Vysledky u vet prosim o zkusenosti..

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
25.5.2016 14:36
panacek

XXX.XXX.59.94

Dobrý den, v pondeli jsem daval dotaz na zneni "nahla zmena chovani u psa". Nicmene dnes jsem navstivil veterinare. Byl jsem hodinu v ordinaci vysledek..popsal jsem mu to jako zde: pes,8 let..od konce unora sem tam prujem, sem tam ridsi sem tam pekne, obcas hlen ve stolici obcas ne, pije normalne, horecka neni, Krev vysetreni v breznu o.k. trochu zvyseny leukocyty spise na hrane.Paraziti trus o.k. testy na traveni o.k. dostal dietu, probiopastu a na mesic to preslo. Pricital jsem to harani fen zde jich bylo mnoho. Ovsem pred mesicem znovu ty same priznaky navic pred tydnem 3 dny nemohl skakat na sedacku a sve misto, preslo to z niceho nic stejne jak to prislo.. Pridalo se ovsem obden ji obden ne jsou to jeho oblibena jidla, bez radosti, bez zajmu..kdyz jsme sli ven skakal metr vysoko nyni uz ne...ne uplna apatie, ale treba si sedne a nereaguje na nic.Velice smutny vyraz.Venku chodi, moci. krev zadna. Dost vetri. Ale uz mi to prijde divne od fen temer 3 mesice v kuse. Vysledek u vet: peclive prohmatal prostatu krasna, mala jak ma byt, neni nutno delat sono, kontrola vsech koncetin o.k. zadna bolestivost pry by se projevil, uplny prohmat bricha nic, horecka neni, koulicky o.k., srdce poslech o.k. ( v ordinaci samozrejme ozil nebyl smutny, ale chtel pryc ) zaver: sono nam nic neukaze kdyby neco udelame ultrazvuk bricha v utery a zopakujem krevni testy, mozna trochu podezreni na stitnou zlazu, ale spise ne to by pribiral na vaze a on ma stale stejne.. pockame..od harani tak dlouho divne..i kdyz ne vyloucene..spise zanetlivy proces v tele tomu by odpovidal hlen ve stolici ze streva, mozna tam byl uz v unoru, ale antibio.se nedavaly, protoze potize ustoupily na mesic, ted uz je dostal na tyden. Pry kdyz to bude zanet do tydne ho mame zpet i s jeho ulicnickym chovanim..kdyz ne "tapem" dale..myslel jsem, ze testy na krev co delaly v unoru delaji i CRP ovsem ja je nevidim na papire pred sebou kdeco, ale tato hodnota tam neni.
MATE NEKDO PROSIM NEKDO PODOBNOU ZKUSENOST CI NAPAD CO BYCH JESTE MOHL CHTIT ZA VYSETRENI NEBO MAM TRVAT NA RTG ZAD A ULTRAZVUK BRICHA..JE MI TO UZ JAKO ZAHADA, ALE PES NENI VE SVE KUZI TO VIDIM..JEN NEVIM CO TO JE..kdyz to neni z jidla a antib.nepomuzou tak pak nevim..

