Dobrý den, mám k Vám obrovskou prosbu, zda někdo nemáte zkušenosti s krvácením týden po krytí. Nechala jsem fenečku nakrýt, Progesteron měla 4,5. Svázaní trvalo asi 20 minut. Po nakrytí již skoro vůbec nekrvácela. Pátý den se jí však spustila krev až skoro hnědé krvavé barvy trvalo to dva dny a nebylo to nijak silné, jen sem tam občas několik tmavých kapek. Nijak to nezapáchalo a fenka je hravá a veselá. Nyní již další dva dny úplně bez krve. Nemám s tím zkušenosti a moc prosím o radu. Moc jsme si štěňátka přáli, tak doufám, že nejde o potrat. Děkuji za každou reakci.
Vůbec není za co, zkuste si tu vyhledat diskuze, zadejte krvácení po nakrytí a tam je nás hodně, co diskutujeme a probíráme a uvidíte, že to vůbec není nic divného :) Pokud to bylo opravdu bez zápachu, což by jste si všimla, opravdu to nic není, dva dny sou málo, umíme mnohem víc a vždy miminka byly :).
Ne ne, byl uplně bez zápachu.Ale zmátlo mě, že právě pět dní po nakrytí nic a pak najednou dva dny tohle . Veterinářka začala právě něco o tom, že fenečka pravděpodobně potratila a pokud by byl nějaký problém, tak ať přijedu. Ale pokud říkáte, že se to stává, tak to asi tak bude a není všem nadějím konec
No vidíte a já už několik dní nespím a nervuji se, že všechno špatně dopadlo a ona tam naděje je :-D. Snad to tak bude a také se dočkáme miminek. Stejně ale nechápu veterinářku, jak může takhle jasně říci, že šlo pravděpodobně o potrat. Copak ona jako vet nemá žádné zkušenosti? Vždyť i ona to přeci musí tedy vědět, že to tak nemusí být a existuje možnost, kterou jste mi napsala. No 7.června jdeme na sono, tak se uvidí.
Určitě napíšu jak vše dopadlo. Ať tak či onak, hlavně ať tu jsou informace o tomto tématu, kdyby někdo potřeboval. Je super, že sem člověk může jít a dostat tak rady od ostatních, kteří již mají nějaké zkušenosti s nějakým problémem a nejsou lhostejní. Ještě jednou děkuji a určitě dám vědět :-D.
hama
napsal(a):
Určitě napíšu jak vše dopadlo. Ať tak či onak, hlavně ať tu jsou informace o tomto tématu, kdyby někdo potřeboval. Je super, že sem člověk může jít a dostat tak rady od ostatních, kteří již mají nějaké zkušenosti s nějakým problémem a nejsou lhostejní. Ještě jednou děkuji a určitě dám vědět :-D.
Budeme rádi, když dáte vědět. Bohužel často tady někdo žádá o radu, ale výsledek se člověk nedozví - jaká rada zabrala, co se dál stalo... atd. A je to škoda.
Mně vet. také říkal, že by mohlo jít o potrat, to ale napadlo i mne. Jelikož vet ten výtok neviděl, mohl říct cokoliv a konec konců on netvrdil, že to byl skutečně potrat - stejně jako vaše veterinářka.
Tak ať vám to se štěníkama dobře dopadne.
Tak jsme dneska byli na ultrazvuku a doktorka říkala, že tam nic moc nevidí . Je pravda, že také říkala, že je to 20 den od krytí a to je hraniční na to, aby se vůbec dalo něco maličko vidět a k oplodnění mohlo také klidně dojít i pozdější den. Takže nás objednala na příští týden. No moc nadějí tomu nedávám, ale uvidíme. Každopádně jsou to nervy.
hama
napsal(a):
Tak jsme dneska byli na ultrazvuku a doktorka říkala, že tam nic moc nevidí . Je pravda, že také říkala, že je to 20 den od krytí a to je hraniční na to, aby se vůbec dalo něco maličko vidět a k oplodnění mohlo také klidně dojít i pozdější den. Takže nás objednala na příští týden. No moc nadějí tomu nedávám, ale uvidíme. Každopádně jsou to nervy.
