali vyvaženě.
Přitom my se cpme a jíme svinstva, ufff, škoda mluvit. Ale vědu děláme z toho, aby ten můj punťa náhodou nepožřel masné veprové, ach, ten úžasně upečený bůček na česneku.

OFF.

Nene ;-).

19.5.2016 21:51

Tak vysloveně jako mňamku zbytky z kuchyně nedávám, ale jinak (pokud to tedy není vysloveně nevhodné) tak psi dostanou od všeho ochutnat (třeba jen jediný malinkatý soustíčko) a vždy poslední sousto z toho co jíme (aby jim nepuklo žalem srdíčko)...nepředstavujte si že je ládujeme od rána do večera...ale opravdu je ještě kousek rohlíku, půlka sušenky, banán, jogurt apod. nezabilo...

19.5.2016 21:52
Aliens_II

XXX.XXX.194.35

tapina napsal(a):
Ale vlci se nepřidali k lidem. Lidi se přidali k vlkům - odháněli je od kořisti. Lidi byli míň schopní lovci, ale schopnější odháněči. To už je dokázáno.

Dneska k tomu spějem taky. U psů se zajeli granule, normálka - u lidí začínají frčet proteinové tyčinky, proteinové hydrolyzáty atd.

Amarouny. Zatím v prášku, ale želatiny se už blíží.

19.5.2016 21:54
tapina

XXX.XXX.211.209

Aliens_II napsal(a):
Amarouny. Zatím v prášku, ale želatiny se už blíží.

"Kůžový protein". Naprostej humus už jen podle názvu. Proč tomu nedaj nějaký cool název?

19.5.2016 22:03
Aliens_II

XXX.XXX.194.35

tapina napsal(a):
"Kůžový protein". Naprostej humus už jen podle názvu. Proč tomu nedaj nějaký cool název?

Zatím se nesmí. Klamání spotřebilete.
Ale nebojte se. Kostelecké uzeniny, či kdokoli jiný, brzy příjde s výrobkem, řekněme.
Čerstvé kuře v prášku.
Návod. Obsah sáčku vysypte do půl litru vody a rozmýchejte. Poté nechte 10 minut "nakynout".
Přejeme dobrou chuť. Jako novinku máte nyní možnost koupit také uzené kuře.
Uááá.

19.5.2016 22:06
tapina

XXX.XXX.211.209

Aliens_II napsal(a):
Zatím se nesmí. Klamání spotřebilete.
Ale nebojte se. Kostelecké uzeniny, či kdokoli jiný, brzy příjde s výrobkem, řekněme.
Čerstvé kuře v prášku.
Návod. Obsah sáčku vysypte do půl litru vody a rozmýchejte. Poté nechte 10 minut "nakynout".
Přejeme dobrou chuť. Jako novinku máte nyní možnost koupit také uzené kuře.
Uááá.

Ono nebude v prášku. Bude naprosto šetrně dehydratované lyofilizací. Se zachováním veškerých nutričních komponentů, bez umělých barviv, stabilizátorů a aromat. Bohaté na omega 3 a omega 6.

19.5.2016 22:08
Aliens_II

XXX.XXX.194.35

tapina napsal(a):
Ono nebude v prášku. Bude naprosto šetrně dehydratované lyofilizací. Se zachováním veškerých nutričních komponentů, bez umělých barviv, stabilizátorů a aromat. Bohaté na omega 3 a omega 6.

A nebo tak.
Takže něco jako psí granule?
Par jsem jich dal a není to špatné. Teda jak které.
Předpokládám, že by na tom člověk úplně v pohodě přežil.

19.5.2016 22:10
RomčaJelča

XXX.XXX.17.37

Lexaurin napsal(a):

Jenže my nevíme, jak ti psi pak dopadli, nejsou asi záznamy o tom, kolika let se dožil a v jakém zdravotním stavu...
Fůra našich jídel je pro psí žaludek nestravitelná.
Připomnělo se mi, že můj tatínek e pořád divil, proč řešíme se psem granule -no jeho vlčák vyběhl na hektarovou zahradu a táta v té trávě nemohl postřehnout, co se odehrálo, a byl v klidu - my případný průjem na koberci v bytě vidíme hned, že jo...

Vařené kosti nedáváme, fakt se bojíme...

19.5.2016 22:15
Aliens_II

XXX.XXX.194.35

RomčaJelča napsal(a):
Jenže my nevíme, jak ti psi pak dopadli, nejsou asi záznamy o tom, kolika let se dožil a v jakém zdravotním stavu...
Fůra našich jídel je pro psí žaludek nestravitelná.
Připomnělo se mi, že můj tatínek e pořád divil, proč řešíme se psem granule -no jeho vlčák vyběhl na hektarovou zahradu a táta v té trávě nemohl postřehnout, co se odehrálo, a byl v klidu - my případný průjem na koberci v bytě vidíme hned, že jo...