25.5.2016 16:35
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Teď, když to vidím celé, máte podobné příznaky jako měl můj pes, už jsem vám to zhruba napsala, ale nevím jestli i konec - on nakonec umřel s diagnózou neznámou a blíže neurčenou. Léčil se během dvou let několikrát ATB, vždy se mu to rozjelo po háravkách, po ATB uklidnilo, ale dle rozborů vet tvrdil, že ATB na to nakonec neměly žádný vliv, naposled už mu je ani nenapsal(ani my jsme je nechtěli, poněvadž po nich už nechtěl žrát vůbec nic) Poslední půlrok začaly obtíže gradovat s tím, že jednou se nemohl postavit na nohy - přešlo to, pak začal postupně hubnout, taky se to upravilo zase samo, nakonec přišly poslední háravky, pes zase stejné příznaky a najednou se mu nalilo břicho - valily jsme na veterinu. Všechno v pořádku, jen jaterní testy ukázaly zvýšený vápník na hraně, i když ještě v normě. Udělalo se sono břicha s tím, že játra jsou obrovská, přes půl břicha, utlačují slezinu, ale jejich struktura je v pořádku, bez nádorů. Dostal vitamíny na játra a Prednison a ATB na tu vodu v břichu. Po týdnu vizuelně zlepšený, ale játra se začala horšit, přidal se úbytek červených krvinek. Velké sono břicha znovu - nic neukázalo. Zvýšila se dávka Prednisonu, dostával dál ATB. Všechno se začalo postupně zhoršovat, už i výsledky krve, nevím už přesně co a jak, trvalo to necelé dva měsíce a umřel. Doktor měl podezření na některou autoimunitní chorobu. Já jsem i talk dál pátrala a zjistila jsem, že podezřele mnoho berňáku umírá na boreliozu. Vzhledem k tomu, že měl klíšťat mraky(i přes pipety) tak by to nebylo nic divného, ve výsledcích se i našla. Doktorovi bylo divné, že bral i ATB na ni určené, ale nijak nezabíraly. Možná, kdyby se na to přišlo a z důsledná léčba zahájila včas. Bohužel na to přišel 5dní před smrtí, kdy už nebylo cesty zpět, organismus kolaboval...V borelioze mne utvrdil i soused, který před pár týdny jen tak mezi řečí vzpomněl, že jim vloni z ničeho nic ochrnula na zadní nožky malé kříženka, nijak stará. Vzpomněla jsem si, že i u nás to byl jeden z příznaků.

25.5.2016 17:06
panacek

XXX.XXX.59.94

No to je nehezky konec, nicmene mame v ruce kompletni krevni testy a veterina to je znama u me osvedcena ( muzem zkusit jinou) a zadne hodnoty nejsou za hranou. Bricho krasne, mekke atd..na klistata pouzivame od brezna foresto nemeli jsme ani jedno pricucnute kliste loni.ja jsem se dival na tu stitnou zlazu, ale spise to maji velka plemena a navic to provazi tloustnuti a extremni linani a hlavne v oblasti krku.u psu je v 95% snizena funkce casto dedicna. Nic z toho nemame...ja sam jsem mel tezkou boreliozu a s leky jsem to hrave prekonal a nezustala mi v krvi..psi jsou jeste odolnejsi.Co tedy ctu a co rikaji vet.

Uživatel s deaktivovaným účtem

25.5.2016 17:39

Výtěr na bakteriologii i potvrzení případného zánětu- byl?!

Sono není nikdy k ničemu a já bych prosonovala vše - pro psa to není invazivní vyšetření, jenom to musíš zaplatit (a veterinář to musí umět "přečíst"!). Stejně tak jako testy na nemoci přenášené klíšťaty- je to jenom o tvé peněžence.

Co se týká vyšetření pohmatem, poslechem - příklady - veterinář neortoped vyšetřil kulhajícího psa - nic...ve skutečnosti měl roztrženou šlachu...
Poslechem srdce, plíce - v pořádku (krev rovněž)...ve skutečnosti stav srdce těžké selhání, chylothorax, psu zachránili život cca 3 týdny poté na jiné veterině.

25.5.2016 18:24
panacek

XXX.XXX.59.94

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Výtěr na bakteriologii i potvrzení případného zánětu- byl?!

Sono není nikdy k ničemu a já bych prosonovala vše - pro psa to není invazivní vyšetření, jenom to musíš zaplatit (a veterinář to musí umět "přečíst"!). Stejně tak jako testy na nemoci přenášené klíšťaty- je to jenom o tvé peněžence.

Co se týká vyšetření pohmatem, poslechem - příklady - veterinář neortoped vyšetřil kulhajícího psa - nic...ve skutečnosti měl roztrženou šlachu...
Poslechem srdce, plíce - v pořádku (krev rovněž)...ve skutečnosti stav srdce těžké selhání, chylothorax, psu zachránili život cca 3 týdny poté na jiné veterině.