Je také možnost, že vaše fenka zcela jednoduše nezabřezla a ono krvácení nemělo žádnou souvislost. A nebo mohlo jít o potrat, ale asi bych spíše věřila té první možnosti. A také je možné, že je na ultrazvuk brzy. Já s tím ultrazvukem nemám až tak dobré zkušenosti, asi záleží i na přístroji a doktorovi jak to umí "číst", ale často jsem se setkala s tím, že ani u vysokého stádia březosti doktor nedokázal určit počet plodů. Chápu, že se může o 1,2 splést, ale když se splete o více, tak to už je divné.
Přibrala trochu jako pod hrudním košem, ale myslím, že kdyby to byl následek krytí, tak by se jí zvětšoval podbřišek. No pokud to nevyjde, tak to asi znovu zkusíme, ale jen jednou a pak už ne, protože jí je pět let a to bych už pak měla strach. Ale jak říkáte, naděje pořád je a já budu doufat, že máte pravdu , Děkuji za podporu.
Tohle je někdy už po dvacátém dni a navíc teda po jídle, ale normálně to takhle po jídle nikdy nemá a neměla :-D.
jingless
napsal(a):
Tohle je někdy už po dvacátém dni a navíc teda po jídle, ale normálně to takhle po jídle nikdy nemá a neměla :-D.
Nechci vám brát iluze, ale měla jsem už desítky "těhotných" fen a přesto bych nikdy nepoznala ve 20. dni po nakrytí jestli fena březí je nebo nikoliv. To všechno jsou jen výplody zbožného přání, že tu fenku více pozorujete, také jí určitě i trošku podstrojujete, takže fena přibere aniž by to mělo jiný důvod než bohatější stravu, někdy to může souviset i s falešnou březostí. Můžu říct, že to, jestli je či není fena březí, poznám až v 5. týdnu - většinou po nakrmení vidím, že to břicho je přece jen o něco větší.
Mně iluze neberete, však taky píšu, že uviděj na dalším sonu a ne že je fenka březí, já třeba v březosti nepodstrojuju a ani nepřidávám na jídle dost dlouho, tedy rozhodně ne před půlkou a tohle je dvacátý den foceno koukám, mám hodně vysportovaný bígláky, takže určitě změny vypozoruju vždy, ale to neznamená, že to nemůže být ta faleška, taky vždy čekám do sona Píšu, že si myslím, že to dopadne dobře, ale kdyby ne, nic se neděje a zkusej to s fenkou znovu, ale přeju jim to :).
jingless
napsal(a):
Mně iluze neberete, však taky píšu, že uviděj na dalším sonu a ne že je fenka březí, já třeba v březosti nepodstrojuju a ani nepřidávám na jídle dost dlouho, tedy rozhodně ne před půlkou a tohle je dvacátý den foceno koukám, mám hodně vysportovaný bígláky, takže určitě změny vypozoruju vždy, ale to neznamená, že to nemůže být ta faleška, taky vždy čekám do sona Píšu, že si myslím, že to dopadne dobře, ale kdyby ne, nic se neděje a zkusej to s fenkou znovu, ale přeju jim to :).
OK. Také samozřejmě přeji, aby se dočkala hama štěňátek. Doufám, že to sem napíše, jak vše dopadlo.
Ano, máte úplnou pravdu, nemusí to být vůbec známka březosti a určitě to může být jen zbožné přání, ale přeci jen ta troška naděje tam je a člověk v dnešní době i když realita může být krutá, musí být optimista . Každopádně děkuji za reakci a nebojte, určitě napíšu. Nejsem z těch, co z někoho vytáhnou rady a pak se už s výsledkem neozvou. A konec konců, když to dopadne dobře, tak jsem přeci slíbila koště a kouli a sliby se musí dodržet
Tak jsem byla včera na tom ultrazvuku a... jsou tam. Vet napočítala zhruba 5 bublinek. Jsem úplně šťastná a doufám, že vše bude OK. Nicméně chci jingless a koňadře moc poděkovat za rady a podporu, která mi opravdu hodně pomohla. Byly to nervy a vím, že ještě budou, ale doufám, že vše bude probíhat tak jak má . A také prosím o zaslání zprávičky s adresou, ať mám kam poslat to koště a kouli . Sliby se přeci musí dodržovat
Tak to se v tom případě těšte
No veterinářka si není úplně jistá, že došlo k oplodnění 19.5.16 ( den kdy jsem kryla). Myslí si, že to bylo trošku ( asi o den až dva později), takže termín nám dala 58 den 18.7.2016.
