Pro chovatele - na krytí letět nebo raději jet autem?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
24.5.2016 17:23
aneleh

XXX.XXX.128.47

Dobrý den všem...
Už nějakou dobu mám domluvené krytí úžasným psem, který ale bydlí dost daleko... Cesta k němu je přes 2 000km autem a nebo pár hodin letadlem. Zajímalo by mně, jaký máte názor na cestu na krytí letadlem - může to feně nějakým způsobem zkomplikovat zabřeznutí?
Plán je takový, že bychom letěli na poslední chvíli podle progesteronu, nakryli, další den překryli a letěli zpátky... A nebo dva dny předem autem a pak dva dny zpátky. Jednak se bojím, že bychom to autem nemuseli stíhat a jednak se ale zároveň bojím, abychom tam neletěli na poslední chvíli a i přes krytí mi fena nezabřezla...
Prosím proto o názory nebo případně zkušenosti (dobré i špatné) s leteckou cestou na krytí...
Děkuji.

24.5.2016 20:55
Dasvo

XXX.XXX.83.28

Jel bych autem. Ale je to spíš pocit. smajlík jezdím rád, dlouhé trasy nedělají problém ani mně ani mým psům. cestování letadlem je - podle mého názoru - pro psy velmi stresující, a personál se k přepravovaným zavazadlům mnohdy nechová dobře. (Pokud teda nemáte dvoukilovou fenku, kterou vezmete na palubu jako spoluzavazadlo.)
já bych to na Vašem místě pojal víc jako dovolenou, s trochu větší časovou rezerrvou. Tím myslím jet s větším předstihem (klidně udělat ještě jeden progesteron na místě) nakrýt až třeba den, dva po příjezdu, za dva dny překrýt a vracet se nejdřív až další den. vajíčka taky potřebují čas a klid!
Je mi jasné, že mnohdy není jednoduché takto plánovat. ale sama píšete, že je to daleko, takže bych se prostě snažil udělat všechno pro to, aby to proběhlo v klidu a úspěšně. A to mi ten Váš fofrplán teda nepřipadá. Neuražte se prosím!

24.5.2016 21:09
aneleh

XXX.XXX.128.47

Dasvo napsal(a):
Jel bych autem. Ale je to spíš pocit. smajlík jezdím rád, dlouhé trasy nedělají problém ani mně ani mým psům. cestování letadlem je - podle mého názoru - pro psy velmi stresující, a personál se k přepravovaným zavazadlům mnohdy nechová dobře. (Pokud teda nemáte dvoukilovou fenku, kterou vezmete na palubu jako spoluzavazadlo.)
já bych to na Vašem místě pojal víc jako dovolenou, s trochu větší časovou rezerrvou. Tím myslím jet s větším předstihem (klidně udělat ještě jeden progesteron na místě) nakrýt až třeba den, dva po příjezdu, za dva dny překrýt a vracet se nejdřív až další den. vajíčka taky potřebují čas a klid!
Je mi jasné, že mnohdy není jednoduché takto plánovat. ale sama píšete, že je to daleko, takže bych se prostě snažil udělat všechno pro to, aby to proběhlo v klidu a úspěšně. A to mi ten Váš fofrplán teda nepřipadá. Neuražte se prosím!

Za normálních okolností bychom to pojali přesně jak říkáte... Bohužel tentokrát okolnosti extrémně nepřejí a já na tohle krytí čekám velmi dlouho... Pes už je zamluvený na dlouho dopředu a zřejmě je to tak, že bud nakryjeme ted a nebo vůbec :( Podmínky krytí jsou dost tvrdé... Situace v rodině a firmě momentálně delší dobu mimo dění nedovoluje - sice se jedná jen o příští dva týdny, ale bohužel naše slečna si vybrala zrovna tu nej dobu pro svoje dny...