Bakteriologie byla..nic. zanet jeste ne cekame do utery pak zrejme komplet testy i special..jsem take pro sono ci ultrazvuk a rtg u kosti nezastupitelny pristroj..tento vet je ortoped a chirurg..prohmatal ho vazne extremne dukladne..at udelaji co je potreba penize nehraji absolutne zadnou roli to je to nejmensi...ja je nabadam do vysetreni a oni rikaji zatim neni potreba...tak nevim..

25.5.2016 20:59
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

panacek napsal(a):
Bakteriologie byla..nic. zanet jeste ne cekame do utery pak zrejme komplet testy i special..jsem take pro sono ci ultrazvuk a rtg u kosti nezastupitelny pristroj..tento vet je ortoped a chirurg..prohmatal ho vazne extremne dukladne..at udelaji co je potreba penize nehraji absolutne zadnou roli to je to nejmensi...ja je nabadam do vysetreni a oni rikaji zatim neni potreba...tak nevim..

My jezdili se psem na kliniku, jedinou a nejlepší, co tu v okolí je. Jak se začala játra zhoršovat, snažili se moc na příčinu přijít, ale prostě se nikde nic nenašlo. Nad borelkou jsem já mávala rukou, protože si také myslím, že normálně psa prostě nemůže ohrozit. Nevím, proč berňáci na ni umírají, jenže ti taky umírají na kdeco, i ty autoimunitní choroby. Ty hleny a průjmy právě měl, ale rozbory nic neukázaly. Už kvůli játrům dostal dietu.X krát se to upravilo samo, jak odezněly háravky, naposled se to rozjelo na plno a bylo. Vetova teorie byla, že tam bylo něco horšího, co to oslabení u háravek vždycky vyprovokovalo. Poslední hárání právě bylo jako u vás, že se to táhnulo celé jaro a pak když to skončilo, po měsíci začala ta jejich kámoška, která to také většinou vyprovokovala. Já už se veta i ptala, jestli pes nemůže mít nějakou reakci, až ve smyslu alergie na hárání určité feny...se mi smál a nevěřil, že je to jejím vlivem. Pak připustil že tím, že to drážděmí bylo třeba těch jejích 10dní a denně...že to bylo na něj moc a něco se rozjelo...

25.5.2016 21:15
bhk

XXX.XXX.210.134

Možná ne borelka, ale Babesioza
článek např, zde : http://dogoargentino.niceboard.com/t202-babesioza-psu-v-eeske-republice.

26.5.2016 06:35

"Nad borelkou jsem já mávala rukou, protože si také myslím, že normálně psa prostě nemůže ohrozit"
bych řekla, že tohle není pravda. Když jsem vedla řeč s vetem o očkování, tak říkal, že krom vztekliny to jediné, co má cenu očkovat, je právě borelióza, neb dokáže na psu napáchat velké škody, a leptospiróza. A známé hovík měl borelku a co se natrápili!

A ano, jsou i další nemoci přenášené klíšťaty, proto bych nechala udělat ten test - je to jenom o penězích a člověk má (téměř) jistotu.