Ale bude jí prý muset dát těsně před porodem nějaké prášky ( vápník ) aby se neodvápnila. Prý se to takto dává. Po prvním porodu se totiž úplně odvápnila a vypadalo to bledě a po porodu to nepoznala, tak prý to nyní vychytáme, aby se to nestalo. Je to prý běžné, ale to nedokážu posoudit, takové zkušenosti nemám.
Http://rr.sk/modules.php?name=Preg_kal&vybrany_jazyk=czech Tady vše vyplňte a můžete sledovat
Jinak zatím je neměřila, ještě tam toho zase tak moc vidět nebylo, takže nevím, podle čeho soudila, ale asi možná že minulý týden tam neviděla nic a teď ano. Fakt vůbec nevím. Ale na rentgen kvůli hlavičkám nás chtěla poslat až právě toho 18.7. a to mi přišlo docela pozdě, tak jsem ji přemluvila o 3 dny dříve. Bála bych se, že už začně rodit, protože jestli došlo k oplodnění toho 19.5., tak termín porodu ( 58 den ) je právě toho 15.7. A kdyby byly hlavičky moc velké, tak by byl asi problém.
Určitě vše proběhne ja má, věřím tomu U nás ten čas hrozně letí, dětem už byl měsíc, tak hrozně sem si je zamilovala, že vůbec netuším, jak to pak bez nich zvládnu !
hama
napsal(a):
Jinak zatím je neměřila, ještě tam toho zase tak moc vidět nebylo, takže nevím, podle čeho soudila, ale asi možná že minulý týden tam neviděla nic a teď ano. Fakt vůbec nevím. Ale na rentgen kvůli hlavičkám nás chtěla poslat až právě toho 18.7. a to mi přišlo docela pozdě, tak jsem ji přemluvila o 3 dny dříve. Bála bych se, že už začně rodit, protože jestli došlo k oplodnění toho 19.5., tak termín porodu ( 58 den ) je právě toho 15.7. A kdyby byly hlavičky moc velké, tak by byl asi problém.
Můžu se zeptat, proč pořád kalkulujete s termínem porodu 58. den?
Nerýpu, opravdu mě to zajímá!
hama
napsal(a):
Ano, samozřejmě nemusí rodit 58 den, ale může a to kdybych šla na rentgen až 18.7., což je 60 tý den, tak by již mohlo být po porodu. Jinak samozřejmě nemusí takto přesně rodit , nebylo v tom nic jen, minimální počet dnů.
A proč jdete na rtg ?
Termím porodu je 63 den ale porod se muže uskutečnit +- 8 dní.Předpoklad je pokud se jedná o větši počet štěnat tak je to j té spodní hranici a u menšího počtu k té horní hranici, dalším faktorem ovlivnující datum porodu je i to jestli je fena prvnička tam se doba březosti muže protáhnout a nebo je to už fena na druhém nebo dalším vrhu kdy to muže být zas o něco dřív.Určit termín porodu... to musí být hodně zkušenej veterinář a i tak je to spíš věštění z koule.
No právě kvůli hlavičkám, protože bostoni je mají velké, tak aby je vet změřila, jestli bude vše v pořádku. A i z důvodu že oni právě často rodí císařem.
Jinak štěnda bude mít po druhé a poprvé rodila v 59 dnu. Takže bude-li se historie opakovat, tak nás to čeká zhruba také tak.
Veterinářka zatím napočítala 5 bublinek a to je na bostonka spíše více než méně.
Tak to jsem ráda . Moc s tím asi čarovat nebudete, je to takové mini nářadí, ale malá kouzla snad zvládnete
No zatím se držíme, kromě toho, že nechce pít je vše Ok . Úplně jsem zapoměla přiložit fotku, tak to zkusím odpoledne napravit. Je to na ní už vidět, zvětšuje se jí bříško a cecíky a je děsně líná
Momentálně sem si vyčarovala oběd, takže to funguje ! :-D Malá kouzla stačí ! :-D Tak zkuste koupit glukopur a do vody přimíchávat, nevím jestli něco poradí i někdo další, já ho dávám psům taky a pak při porodu fenkám, aby měly energii Mají ho v lékárně normálně
A na fotku se těším ! Je hrozné horko, tak at je líná pěkně, žádná námaha !