24.5.2016 21:37
Šarina

XXX.XXX.231.146

Víte, nikdo nevidí do vaší situace. Pro a proti vám řekl(a) Dasvo. Teď je to už na vás, jaké argumenty převáží. Autem vás to bude stát kromě peněz i víc času, ale pro čubu a samotné nakrytí to bude určitě ve větší pohodě. Letadlem to bude stát daleko víc peněz, míň času, ovšem pro čubu to bude stres. Nejde jenom o samotnou cestu letadlem, ale i ty hodiny, kdy bude někde mimo vás čekat na odbavení... možná, že nakonec zjistíte, že časově to tím letadlem nebude zase o mnoho rychlejší. A čuba nebude od vás "hnusně" opuštěná v době, kdy s ní budou po letišti šíbovat, zatímco vy se budete užírat nervozitou a bezmocí v odbavovací hale. Já bych určo jela autem- budete prostě více svými pány.2000 km není zase úplně extrémní vzdálenost a za ten welfare čubiny ta cesta autem stojí. Jenže, je to prostě na vás. Přeju hodně štěstí.
Mimochodem, hárání nikdy nepřijde v době, kdy se vám to hodí.

25.5.2016 08:18
lev

XXX.XXX.253.186

A jste si jistí, že seženete letadlo podle progesteronu ? A co si nechat poslat chlazené sperma ?

25.5.2016 08:22
samain

XXX.XXX.2.156

Háravou fenu jsem v letadle nepřepravovala, ale jinak štěňata v různém věku - 2 měsíce až 8 měsíců. A nebyl to nějaký "krátký skok" (2000 km), ale opravdu dlouhá štreka do a ze San Francisca
Nikdy nevykazovala příznaky nějakého extrémního stresu.
Takže kdyby to bylo na mě, letěla bych.

25.5.2016 08:37
Šarina

XXX.XXX.231.146

samain napsal(a):
Háravou fenu jsem v letadle nepřepravovala, ale jinak štěňata v různém věku - 2 měsíce až 8 měsíců. A nebyl to nějaký "krátký skok" (2000 km), ale opravdu dlouhá štreka do a ze San Francisca
Nikdy nevykazovala příznaky nějakého extrémního stresu.
Takže kdyby to bylo na mě, letěla bych.

To já naopak zažila situaci, že pes do doletění přes oceán ztvrdnul ještě dalších 6 hodin někde v útrobách letiště a ani jeho noví majitelé nic nezmohli... navíc, sehnat letenku podle progesteronu nebude jednoduché ani levné a ke ztrátě času musíte přičíst cestu na letiště, čas na odbavení (na obou stranách) a nějaký čas feny na aklimatizaci (každý pes je jiný a každý ten zážitek prožije jinak).
Clazené sperma je taky možnost, ale i to má své úskalí...

25.5.2016 08:40
Jornor

XXX.XXX.190.21

Za mě jednoznačně letět...

jeli jsme na krytí 2500km tam a 2500zpátky. Fena vyřízená, rozlámaná ( my taky). Zabřezla.

pak jsme letěli tamtéž. Fena vylezla z letadla vysmátá a my taky smajlík Jen na letištní kontrole jsme hlásili, že je březí ( kvůli kontrole) a letuška nám pokaždé musela "odpřisáhnout", že je fena na palubě. Samozřejmě jsme měli domluvené, že majitelé psa nás vyzvedli na letišti a dovezli zpátky ( jsou to známí, takže problém nebyl)

za mě tedy jednoznačně letadlo

25.5.2016 09:25
samain

XXX.XXX.2.156

Jornor napsal(a):
Za mě jednoznačně letět...

jeli jsme na krytí 2500km tam a 2500zpátky. Fena vyřízená, rozlámaná ( my taky). Zabřezla.

