Dobrý den, chtěla bych se vás zeptat na vaše názory či zkušenosti s tímto problémem.
Máme psa labradora kterému je 7 let a trpí epilepsii.
V záři měl mnoho záchvatu a od jednoho záchvatu nastal problém s jeho pohyblivostí. S tím, že má problém s častou a velkou bolestí beder. Pan veterinář nám radil že musíme zádům odlehčit že zádá má poraněné po záchvatu. Psisku se srazila potrava za celý den až od 2/4.
Psisko bývalo kramné rýží a kuřecím masem se zeleninou, a měnily se různé druhy masa. Později ale začal mít projevy alergie a nejspíše to způsobila rýže. Pejsek se takto stravoval 6 let. Veterinář doporučil těstoviny či brambory. Střídají se mu brambory s kutím masem a těstoviny s kuřetem které ted ji nejčastěji. Upozornuji předem, že pes nneí žrout. NIKDY nedostává nic od stolu, žádné pamlsky se nepoužívají. Jí ráno a večer. K dispozici má také dietní granule. Sou dny kdy nežere i pár dní, nebo nechce maso a pozobe si pár granulků a stačí mu to. Když prostě nemá chut tak nesní ani to maso. Píši to kvůli lidem kteří na ná szačnou utočit s tím, že labradoři sežerou co vidí a další věci. Ano, těstoviny jsou tučné víme to ale bohužel kromě těhto variant jsem na nci neřpišli co by mu nevadilo.
Pes chodí na procházku ráno na 3/4 cca. Odpoledne na 1-2 hodiny kdy běhá, plave, hraje frisbee na poli či procházka sjinými psi a večer kdy jde tak na 30-50 minut. Toto má denně a o víkendu procházka před obědem navíc. Jinak celý den je na zahradě a stále si hraje s celou rodinou. Tudiž pohyb má.
Jenže pesan při zhoršení epilepsii dostal epileptika navíc jako léky a od té doby začal nekontrolovatelně přibírat, zhoršili se mu ty záda tak že nemůže skoro ani chodit. Veterinář nám začal klást že nesmí plavat přitom kdysi nám to sám na záda doporučil, neupozornil nás na to že ty léky zhoršují jeho pohiblivost a klade jen duraz na snížení potravy která se hned zase snížila.
Přikládám také fotky našeho pesana. Také chci dodat, že je na labradora strašně vysoký, jen o pár čísel menší než jeho kamarád rhodeský ridgeback (snad píši dobře). Dlouhé nohy, velký hrudní koš. My uznáváme, že pes přibral ale nevíme proč. Jsme objednaní na kliniku jaggy do brna na podrobnější vyšetření páteře, jen chci znát názor lidí, kteří už mají s obezitou zkušenosti. S jeho výškou u něj byla optimální váha vždy kolem 45-47kg a to nás lidé obvinovali že ho nekmíme. Nevíte jestli se dají udělat vyšetření dle krve nebo tak aby se zjistilo zda alergen byl vážně na rýži? Či jaký sdílíte názor na plavání pro psa? Pokud vím je ot pro labradory přirozené a veterinář najednou zakazuje. Děkuji mnohokrát :).
Zkusila bych konzultaci i u jiného veterináře. jinak já dávám alergické feně jako přílohy: pohanku, vařenou cuketu, často i červenou řepu, která detoxikuje - je sladší, takže feně dost chutná.. jinak mamčinýmu psovi, kterej je už hodně starej, dáváme celozrnný těstoviny, ale tam to jde, je to mrnous, takže ta šílená cena za ně se dá vydržet.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Těstoviny jsou na nic, jen se z toho přibírá. dietní granule jsou přesně co ?
napsal(a):
Těstoviny jsou na nic, jen se z toho přibírá. dietní granule jsou přesně co ?
Jestli hledáte někdo dietní granule, tak vřele doporučuju magnusson, to jsou tak hrozně hladový granule :D krmím jima taky, ale já mám akční fenu, ale zatím to byly jediné granule, co jí nezhoršujou alegii, ale mám pocit, že bych mohla dávkovat lopatou :D navíc jsou naprosto odlištné od všech ostatních granulí na trhu, že některejm alergikům prostě sedí.