Vařené kosti nedáváme, fakt se bojíme...

Ano. Pravdu máte. Vše jde s dobou. Doba je taková.
Nicméně. Zachovejme zdravý rozum a nepodléhejme....

19.5.2016 22:21

Téma je pěkné, příspěvky pobavily

zůstanu tou trapnou a budu na moji princeznu dávat pozor co mi kapacita mozku dovolí

tak to jsem napsala dobrou kravinu.

20.5.2016 04:15

Vařené a pečené kosti nedávám, nikdy a vůbec. Ovšem nepopírám že jsme měli psy kterým je rodiče dávali a můj otec tak fenu krmí dodnes, prostě soused přinese hromadu kostí co nasbírali u oběda, čubě se to vysype na dvorek, ona to sežere, a je v pohodě. je na to zvyklá, nehltá a umí je žrát. Ono je rozdíl pes a pes. některý si pohraje, pokouše, jiný dvakrát žvýkne a spolyká je vcelku. Např měli jsme jednoho psa, který na to že dostal kosti z kachny málem uhynul, přesto že ostatní vořeši je v pohodě žrali.Jinak zbytky z kuchyně dáváám, ale zase jde o to jaké. Pálivý guláš není zrovna pro psa, zbytek rizota se zeleninou nebo šunkofleků mu klidně vysypu.

20.5.2016 06:02
Chingis

XXX.XXX.239.105

U nás v roli pamlsků jednoznačně vedou zbytky z kuchyně. Psí pamlsky nekupuji vůbec. Ale kosti nedávám, naši psi jedí podle zásady "co proleze krkem v celku, to se kousat nemusí." Nechci riskovat.

20.5.2016 07:52

Taky mám polykače. Teď už to není tak hrozné, ale když byl malý, tak chtěl dokonce spolknout paroží, když ho ohlodal do patřičné velikosti. Ale kost by polknul zcela jistě.

20.5.2016 08:11
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Teta vařila polovinu života ve školní kuchyni. Měli za tu dobu několik psů(většinou víc kusů najednou ) Všichni byli krmeni tím, co se zhrnulo z talířů, zbytky masa a kostí samozřejmě vedly. Ani jeden ze psů s tím nikdy neměl problém. Jedna fena umřela na karcinom mléčné žlázy, ale byla to mixka akity a čau, celý život kožní problémy, prý hormonální a na to i nakonec dojela. U nás byli za můj život tři psi, všechno vořeši, všichni krmeni zbytky od stolu a všichni umřeli po 14 roku života, ten poslední měl 17. Já krmila léta granulema, pak vařeným, kosti dostávali jak vařené, tak syrové...pes mi umřel v nedožitých 8letech. Druhý je na granule zvyklý, bere je jako pamlsek. Ale jsem se zapřísáhla, že pokud budu mít ještě další psy, od štěněte budou krmeni syrovým i vařeným a zbytky od stolu, s granulema a kupovanými pamlsky už nezačnu...

20.5.2016 10:42
RomčaJelča

XXX.XXX.206.103

Chingis napsal(a):
U nás v roli pamlsků jednoznačně vedou zbytky z kuchyně. Psí pamlsky nekupuji vůbec. Ale kosti nedávám, naši psi jedí podle zásady "co proleze krkem v celku, to se kousat nemusí." Nechci riskovat.

Toho hltání se právě u naší psice bojím.

20.5.2016 10:44
RomčaJelča

XXX.XXX.206.103

Teta vařila polovinu života ve školní kuchyni. Měli za tu dobu několik psů(většinou víc kusů najednou
) Všichni byli krmeni tím, co se zhrnulo z talířů, zbytky masa a kostí samozřejmě vedly. Ani jeden ze psů s tím nikdy neměl problém
.

Předpokládám, že nežila v paneláku. A to je právě ono - lidi se zahradami obvykle ani nevědí, že jejich psi měli obstojný průjem. smajlík

20.5.2016 16:17
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

RomčaJelča napsal(a):
Teta vařila polovinu života ve školní kuchyni. Měli za tu dobu několik psů(většinou víc kusů najednou
) Všichni byli krmeni tím, co se zhrnulo z talířů, zbytky masa a kostí samozřejmě vedly. Ani jeden ze psů s tím nikdy neměl problém
.

Předpokládám, že nežila v paneláku. A to je právě ono - lidi se zahradami obvykle ani nevědí, že jejich psi měli obstojný průjem. smajlík

Já ne, ale ona by zrovna věděla. Ne, v paneláku nežije, ale psy má na pidi dvorku u domu. Jo, vlastně já taky: ráno vždycky venku kontroluju, co pes vykadí a jinak by si zesr...rajtky, protože je huňatý.

Přidejte reakci

Přidat smajlík