Jo už za tři týdny jde holčička a pejsek, neumim si to představit, je to naprosto užasná banda ! Jsou 4 (jedna holčička nám zemřela při porodu bohužel) a jsou uplně nejvíc nejlepší
Kryla jste dost brzo, takže fena zřejmě zabřezla o pár dnů déle. Takže může rodit např.68. den. od krytí. Žádný vápník nepřídávejte, tím akorát feně ublížíte, ten se dává až po porodu.A má přesná pravidla. Na rtg. můžete od 50. dne. Takže 55. den by byl ok. Ultrazvukem u psa nic nezměří, to není jako u lidí. To už namě vet taky zkoušel, jedno štěně, že ho fena neporodí a nakonec bylo i dost malé. Pokud fena neřere, tak jí sežeňte něco, co jí bude chutnat, i feny mají chutě...a jsou dny, kdy prostě nežerou. Ona se po 5. týdnu rozežere, nebojte.
lev
napsal(a):
Kryla jste dost brzo, takže fena zřejmě zabřezla o pár dnů déle. Takže může rodit např.68. den. od krytí. Žádný vápník nepřídávejte, tím akorát feně ublížíte, ten se dává až po porodu.A má přesná pravidla. Na rtg. můžete od 50. dne. Takže 55. den by byl ok. Ultrazvukem u psa nic nezměří, to není jako u lidí. To už namě vet taky zkoušel, jedno štěně, že ho fena neporodí a nakonec bylo i dost malé. Pokud fena neřere, tak jí sežeňte něco, co jí bude chutnat, i feny mají chutě...a jsou dny, kdy prostě nežerou. Ona se po 5. týdnu rozežere, nebojte.
Děkuji za informace, určitě jsou a ještě budou užitečné . Prozatím jsme tedy +- 42 den a stále vyvařujeme masíčko, apod. a opravdu jí velmi chutná. Granule se nám již baštit asi nechce. No já se jí vlastně ani nedivím, je to stejné asi jako u lidí. K lepšímu a chutnějšímu se vždy přivykne rychle . Bříško roste jako z vody a je pravda, že na chutě různé manýry má stejně jako každá fenka v jejím stavu nárok .
Tak dnes jsme 64 den a zatím nic. Tedy již dva dny má teplotu 37 a dnes ráno 36,8. Od večera 22:00 až do teď, tedy celou noc poposedávala nebo stála a hlavou se opírala o mně a chtěla hladit. Rychle dýchala skoro vůbec nespala. Až teď zabrala a pěkně chrní. Doufala jsem, že už to bude a zase nic. Je to lumpice .Ale snad tyto příznaky znamenají, že by už to mohlo být. Jen nevím, za jak dlouho
, Hlenová zátka zatím neodešla, nebo jsem to alespoň nezaznamenala. Doma určitě ne, tak možná venku při venčeni a nebo ještě vůbec. Tak to zatím pro info
Tak to máme za sebou . Včera ve 13:50 to začalo. Porod byl celkem v pohodě až na jednoho chlapečka, který byl docela veliký, tak musela fenečka trochu víc zabrat než u ostatních, ale zvládlo se to . Jinak to jsou 4 holčičky a 2 kluci. Všem v průběhu diskuze moc děkuji za rady. Je úžasné, že tu jste a snažíte se pomáhat a podělit se o svoje zkušenosti
hama
napsal(a):
Tak to máme za sebou . Včera ve 13:50 to začalo. Porod byl celkem v pohodě až na jednoho chlapečka, který byl docela veliký, tak musela fenečka trochu víc zabrat než u ostatních, ale zvládlo se to . Jinak to jsou 4 holčičky a 2 kluci. Všem v průběhu diskuze moc děkuji za rady. Je úžasné, že tu jste a snažíte se pomáhat a podělit se o svoje zkušenosti
Posíláme velkou gratulaci šťastné mamině i chovatelce ! Teď vám jen přeji ať odchov proběhne bez problémů, loučení se štěňátky zvládnete statečně a jim v nových domovech jen hodně zdraví a super páníčky.
A když sem občas hodíte fotku jak "nám" to roste, budeme rádi