Jen říkám, že dietní granule jsou jen marketing. Snad jim to už nikdo nežere. Stačí normální kvalitní a snížit dávku. A vůbec, nač granule, když má maso a zeleninu. Plácat to dohromady je nesmyslné.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.16.32
napsal(a):
Jen říkám, že dietní granule jsou jen marketing. Snad jim to už nikdo nežere. Stačí normální kvalitní a snížit dávku. A vůbec, nač granule, když má maso a zeleninu. Plácat to dohromady je nesmyslné.
No, jasně marketing...
Kdyby to byl marketing, jak říkáš, tak můj starý berňák by žral normálních kvalitních granulí asi 15 ks denně... Což by vedlo k tomu, že by byl zbytečně hladový, tedy by kolem sebe sežral vše na co by přišel - což se úplně míjí účinkem...
Např:
Carnilove - hrubý protein 37,0 % obsah tuku 18,0 %
Brit Care Senior/light - hrubý protein 25.0 %, tuk 12.0 %
Brit care Weight Loss - hrubý protein 27%, tuk 10%
Vnímáš ten rozdíl?
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
No, jasně marketing...
Kdyby to byl marketing, jak říkáš, tak můj starý berňák by žral normálních kvalitních granulí asi 15 ks denně... Což by vedlo k tomu, že by byl zbytečně hladový, tedy by kolem sebe sežral vše na co by přišel - což se úplně míjí účinkem...
Např:
Vnímáš ten rozdíl?
Hm zrovna přesně tohle je ten marketing. Lidi teda už koukaj - procenta. Ale čeho? Jak využitelné? Staré tělo potřebuje furt proteiny - obnova tkání, krev, imunita atd. Tuky - buněčné membrány, energie, nervová tkáň atd. atd.
Ale věřím, že zrovna Vy nám to tu objasníte. To jo.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.16.32
tapina
napsal(a):
Hm zrovna přesně tohle je ten marketing. Lidi teda už koukaj - procenta. Ale čeho? Jak využitelné? Staré tělo potřebuje furt proteiny - obnova tkání, krev, imunita atd. Tuky - buněčné membrány, energie, nervová tkáň atd. atd.
Ale věřím, že zrovna Vy nám to tu objasníte. To jo.
Ne, já nikomu nic objasňovat nehodlám, každý má svou pravdu a svůj mozek... Navíc, je toho o granulích i o mase tady napsáno tolik, že už to není potřeba znova a znova psát
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Ne, já nikomu nic objasňovat nehodlám, každý má svou pravdu a svůj mozek... Navíc, je toho o granulích i o mase tady napsáno tolik, že už to není potřeba znova a znova psát
Proč to nemůžete objasnit? Ten rozdíl, co bychom měli vnímat? Když jste to napsala - a pak napíšete - není potřeba psát - tak to fakt nechápu. Myslela jsem, že k tomu máte co říct. Ale takhle...
Ano některá témata jsou furt a furt dokola a, světe div se, přístup, názory, různé. Vyvíjejíse.
Dobrá. Takhle to z napsaného chápu: Ano. Je to fakt marketing. Nebo zkratka. Instatní řešení.
Co je to stáří? Kdo je to senior? Jsou všichni stejní? Je to od věku X?

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
No, jasně marketing...
Např:
Vnímáš ten rozdíl?
Vnímám, leč jinak než Ty.)
Kolik sacharidů, které jsou celkem šmejd, je v light a senior verzi ?
Trošku jako máslo a margarín.
Krmím lisované granule a ty jsou tak těžké, že můj hafan jich dostane tak malinko...chudák malej ?!
Rozumím jak to myslíš, ale neexistuje o tom důkaz jiný než Tvá zkušenost s chovem.
Hlídat je třeba vápník a věci, které způsobují jeho vstřebávání. Například.
Není to výměna argumentů mezi mnou a Tebou, nýbrž to, co vymyslel někdo chytřejší než já a já jim to ukradla.).
alenkapisalka

