Zdravím,
ráda bych si přečetla vaše zkušenosti, rady a tipy, co se týče cestování se psem k moři. V létě se chystáme do Chorvatska - Rovinj. Zajímají mě i maličké detaily, jak to psi snáší, jak jezdíte vybavení, na co si dávat pozor atd. Pokud vím, do Chorvatska snad stačí jen pet pas s platným očkováním proti vzteklině? Pak jsem četla, že je dobrý Stronghold kvůli srdečním červům - dává se až po návratu?
Jak je to s rozpálenou oblázkovou pláží? Nemusím se bát o psí tlapky? Co s sebou? Na co si třeba dát pozor v takových destinacích atpd... Cokoliv vás napadne, díky
helps
napsal(a):
Zdravím,
ráda bych si přečetla vaše zkušenosti, rady a tipy, co se týče cestování se psem k moři. V létě se chystáme do Chorvatska - Rovinj. Zajímají mě i maličké detaily, jak to psi snáší, jak jezdíte vybavení, na co si dávat pozor atd. Pokud vím, do Chorvatska snad stačí jen pet pas s platným očkováním proti vzteklině? Pak jsem četla, že je dobrý Stronghold kvůli srdečním červům - dává se až po návratu?
Jak je to s rozpálenou oblázkovou pláží? Nemusím se bát o psí tlapky? Co s sebou? Na co si třeba dát pozor v takových destinacích atpd... Cokoliv vás napadne, díky
Do Chorvatska jezdime s fenkou kazdorocne. Byla na Hvaru, Pagu, Istrii...Hvar zatim nejlepsi. Ma pas s aktualnim ocko proti vztekline, drive jsem chodila na vet spravu pro kulate razitko, ale to uz byt nemusi. Stronghold davame pred cestou. Cestu snasi v pohode, mame klimatizovane auto, jinak tam vedra hure, takze s sebou beru prostredky na chlazeni psa, decku a spec vlhky rucnik. Vsude ji taham vodu, ale v nej parni jsme vsichni zalezli.
Z leku mam ATB, kdyby byla napr.pokousana cizim psem-je jich tam dost, leky proti prujmu, Rectodelt na alergickou reakci, Betadinu a obvazy na rany, Peroxid na otravu, kapky do oci, snad jsem nic nezapomnela .
Jinak pes nemuze na kazdou plaz, na to pozor. Hlavne zajistit stin a tekutiny a vyhybat se nejvetsim parakum.
Lexaurin
napsal(a):
Do Chorvatska jezdime s fenkou kazdorocne. Byla na Hvaru, Pagu, Istrii...Hvar zatim nejlepsi. Ma pas s aktualnim ocko proti vztekline, drive jsem chodila na vet spravu pro kulate razitko, ale to uz byt nemusi. Stronghold davame pred cestou. Cestu snasi v pohode, mame klimatizovane auto, jinak tam vedra hure, takze s sebou beru prostredky na chlazeni psa, decku a spec vlhky rucnik. Vsude ji taham vodu, ale v nej parni jsme vsichni zalezli.
Z leku mam ATB, kdyby byla napr.pokousana cizim psem-je jich tam dost, leky proti prujmu, Rectodelt na alergickou reakci, Betadinu a obvazy na rany, Peroxid na otravu, kapky do oci, snad jsem nic nezapomnela .
Jinak pes nemuze na kazdou plaz, na to pozor. Hlavne zajistit stin a tekutiny a vyhybat se nejvetsim parakum.
Mohla bych se optat. Kde jste byli ubytování? Stále hledáme..jsme 4 lidí a dva psi (10 a 30 kg). Děkuji za odpověď.
Děkuji za info a podrobnosti :) ty ATB vám píše vet předpokládám? plánuju podobnou výbavu, ale tak nějak doufám, že to nebude potřeba. Těch toulavých psů se dost bojím, hlavně proto, že náš pes moc cizí nemusí, ale zas je to na druhou stranu pitomeček, kterej se vůbec neumí bránit. Doufám, že v té Rovinji ho tam žádný napadat nebude. Někde jsem ještě četla, že ten Stronghold by se měl dávat před i po?! Vy dáváte jen předem?
Co se týče pláží, koukala jsem, že v Rovinji snad může téměř všude, akorát jsou někde speciálně vyhrazená místa pro psy. Ubytování máme ve stínu v piniovém háji, takže i to vidím jako plus. On je ten náš celkem odolný a zvyklý, jak co se týče cestování, tak velká horka - třeba Jižní Morava každoročně. Ale určitě to nechci podcenit a budem na něj dávat pozor. On vždy horka snášel velmi dobře, ale spíš se trochu bojím rozpálených oblázků na pláži/chodníků nebo těch toulavých psů, ježků atd. Snad budeme mít štěstí a vše proběhne v pohodě.
Montinero

