Zduřelé uzliny a "křivý nos"

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
29.5.2016 11:09
Barunas

XXX.XXX.3.28

Ahoj všem,

prosím o rady a zkušenosti, zda někdo máte s touto tematikou.

V pátek večer jsme fence (2 roky,19kg), zjistili zduřelé podčelistní uzliny, plus měla od rána výtok z očí, jeli jsme večer na pohotovost, jelikož z těch uzlin se může vyklubat i vážnější věc.

Vet. řekl, že má zánět spojivek a ty uzliny mohou být zvětšeny od toho (u minulého zánětu spoj. to neměla) a že ty uzliny nejsou nijak moc zvětšené, že to není nic hrozného. Dostali jsme antibiotické kapky do očí.

Dnes ráno jsem zjistila, že má feňule "křivý nos", jak kdyby byl zlomený (o žádném úrazu nevím), takový hrbolek se jí tam udělal, posílám i foto před/po. Ale naživo je to více zřejmé. Plus mi přijde, že má celou tu tlamu takovou nateklou. Tlama, zuby, je ok, nikde žádné zranění.

Díky za rady a zkušenosti. Budeme to samozřejmě sledovat a kdyžtak zítra povalíme zase k dr.

Neregistrovaný uživatel

29.5.2016 11:24
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228

Barunas napsal(a):
Ahoj všem,

prosím o rady a zkušenosti, zda někdo máte s touto tematikou.

V pátek večer jsme fence (2 roky,19kg), zjistili zduřelé podčelistní uzliny, plus měla od rána výtok z očí, jeli jsme večer na pohotovost, jelikož z těch uzlin se může vyklubat i vážnější věc.

Vet. řekl, že má zánět spojivek a ty uzliny mohou být zvětšeny od toho (u minulého zánětu spoj. to neměla) a že ty uzliny nejsou nijak moc zvětšené, že to není nic hrozného. Dostali jsme antibiotické kapky do očí.

Dnes ráno jsem zjistila, že má feňule "křivý nos", jak kdyby byl zlomený (o žádném úrazu nevím), takový hrbolek se jí tam udělal, posílám i foto před/po. Ale naživo je to více zřejmé. Plus mi přijde, že má celou tu tlamu takovou nateklou. Tlama, zuby, je ok, nikde žádné zranění.

Díky za rady a zkušenosti. Budeme to samozřejmě sledovat a kdyžtak zítra povalíme zase k dr.

Tohle jsem viděla u psa, co měl tetanus. Tím vás samozřejmě nechci děsit, a tvrdit, že je to i váš případ - tomu by muselo předcházet nějaké zranění typu vpich, nebo ulomený zub. Pro jistotu ještě pořádně zkontrolujte feňuli dutinu ústní, jestli tam nemá nějaké i drobné zranění hlubšího charakteru. A koukejte na výraz psa, jestli nestahuje uši a koutky dozadu, a nevypadá to, jakože se začíná "smát". V takovém případě jeďtě okamžitě na kliniku, protože u tetanu jakékoliv prodlení snžuje psovu šanci na přežití.

29.5.2016 11:27
scylla

XXX.XXX.150.32

Jděte znovu k vetovi, třeba i k jinému.

Neregistrovaný uživatel

29.5.2016 11:33
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228

Měřili jste jí vy, anebo vet teplotu?

29.5.2016 11:44
Barunas

XXX.XXX.3.28

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Tohle jsem viděla u psa, co měl tetanus. Tím vás samozřejmě nechci děsit, a tvrdit, že je to i váš případ - tomu by muselo předcházet nějaké zranění typu vpich, nebo ulomený zub. Pro jistotu ještě pořádně zkontrolujte feňuli dutinu ústní, jestli tam nemá nějaké i drobné zranění hlubšího charakteru. A koukejte na výraz psa, jestli nestahuje uši a koutky dozadu, a nevypadá to, jakože se začíná "smát". V takovém případě jeďtě okamžitě na kliniku, protože u tetanu jakékoliv prodlení snžuje psovu šanci na přežití.

Díky za užitečné informace.
K vetovi pojedeme radši dnes znovu, k jinému.
Zranění žádné neměla (vpich, ulomený zub, ani podobně), ale tlamu ji znovu důkladně zkontroluji.
Díky za upozornění na příznaky, budeme to sledovat.

Barunas

XXX.XXX.3.28

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Měřili jste jí vy, anebo vet teplotu?

V pátek večer ji měřili teplotu, je v normě, není zvýšená.

Barunas

XXX.XXX.3.28

scylla napsal(a):
Jděte znovu k vetovi, třeba i k jinému.

Dnes máme v plánu.
Díky za příspěvek.

29.5.2016 14:38
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Barunas napsal(a):
Dnes máme v plánu.
Díky za příspěvek.

Tu nateklou tlamu, jak to posuzujete...není alergická třeba na včelí bodnutí? To je něco, čeho jste si možná ani nemusela všimnout, něco ji bodlo(včela, vosa..) Mamčina feňule je alergická moc, má hned hubu jak bull.

1.6.2016 16:35
Barunas

XXX.XXX.189.226

Zdravím,

tak kdyby někoho zajímalo, byli jsme znovu u veta (u jiného) a v tu dobu již nos nateklý neměla. Vet. nedokáže říct, proč to měla nateklé, jediné, co ho napadlo bylo hmyzí bodnutí.

Uzliny prý nemá nijak hodně nateklé a může to prý souviset se zánětem spojivek. Takže jen hlídat a v případě zvětšení dorazit.

1.6.2016 16:36
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Barunas napsal(a):
Zdravím,

tak kdyby někoho zajímalo, byli jsme znovu u veta (u jiného) a v tu dobu již nos nateklý neměla. Vet. nedokáže říct, proč to měla nateklé, jediné, co ho napadlo bylo hmyzí bodnutí.

Uzliny prý nemá nijak hodně nateklé a může to prý souviset se zánětem spojivek. Takže jen hlídat a v případě zvětšení dorazit.

No vidíte, já to tušila. Tak dobrý, že to nebylo nic horšího. Díky za info

Přidejte reakci

Přidat smajlík