XXX.XXX.102.81
andreamanka
napsal(a):
Dobrý den, chtěla bych se vás zeptat na vaše názory či zkušenosti s tímto problémem.
V záři měl mnoho záchvatu a od jednoho záchvatu nastal problém s jeho pohyblivostí. S tím, že má problém s častou a velkou bolestí beder. Pan veterinář nám radil že musíme zádům odlehčit že zádá má poraněné po záchvatu. Psisku se srazila potrava za celý den až od 2/4.
Psisko bývalo kramné rýží a kuřecím masem se zeleninou, a měnily se různé druhy masa. Později ale začal mít projevy alergie a nejspíše to způsobila rýže. Pejsek se takto stravoval 6 let. Veterinář doporučil těstoviny či brambory. Střídají se mu brambory s kutím masem a těstoviny s kuřetem které ted ji nejčastěji. Upozornuji předem, že pes nneí žrout. NIKDY nedostává nic od stolu, žádné pamlsky se nepoužívají. Jí ráno a večer. K dispozici má také dietní granule. Sou dny kdy nežere i pár dní, nebo nechce maso a pozobe si pár granulků a stačí mu to. Když prostě nemá chut tak nesní ani to maso. Píši to kvůli lidem kteří na ná szačnou utočit s tím, že labradoři sežerou co vidí a další věci. Ano, těstoviny jsou tučné víme to ale bohužel kromě těhto variant jsem na nci neřpišli co by mu nevadilo.
Pes chodí na procházku ráno na 3/4 cca. Odpoledne na 1-2 hodiny kdy běhá, plave, hraje frisbee na poli či procházka sjinými psi a večer kdy jde tak na 30-50 minut. Toto má denně a o víkendu procházka před obědem navíc. Jinak celý den je na zahradě a stále si hraje s celou rodinou. Tudiž pohyb má.
Jenže pesan při zhoršení epilepsii dostal epileptika navíc jako léky a od té doby začal nekontrolovatelně přibírat, zhoršili se mu ty záda tak že nemůže skoro ani chodit. Veterinář nám začal klást že nesmí plavat přitom kdysi nám to sám na záda doporučil, neupozornil nás na to že ty léky zhoršují jeho pohiblivost a klade jen duraz na snížení potravy která se hned zase snížila.
Přikládám také fotky našeho pesana. Také chci dodat, že je na labradora strašně vysoký, jen o pár čísel menší než jeho kamarád rhodeský ridgeback (snad píši dobře). Dlouhé nohy, velký hrudní koš. My uznáváme, že pes přibral ale nevíme proč. Jsme objednaní na kliniku jaggy do brna na podrobnější vyšetření páteře, jen chci znát názor lidí, kteří už mají s obezitou zkušenosti. S jeho výškou u něj byla optimální váha vždy kolem 45-47kg a to nás lidé obvinovali že ho nekmíme. Nevíte jestli se dají udělat vyšetření dle krve nebo tak aby se zjistilo zda alergen byl vážně na rýži? Či jaký sdílíte názor na plavání pro psa? Pokud vím je ot pro labradory přirozené a veterinář najednou zakazuje. Děkuji mnohokrát :).
Dobrý den,
Váš pes mi nepřijde nijak extrémně tlustý, možná kilečko nebo dvě mi mohl shodit.
Pokud krmíte převážně masem s přílohami, zaměřte se na omezení sacharidů. Tzn. měli by jste vynechat těstoviny, bílou rýži, ovesné vločky i brambory. Maso míchat se zeleninou, případně s malým množstvím rýže natural, či špaldou, případně špaldovými vločkami, ale opravdu jen minimální množství. Krmím barfem svého psa již 5 let, my museli vynechat sacharidy z důvodu kvašení, ale samozřejmě to ovlivňuje i váhu. A pokud zkrmujete granule, vyvarujte se kukuřice, soji, pšenice a nejlépe všech obilovin. Já jako pamlsky dávám sušené libové maso.
A kuřecí maso Vám též nedoporčuji, je poměrně tučné, pokud neobíráte jen čisté maso. Doporučuji raději krůtí, libové hovězí s chupavkou, jehněčí.