pak jsme letěli tamtéž. Fena vylezla z letadla vysmátá a my taky smajlík Jen na letištní kontrole jsme hlásili, že je březí ( kvůli kontrole) a letuška nám pokaždé musela "odpřisáhnout", že je fena na palubě. Samozřejmě jsme měli domluvené, že majitelé psa nás vyzvedli na letišti a dovezli zpátky ( jsou to známí, takže problém nebyl)

za mě tedy jednoznačně letadlo

TAké jsme na krytí jeli, mnohem menší vzdálenost ( 700km). Fena ztratila veškeré vnější příznaky hárání. Byla jsem tam za úplného debila. Psa žrala jak vzteklá. Tak jsme jeli na kliniku, kde na mně taky koukala Dr jak na debila, ale po odběru zjistila, že má fena nejvyšší ovulaci. Po inseminaci teda štěňata byla.
Ale příště bych jednoznačně volila letadlo.

25.5.2016 09:32
samain

XXX.XXX.2.156

Šarina napsal(a):
To já naopak zažila situaci, že pes do doletění přes oceán ztvrdnul ještě dalších 6 hodin někde v útrobách letiště a ani jeho noví majitelé nic nezmohli... navíc, sehnat letenku podle progesteronu nebude jednoduché ani levné a ke ztrátě času musíte přičíst cestu na letiště, čas na odbavení (na obou stranách) a nějaký čas feny na aklimatizaci (každý pes je jiný a každý ten zážitek prožije jinak).
Clazené sperma je taky možnost, ale i to má své úskalí...

Z New Yorku mi přiletěl 7,5 měsíců pes a 2 měs. štěňata. Do SF jsem posílala 8 měs. fenu a dvě 2 měs. štěňata.
Ze SF jsem vezla 3 7,5 měs psy. Ani jednou nikdo z nich "nevytuhnul". Samozřejmě, výjímka se stát může. To musí vědět zadavatel, jak je na tom jeho femna s psychikou.
Záleží také do jaké destinace letí a jakou společností.A jak daleko bydlí od letiště on a na druhé straně krycí pes.
Ale nějaké dva tisíce kilometrů, to je fakt brnkačka. Dvě a půl hodiny. Když jsem letěla za kámoškou do Londýna na Stamsted, ze kterého to k ní bylo ještě hodinu autobusem a od nás na letiště taky hodinu, pohodlně jsem si tady vlezla v 11 na autobus a ještě si poseděla na baru v tranzitu, tak jsem u ní už v 6 večer večeřela.

25.5.2016 15:54
aneleh

XXX.XXX.128.47

Všem moc děkuju... čubina je pohodářka, nestresuje se téměř nikdy ničím - naopak je to ten typ psa, co je všude doma. Na kennelku je zvyklá, cestujeme hodně a často, navíc v kennelce bývá občas v hotelech, atd. Nakonec jsme se tedy rozhodli letět, pokud klapne progesteron na ty předpokládané dny, letadla by nám měla letět ukázkově, tak snad to dobře dopadne...
Zkušenost s posláním štěnátka letecky k novým majitelům už máme - štěně vylítlo z přepravky v USA a bylo akorát nasraný, že tam bylo tak dlouho :D Jednalo se o dceru právě téhle fenky...
chlazené sperma není možné získat - jak už jsem psala, krycí podmínky jsou velmi tvrdé a splnit je nebyla legrace...
Jinak o peníze mi nejde - krytí bude stát raketu, takže jestli si mám připlatit za cestu nebo ne, to už je jedno.
Let by měl trvat čtyři hodiny i s přestupem, přímej tam od nás nelítá a chovatelé bydlí cca 15minut cesty od letiště, takže kromě letu by nás nic náročného čekat nemělo.
Prosím tedy, držte nám palce nebo cokoli co můžete, teoreticky v pondělí ráno letíme...