XXX.XXX.18.2
Do Chorvatska jedeme letos už potřetí, třikrát jorkšír a jedenkrát fenka cane corso. Jezdíme do Živogošće Blato, asi 25km od Makarské a moc se nám tam líbí. Psi zvládají tamní vedra daleko lépe než u nás, vodu milují tak že samá pozitiva. Stronghold dáváme také před i po dovolené, takhle mi to řekl vet tak se podle toho řídím. Na tlapky beru jen indulonu a vždy máznu než jdeme na pláž. Snad bude i letos vše v pohodě jako to bylo předchozí dva roky. Všem přeji krásnou dovolenou
Montinero
napsal(a):
Do Chorvatska jedeme letos už potřetí, třikrát jorkšír a jedenkrát fenka cane corso. Jezdíme do Živogošće Blato, asi 25km od Makarské a moc se nám tam líbí. Psi zvládají tamní vedra daleko lépe než u nás, vodu milují tak že samá pozitiva. Stronghold dáváme také před i po dovolené, takhle mi to řekl vet tak se podle toho řídím. Na tlapky beru jen indulonu a vždy máznu než jdeme na pláž. Snad bude i letos vše v pohodě jako to bylo předchozí dva roky. Všem přeji krásnou dovolenou
A se psem chodíte normálně do moře, kde jsou lidi? Nebo spíš brzy ráno a pak večer?
A jestli ano, to nikdo nemá problém?
Já jen, jezdil jsem tam dost pravidelně a psa v moři jsem viděl maximálně v noci a brzo ráno, kdy bylo vymeteno. Pelješac - Orebič.
I když veverky budiž, ale větší psi?
Aliens_II
napsal(a):
A se psem chodíte normálně do moře, kde jsou lidi? Nebo spíš brzy ráno a pak večer?
A jestli ano, to nikdo nemá problém?
Já jen, jezdil jsem tam dost pravidelně a psa v moři jsem viděl maximálně v noci a brzo ráno, kdy bylo vymeteno. Pelješac - Orebič.
I když veverky budiž, ale větší psi?
My kdybychom jeli tak bych brala psa asi jen na nějaké odlehlejší místa. Ne přímo na přelidněné pláže..myslím že by jim to i vadilo..ale taky jsem zvědavá na odpověď.
Díky za reakce, jsem ráda za jakoukoliv zkušenost a postřehy :)
Jinak nemůžu říct na stoprocent, jelikož se teprve chystáme, ale konkrétně třeba Rovinj je prý pro pejskaře dost výhodná - tam prý hodně lidí se psy pobývá a psi mají údajně vždy vyčleněný kus pláže jen pro ně, takže nikdo nikoho neobtěžuje.
Přidám zkušenost k tomu plavání a pobytu.
Se psem jsem vstávala, když ostatní spali a šla jsem vyplavat do moře, pak nahoru do hor (ubytovaní jsme deset min pěšo od moře a deset min pěšo pod horami). Na pláž, kterou chodíme(písek) je zákaz psů, ale takle ráno nevadí, chodí jich tak více. Vedle je kemp, kde psi být mohou(ale já tam nikdy ubytovaná nebyla). Vím, že ve Splitu jsou přímo psí pláže, i jsem zvažovala, že se tam pojedem mrknut, ale nakonec jsem to ani nevyhledala, i když jsme jako každoročně ve Splitu výletovali, památky se psem v pohodě, jako u nás(kde nesmí, respektovat a žádný problém). Jezdíme střední Dalmacii, Omiš, takže taktéž kousek nad Makarskou, příroda je tam nádherná...
Když jdeme k moři s dětmi, pes zůstává v domě, chládku, a odpočívá. Nejsme ale nijak plážoví povaleči, dvě hoďky stačí a každý toho má plné zuby. Pak třeba zase k večeru se okoupat(bez psa).
Do místa, kde jezdíme teče horská(sladkovodní) řeka, takže pes se chodí koupat i tam, tam je to pro něj mnohem lepší než mořská voda, kterou po prvním plavání vrací horem i spodem (mořská je projímavá). Hodně chodíme právě po horách, tamní horka pes snáší mnohem líp než u nás - kde teď už bývá více stupňu než u moře(alespoň loni to tak bylo, že jsme se vraceli do většího vedra)
Toulavé psy jsem tam za roky snad ani nepotkala, kočky ano (a hady teda taky , psy když už tak na řetězu, vychrtlé a zbídačené bez stínu, bez žrádla někde u neobydlených buněk , všeobecně mi přijde, že tam se psi moc neberou a vnímám k nim ze stran místních spíš opovržení. (samozřejmě ne všichni).
Jezdíme leta k jedné rodině, kteří nás už za rodinu považují, takže přijali i našeho psa ( i když si pod psem představili, že s námi přijede něco maličkého do tašky , z cizích domorodců se se mnou o psovi za celou dobu bavil jen jeden člověk, který si u mě zastavil (když to porovnám u nás v ČR, kde se toto děje téměř denně, že cizí lidé oslovují a chtějí si o psu povídat). Ale mezi turisty se samozřejmě najde více "psích kontaktních lidí", kteří oslovovali, chtěli hladit atd...
Jinak už nevím, co bych přidala... psa jsem připojišťovala zároveň s námi, dávala jsem advocate na srdeční červy (který mmch. mi záhadně zafungoval i na klíšťata, ač na ty vůbec nemá být), brala jsem chladivou vestu, větší chladný gelový polštář - ale nic z toho nebylo třeba. V lékarničce jsem měla i tejpy, hypermangan - před cestou si lehce nalomila dráp, takže po konzultaci s vet jsem věděla co a jak, kdyby něco (odstranit jsem musela hned druhý den), smektu...zjištěné veteriny v okolí... Cesta naprosto bez problémů (jezdíme přes Maďary )...
OndyPery