Pes dokáže zužitkovat jen určité množství bílkovin..zbytek se vyloučí...jasně, tady vznikla ta fáma - vyloučí přes ledviny. Zdravého psa tohle vůbec nezajímá.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.16.32
tapina
napsal(a):
Proč to nemůžete objasnit? Ten rozdíl, co bychom měli vnímat? Když jste to napsala - a pak napíšete - není potřeba psát - tak to fakt nechápu. Myslela jsem, že k tomu máte co říct. Ale takhle...
Ano některá témata jsou furt a furt dokola a, světe div se, přístup, názory, různé. Vyvíjejíse.
Dobrá. Takhle to z napsaného chápu: Ano. Je to fakt marketing. Nebo zkratka. Instatní řešení.
Zbytečná ztráta času, kdo chce pochopí, kdo ne, nepochopí
Je snad jasné, že pokud chci shazovat bude více balastu méně masa (tedy méně živ. proteinů, více rostl. proteinů), pokud budu chtít přibírat bude více masa, méně balastu (tedy opačně)...
Pes je starý tak, jak se cítí...
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.16.32
napsal(a):
Vnímám, leč jinak než Ty.)
Kolik sacharidů, které jsou celkem šmejd, je v light a senior verzi ?
Trošku jako máslo a margarín.
Krmím lisované granule a ty jsou tak těžké, že můj hafan jich dostane tak malinko...chudák malej ?!
Rozumím jak to myslíš, ale neexistuje o tom důkaz jiný než Tvá zkušenost s chovem.
Hlídat je třeba vápník a věci, které způsobují jeho vstřebávání. Například.
Není to výměna argumentů mezi mnou a Tebou, nýbrž to, co vymyslel někdo chytřejší než já a já jim to ukradla.).
Kdyby sme všichni měli stejné zkušenosti, byla by to nuda
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.16.32
tapina
napsal(a):
Jestli ty na to čas máš, tak prosim... objasňuj, jak to podle tebe je...
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Jestli ty na to čas máš, tak prosim... objasňuj, jak to podle tebe je...
Proč já? Já s tím nezačala... Já teda v těch granulích fakt nevnímám rozdíl než nějaký nápis. Já tomu totiž nerozumím. Proč bych měla objasňovat něco, čemu nerozumím? Proč to po mě chcete Vy, kdo jste to vytáhla? Kdo se tím "živíte" - nebo živíte? Čas. No. Když byl čas na jeden řádek, pět není zas o tolik víc. Nebo je to jinak?
No budiž teda. Co víme jistě. Co víme všichni.
Staří, tělesné, duševní. Opotřebování různých orgánů. Míra opotřebení je individuální. Někdo bude potřebovat spíš podporu kloubů, někdo již například bude trpět ledvinovou nedostatečností v různé úrovni. Někomu nebude tak dobře fungovat srdíčko. Někomu se bude hůř trávit. Někdo potíže při močení. Někdo ještě něco jiného. Někdo nadměrná funkce některých žlaz někdo nedostatečná. Někdo jen něco. Někdo všechno. Někdo ve věku X. Někdo ve věku Y.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.16.32
tapina
napsal(a):
Proč já? Já s tím nezačala... Já teda v těch granulích fakt nevnímám rozdíl než nějaký nápis. Já tomu totiž nerozumím. Proč bych měla objasňovat něco, čemu nerozumím? Proč to po mě chcete Vy, kdo jste to vytáhla? Kdo se tím "živíte" - nebo živíte? Čas. No. Když byl čas na jeden řádek, pět není zas o tolik víc. Nebo je to jinak?
No budiž teda. Co víme jistě. Co víme všichni.
Staří, tělesné, duševní. Opotřebování různých orgánů. Míra opotřebení je individuální. Někdo bude potřebovat spíš podporu kloubů, někdo již například bude trpět ledvinovou nedostatečností v různé úrovni. Někomu nebude tak dobře fungovat srdíčko. Někomu se bude hůř trávit. Někdo potíže při močení. Někdo ještě něco jiného. Někdo nadměrná funkce některých žlaz někdo nedostatečná. Někdo jen něco. Někdo všechno. Někdo ve věku X. Někdo ve věku Y.
Já čekala, v čem vidíš ten marketing... ? Který asi nevidim já...
Marketing je pro mě rozdělování granulí podle plemen, ale určitě ne, druh granulí přizpůsobující se životnímu cyklu...
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Zbytečná ztráta času, kdo chce pochopí, kdo ne, nepochopí
Je snad jasné, že pokud chci shazovat bude více balastu méně masa (tedy méně živ. proteinů, více rostl. proteinů), pokud budu chtít přibírat bude více masa, méně balastu (tedy opačně)...
Pes je starý tak, jak se cítí...
Tohle zrovna je dost omyl. I z nedostatku proteinu se dá "přibrat". Protein není jen to, co dělá svaly. Je to dost podstatná složka krve. Objemy tekutin v těle. Ach jo.
Balast. Co to je balast. Co chápete pod pojmem balast? Vláknina. Jaká vláknina? Kolik? Co dělá?
No máte pravdu. Fakt ztráta času.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Já čekala, v čem vidíš ten marketing... ? Který asi nevidim já...
Marketing je pro mě rozdělování granulí podle plemen, ale určitě ne, druh granulí přizpůsobující se životnímu cyklu...
Jenomže to nevymyslíte. Nejde to udělat od věku 7 let velký pes ať žere "senior" granule. Přece.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.16.32
tapina
napsal(a):
Jenomže to nevymyslíte. Nejde to udělat od věku 7 let velký pes ať žere "senior" granule. Přece.
Já nikde nepsala, že granule pro seniory jsou od 7 let...
Můj Berňák žere seniorku od 5 let...
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.16.32
tapina
napsal(a):
Tohle zrovna je dost omyl. I z nedostatku proteinu se dá "přibrat". Protein není jen to, co dělá svaly. Je to dost podstatná složka krve. Objemy tekutin v těle. Ach jo.
Balast. Co to je balast. Co chápete pod pojmem balast? Vláknina. Jaká vláknina? Kolik? Co dělá?
No máte pravdu. Fakt ztráta času.
Omyl? Copak při redukční dietě se cpeš masem horem dolem?
Asi ne, cpeš se zeleninou (po který prostě nepřibereš - z většiny jen voda) a minimem masa a to ještě kuře, krůta...
Tak šup, šup, povídej, pouč mě, když myslíš, že ztráta času...