26.5.2016 07:22

panacek napsal(a):
Dobrý den, v pondeli jsem daval dotaz na zneni "nahla zmena chovani u psa". Nicmene dnes jsem navstivil veterinare. Byl jsem hodinu v ordinaci vysledek..popsal jsem mu to jako zde: pes,8 let..od konce unora sem tam prujem, sem tam ridsi sem tam pekne, obcas hlen ve stolici obcas ne, pije normalne, horecka neni, Krev vysetreni v breznu o.k. trochu zvyseny leukocyty spise na hrane.Paraziti trus o.k. testy na traveni o.k. dostal dietu, probiopastu a na mesic to preslo. Pricital jsem to harani fen zde jich bylo mnoho. Ovsem pred mesicem znovu ty same priznaky navic pred tydnem 3 dny nemohl skakat na sedacku a sve misto, preslo to z niceho nic stejne jak to prislo.. Pridalo se ovsem obden ji obden ne jsou to jeho oblibena jidla, bez radosti, bez zajmu..kdyz jsme sli ven skakal metr vysoko nyni uz ne...ne uplna apatie, ale treba si sedne a nereaguje na nic.Velice smutny vyraz.Venku chodi, moci. krev zadna. Dost vetri. Ale uz mi to prijde divne od fen temer 3 mesice v kuse. Vysledek u vet: peclive prohmatal prostatu krasna, mala jak ma byt, neni nutno delat sono, kontrola vsech koncetin o.k. zadna bolestivost pry by se projevil, uplny prohmat bricha nic, horecka neni, koulicky o.k., srdce poslech o.k. ( v ordinaci samozrejme ozil nebyl smutny, ale chtel pryc ) zaver: sono nam nic neukaze kdyby neco udelame ultrazvuk bricha v utery a zopakujem krevni testy, mozna trochu podezreni na stitnou zlazu, ale spise ne to by pribiral na vaze a on ma stale stejne.. pockame..od harani tak dlouho divne..i kdyz ne vyloucene..spise zanetlivy proces v tele tomu by odpovidal hlen ve stolici ze streva, mozna tam byl uz v unoru, ale antibio.se nedavaly, protoze potize ustoupily na mesic, ted uz je dostal na tyden. Pry kdyz to bude zanet do tydne ho mame zpet i s jeho ulicnickym chovanim..kdyz ne "tapem" dale..myslel jsem, ze testy na krev co delaly v unoru delaji i CRP ovsem ja je nevidim na papire pred sebou kdeco, ale tato hodnota tam neni.
MATE NEKDO PROSIM NEKDO PODOBNOU ZKUSENOST CI NAPAD CO BYCH JESTE MOHL CHTIT ZA VYSETRENI NEBO MAM TRVAT NA RTG ZAD A ULTRAZVUK BRICHA..JE MI TO UZ JAKO ZAHADA, ALE PES NENI VE SVE KUZI TO VIDIM..JEN NEVIM CO TO JE..kdyz to neni z jidla a antib.nepomuzou tak pak nevim..

Psa s boreliozou jsme měla, netvrdím že by to nemohlo být, ale jeho příznaky byly dost jiné. Borelioza se dá dobře poznat z krve. štítná žláza -můj nynější pes na ní bere léky. Dokáže napáchat v organismu různé věci, pes nemusí ani tloustnout, ani hubnout ani ztrácet srst, to by měl vědět váš veterinář, pokud ne urychleně ho změnte. Také se dá velice dobře poznat z krve. Dělali vám vůbec pořádný rozbor, v pořádné laboratoři, nebo vám jen nabral krev sám a hodil to někam na počítač ? Co koprologie, dělali jste J Já bych udělala, ale opět v pořádné laboratoři, ne aby se na to díval nějaký šmudla v kumbále.Sono břicha možno udělat, proč ne. Ale já bych změnila veterinu, nevím odkud jste a kam chodíte, ale pokud vám veterinář řekne že pes se štítnou žlázou by přibíral na váze tak honem pryč.

26.5.2016 07:30
Iliena

XXX.XXX.214.3

Omlouvám se, že lezu do diskuze, ale trochu to tu padlo. Je očkování u psa proti borelioze opravdu účinné? Nebo spíš není nebezpečné? Já jen, jakto že u lidí to nejde a u psů ano?

26.5.2016 07:35
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

bhk napsal(a):
Možná ne borelka, ale Babesioza
článek např, zde : http://dogoargentino.niceboard.com/t202-babesioza-psu-v-eeske-republice.

Děkuju za odkaz. Já jsem při pátrání po příčině nemoci také na nějaké info narazila, ale doktor bohužel netušil. Já si blbka nepamatovala tu nemoc, tak jsem mu jen řekla, vzhledem k tomu, kolik měl pes klíšťat, jestli by to nemohlo být něco přenášené klíšťaty, i něco jiné než borelka. Ty příznaky se mu ale nezdály. Přes-to...ta babesioza by ve většině příznaků odpovídala. A pijáků lužních měl x také, kolem Dyje na Břeclavsku jsme byli několikrát...Nám už toto info nepomůže ale třeba někomu jinému zachrání psa...

26.5.2016 07:37

Jenom ještě k těm vyšetřením - každé ukáže jenom něco - vizuální, pohmat, poslech, sono, rtg, krev, moč, atd...a pokud to záleží jenom na té peněžence majitele, tak radši udělat vyšetření komplexní než jenom ten jeden krok.

