Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Piromsan24

4.6.2016 08:27
Piromsan24

XXX.XXX.118.40

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jestli by mi někdo neporadil... Přítel má psa německého ovčáka jsme spolu půl roku a jezdím k němu na víkendy... Přesto mě Ben nemá rád... Vrčí na mě přes dveře, dokonce mě už jednou kousnul a nevím, co s ním... Přítel dokonce zkoušel si vzít na sebe moji mikinu a dávat mu ji očuchat, ale málem mi ji rozkousl... Děkuji za vaše rady.

4.6.2016 08:40
lev

XXX.XXX.253.186

Pes se častokrát chová tak, jak vycítí u svého pána. Tady jde i o ev. nezvládnutého psa ze strany pána a doma vládne pes a zřejmě to nebude nikdy jinak. Má rada zní najděte si jiného přítele.

4.6.2016 10:11
LájošM

XXX.XXX.14.251

Nemusí vás milovat, ale měl by vás tolerovat, když si to přeje jeho majitel. Zřejmě je pes nevychovaný, svého pána nerespektuje. Nechápu, jak může váš přítel vůbec dovolit, aby se pes k vám takto choval!

Uživatel s deaktivovaným účtem

4.6.2016 10:17

Otázka je jestli se tak chová ke všem návštěvám nebo jen k vám (u psa by to mohla být žárlivost, jestli je na pána hodně fixovanej)...a co venku mimo jeho teritorium...chová se také takhle...

Pokud se pes chová takto, tak já bych ho zkraje "ignorovala" nenavazovala oční kontakt a trousila kolem sebe nějaký mňamky...někdy láska prochází žaludkem...
Samozřejmě by měl dát přítel psovi najevo, že jeho chování je nežádoucí a vy jste vítána...

4.6.2016 11:39
Aliens_II

XXX.XXX.194.35

Psa ignorovat. Chlap ať ho pořádně naučí, kdo je pán a kdo tomu tam velí. Nemějte strach, psa přehlížejte. Najít si jiného chlapa je rada na dvě věci. To je přece nesmysl.
Ať ho klidně zavře do jiné místnosti a ať klidně trucuje ten pes. Postupem času Vás stejně bude tolerovat. Jen to nevzdávejte. A onen přítel by měl na něm trochu máknout, pokud si Vás chce udržet.

4.6.2016 20:58

Piromsan24 napsal(a):
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jestli by mi někdo neporadil... Přítel má psa německého ovčáka jsme spolu půl roku a jezdím k němu na víkendy... Přesto mě Ben nemá rád... Vrčí na mě přes dveře, dokonce mě už jednou kousnul a nevím, co s ním... Přítel dokonce zkoušel si vzít na sebe moji mikinu a dávat mu ji očuchat, ale málem mi ji rozkousl... Děkuji za vaše rady.

Takže on vyjede i po majiteli jen proto, že má na sobě vaši mikinu ?
Chyba není ve vás, ale v majiteli psa, který psa evidentně nezvládá.
Měl by urychleně začít pracovat na jeho výchově ! Jak je pes starý ?

5.6.2016 06:57
scylla

XXX.XXX.150.32

Aliens_II napsal(a):
Psa ignorovat. Chlap ať ho pořádně naučí, kdo je pán a kdo tomu tam velí. Nemějte strach, psa přehlížejte. Najít si jiného chlapa je rada na dvě věci. To je přece nesmysl.
Ať ho klidně zavře do jiné místnosti a ať klidně trucuje ten pes. Postupem času Vás stejně bude tolerovat. Jen to nevzdávejte. A onen přítel by měl na něm trochu máknout, pokud si Vás chce udržet.

Zavírat psa za trest a nechat ho trucovat je další nepříjemnost spojená s návštěvou.

5.6.2016 08:41
jezicek

XXX.XXX.94.7

Tohle je moc pekna ukazka uskali internetobvych debat resp. rad po internetu.

Dokud clovek nepozna a nemusi pracovat se psem, ktery je napriklad opravdu bitkar (ve smysli zabit, zabit - nikoli bezne machrovani nebo nejistota), lovec, utekar nebo pes, co je "hlidac z povolani" - a majitel ho treba ani nema od malicka a nevi, co zazil a jak se jeho chovani utvarelo - tak je kazdy kralem kynologu, protoze "tohle by jeho pes nikdy neudelal" resp. "to ja bych nikdy nedopustil".

Zajimaly by mne dodatecne informace:
- jak pes bere pani mimo to, co povazuje za vlastni teritorium?
- jak se ve vlastnim teritorii chova k jinym navstevam?
- jak majitel psa reaguje na nezadouci chovani psa?
- v jakych situacich je chovani psa lepsi a v jakych horsi?
- existuji nejake evidentni spoustece nezadouciho chovani psa?
- je neco, co pes nema u lidi rad a nebo takove lidi naopak vyhledava? Muzou to byt treba, bryle, ruzne pokryvky hlava a obleceni, typy bot, ucesy, parfemy, alkohol z dechu, ruce opatlane z cepovani PHM a tisice dalsich..