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Já nikde nepsala, že granule pro seniory jsou od 7 let...
Můj Berňák žere seniorku od 5 let...
Z jakého důvodu ?
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.16.32
tapina
napsal(a):
Proč?
Já neříkám, že jste to psala. Ale určitě byste to vymyslela líp. No dobře, tak ne. Vy to vymyšleno máte. Řekněme, by se to dalo vymyslet ;-).
Protože měl problém s kolenem a potřeboval shodit a váhu udržet...
U jeho normálních granulí jsem prvně snižovala dávku a dostala sem se hrstku denně, což vedlo k tomu, že pes byl hladovej...

Http://www.dogfoodadvisor.com/best-dog-foods/low-protein-dog-foods/
kdo nerozumí, v chromu klik pravým: přeložit do jazyk čeština nebo translator.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Asi ne, cpeš se zeleninou (po který prostě nepřibereš - z většiny jen voda) a minimem masa a to ještě kuře, krůta...
Redukční. Pakliže se chceš zradukovat celá tak jistě. To taky není půotřeba žrát vůbec nic, že jo.
Ale pokud chceš zachovat svaly a rozum a neotejkat - zvýšit nebo zachovat protein a s tuky a sacharidy zacházet podle aktivity. I podle rozložení aktivity v průběhu dne. U člověka.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Pouč mě, když myslíš, že ztráta času
To je teda výplod
No snad to až zas taková ztráta času nebude, když už jsem se do toho pustila.

