cupenka

XXX.XXX.19.35
Dobry den, asi pred 10 dny mel muj pes 2 klistata, ktera jsme mu hned vyndali. Jedno slo hladce:, u druhého to slo hur, ale vyndano. Pak mu na tom miste zustal stroupek. Vcera koukam, ze tam ten stroupek porad je, tak mi to bylo divný a strhla jsem ho a koukam, ze tam zustalo asi neco z toho klíštěte (proste neco maleho tmaveho je tam zapichle). Trochu jsem se v tom noumala pinzetou, ale nepodarilo se mi to vytáhnout. Kazdopadne se mi zda, ze tam ma pidi boulicku, něco jako beďar velikosti.. zkousela jsem i vymáčknout, ale taky nic, akorat trosku krve. co s tim? Mam to nechat byt, ze to samo vypadne casem? Veterinar?
Uživatel s deaktivovaným účtem

cupenka
napsal(a):
Dobry den, asi pred 10 dny mel muj pes 2 klistata, ktera jsme mu hned vyndali. Jedno slo hladce:, u druhého to slo hur, ale vyndano. Pak mu na tom miste zustal stroupek. Vcera koukam, ze tam ten stroupek porad je, tak mi to bylo divný a strhla jsem ho a koukam, ze tam zustalo asi neco z toho klíštěte (proste neco maleho tmaveho je tam zapichle). Trochu jsem se v tom noumala pinzetou, ale nepodarilo se mi to vytáhnout. Kazdopadne se mi zda, ze tam ma pidi boulicku, něco jako beďar velikosti.. zkousela jsem i vymáčknout, ale taky nic, akorat trosku krve. co s tim? Mam to nechat byt, ze to samo vypadne casem? Veterinar?
Nechte to být, potřete to lihem, nebo propolisovou tinkturou. vypadne to samo, jen na to občas koukněte aby se nezanítilo nebo to nerozškrábal.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Nerýpat do toho, nevyndávat, jenom dezinfikovat a tělo to vyloučí samo.
cupenka

XXX.XXX.19.35
Davala jsem na to betadinu, tak snad to postaci. Ma to primo uprostred cela, takze se to docela dobre kontroluje :) tak diky za rady :).
cupenka
napsal(a):
Davala jsem na to betadinu, tak snad to postaci. Ma to primo uprostred cela, takze se to docela dobre kontroluje :) tak diky za rady :).
Jsou to jen kusadla, časem odpadnou. Po klíštěti zůstávají bouličky zcela běžně, je to tou alergickou reakcí, co na ně pes má. Něco jako, když vás štípne komár, jen ty bouličky zůstávají mnohem déle.
cupenka

XXX.XXX.104.10
Tak jestli jodisol nebo betadine je uz jedno, oboje ma stejnou ucinnou latku :).
cupenka

XXX.XXX.104.10
Ano ano, oba mají jako ucinnou latku ten jod (to je to, co desinfikuje) a pak maji jine pridatne latky. Jodisol lih, proto v ráně pali, betadine jine veci a nepali :) dnes se doporucuje prave spise ta betadine kvuli tomu pálení, ale ucinek je uplne stejny :).