Obecne rady, kterymi se nemuze patrne nic zkazit:
- nedopoustet, aby si pes navstevu pani spojoval s necim neprijemnym: rev, fyzicke tresty, zavirani, pak (pokud se nezlomi nebo nejde o zlomeneho psa) bude jeho vztah k ni zcela pochopitelne negativni
- ne jen korigovat nezadouci chovani, ale hlavne podporovat a odmenovat chovani, ktere je zadouci
- ma pes nejake misto, ktere je jen jeho, neni v nem rusen, rozhoduje o nem sam, idealne pohodlne a z jeho pohledu bezpecne a kryte?
- ma pes nejakou maximalne oblibenou hracku, aktivitu nebo pamlsky? Pokud ano, tak at je dostava primo v pritomnosti pani nebo od ni, pokud to zvladne. Nesmi je dostavat pri jine prilezitosti, pes je v tomhle dost jednozavitovej a brzy mu dojde spojitost.
- usnadnit to sobe i psovi a vyhybat se z pocatkum spoustecum (casto treba ocni kontakt nebo mijeni se v uzkych prostorech, ale muzou to byt i dalsi veci)
- to usnadni vec i cloveku, clovek co se boji je pro psa podezrely, vic se poti, vyplavuje adrenalin z nadledvinek, z pohledu psa je obtizne (a neni to nepochopitelne) odlisit cloveka, co se "jen boji" od cloveka, co se chysta zautocit.

5.6.2016 11:10

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Takže on vyjede i po majiteli jen proto, že má na sobě vaši mikinu ?
Chyba není ve vás, ale v majiteli psa, který psa evidentně nezvládá.
Měl by urychleně začít pracovat na jeho výchově ! Jak je pes starý ?

No to mě teda taky zarazilo...neumím si představit, že si od někoho půjčím svetr a moji psi mě kvůli tomu "sežerou"...maximálně by mě oňufávali...já jsem asi naivní nebo nevim, ale přece poznaj, že jsem to já

Piromsan24

9.6.2016 23:32
Piromsan24

XXX.XXX.223.130

Benovi jsou tři

jak pes bere pani mimo to, co povazuje za vlastni teritorium?
No pár krát jsme to zkoušeli Ben byl na vodítku a zkoušela jsem mu dávat mňamky a aby mi očuchal ruku.. Myslím že byl v této chvíli nejhodnější k mé osobě. sice nastali chvilky kdy nevěděl jestli dat pac nebo vrcet
- jak se ve vlastnim teritorii chova k jinym navstevam?
Ostatní snáší stejně jako mě.
- jak majitel psa reaguje na nezadouci chovani psa?
Okřikne ho nesmíš a tak... Naopak ho zase chválí když se třeba přiblížím ke skleněným dveřím a nezavrci..

- v jakych situacich je chovani psa lepsi a v jakych horsi?
No v tom to ohledu nevím jak odpověď... Jediné kdy se zdál být k mé osobě milí je když ho krmím

- existuji nejake evidentni spoustece nezadouciho chovani psa?
- je neco, co pes nema u lidi rad a nebo takove lidi naopak vyhledava? Zkoušela jsem vše možné a nic

A teď se stává že Ben škrábe na dveře, když jsem doma.

10.6.2016 06:43

"jak pes bere pani mimo to, co povazuje za vlastni teritorium?

No pár krát jsme to zkoušeli Ben byl na vodítku a zkoušela jsem mu dávat mňamky a aby mi očuchal ruku.. "

Nevím, jestli to chápu dobře - párkrát jste zkoušeli být spolu se psem venku?
To měl být základ - venčit, procházkovat, cvičit spolu, a ty jsi měla mít v rámci toho aktivní roli. A až pak se tlačit někam do bytu...je ten pes vůbec nějak cvičen?

"- jak majitel psa reaguje na nezadouci chovani psa?
Okřikne ho nesmíš a tak... Naopak ho zase chválí když se třeba přiblížím ke skleněným dveřím a nezavrci.. "

Oddělování psa je velmi nešťastné. Okřikování "nesmíš" je tak nějak na nic. Majitel musí psa naučit, jak se má správně chovat (tedy a například psa odeslat na "místo", dát mu "lehni" apod., samozřejmě s odměnou.) Ne ho zavírat!

Takže se zeptám ještě jednou - je to NO, pracovní plemeno, lehce cvičitelné, spolupracující - cvičí ho nějak majitel?

Přidejte reakci

Přidat smajlík