XXX.XXX.222.195
Zdravím,
my jsme letos byli s našima borderkama u moře poprvé a musím říci, že už je doma nikdy nenecháme. Původně jsme z toho měli strach a tak jsme raději volili apartmán v chorvatském městě Rovinj, který nám doporučila agentura cpatravel.cz Pejsky jsme brali dopoledne na vyčleněné psí pláže a v době největšího horka jsme je nechávali ve stínu zahrady u našeho apartmánu. Co se týče dokladů měli jsme sebou jen očkovací průkazy. Z léků jsme také použili Stronghold a na tlapky domácí měsíčkovou mast
OndyPery
napsal(a):
Zdravím,
my jsme letos byli s našima borderkama u moře poprvé a musím říci, že už je doma nikdy nenecháme. Původně jsme z toho měli strach a tak jsme raději volili apartmán v chorvatském městě Rovinj, který nám doporučila agentura cpatravel.cz Pejsky jsme brali dopoledne na vyčleněné psí pláže a v době největšího horka jsme je nechávali ve stínu zahrady u našeho apartmánu. Co se týče dokladů měli jsme sebou jen očkovací průkazy. Z léků jsme také použili Stronghold a na tlapky domácí měsíčkovou mast
Super. Ráda slyším, že má někdo i přímo zkušenost s Rovinjí. Nebyli jste náhodou ubytovaní ve Villas Rubin? My bysme právě měli mít nějaké studio-apartmán, kde je údajně součástí menší zahrada. V jakém stavu jsou ty psí pláže? Je tam nějaký rozumný vstup do vody? Stronghold určitě obstarám a mast taky. S pet pasem samozřejmě taky počítám. Díky :) Můžu se zeptat, odkud jste jeli, jak dlouho cca trvala cesta a jak probíhala? Jeli jste na noc?
Montinero