Nebo taky anaplazmóza :
http://www.sherak.cz/anaplazm%F3za-1365.html.

26.5.2016 07:41
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Jenom ještě k těm vyšetřením - každé ukáže jenom něco - vizuální, pohmat, poslech, sono, rtg, krev, moč, atd...a pokud to záleží jenom na té peněžence majitele, tak radši udělat vyšetření komplexní než jenom ten jeden krok.

Nebo taky anaplazmóza :
http://www.sherak.cz/anaplazm%F3za-1365.html.

Co je vlastně to komplexní? My dělali několikrát sono + kompletní biochemii, jednou rentgen. Pak ještě několik nátěrů z krve a stolice, to bylo tuším na tu borelku a parazity. Víc už si bohužel nevzpomenu...

26.5.2016 07:48

To komplexní bylo myšleno na :
"peclive prohmatal prostatu... neni nutno delat sono, ... uplny prohmat bricha nic, horecka neni, koulicky o.k., srdce poslech o.k. ( v ordinaci samozrejme ozil nebyl smutny, ale chtel pryc ) zaver: sono nam nic neukaze"

každé vyšetření něco ukáže a když se to pak dá dohromady, tak se (třeba, neb záleží na veterináři, jak ty výsledky a zobrazení umí číst, bohužel mám opakované zkušenosti, že to není samozřejmost ) uvidí...

26.5.2016 09:54
panacek

XXX.XXX.59.94

Dekuji Vam za reakce. Jsem z prahy na veterinu jezdim do stodulek www.vetcentrum.cz majitel Duchek a pak k vet Musálek. Rozbory delaji jak oni urcite to nejsou smudlove nebo nemaji spatnou nemocnici kdo tam byl tak jiste vi naopak jako jedini disponuji CT pro psa a potom se take neco odesilalo do nejlepsi veterinarni laboratore Labvet v holesovicich..pockame na to jak to bude po tech antibiotikach. Nicmene smeruje to k tomu, ze kdyz mel v unoru na konci lehci prujem spise ridsi stolice rekl bych, tak bohuzel v te dobe byl i ockovan na vse zakladni plus 4 roky vzteklina...jsem uhlavni nepritel ockovani a kdybych nebydlel v praze nedaval bych ho ockovat ale ano zrejme ty zakladni vakcinace smysl maji..a mel asi jiz nejaky zanet a to ockovani ho oslabilo a nebylo to lecene a tak se to vlece...smysl by to davalo. No a kdyz stav bude stejny, tak budu tedy trvat na vsech testech co jsou mozne, aby se urcila diagnoza..jeste mi byl doporucen vet Zusko praha 6...mate nekdo zkusenost?

26.5.2016 10:04

panacek napsal(a):
Dekuji Vam za reakce. Jsem z prahy na veterinu jezdim do stodulek www.vetcentrum.cz majitel Duchek a pak k vet Musálek. Rozbory delaji jak oni urcite to nejsou smudlove nebo nemaji spatnou nemocnici kdo tam byl tak jiste vi naopak jako jedini disponuji CT pro psa a potom se take neco odesilalo do nejlepsi veterinarni laboratore Labvet v holesovicich..pockame na to jak to bude po tech antibiotikach. Nicmene smeruje to k tomu, ze kdyz mel v unoru na konci lehci prujem spise ridsi stolice rekl bych, tak bohuzel v te dobe byl i ockovan na vse zakladni plus 4 roky vzteklina...jsem uhlavni nepritel ockovani a kdybych nebydlel v praze nedaval bych ho ockovat ale ano zrejme ty zakladni vakcinace smysl maji..a mel asi jiz nejaky zanet a to ockovani ho oslabilo a nebylo to lecene a tak se to vlece...smysl by to davalo. No a kdyz stav bude stejny, tak budu tedy trvat na vsech testech co jsou mozne, aby se urcila diagnoza..jeste mi byl doporucen vet Zusko praha 6...mate nekdo zkusenost?

Máte ode mne soukromou zprávu.

Přidejte reakci

Přidat smajlík