Co v dietním krmivu dělá bílá rýže (35%), celulóza, přírodní chuť... ?
Brit care weight loss 9% vlákniny. Aby pes neměl hlad jako vlk. Vtipné je, že pes nepotřebuje 40% sacharidů co tam je, má to cosi společného s glukoneogenezí. A tak. Jenže k tomu je potřeba dost bílkovin a tuků. Hehe. To nějak neklaplo, co.
Tak hlavně, že na to stádo slyší.
napsal(a):
Co v dietním krmivu dělá bílá rýže (35%), celulóza, přírodní chuť... ?
Brit care weight loss 9% vlákniny. Aby pes neměl hlad jako vlk. Vtipné je, že pes nepotřebuje 40% sacharidů co tam je, má to cosi společného s glukoneogenezí. A tak. Jenže k tomu je potřeba dost bílkovin a tuků. Hehe. To nějak neklaplo, co.
Tak hlavně, že na to stádo slyší.
A to neznáte - 0% tuku ? U lidí, sladký jak potvora, případně, jinej sajrajt a...
A lidi na to prostě slyšej. Redukční dieta. To si vždycky vzpomenu na jednu strašně starou knížku pro ženy a dívky (1901) a ono to fakt tak je - "nejez koláče z pšeničné mouky, ale režný chléb, k tomu sýr. " A dneska za to lidi platí výživovým poradcům. A stejnak tu někdo napíše, zacpat se balastem. Ach jo. Redukční. Na co to je?

tapina
napsal(a):
A to neznáte - 0% tuku ? U lidí, sladký jak potvora, případně, jinej sajrajt a...
A lidi na to prostě slyšej. Redukční dieta. To si vždycky vzpomenu na jednu strašně starou knížku pro ženy a dívky (1901) a ono to fakt tak je - "nejez koláče z pšeničné mouky, ale režný chléb, k tomu sýr. " A dneska za to lidi platí výživovým poradcům. A stejnak tu někdo napíše, zacpat se balastem. Ach jo. Redukční. Na co to je?
Jo, peníze ležely na zemi. Ještě miluji: 0% cukru - zdravá limonáda s aspartamem.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Ještě k tomu jedna věc. Tělo nelze oblafnout na dlouho. Možná nějaké "zhubnutí do plavek" nebo podobná blbost. Ale tělo má paměť. Přizpůsobuje se situaci. Chce přežít. Nejde to donekonečna. Tělo se postupně naučí vyžit s menším množstvím živin.
Proto leckdy, zdánlivě paradoxně, vede ke "zhubnutí" - potrava s obsahem kvalitního proteinu (kvalita toho proteinu přebíjí i přítomnost relativně vyššího procenta tuku). Tím, že tělo nabyde svaly, zvyšuje se bazální metabolismus a může si "dopřát" trochu víc jídla, energie řekněme. Oproti vyhladovělému, a hladový nemusí být ani hubený. Málo svalů míň spálí. Svaly. Váží víc. Víc metabolizují. Drží klouby pohromadě. Kondice svalových úponů. To je u strého taky důležité.
Redukční dieta je nerozum.
Rozumné je, dle možností, zvyšovat, udržovat kondici, k tomu je potřeba všech složek potravy. TZv. racionální potravy.

Může mi někdo vysvětlit, proč můj pes dostává Barking Heads Quackers min. o čtvrtinu méně než Marp Holistic jehně, ačkoliv mají granule hodně, ale opravdu hodně podobné složení? To jsou nějaká kouzla či co.
napsal(a):
Může mi někdo vysvětlit, proč můj pes dostává Barking Heads Quackers min. o čtvrtinu méně než Marp Holistic jehně, ačkoliv mají granule hodně, ale opravdu hodně podobné složení? To jsou nějaká kouzla či co.
Ty brďo, tohle mě zajímá taky. Máte na to nějakou teorii? Já na to mám teorii viz Wolfsblut (koňská receptura - pro aktivní, normální, light) - nazývat věci pravými jmény, to je podle mě ta receptura.