XXX.XXX.7.54
Tak mi osobně jsme s koupáním psů problém nikdy neměli. Chodíme na neveřejnou pláž samozřejmě, ale jsme tam normálně třeba od deseti dopoledne do jedné hodiny a pak zase odpoledne. Nikdy nám nikdo nevytkl že jsou tam psi, spíš naopak si je spoustu lidí fotilo a hladilo, včetně Chorvatů, Němců i jiných turistů. V restauraci jsem se setkala jen s pozitivními ohlasy, naše telátko (cane cirso )tam loni dostávalo každý den kotletku a nakonec i zmrzlinu v mističce. Pro psy rozbalim na pláži takový ten půlstan aby měly stín a vše ok. Loni i předloni tam bylo více lidí se psy a také to nikomu nevadilo. Předloni když jsme jeli poprvé jen s jorkama, tak jsem taky měla strach jak nás místní vezmou, ale bylo to zbytečné, reakce místních byla více než dobrá. Loni jsme s sebou měli i telátko a spíš mě moc potěšilo, že převážně Chorvati věděli o jaké plemeno se jedná. Potkali jsme taky dva krajany kteří z té naší princezny byli uvytržení, protože mají doma pejska stejné rasy. Toulavých psů jsem viděla opravdu pár, chodili k restauraci a tam jim obsluha vždy přinesla nějaké zbytky, ti tuláci nebili ani nějak zubožení. Snad bude letos pohostinnost stejná vůči nám i našim mazlíkům.
OndyPery

XXX.XXX.222.195
Ve Villas Rubin jsme nebyli, ale v jednom z "no name" apartmánů, které jsou po celém městě. U části z nich jsou právě menší zahrádky, což nám vyhovovalo. Psí pláže jsou naprosto OK a poznáte je podle cedulí "Kupaliště za pse". Cesta probíhala v pohodě, ale jeli jsme raději na noc. Počítejte tak kolem 8 hodinek. Tak snad si to užijete stejně jako my
Robin Hudeček

XXX.XXX.145.20
Ať už s CK, nebo po vlastní ose, neměl by být žádný problém. jen se držet několika tipů, které najdete třeba v tomto článku o cestování se psem: http://www.etravel.cz/novinky/294-dovolena-se-psem a je to pohoda. Kolikrát je určitě těžší, sehnat hlídání, než uskutečnit takovou dovolenou s mazlíčkem.
Ann654

XXX.XXX.79.10
Dobrý den, chtěla bych se zeptat na zkušenosti z pobytu s pejskem v Pisaku a okolí? Chystáme se letos poprvé pejska tam vzít, ale trochu mě právě vystrašila veterinářka, když mi řekla, že u Omiše se vyskytují prudce jedovaté zmije. Trochu se tedy bojím jak bychom pejska venčili v přírodě , děkuji
Dobrý den,
chtěla bych se zeptat na zkušenosti ohledně cestování se psy do Chorvatska.
Máme v plánu jet letos do Chorvatska s našimi čtyřnohými vobludami ( výmarka a maďar). Má někdo prosím zkušenost s přepravou (přes Rakousko)? Zda-li psi můžou být v jedné kleci a nebo rozděleni samozřejmě ne jen jak to je v Rakousku, ale celou cetu. Někde jsem se dočetla, že psi nesmí být spolu. Prosím o typy a postřehy jak to je. Děkuji
Tady je celkem hezký článek o dovolené se psem v Chorvatsku, akorát oni jezdí s jedním, ale třeba někomu pomůže https://more-dovolena.eu/zajezdy/57-dovolena-se-psem
Luci.n

XXX.XXX.34.189
Dobrý den, zabýváme se cestováním s mazlíčky a chtěli bychom Vás poprosit, zda byste nevěnovali 3 minuty k vyplnění našeho dotazníku. Moc by nám to pomohlo. Předem děkujeme. :-)
https://www.survio.com/survey/d/L6X7Z5O8E1B5J7L9Y?fbclid=IwAR0GpKp9jH1YFh2lRUwE14T3AWnXw1D4ownA4wDUTu-xGuQxOFVd_LlU_FI