25.5.2016 19:41
samain

XXX.XXX.2.156

aneleh napsal(a):
Všem moc děkuju... čubina je pohodářka, nestresuje se téměř nikdy ničím - naopak je to ten typ psa, co je všude doma. Na kennelku je zvyklá, cestujeme hodně a často, navíc v kennelce bývá občas v hotelech, atd. Nakonec jsme se tedy rozhodli letět, pokud klapne progesteron na ty předpokládané dny, letadla by nám měla letět ukázkově, tak snad to dobře dopadne...
Zkušenost s posláním štěnátka letecky k novým majitelům už máme - štěně vylítlo z přepravky v USA a bylo akorát nasraný, že tam bylo tak dlouho :D Jednalo se o dceru právě téhle fenky...
chlazené sperma není možné získat - jak už jsem psala, krycí podmínky jsou velmi tvrdé a splnit je nebyla legrace...
Jinak o peníze mi nejde - krytí bude stát raketu, takže jestli si mám připlatit za cestu nebo ne, to už je jedno.
Let by měl trvat čtyři hodiny i s přestupem, přímej tam od nás nelítá a chovatelé bydlí cca 15minut cesty od letiště, takže kromě letu by nás nic náročného čekat nemělo.
Prosím tedy, držte nám palce nebo cokoli co můžete, teoreticky v pondělí ráno letíme...

Hlavně bacha, aby společnost brala přes léto psy. Některé neberou ani jako spoluzavazadlo.
Určitě bere Air france, nebo KLM.

25.5.2016 20:45
Dasvo

XXX.XXX.83.28

Dejte pak vědět, jak to dopadlo. Samozřejmě držíme! smajlík

25.5.2016 20:57
aneleh

XXX.XXX.128.47

samain napsal(a):
Hlavně bacha, aby společnost brala přes léto psy. Některé neberou ani jako spoluzavazadlo.
Určitě bere Air france, nebo KLM.

Děkuji, budeme kombinovat přesně tyhle dvě společnosti... :).

25.5.2016 23:04
conaf

XXX.XXX.25.154

Určitě bych neletěla, hlavně kvůli stresu feny.
To zrovna nepomůže ani zabřeznutí...

26.5.2016 05:53
koňadra

XXX.XXX.128.31

Já bych tedy letěla. Tlouct se mnoho hodin někam autem určitě k pohodě feny také nepřispěje. Zvlášť bude-li horko (i když v autě je třeba klima). A když fena je pohodářka, zvyklá na přepravku, tak ji asi to letadlo zase tak moc nevystresuje.

30.5.2016 15:06
aneleh

XXX.XXX.128.47

Posílám pozdrav všem zdejším :D
V sobotu odpoledne po návratu z výstavy mě jakýsi instinkt upozornil, že se něco děje... Dojeli jsme na veterinu, udělali stěr (dle veta rovnou krýt), udělali progesteron a zjistili, že ze čtvrteční ranní hodnoty 4,8ng máme progesteron 19ng... Skočili jsme do auta, na střídačku dali celou cestu a včera večer a ted jsme zdárně a krásně nakryli... Za chvíli vyrážíme zpět do CR... A při troše štěstí stihnu i zítra ráno jednání v práci :D :D :D.

Uživatel s deaktivovaným účtem

30.5.2016 15:11
Uživatel s deaktivovaným účtem

aneleh napsal(a):
Posílám pozdrav všem zdejším :D
V sobotu odpoledne po návratu z výstavy mě jakýsi instinkt upozornil, že se něco děje... Dojeli jsme na veterinu, udělali stěr (dle veta rovnou krýt), udělali progesteron a zjistili, že ze čtvrteční ranní hodnoty 4,8ng máme progesteron 19ng... Skočili jsme do auta, na střídačku dali celou cestu a včera večer a ted jsme zdárně a krásně nakryli... Za chvíli vyrážíme zpět do CR... A při troše štěstí stihnu i zítra ráno jednání v práci :D :D :D.

To je někdy hrozný psycho, ten chov. Tak ať se zadaří.

31.5.2016 15:22
aneleh

XXX.XXX.128.47

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
To je někdy hrozný psycho, ten chov. Tak ať se zadaří.

Děkujeme :)

už jsme všichni doma a teď už jen musíme čekat... :).

Přidejte reakci

Přidat smajlík