A co kalorie ?

Tak granulím moc nerozumím...psům vařím...maso plus zelenina plus rýže,
pokud se mi zdá, že se feňule zakulacuje, tak uberu rejži a přidám zeleninu...zatím mi to funguje...

tapina
napsal(a):
Na tohle já nevěřím. Jak k té hodnotě dojdou? Funguje takhle tělo? Je to jen pomůcka tohleto.
Pomůcka. Nejlíp vzít na vědomí pomůcek co nejvíc a vyfiltrovat co ještě zvládnu při zachování zdravého rozumu. A tak.
http://www.dogfoodadvisor.com/dog-feeding-tips/dog-lose-weight/
http://www.dogfoodadvisor.com/dog-feeding-tips/dog-food-calculator/
http://www.dogfoodadvisor.com/canine-nutrition/metabolic-weight/.

napsal(a):
Tak granulím moc nerozumím...psům vařím...maso plus zelenina plus rýže,
pokud se mi zdá, že se feňule zakulacuje, tak uberu rejži a přidám zeleninu...zatím mi to funguje...
A to je přesně ono. Kdežto výrobci se nám snaží namluvit pravý opak.

napsal(a):
A co kalorie ?
Oboje uvedené mají 352 kcal/100 g. Na ty BH se příště musím mrknout na pytel, jestli je to pravda.
Nicméně všechny Marpy jsou takové hubnoucí.

A to není všecko :D
Proteinu a tuku se udává minimum, vlákniny + popelu + vlhkosti zase maximum. A to je jen aafco verze, jestli to je tak všude, nevím. Když je pes bečka, uberu jídla a jde běhat do kopce. To jediné funguje spolehlivě. Všecko ostatní jsou jen odhady, dohady. Zítra bude zase vše jinak.
http://petfood.aafco.org/Nutritional-Labeling
http://www.petvet.cz/potreba-energie/
http://petfood.aafco.org/Calorie-Content.
napsal(a):
Proteinu a tuku se udává minimum, vlákniny + popelu + vlhkosti zase maximum. A to je jen aafco verze, jestli to je tak všude, nevím. Když je pes bečka, uberu jídla a jde běhat do kopce. To jediné funguje spolehlivě. Všecko ostatní jsou jen odhady, dohady. Zítra bude zase vše jinak.
Není bečka jako bečka. Válet sudy z kopce je fajn ;-).

napsal(a):
No já mu spíš zatrhnu ovoce a sladkou zeleninu. A hrášek a brambory a rýži... Chudák má pak mimo granule jen maso, okurku aj. I když u nás je to spíš sem tam nějaké deko na srovnání, aby pak náhodou neztloustnul reálně.
andreamanka
napsal(a):
Je to dost velký problém, tahle kombinace. On dostává antiepileptika, což bývají utlumovací léky, po kterých i může mít problém s pohybem, zpomalují organismus a tedy i metabolismus, takže to vede k přibírání na váze. Plavání - to se nedoporučuje epileptikům z toho důvodu, že kdyby dostali záchvat ve vodě, utopí se, pokud pro ně majitel neskočí šipku. Možná byste mohla s vetem prokonzultovat plavání v bazénku pod kontrolou. Co se jídla týká, dávala bych netučné maso, ryby, kuře bez kůže, zeleninu, hlavně zelenou a okurky nebo něco takového a trošku brambor. Aby to neodnesly ledviny, dala bych občas méně masa a k tomu vejce.

scylla
napsal(a):
Je to dost velký problém, tahle kombinace. On dostává antiepileptika, což bývají utlumovací léky, po kterých i může mít problém s pohybem, zpomalují organismus a tedy i metabolismus, takže to vede k přibírání na váze. Plavání - to se nedoporučuje epileptikům z toho důvodu, že kdyby dostali záchvat ve vodě, utopí se, pokud pro ně majitel neskočí šipku. Možná byste mohla s vetem prokonzultovat plavání v bazénku pod kontrolou. Co se jídla týká, dávala bych netučné maso, ryby, kuře bez kůže, zeleninu, hlavně zelenou a okurky nebo něco takového a trošku brambor. Aby to neodnesly ledviny, dala bych občas méně masa a k tomu vejce.
Měli jsme taky epileptickou fenu...v temperamentu se útlumové účinky léků moc neprojevili...feňuli to začalo cca tuším v devíti letech a ona nikdy nebyla nějaký temperamentní pes, ale plavání milovala, co už potom měla záchvaty, tak jsme chodili plavat na mělčinu a do vody jsem šla s ní, kdyby náhodou, ale musím říct, že my jsme nikdy neměli záchvat ani při plavání ani na procházce...vždycky doma...
V té době informace ohledně krmení psů skoro žádné, granule jsme vozili z německa (bohužel bez základních znalostí poměrů živin)...takže měla frolic...a večerní dávka většinou syrové hovězí popř. nějaké vnitřnosti...
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.129.55
tapina
napsal(a):
Pouč mě, když myslíš, že ztráta času
To je teda výplod
No snad to až zas taková ztráta času nebude, když už jsem se do toho pustila.
No jo, holt občas české fráze ještě neumím správně poskládat...
Vypadáš, že jsi v tomto tématu zběhlejší než já, tak ti dávám prostor...
Ještě si mě nepoučila, v čem vidíš ten marketing...
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
No jo, holt občas české fráze ještě neumím správně poskládat...
Vypadáš, že jsi v tomto tématu zběhlejší než já, tak ti dávám prostor...
Ještě si mě nepoučila, v čem vidíš ten marketing...
Ach jo. Je to marný. Je to marný.
Lidi chtějí instantní řešení. Proteinové nápoje. Proteinové tyčky. Redukované do vaničky. Granule. Instantní a zdravé. Kdyby nebyl marketing, nikdo tohle dobrovolně nežere. Stačí to takhle?
Marketing - proces zaměřený na uspokojování potřeb zákazníka atd. viz např. Wikipedie. Marketing není sprosté slovo.

Pokud chcete aby zhubl, tak omezte těstoviny, brambory, light granule, zvlášť jestli toho sám o sobě nejí moc, jak píšete. Jestli měl problémy s rýží, nedávala bych mu obiloviny vůbec.
Dejte mu maso, vnitřnosti, zeleninu, ovoce, vejce. Maso ne libové.

"Copak při redukční dietě se cpeš masem horem dolem?"
samozřejmě že ANO! Četné redukční diety jsou založeny právě na konzumaci proteinů (např. velmi efektivně fungující Dukanova dieta).
alenkapisalka

XXX.XXX.102.81
napsal(a):
"Copak při redukční dietě se cpeš masem horem dolem?"
samozřejmě že ANO! Četné redukční diety jsou založeny právě na konzumaci proteinů (např. velmi efektivně fungující Dukanova dieta).
Přesně tak, já když chci aby mi pes krapátko ubral na váze, dávám jen maso libovější + zeleninu listovou, případně okurku nebo cuketu + sem tam kapku lososového oleje. Hlavně né pamlsky v kupované formě. Já buď peču takové suchary, nebo klasické psí suchary, nebo sušené libovější maso. A pak také dávám pro odlehčení ráno i třeba 2-3 týdně ( hlavně v létě) kozí kefír nebo tvaroh + ovoce + drcený mix oříšků.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.16.32
tapina
napsal(a):
Ve větě nikdo... mi vypadlo jedno slovo. Ale to je jedno
Vy byste v tom měla být zběhlejší. Vy máte zákazníky, produkty. Ja ne.
Ale je to fakt jedno. V tomto případě. Už jsem to vysvětlila dost zeširoka. Můžu ale uvádět další příklady, pokud si z toho něco vezmete, wulfino.
No právě...
Tedy vycházím z mých dlouholetých zkušeností a myslím, že u nich i zůstanu